Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 48 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3
Autor Wiadomość
#41 PostWysłany: 25 Maj 2025 18:36 

Tropikey,
z polecanym przez Ciebie przewodnikiem damy radę w ciągu jednego dnia zobaczyć wodospady po stronie brazylijskiej i argentyńskiej bez biegania z wywieszonym językiem? Czy lepiej na spokojnie przeznaczyć na to dwa dni aby np. spędzić miłe wieczory w Puerto Iguazu?
 Profil Relacje PM off  

USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️ USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️
Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨 Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨
#42 PostWysłany: 25 Maj 2025 19:32 
Awatar użytkownika

platynowy
Robiłem to dwa razy i za każdym spokojnie się wyrobiliśmy, a jęzor pozostał w paszczy :D
 Profil Relacje PM off  

#43 PostWysłany: 25 Maj 2025 20:37 

Loty: 194
Kilometry: 421 299
Krajów: 49 / 22.9%
srebrny
Da sie. Ale sporo zależy od pogody.
Ja bym to jednak rozdzielił na 2 dni, jeden dzień po stronie Argentyńskiej to tak na luzaka by spokojnie pochodzić zobaczyć, mieć przerwę na odpoczynek
Półdnia na stronę brazylijską, po tasie zwiedzanie miast.zień - to jednak lekki hardkor jak dla mnie z tego co pamiętam.
Ale w 1 d
 Profil Relacje PM off
Zeus lubi ten post.

#44 PostWysłany: 25 Cze 2025 07:56 

Loty: 221
Kilometry: 446 727
Krajów: 59 / 27.6%
Mozna z Eduardo dogadać sie po angielsku? I drugie pytanie, czy do Paragwaju też można z nim pojechać?
 Profil Relacje PM off  

#45 PostWysłany: 25 Cze 2025 08:12 
Awatar użytkownika

platynowy
Eduardo mówi świetnie po angielsku. Do Paragwaju z nim nie jechałem, ale myślę, że da się z nim i to ogarnąć.
 Profil Relacje PM off
Stavros lubi ten post.

#46 PostWysłany: 30 Sie 2026 09:10 
Awatar użytkownika

Loty: 377
Kilometry: 699 713
Krajów: 54 / 25.2%
niebieski
Rozważamy wypożyczenie samochodu w Rio i jazdę przez wybrzeże, zwrot na GRU. Chętnie przyjmę wszelkie protipy na tą trasę (plus na wyjazd z Rio żywym i odcinek Ubatuba-GRU). Opinie w internecie światowym są różne... mamy łącznie 5 dni (rano dnia 1go wyjazd z SDU, wieczorem dnia 5go wylot z GRU). :roll:

#47 PostWysłany: 30 Sie 2026 18:03 
Awatar użytkownika

Loty: 1037
Kilometry: 2 269 714
Krajów: 145 / 67.8%
HON fly4free
Wynajmowałem właśnie 4x w Brazylii, wszystko w Avis. Prowadzi ich Unidas. Ceny dobre, ale w podstawowym pakiecie nie ma żadnego ubezpieczenia oraz zawsze doliczają za mycie. Dziwna praktyka. Pierwszy raz wziąłem bez żadnego ubezpieczenia i blokowali na karcie 13k zł. Potem wziąłem z basic za jakieś 50 zł dziennie i blokują wtedy 1500 zł.
Jeździ się w miarę spoko. Po samym Rio oczywiście gęsto i trudno, ale da się przeżyć. Nikt nie wpuszcza, więc czasami wbicie się na chama można przypłacić stłuczką.
Ogólnie polecam, bo benzyna tania i znacznie ułatwia życie.

#48 PostWysłany: 31 Sie 2026 13:07 

niebieski
Ja jechałem w drugą stronę, jakoś pod koniec października. Z GRU do Santosu i dalej już całość wybrzeżem. Drogi w dobrym stanie, wielkiego ruchu nie było. Noclegi robiliśmy tam gdzie akurat nam się spodobało. Paraty sympatyczne acz względnie drogie. Nie wiem na ile jest sens porywać się na dłużej na Ilha Grande przy tylko 5 dniach na całość, ale może jakiś rejs po okolicy? Są czasami takie fajne kilkugodzinne.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 48 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość