Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1223 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43 ... 62  Następna
Autor Wiadomość
#781 PostWysłany: 04 Wrz 2014 23:10 
Awatar użytkownika

Loty: 253
Kilometry: 496 687
Krajów: 43 / 20.1%
niebieski
Niestety informacja pojawia się dopiero po potwierdzeniu rezerwacji przez narysowanie łóżka, także nie ma jak sprawdzić wcześniej.
 Profil Relacje PM off  

USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️ USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️
Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨 Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨
#782 PostWysłany: 05 Wrz 2014 10:50 

xyrxis napisał(a):
Maldo napisał(a):
No właśnie na androida ten myk jest chyba niewykonalny bo próbowałem i nie działa :p

Teraz ja mam pytanie do tych ktorym zablokowalo konto:
Na jakim etapie konto jest blokowane? Da sie to sprawdzic przed wyjazdem dochodzac z rezerwacja do ktoregos kroku czy trzeba przeprowadzic kompletna rezerwacje?

Mam zablokowane konto, nawet nie działa wyszukiwarka, pojawia się błąd.
 Profil Relacje PM off  

#783 PostWysłany: 05 Wrz 2014 11:10 
Awatar użytkownika

Loty: 146
Kilometry: 309 501
Krajów: 35 / 16.4%
niebieski
informacyjnie: dziś otrzymałem kod na 30E za rezerwację w sierpniu, więc zaczęli je rozsyłać :D
 Profil Relacje PM off  

#784 PostWysłany: 05 Wrz 2014 11:32 

niebieski
Czy w aplikacji mobilnej da się ustawić jakiś filtr na pokoje z większą ilością łóżek, np. dla 4 osób (2+dzieci)?

#785 PostWysłany: 05 Wrz 2014 11:36 

srebrny
Wirecki1 napisał(a):
Czy w aplikacji mobilnej da się ustawić jakiś filtr na pokoje z większą ilością łóżek, np. dla 4 osób (2+dzieci)?

Nie. Oferowane są zawsze tylko dwójki z komentarzem, że możliwość przyjęcia dodatkowej osoby zależy od hotelu.
 Profil Relacje PM off  

#786 PostWysłany: 05 Wrz 2014 11:52 

lagor napisał(a):
informacyjnie: dziś otrzymałem kod na 30E za rezerwację w sierpniu, więc zaczęli je rozsyłać :D

Potwierdzam, też dostałem kod na 30 Euro / 25 £ za nocleg w sierpniu.
 Profil Relacje PM off  

#787 PostWysłany: 05 Wrz 2014 17:37 

04patryk12 napisał(a):
suszek napisał(a):
spróbuj TAXIS na uk

Zadziałał, dzięki:)

Jeszcze jedno małe pytanie, być może lamerskie i gdzieś już padło.

Płatność za nocleg zawsze jest w walucie w jakiej jest konto?

Z moich dzisiejszych obserwacji i testów na 4 urządzeniach i nazwiskach oraz 3 kartach wynika, że TAXIS już nie działa. Dodają 30 Ł, kartę się wprowadza, a po przejechaniu palcem po potwierdzeniu wywala, że nie można zapłacić tą kartą. Od obsługi dostałem takiego maila:

" Hello Lukas,

Thank you for writing in. When our processors spot activity that looks out of place, we put a stop to it right away to protect our fellow HTers and partner properties. It looks like your account was automatically disabled as a matter of security. We hate to say goodbye to a fellow traveler, but unfortunately we’re not able to support bookings on this account. Please use your other HotelTonight account if you wish to make bookings on the app.

Regards,
Mitchell
HotelTonight Support "
 Profil Relacje PM off  

#788 PostWysłany: 05 Wrz 2014 22:49 

Loty: 142
Kilometry: 177 403
Krajów: 22 / 10.3%
niebieski
No to grubo, zaczynają kojarzyć konta z lokalizacjami ip.

#789 PostWysłany: 05 Wrz 2014 23:45 
Awatar użytkownika

srebrny
Bardziej z 'device ID'.
 Profil Relacje PM off  

#790 PostWysłany: 06 Wrz 2014 00:43 

niebieski
Czy działa aktualnie jakiś kod dla nowych kont?

Mam HT ze środkami zainstalowane na swoim telefonie, ale chętnie bym założył jeszcze konto bratu (na innym urządzeniu oczywiście) - chyba w takim przypadku nie powinienem bać się blokady (ten sam adres, to samo nazwisko, ale inne imiona + nr karty)?
 Profil Relacje PM off  

#791 PostWysłany: 06 Wrz 2014 09:17 

Moim zdaniem liepiej zakładać konta na sprzęcie z ios, dlatego że w androidzie app ma pełny dostęp do systemu, a w ios tylko do swego sandbox.
I kiedy usuwając app i instalując go ponownie, app nie wie o przeszłych instalacjach na tym urządzeniu. Na androidzie dla tego trzeba zrobić full reset( usuwając wszystkie swoje dane).
Także mogą sprawdzać ip, dlatego można zainstalować Tunnelbear.
 Profil Relacje PM off  

#792 PostWysłany: 06 Wrz 2014 09:25 
Awatar użytkownika

Loty: 240
Kilometry: 587 392
Krajów: 39 / 18.2%
niebieski
boleslaw0000 napisał(a):
04patryk12 napisał(a):
suszek napisał(a):
spróbuj TAXIS na uk

" Hello Lukas,

Thank you for writing in. When our processors spot activity that looks out of place, we put a stop to it right away to protect our fellow HTers and partner properties. It looks like your account was automatically disabled as a matter of security. We hate to say goodbye to a fellow traveler, but unfortunately we’re not able to support bookings on this account. Please use your other HotelTonight account if you wish to make bookings on the app.

Regards,
Mitchell
HotelTonight Support "

A u Ciebie jak wyglądała blokada konta? Nie mogłeś wyszukiwać czy miałeś dopiero problemy z płatnością? Ja mam zgromadzone trochę środków i zostawiam je na wyjazd na wakacje i nie chciałbym przeżyć niemiłego szoku na miejscu...

#793 PostWysłany: 06 Wrz 2014 09:47 

A u Ciebie jak wyglądała blokada konta? Nie mogłeś wyszukiwać czy miałeś dopiero problemy z płatnością? Ja mam zgromadzone trochę środków i zostawiam je na wyjazd na wakacje i nie chciałbym przeżyć niemiłego szoku na miejscu...[/quote]

Wszystko było ok, karta weszła, do momentu przejechania palcem po potwierdzeniu. Następnie wyskoczyło okienko, z informacją, że coś poszło nie tak i nie można przeprowadzić rezerwacji. Wszedłem do menu, w którym wprowadzamy karty, chciałem usunąć moją i od razu wyskoczyło info o zablokowaniu karty i konta. Następnie nie można było już wyszukiwać żadnych noclegów. I zastanawiam się czy ktoś może potwierdzić, że też ma takie problemy, albo wie jak je obejść. Zaraz przetestuję patent z TunnelBearem i to obadam.
 Profil Relacje PM off  

#794 PostWysłany: 06 Wrz 2014 11:33 
Awatar użytkownika

srebrny
morrex napisał(a):
I kiedy usuwając app i instalując go ponownie, app nie wie o przeszłych instalacjach na tym urządzeniu.

Jeśli aplikacja jest dobrze napisana, to jest w stanie to zweryfikować.
 Profil Relacje PM off  

#795 PostWysłany: 06 Wrz 2014 12:31 
Awatar użytkownika

Loty: 94
Kilometry: 122 440
Krajów: 22 / 10.3%
niebieski
Smuci mnie to co piszecie, jeszcze nie korzystałem z HT, a mam zamiar zrobić to w Stanach, mam nadzieję że nie będę miał zonka. Mam dwa konta i żona ma dwa, 4 różne urządzenia, imiona zamienione z nazwiskami (mam nadzieję, że nie jest to jakaś straszna przeginka i mnie nie zlinczujecie za to :)).

A jak wygląda kwestia kart płatniczych, czy mogę zapłacić kartą wystawioną na mnie za nocleg rezerwowany z konta żony?

#796 PostWysłany: 06 Wrz 2014 12:47 
Awatar użytkownika

Loty: 99
Kilometry: 160 637
Krajów: 25 / 11.7%
niebieski
Miałem ostatnio błąd z problemem połączenia i załadowania listy hoteli - wystarczyła aktualizacja aplikacji.

#797 PostWysłany: 06 Wrz 2014 12:54 
Awatar użytkownika

Loty: 146
Kilometry: 309 501
Krajów: 35 / 16.4%
niebieski
04patryk12 napisał(a):
Smuci mnie to co piszecie, jeszcze nie korzystałem z HT, a mam zamiar zrobić to w Stanach, mam nadzieję że nie będę miał zonka. Mam dwa konta i żona ma dwa, 4 różne urządzenia, imiona zamienione z nazwiskami (mam nadzieję, że nie jest to jakaś straszna przeginka i mnie nie zlinczujecie za to :)).

A jak wygląda kwestia kart płatniczych, czy mogę zapłacić kartą wystawioną na mnie za nocleg rezerwowany z konta żony?

Ja bym na Twoim miejscu za kazdy z tych noclegow zaplacil inna karta. Ja mam co prawda 2 konta, swoje i zony, ale dwa noclegi w tym samym hotelu pod rzad przeszy bez problemu, kazdy z wykorzystaniem 40e
 Profil Relacje PM off  

#798 PostWysłany: 07 Wrz 2014 11:30 
Awatar użytkownika

Loty: 198
Kilometry: 375 321
Krajów: 45 / 21.0%
niebieski
boleslaw0000 napisał(a):
A u Ciebie jak wyglądała blokada konta? Nie mogłeś wyszukiwać czy miałeś dopiero problemy z płatnością? Ja mam zgromadzone trochę środków i zostawiam je na wyjazd na wakacje i nie chciałbym przeżyć niemiłego szoku na miejscu...

Wszystko było ok, karta weszła, do momentu przejechania palcem po potwierdzeniu. Następnie wyskoczyło okienko, z informacją, że coś poszło nie tak i nie można przeprowadzić rezerwacji. Wszedłem do menu, w którym wprowadzamy karty, chciałem usunąć moją i od razu wyskoczyło info o zablokowaniu karty i konta. Następnie nie można było już wyszukiwać żadnych noclegów. I zastanawiam się czy ktoś może potwierdzić, że też ma takie problemy, albo wie jak je obejść. Zaraz przetestuję patent z TunnelBearem i to obadam.[/quote]I jak testy ? Dalej to samo ?
 Profil Relacje PM off  

#799 PostWysłany: 07 Wrz 2014 12:09 
Awatar użytkownika

niebieski
Jak to jest z preautoryzacją karty w przypadku, gdy całość opłaty idzie z kuponu?
Blokują 1 euro czy może 1 cent?
Mam na karcie Entropay 0,85 euro i nie wiem, czy warto dorzucić te parę euro, by karta przeszła.
 Profil Relacje PM off  

#800 PostWysłany: 07 Wrz 2014 12:10 
Awatar użytkownika

niebieski
Zobaczcie jak dużych uprawnień domaga się ta aplikacja po aktualizacji na androidzie.
Obecna wersja maksymalnie wykorzystuje możliwość obdarcia nas z prywatności ;)
Jeżeli macie w urządzeniu na którym instalujecie HT jakiekolwiek połączone konta mail/fb/google/cokolwiek, apka ma uprawnienia, by wysłać informacje o tych kontach na serwery HT.
Apka ma również dostęp do kontaktów, może je spakować i wysłać na serwer. Nie wspominam o aktualnym połączeniu z siecią, położeniu GPS i triangulacji,adresach MAC, zapamiętanych sieciach WIFI, numerze telefonu, numerze IMEI itd... Porównując te dane prostym skryptem, praktycznie bezobsługowo można przyznawać bany na userów, którzy postanowili postąpić "nieetycznie" ;)
Jeżeli chcecie skorzystać "mocniej" z tej aplikacji, nie możecie popełnić żadnego błędu w kwestii anonimowości.
Raphael uważa post za pomocny.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1223 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43 ... 62  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości