Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 37 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
#21 PostWysłany: 01 Lip 2016 07:31 

To prawda, że zatrzymywanie sie byle gdzie jest surowo karane. Uswiadamialo nam to kilku autochtonow w roznych miejscach. Ale zdarzaja sie miejsca specjalnie przygotowane. Nie tragizujcie jednak: baza kempingowa jest duza a najtansze kempingi samoplacace sie to 6$/os (plac, kibel, woda, czasem kuchenka), choc roznia sie standardem w obrebie tej ceny. My wybralismy opcje auto + kupno namiotu na kiejscu = polecamy!
 Profil Relacje PM off  

USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️ USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️
Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨 Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨
#22 PostWysłany: 01 Lip 2016 12:57 
Awatar użytkownika

Loty: 97
Kilometry: 221 758
Krajów: 24 / 11.2%
niebieski
mashacra napisał(a):
Cenę za wynajęcie prawie nowego kampera w Apollo to ok.1000nzd za 10 dni wersja z kuchnią, łazienką, łóżkami na 6 osób, Mercedes 2.0 diesel w automacie. Cena sierpień 2015 z czego prawie połowa to pełne ubezpieczenie (następnym razem kupiłbym taniej zewnętrzne). A bez zniżki za niski sezon wychodziło za 750-800 NZD za 10 dni bez ubezpieczenia.

Na sierpień 2016 jestem w stanie znaleźć taniego campera za 200 NZD, porządnego campera za 400 NZD, nowego campera za 600 NZD / 10 dni.
Ja mówię o styczniu-lutym. Wtedy nie ma szans na okazyjną cenę na campera. Nie wierzę w nowego campera w sezonie (styczeń-luty) za mniej niż 1500 NZD za 10 dni (ale jestem gotów uwierzyć, jak ktoś mi pokaże to cudo).
 Profil Relacje PM off
mashacra lubi ten post.

#23 PostWysłany: 17 Lut 2017 23:48 
Awatar użytkownika

Loty: 1102
Kilometry: 2 346 873
Krajów: 61 / 28.5%
niebieski
tupungato napisał(a):
mashacra napisał(a):
Cenę za wynajęcie prawie nowego kampera w Apollo to ok.1000nzd za 10 dni wersja z kuchnią, łazienką, łóżkami na 6 osób, Mercedes 2.0 diesel w automacie. Cena sierpień 2015 z czego prawie połowa to pełne ubezpieczenie (następnym razem kupiłbym taniej zewnętrzne). A bez zniżki za niski sezon wychodziło za 750-800 NZD za 10 dni bez ubezpieczenia.

Na sierpień 2016 jestem w stanie znaleźć taniego campera za 200 NZD, porządnego campera za 400 NZD, nowego campera za 600 NZD / 10 dni.
Ja mówię o styczniu-lutym. Wtedy nie ma szans na okazyjną cenę na campera. Nie wierzę w nowego campera w sezonie (styczeń-luty) za mniej niż 1500 NZD za 10 dni (ale jestem gotów uwierzyć, jak ktoś mi pokaże to cudo).

Też chętnie się przekonam, że można tanio w sezonie; akurat potrzebujemy dla 3 pax na przełom marca/kwietnia (8 dni); nic taniego nie ma!
 Profil Relacje PM off  

#24 PostWysłany: 18 Lut 2017 15:19 
Awatar użytkownika

niebieski
Gdzie wynajmujecie? Ja na razie zapatruje się na juicy.
 Profil Relacje PM off  

#25 PostWysłany: 18 Lut 2017 22:24 
Awatar użytkownika

Loty: 1102
Kilometry: 2 346 873
Krajów: 61 / 28.5%
niebieski
grzegorz84 napisał(a):

My chyba weźmiemy w happy campers.
Kiedy będziesz w NZ?
 Profil Relacje PM off  

#26 PostWysłany: 19 Lut 2017 01:38 
Awatar użytkownika

niebieski
1-15.05
 Profil Relacje PM off  

#27 PostWysłany: 22 Lut 2017 00:44 

grzegorz84 napisał(a):

W ubiegłym roku, po długotrwałych poszukiwaniach i porównywaniach wielu firm, skorzystałem z kiwimotorhomes.co.nz. To mała, rodzinna firma, która ma b. dobre oceny na Rankers (polecam też tę stronę) i dba o klienta. Na wyposażeniu ma duże 5-6 osobowe kampery self-contained, które są nieco starsze, ale świetnie utrzymane i mają m.in. następujące wyposażenie w cenie: 2 rowery, GPS, telefon, wędki, stół i krzesła campingowe, TV. A do tego można wynegocjować pewne rabaty, jak np. zmniejszenie relocation fees, wliczenie pełnego ubezpieczenia (nil excess and no bond) w cene, procentowy upust przy płatności z góry, itp.

Jeżdżenie większym kamperem po NZ jest momentami pewnym wyzwaniem, ale za to komfort mieszkania w nim rewelacyjny. Dlatego pod koniec tego roku, kiedy ponownie wybieram się z żoną do NZ, również dokonałem rezerwacji u tego gościa. Po pewnych negocjacjach i rabacie dla "stałych klientów", 5-osobowy Mercedes z automatyczną skrzynią biegów i ww. dodatkami wyszedł mnie taniej, niż 2-osobowe kampery u pozostałych konkurentów z wysokimi ocenami na Rankers (zazwyczaj dostawałem u nich jakiś rabat, ale i tak ostateczna cena była wyższa o kwotę od 300 do 1000 NZD).

W ubiegłym roku wyjściowa stawka za październik była na poziomie NZD 125 / dzień, a w listopadzie 150 NZD. W obecnym roku stawki w ww. okresie wzrosły o NZD 25 / dzień, ale dogadaliśmy się co do stosowania stawek z roku poprzedniego. Do tego dochodzą koszty relokacji - podstawienie auta do Auckland wyjściowo kosztowało NZD 300 w jedną stronę, a do Christchurch NZD 450 w jedną stronę - te opłaty również można negocjować. Wyjściowo również jest opłata NZD 25 / dzień za pełne ubezpieczenie - udało się znieść tę opłatę (wliczyć w stawkę dzienną). Innych opłat nie ma: RUC, unlimited km, 2 drivers, GST, credit card fees, opłaty za ww. dodatki (rowery, sprzęt kempingowy, GPS, telefon, TV, itd.) = wszystko w cenie.

Jeśli ktoś chciałby wynająć mniejszy, 2-3 osobowy kamper z prysznicem, ale bez tzw. walk-through design, to moją uwagę zwróciła konkurencyjna oferta trzech firm: affordablemotorhome.co.nz, gjcampers.co.nz oraz eurocamper.co.nz. Warto do nich pisać bezpośrednio na maila i negocjować cenę.

A jeśli komuś nie zależy na aucie typu motorhome z prysznicem w środku i z tzw. walk-through design, to b. dobre opinie zbiera campasouth.

Jeśli byłoby potrzebne dodatkowe info o kiwimotorhomes, to dajcie znać na priv.
 Profil Relacje PM off
4 ludzi lubi ten post.
5 ludzi uważa post za pomocny.

#28 PostWysłany: 29 Gru 2019 13:02 

Hej! Jakby ktoś potrzebował świeżych informacji, to my wynajmowaliśmy w listopadzie 2019 campervan u Spaceships Rentals - wersja Beta Standard. Jak się jedzie we dwójkę, to polecam. Dobrze się nim jechało, wytrzymywał i mocny wiatr i deszcze. Wszystko sprawnie działało. Tu wrzucam naszą relację z tym samochodem. Ech, tęsknię za tą przygodą :)

Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#29 PostWysłany: 16 Sty 2020 08:59 

Loty: 169
Kilometry: 441 450
Krajów: 31 / 14.5%
niebieski
Czy standarowe wyposażenie kuchni wystarcza w kamperku ? Czy polecacie coś dokupić ? Kamper na 6 osob

#30 PostWysłany: 17 Sty 2020 00:59 
Awatar użytkownika

celll19 napisał(a):
Czy standarowe wyposażenie kuchni wystarcza w kamperku ? Czy polecacie coś dokupić ? Kamper na 6 osob

6 osob to troche "duzo" jak na Kamperka .... Moze masz na mysli Motorhome ?
Najwiekszy kamper jaki widzialem to dla 4 osob do spania ....
 Profil Relacje PM off  

#31 PostWysłany: 21 Sty 2020 11:47 

Loty: 169
Kilometry: 441 450
Krajów: 31 / 14.5%
niebieski
Tak Motorhome

#32 PostWysłany: 31 Sty 2020 17:56 

Jak ktoś szuka porządnego kampera to polecam McRent. Korzystaliśmy z ich usług, nie są tani ale samochody roczne, góra dwuletnie. Przy jakiejś zmianie w rezerwacji pani dopatrzyła się że jest akurat promocja i odjęła 1000 NZD. Wynajęcie i zwrot bezproblemowe. Bardzo miła i rzeczowa obsługa.
 Profil Relacje PM off  

#33 PostWysłany: 01 Sie 2025 13:45 

Loty: 126
Kilometry: 313 278
Krajów: 38 / 17.8%
srebrny
Ktoś ma jakieś świeższe doświadczenia? Myślę o małym busiku z prysznicem wewnętrznym i dwoma łóżkami (2+1dziecko).

#34 PostWysłany: 01 Sie 2025 14:30 

Polecam sprawdzić https://www.camplify.com Korzystałem w Australii i akurat w moich datach trafiłem na super campervana, gdzie w zwykłej wypożyczalni tego typu bus był 3 razy droższy. Z minusów najwyższe dostępne tam ubezpieczenie ma excess 500AUD więc pewnie w wersji NZ będzie podobnie.
 Profil Relacje PM off  

#35 PostWysłany: 30 Gru 2025 18:40 
Awatar użytkownika

Loty: 185
Kilometry: 325 925
Krajów: 37 / 17.3%
platynowy
Konkurs z LyLo. Do wygrania campervan na 4 tyg. z bonusami.
http://www.lylo.com/road-trips-competition/
 Profil Relacje PM off  

#36 PostWysłany: 03 Kwi 2026 19:08 
Awatar użytkownika

Loty: 163
Kilometry: 318 879
Krajów: 45 / 21.0%
Jeśli ktoś planuje roadtrip kamperem po Nowej Zelandii ??, to wrzucam kilka sprawdzonych tipów ?

Z popularnych wypożyczalni często przewija się MadCampers – mają bardzo dobre opinie w internecie, szczególnie za stosunek ceny do jakości.

Fajna opcja logistyczna: jeśli bierzecie kampera w Christchurch i oddajecie w Auckland (albo odwrotnie), to często mają promocje typu ok. 400$ zniżki za przejazd między wyspami, więc warto to sprawdzić przy planowaniu trasy ?

Dodatkowo polecam zerknąć na stronę Ozland Travel – działa zarówno w Australii, jak i Nowej Zelandii. Mają często bardzo konkurencyjne ceny (czasem niższe niż bezpośrednio u wypożyczalni) i zdarzają się kody rabatowe ~5%, więc można jeszcze coś urwać z budżetu ?
 Profil Relacje PM off  

#37 PostWysłany: 01 Wrz 2026 16:43 
Awatar użytkownika

Mam wynajętego kampera w Nowej Zelandii z oznaczeniem Self Contained (Euro Sky 3), ma zielony certyfikat, ale ze zdjęć wynika że toaleta jest w nocy niedostępna, bo przykrywa ją materac od łóżka. Czy to może być problem? Sam certyfikat jest wystarczający czy mogą chcieć coś dodatkowo sprawdzić na bezpłatnych parkingach?
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 37 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość