Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 54 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3
Autor Wiadomość
#41 PostWysłany: 30 Lip 2017 13:50 

Loty: 60
Kilometry: 85 201
Krajów: 14 / 6.5%
srebrny
Wracając z Cabo da Roca do Sintry autobus miał ostatni przystanek przy dworcu kolejowym Portela de Sintra. Wracałem ostatnim autobusem i nie miałem za bardzo czasu na rozglądanie się po dworcu. Biegłem na pociąg do Lizbony.

Tutaj bym szukał jakiś kas na autobusy SCOTT
https://www.google.pl/maps/@38.8026298, ... 312!8i6656

Możesz tez zadać pytanie na grupie "Polacy w Portugalii":
https://www.facebook.com/groups/138035239548647/

Jakie promocje masz na myśli?
 Profil Relacje PM off  

USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️ USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️
Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨 Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨
#42 PostWysłany: 30 Lip 2017 22:06 
Awatar użytkownika

Loty: 105
Kilometry: 146 485
Krajów: 17 / 7.9%
niebieski
@obibok Podaje to co znalazłem na stronie www scotturb

Avenida Miguel Bombarda 59
godz pracy: codziennie 09h00 - 20h00
gmaps: https://goo.gl/maps/SDy2xVjvVp92

Załączniki:
Bez tytułu.png
Bez tytułu.png [ 458.87 KiB | Obejrzany 4417 razy ]
wersus79 lubi ten post.

#43 PostWysłany: 30 Lip 2017 23:41 

srebrny
Dzięki Wam. Tak po prostu zapytałem, bo przyszło mi do głowy, a któregoś lata chcę się tam wybrać na tydzień. @wersus79: Pamiętam że były tam takie bilety jak np. całodzienny na linię 434, całodzienny na 434 i 435. Jakoś tak. Było na ich stronie.
 Profil Relacje PM off  

#44 PostWysłany: 31 Lip 2017 00:10 
Awatar użytkownika

Bilet "train&bus" za 15E obejmuje całą trasę Lizbona-Sintra- Cabo da Roca-Cascais lub odwrotnie + autobusy w Sintrze,więc jest to bardzo ekonomiczna całodzienna podróż. Sprawdzone w marcu tego roku.
 Profil Relacje PM off  

#45 PostWysłany: 31 Lip 2017 13:28 

srebrny
A oczywiście. I ja z niego korzystałem, po zakupie w stolicy. A teraz kombinuję, żeby na kilka dni zatrzymać się w samej Sintrze.
 Profil Relacje PM off  

#46 PostWysłany: 31 Gru 2017 10:21 
Awatar użytkownika

Loty: 97
Kilometry: 198 332
Krajów: 23 / 10.8%
niebieski
Cześć, chciałbym wyskoczyć dziś gdzieś za miasto na pół dnia. Myślałem żeby pojechać do Sintry a potem do Cascais. I w związku z tym pytania:

1) czy kupując bilet na pociąg do Cascais mogę wysiąść w Sintrze na jakiś czas i potem wsiąść do kolejnego jadącego do Cascais czy trzeba kupować odcinkami?

2) czy można kupić bilet RT Lizbona-Cascais-Lizbona ?

3) czy taki wypad wogole ma sens bo może lepiej skupić się na jednej miejscowości bo dziś Sylwester i czasu nie ma za wiele w tej sytuacji które miasteczko bardziej polecacie?

Dziękuję!

Ostatnio edytowany przez Shaq, 31 Gru 2017 11:13, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#47 PostWysłany: 31 Gru 2017 10:53 

niebieski
Bardzo malownicze miasteczko Azenhas do Mar. Ok. 40 minut autobusem z Sintry. Byłam w lutym, bajeczne widoki i restauracja pod klifem. Nie pamiętam nr autobusu. Odjeżdżają ze stacji głównej Sintra-Portela. Ale nie za często. Bilet: korzystałam z tego całodniowego na pociągi?autobusy Lisbona-Cabo,
Szczęśliwego! :)
 Profil Relacje PM off
Shaq uważa post za pomocny.

#48 PostWysłany: 31 Gru 2017 11:25 

Loty: 138
Kilometry: 236 261
Krajów: 45 / 21.0%
srebrny
@Shaq 1. Nie wiem 2. Tak,, z Cais do Sodre 3.Ja zdążyłam tylko Sintrę zwiedzić w listopadzie, bo zrobiło się ciemno. Oczywiście z Cabo da Roca.

#49 PostWysłany: 31 Gru 2017 19:54 
Awatar użytkownika

GRK napisał(a):
Grzes830324 napisał(a):
livien bo jesli wrzucisz calodniowy za 6 euro a potem kolejowy do sintry to skasuje Ci ten poprzedni, dlatego trzeba kupic w automacie nową viagen za te 50 centow i na nia wgrac bilet na kolej.

Nic nie skasuje, po prostu na karte nie da sie naladowac innego rodzaju biletu (zapping/calodzienny/pojedyncze przejazdy), jesli zostalo jeszcze cos z pierwotnego (np. bilet calodzienny ma jeszcze waznosc albo na zappingu zostalo 0,10E).

Obecnie wszystkie karty kupowane w Lizbonie i ladowane zappingiem pienieznym (a nie jednostkami/przejazdami) funkcjonuja u wszystkich przewoznikow w systemie "wielkiej" Lizbony.

czyli - jeśli chcę jechać z Lizbony (okolice Praça da Alegria, Santo Antonio) to jakie bilety muszę mieć?
Tzn jak doładowaną kartę w zappingu?

Albo podróż z Praça da Alegria do Fatimy? Lepiej mieć jednorazowy czy w zappingu? Wyjazd rano i tego dnia samego powrót z Fatimy do Lizbony (też okolice Praça da Alegria)

Grupa 9 osób, przylatujemy 23 stycznia o godzinie 0:45, więc musimy się z lotniska dostać do hotelu (blisko dworca Oriente) - jedziemy ze sporym bagażem, więc chyba lepsza taksówka lub - no właśnie, co polecacie? Ubera? (9 osób) czy chyba 208? Zależy nam na ekonomicznym dotarciu, także najszybszym (jadą osoby niepełnosprawne, dzieci - najmłodszy ma 7 lat, seniorzy - najstarszy 73 lata, bardzo zróznicowana grupa) do hotelu, bo o 10:02 mamy pociąg do Portimao.
PYTANIE: czym najlepiej dotrzeć z lotniska w okolice dworca ORIENTE (metro już nie będzie kursowało)
Już z hotelu na dworzec następnego dnia mamy 10 minut pieszo.

Z Portimao wracamy do Lizbony, gdzie jesteśmy 29 stycznia o godzinie 11:56 i musimy dostać się do Praça da Alegria - najlepszy chyba jest jednorazowy przejazd? lub taxi/UBER?

29 stycznia zwiedzamy okolice apartamentu, 30 stycznia kupujemy chba 24 godzinny i na tym bilecie 31.01 jedziemy na dworzec autobusowy i stamtąd do Fatimy.
30.01 zwiedzamy Lizbonę - te dalsze rejony, na 24 godzinnym

Z dworca autobusowego - albo jednorazowy bilet do naszego apartamentu przy Praça da Alegria albo UBER lub taksówka?

lub dobowy na dni 01.02 (od 31.01 wieczorem począwszy - na powrót z dworca autobusowego - Sete Rio czy Oriente?) i na 02.02 - tu o 11:00 opuszczamy apartament a samolot mamy o 1:35 , więc chyba bilet dobowy jest ok,

Największa trudność w rozpracowaniu systemu biletów:
- karta do zappingu: jedna na dwa rodzaje biletów czy dwie: jedna na dobowy a druga na jednorazowe?
- UBER lub taksówka - co wybrać?
Zwłaszcza, że grupa 9 osobowa i z bagażami (na trasie lotnisko - hotel i na trasie dworzec Oriente - apartament)

Jeśli UBER i zamówienie 3 aut, to czy rejestrować na jedną osobę wszystkie trzy auta, czy też trzy rejestracje, na każdą z trzyosobowych grup?
 Profil Relacje PM off  

#50 PostWysłany: 01 Sty 2018 12:02 
Awatar użytkownika

Loty: 97
Kilometry: 198 332
Krajów: 23 / 10.8%
niebieski
Dziękuję za podpowiedzi. Ostatecznie pojechaliśmy do Cascais + spacerkiem Boca de Inferno. Słońce grzało, śliczne miasteczko, idealna miejscówka na jednodniowy chillout za miastem. Koszt biletu z dworca Cais de Sodre 4.30 RT, polecam!

#51 PostWysłany: 31 Sty 2018 10:37 

nie wiem, czy odpowiedni wątek i pytanie za prostackie ;)

zastanawiam się nad jazdą z Sintry do Cabo da Roca i powrotem do Sintry, może źle wywnioskowałam, ale zazwyczaj podaję się że autobusem 403 z Sintry do Cabo a potem z Cabo do Cascais i stąd pytanie czy do Sintry zajadę ?

trochę mnie martwi rozkład jazdy tych autobusów, planowałam Sintrę, potem Cabo i Cascais, ale nie chciałabym utknąć na Cabo bez możliwości powrotu, Sintrę chciałabym choć liznąć więc pewnie z 5 h co najmniej mi to zajmie na miejscu, czyli o 15.10 musiałabym jechać, aby bezpiecznie trafić na powrotny i można byłaby możliwość Sintrę jeszcze trochę poznać albo faktycznie wg pierwotnego planu Cascais

5-6 h w Sintrze na ile mi pozwoli ją "poznać" ?
 Profil Relacje PM off  

#52 PostWysłany: 31 Sty 2018 18:54 

Loty: 138
Kilometry: 236 261
Krajów: 45 / 21.0%
srebrny
@iffona z Cabo da Roca możesz wrócić do Sintry albo pojechać do Cascais. Podjeżdżające autobusy mają napisane dokąd jadą.
Ja też wróciłam do Sintry :)
Wszystko zależy od tempa ;)
iffona lubi ten post.

#53 PostWysłany: 12 Lut 2018 16:36 
Awatar użytkownika

Loty: 74
Kilometry: 141 109
Krajów: 31 / 14.5%
niebieski
Czy po zakupie biletu „Bus&Train" za 15.50 euro, i po powrocie z Cabo da Roca do Lizbony- mogę do końca dnia korzystać bez ograniczeń ze środków transportu w mieście? (metro,busy,tramwaje) ?
 Profil Relacje PM off  

#54 PostWysłany: 12 Lut 2018 16:50 

Nam w okienku powiedziano, że ten bilet nie działa na transport po Lizbonie.
 Profil Relacje PM off
Cubero4 lubi ten post.
Cubero4 uważa post za pomocny.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 54 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość