Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 53 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3
Autor Wiadomość
#41 PostWysłany: 19 Mar 2025 00:14 
Awatar użytkownika

złoty
Może nie bezpośrednio związane z językami, ale po dodaniu kilku nowych teraz przyszedł czas na naukę matematyki i muzyki!!!,
Już gram na telefonie odę do radości :D
 Profil Relacje PM off  

USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️ USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️
Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨 Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨
#42 PostWysłany: 19 Mar 2025 18:40 
Król Ż
Awatar użytkownika

Loty: 639
Kilometry: 1 385 257
Krajów: 76 / 35.5%
Myślę,że dzięki AI to ekspresowo duolingo przerobi wszystko na wszystko. Jedyne co to np. niemiecki/polski ma błędy w tłumaczeniach na polski niestety.
Ps w muzykę też przepadłem...

#43 PostWysłany: 19 Mar 2025 19:02 
Awatar użytkownika

Loty: 542
Kilometry: 787 300
Krajów: 77 / 36.0%
HON fly4free
A ja polecam aplikację Busuu; można na telefonie, można na komputerze z różnymi językami, wersja darmowa i płatna.
Przy okazji: Duolingo to aplikacja dobra dla dzieci :-)
Do tej pory m.in.: Algieria, Etiopia, Gambia, Ghana, Reunion, Rwanda, Senegal, Uganda, WKS | | Indie, Indonezja, Iran, Japonia, Kazachstan, Kirgistan, Liban, Malezja, Nepal, Oman, Tajlandia, Tadżykistan, Uzbekistan || Boliwia, Brazylia, Kanada, Kolumbia, Meksyk, Panama + Europa.
Image
 Profil Relacje PM off
bruce09lili lubi ten post.
trocha uważa post za pomocny.

#44 PostWysłany: 20 Mar 2025 08:08 

Loty: 6
Kilometry: 12 016
Krajów: 4 / 1.9%
niebieski
Do niemieckiego też polecam Busuu
 Profil Relacje PM off
bruce09lili lubi ten post.

#45 PostWysłany: 23 Mar 2025 20:57 

Loty: 110
Kilometry: 223 580
Krajów: 29 / 13.6%
widze ze nikt nie polecal ale do nauki hiszpanskiego bardzo polecam serwis www.preply.com - mozna znalezc w dobrej cenie nativa do nauki, trzeba sie czasem naszukac zeby trafic na kogos konkretnego ale ja korzystam juz drugi rok i nie zaluje ;) a ceny jakos od 20zl za 50minut lekcji. U mnie sprawdzilo sie duzo lepiej niz duolingo ;)
 Profil Relacje PM off  

#46 PostWysłany: 24 Mar 2025 11:35 

Kilometry: 239 094
Krajów: 26 / 12.2%
srebrny
Też polecam Busuu. Ja uczę się hiszpańskiego, a żona francuskiego. Wersja płatna to 112 zł rok. Aplikacja cały czas się rozwija. Dzięki globalnemu zasięgowi ja sprawdzam język polski Hiszpanom a oni mi zadania z hiszpańskiego.
 Profil Relacje PM off  

#47 PostWysłany: 30 Mar 2025 13:02 
Król Ż
Awatar użytkownika

Na duolingo pojawil sie japonski i chinski po polsku
2 ludzi lubi ten post.

#48 PostWysłany: 01 Kwi 2025 20:08 

Loty: 1130
Kilometry: 1 121 324
Krajów: 97 / 45.3%
platynowy
bruce09lili napisał(a):
Też polecam Busuu. Ja uczę się hiszpańskiego, a żona francuskiego. Wersja płatna to 112 zł rok. Aplikacja cały czas się rozwija. Dzięki globalnemu zasięgowi ja sprawdzam język polski Hiszpanom a oni mi zadania z hiszpańskiego.

A można się tylko uczyć, czy trzeba zbierać punkty i rywalizować w jakichś ligach, jak to jest w tym nieszczęsnym Duolingo?

#49 PostWysłany: 01 Kwi 2025 20:15 
Awatar użytkownika

platynowy
Tymi ligami się nie przejmuj. Rób swoje, a komunikaty o tym, że gdzieś spadłeś, albo, że Twoja pozycja wzrosła, zignoruj. W warstwie edukacyjnej Duolingo jest w porządku, a tamto, to tylko dodatek, którego nasze pokolenie nie do końca jest w stanie docenić ;)
 Profil Relacje PM off
Sudoku lubi ten post.

#50 PostWysłany: 01 Kwi 2025 20:23 

Kilometry: 239 094
Krajów: 26 / 12.2%
srebrny
@Sudoku

są punkty, są ligi, jest licznik ciągłości nauki ale to są tylko motywatory. Nie ma żadnych negatywnych konsekwencji jak z tego nie korzystasz.

P.S.
taka ciekawostka. Na początkowych lekcjach jest zadanie typu odpowiedz na pytanie "jak się masz?" Ludzie odpowiadają zazwyczaj tak jak mieli w przykładach. Po angielsku jest fine, great, po hiszpańsku muy bien. Polski jest bardzo popularny wśród Hiszpanów i ci biedni południowcy muszą odpowiadać "tak sobie". Ciekawe, czy to jakiś obcokrajowiec układał lekcję i tak nas widział, czy ktoś od nas i tak siebie widział :D
 Profil Relacje PM off
Grzegorz40 lubi ten post.
Sudoku uważa post za pomocny.

#51 PostWysłany: 12 Lut 2026 17:38 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Loty: 690
Kilometry: 902 191
Krajów: 85 / 39.7%
Ostatnio zacząłem, pudrować mój kastylijski przy pomocy chatgpt, i muszę przyznać ze działa to o niebo lepiej niż Duolingo.

Jakby ktoś chciał też w to się pobawić, wystarczy napisać komendę ze chce się języka nauczyć no i potem wybrać czego się chce:

We can turn this chat into structured Spanish classes.

Since this is your Spanish learning project, we can set it up like a real course with:

What We Can Do
Structured lessons (beginner → advanced)
Conversation practice
Grammar explanations
Vocabulary building
Listening-style exercises (I write, you interpret)
Writing corrections with detailed feedback
Roleplays (travel, business, dating, daily life, etc.)
Homework and mini tests
Personalized study plan

First, I need to know:

What is your current level?
(Complete beginner / Basic / Intermediate / Advanced)

What is your goal?
Travel
Conversation
Business Spanish
Exams (DELE, etc.)
Fluency
Something else?

How often do you want lessons?
(Daily, 3x week, casual practice?)

Wybrałem ESP i dodałem info ze mnie interesuje ESP z Ameryki Łacińskiej, więc mam slang z tego regionu, ciekawostki i rozmowy o tym regionie np. Czy uważasz ze Maradona to najlepszy piłkarz świata, jakie zespoły z Argentyny lubisz i etc.

Po każdej rozmowy, dostajesz info co napisałeś błędne, jakie słówka warto zmienić żebyś brzmiał lepiej i na koniec lekcji, dostajesz info czego się nauczyłeś, czego do poprawy i następne zajęcia zaczynasz z tego co miałeś problemy.

Załącznik:
chat_1.jpg
chat_1.jpg [ 41.67 KiB | Obejrzany 689 razy ]

Załącznik:
chat_2.jpg
chat_2.jpg [ 28.33 KiB | Obejrzany 689 razy ]

Niestety, to chyba koniec Sowy powolutku...
 Profil Relacje PM off
5 ludzi lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#52 PostWysłany: 12 Lut 2026 18:50 
Awatar użytkownika

platynowy
A jest tam też opcja dźwiękowa/mówiona? Jeśli nie, to jeszcze z Duolingo pociągnę :)
 Profil Relacje PM off  

#53 PostWysłany: 12 Lut 2026 19:58 
Król Ż
Awatar użytkownika

Mnienuzywanie ai przez duolingo skutecznie odrzuca od nauki hiszpanskiego tam. Jednak podoba mi się ten przymus robienia lekcji więc klikam sobie angielski dla sportu i szachy. Szybka 3 minutowa partyjka dziennie a strike leci. Bussu jest o niebo lepsze merytorycznie

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 53 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 6 gości