Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 95 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5  Następna
Autor Wiadomość
#21 PostWysłany: 19 Maj 2021 12:56 

A z ciekawosci pytanie, jak planujecie zalatwic sprawe pcr i wjazdu do Rosji? Nie ma zadnych sygnalow poki co, zeby zaszczepieni mogli bez problemow wjezdzac.
Rozumiem ze test jest potrzebny przy przekraczaniu granicy i przy wejsciu na stadion i tyle?

Ostatnio edytowany przez Abcn, 25 Maj 2021 17:36, edytowano w sumie 1 raz
R
 Profil Relacje PM off  

USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️ USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️
Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨 Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨
#22 PostWysłany: 19 Maj 2021 21:32 

Loty: 428
Kilometry: 511 350
Krajów: 58 / 27.1%
niebieski
Znaleźć punkt pobrań w dogodnym miejscu i w dobrej cenie i zrobić sobie badanie jest złym pomysłem?
 Profil Relacje PM off
Zeus lubi ten post.

#23 PostWysłany: 20 Maj 2021 20:40 

Wyrabiałem fan id tydzień temu w piątek. Dostałem info po trzech dniach, ze wszystko Ok. A wczoraj maila, ze zdjęcie złe. Wybierałem wysyłkę poczta.
Czy teraz mam od nowa wypelniac wszystko i dać poprostu odpowiednie zdjęcie ?
 Profil Relacje PM off  

#24 PostWysłany: 20 Maj 2021 21:10 

niebieski
Zapewne wypełnić wniosek jeszcze raz.
Tylko już nie jest dostępna opcja dostawy pocztą.

https://www.fan-id.ru/help.html

I made mistakes while entering my personal data in the application. I need to correct my full name or my date of birth.
You can submit a new application with the correct data.

I have entered incorrect contact information or address in my FAN ID application or uploaded a wrong photo. I need to correct my contact information, delivery type, address, photo or sex. What should I do?
You can correct your FAN ID application yourself. To make corrections, you need to wait for the results of your application review.
After a decision in respect of the application is made you must fill in the FAN ID application once again specifying the same persnal information that you specified in the previous application on the first page.
Then you must enter data that you can correct yourself: delivery type and address (if your FAN ID has not been sent to the previously specified address yet), photo, contact details and sex. To confirm the corrected data, you will receive a text message and an electronic notification to the email address you specified during your previous registration along with the control code. After entering the control code, your application will be corrected in accordance with the newly entered data. If the control code is not entered or entered incorrectly, the application will not be updated.
If you have no access to the Internet, please contact one of the FAN ID Distribution Centres to correct your application.

If a spectator applies for a FAN ID and then changes his or her surname, will a new FAN ID be required?
When applying for a FAN ID, the details of your valid identity document must be specified, therefore, you need to apply for a new FAN ID.
 Profil Relacje PM off  

#25 PostWysłany: 21 Maj 2021 09:08 

srebrny
A ktoś ma już może status fan id jako wysłany czy też w drodze? U mnie ciągle "printed" ("выпущено") i dalej się z tym od 2 dni nic nie dzieje.
Dobrze by było mieć go do odbioru w przyszłym tygodniu, skoro ma pozwolić na wjazd do Rosji teoretycznie od 29.05.
 Profil Relacje PM off  

#26 PostWysłany: 21 Maj 2021 10:48 

niebieski
Moje FAN ID już jest w drodze (dostawa pocztą).

Wniosek wysłałem tydzień temu w piątek wieczorem.
W poniedziałek po południu - status, że zaakceptowany.
Wtorek - wydrukowany.
Środa - wysłany (nr przesyłki do śledzenia).
Czwartek - przeszło kontrolę celną i gotowe do przekazania za granicę.
 Profil Relacje PM off
Tulio uważa post za pomocny.

#27 PostWysłany: 21 Maj 2021 11:19 

Mam pytanie:
Przygotowuję Fan ID dla 14 osobowej grupy.
Nie chciałbym wszystkich ciągać po odbiór osobisty w Warszawie.
Czy wybierając odbiór w "At a FAN ID Distribution Centre in the Russian Federation (czyli w St. Petersburgu)"
będziemy mogli przekroczyć granicę w Kaliningradzie i polecieć z tamtego lotniska do Petersburga?

Ostatnio edytowany przez Abcn, 25 Maj 2021 17:34, edytowano w sumie 1 raz
Literówka
 Profil Relacje PM off  

#28 PostWysłany: 21 Maj 2021 11:41 

niebieski
Zadzwoń i zapytaj:
https://www.fan-id.ru/contacts.html

W 2018 roku, kiedy czas na dostarczenie FAN ID za granicę był już za krótki (np. mecze fazy pucharowej) funkcjonowała też elektroniczna wersja FAN ID, którą się samemu drukowało na wjazd, a potem wersję zalaminowaną odbierało na miejscu.
W tym roku zapewne też będzie funkcjonowała elektroniczna wersja, bo będą w Petersburgu mecze fazy pucharowej, gdzie po awansie danego kraju, kibice z dnia na dzień będą potrzebowali wyrobić FAN ID.
 Profil Relacje PM off  

#29 PostWysłany: 21 Maj 2021 13:39 

srebrny
Tu jest uaktualnione info: https://wostokpodroze.pl/mozliwosc-wjaz ... euro-2020/
 Profil Relacje PM off  

#30 PostWysłany: 21 Maj 2021 15:34 
Awatar użytkownika

mam jedno wolne miejsce w samochodzie z Wawy do Kaliningradu na lotnisko na lot do Petersburga 12.06 o godzinie 14,
samochód zostawiam na parkingu, wracam lotem 15.06 o godzinie 20 i mam wtedy trzy wolne miejsca na powrót do Warszawy.
jakby ktoś miał podobny plan na dojazd to zapraszam
 Profil Relacje PM off  

#31 PostWysłany: 21 Maj 2021 15:38 

Czy ktoś mi powie jakie to zdjęcie musi być, bo już siły nie mam
 Profil Relacje PM off  

#32 PostWysłany: 21 Maj 2021 16:23 

Loty: 175
Kilometry: 297 074
Krajów: 41 / 19.2%
Ktoś w ogóle oprócz mnie rozważa pojechanie do Petersburga autem?
Z Warszawy jest ok. 15h, mamy 4-osobową ekipę, w tym 3 kierowców. Tranzyt przez Litwę to nie problem, gorzej z Łotwą, która na chwilę obecną wymaga (nawet od zaszczepionych) testów PCR. Więc zakładając spędzenie paru dni w Petersburgu, taki test trzeba zrobić w Polsce przed wyjazdem i w Rosji na miejscu :?
 Profil Relacje PM off  

#33 PostWysłany: 21 Maj 2021 16:35 
Awatar użytkownika

srebrny
@nowypodroznik na białym tle, przykład obok. Chyba każdy kto robił męczył się ze zdjęciem :D
 Profil Relacje PM off  

#34 PostWysłany: 25 Maj 2021 17:21 

Czy ktoś posiada jakieś informację jak dokładnie wygląda opcja testów pcr potrzebnych do wjazdu? Z tego co czytam, można test pcr zrobić również do 3ch dni po przyjeździe do Rosji. Sprawdziłem na stronie lotniska w Petersburgu i aktualnie koszt pcr wynosi tam 1950rubli, czyli niecałe 100zł. Dosyć spora różnica biorąc pod uwagę fakt, że u nas takie testy zaczynają się od 300/350zł. My np lecimy w 7 osób, więc oszczędność rzędu conajmniej 1500zł. Pytanie jak wtedy przekracza się granice skoro nie ma się negatywnego wyniku testu?
Drugie pytanie. Czy dostając skierowanie od lekarza rodzinnego na wymaz, robiony jest właśnie test pcr? Czy po takim „rządowym” teście jest opcja pobrania zaświadczenia w języku ang. tak jak przy szczepieniach, czy jednak takiej możliwości nie ma?
 Profil Relacje PM off  

#35 PostWysłany: 25 Maj 2021 17:47 
Awatar użytkownika

srebrny
@Aryan Z testem ze zlecenia od NFZ podobno się da zrobić (wyniki po polsku) i następnie iść do tłumacza przysięgłego. Lecę na początku czerwca i tak będę robił. Później do Petersburga też tak chce robić.
 Profil Relacje PM off  

#36 PostWysłany: 25 Maj 2021 18:59 

To w takim razie czekam na jakieś info od Ciebie czy to rzeczywiście jest do zrobienia. Jeśli to nie problem to daj znać tutaj albo priv jak to wygląda.
 Profil Relacje PM off
Kacper Szymanski lubi ten post.

#37 PostWysłany: 25 Maj 2021 19:41 

niebieski
Aryan napisał(a):
Czy ktoś posiada jakieś informację jak dokładnie wygląda opcja testów pcr potrzebnych do wjazdu? Z tego co czytam, można test pcr zrobić również do 3ch dni po przyjeździe do Rosji. Sprawdziłem na stronie lotniska w Petersburgu i aktualnie koszt pcr wynosi tam 1950rubli, czyli niecałe 100zł. Dosyć spora różnica biorąc pod uwagę fakt, że u nas takie testy zaczynają się od 300/350zł. My np lecimy w 7 osób, więc oszczędność rzędu conajmniej 1500zł. Pytanie jak wtedy przekracza się granice skoro nie ma się negatywnego wyniku testu?

Radio Erewań odpowiada: W zasadzie tak, ale....

Można zrobić test do 3 dni po przyjeździe, o ile jest się obywatelem Rosji i do czasu przekazania negatywnego wyniku testu należy pozostawać w samoizolacji pod wskazanym wcześniej adresem.
Obcokrajowiec bez negatywnego wyniku testu PCR nie zostanie wpuszczony na pokład samolotu.
 Profil Relacje PM off
Zeus lubi ten post.

#38 PostWysłany: 26 Maj 2021 15:20 

Ja już mam dość wyrabiania tego id, jeszcze chwila i sprzedam te bilety.
Czy jeżeli będę chciał sprzedać to lepiej nie logować do tej aplikacji euro tickets czy to właśnie przez nią można je komuś udostępnić ?
 Profil Relacje PM off  

#39 PostWysłany: 27 Maj 2021 14:17 

Loty: 428
Kilometry: 511 350
Krajów: 58 / 27.1%
niebieski
Przyszło info, że FAN ID jest gotowy; (nie miałem już opcji dostawy pocztą przy składaniu wniosku).
1. W mailu jest link do pdf który trzeba pobrać i wydrukować - na to można przekroczyć granicę.
2. Z tym kwitem i paszportem trzeba się udać do punktu w Sankt Petersburgu, żeby odebrać FAN ID zalaminowany - upoważniający do wejścia na stadion.

+ odpada wycieczka do Warszawy :-)
 Profil Relacje PM off
golen lubi ten post.

#40 PostWysłany: 27 Maj 2021 16:19 

niebieski
-- 27 Maj 2021 15:10 --

Potwierdzam, rozsyłają do pobrania elektroniczną wersję FAN ID.

Mi się jeszcze udało zamówić dostawę fizycznego FAN ID pocztą (wniosek składałem 14.05).
Z monitoringu przesyłki wynika, że wczoraj przesyłka dotarła do Polski, więc pewnie kwestia paru dni i dotrze do mnie.

-- 27 Maj 2021 16:19 --

Kacper Szymanski napisał(a):
@Aryan Z testem ze zlecenia od NFZ podobno się da zrobić (wyniki po polsku) i następnie iść do tłumacza przysięgłego. Lecę na początku czerwca i tak będę robił. Później do Petersburga też tak chce robić.

Wg informacji, czy to ze strony https://www.aeroflot.ru/ru-en/covid-19 czy z informacji przesyłanych razem z elektronicznym FAN ID, jak bym nie ryzykował z tłumaczem przysięgłym.

If the medical document cannot be presented in Russian or in English, it can be presented in the official language of the state of registration of the organisation that has issued it with its translation into Russian the accuracy of which is certified by a consular official of the Russian Federation.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 95 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość