Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 576 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 29  Następna
Autor Wiadomość
#221 PostWysłany: 21 Lut 2014 13:04 

Krzyś napisał(a):
Znajomy w Niemczech umie załatwić bilety na BVB-Mönchengladbach za 87€, brać to czy myślicie że może być taniej?

taniej będzie, ale czy tobie uda się kupić...? (gra obecnie 3 z 6 drużyną bundesligii, a więc rywal w miarę atrakcyjny)
 PM off  

USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️ USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️
Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨 Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨
#222 PostWysłany: 21 Lut 2014 13:17 
Awatar użytkownika

niebieski
A żeby uzasadnić, że biletów normalnym kanałem nie dostaniesz (czyli zostaje tylko stadion) to poza sportowym poziomim jest na BVB jedna zasada: biletów nie da się dostać na Schalke, Bayern i Gladbach właśnie...
 Profil Relacje PM off  

#223 PostWysłany: 22 Lut 2014 18:10 

Dzięki, kiepski mecz w sensie finansowym w takim bądź razie sobie wybrałem.
 Profil Relacje PM off  

#224 PostWysłany: 22 Lut 2014 18:30 
Awatar użytkownika

Mecz z Norymbergą jest spoko, bo zawsze są na nim kibice Schalke. Obie drużyny trzymają kibicowską sztamę. Możliwe przepychanki pod stadionem i sporo policji;)))

Pomieszkuje chwilowo we Frankfurcie. Byłem tutaj na BVB z Eintrachtem w 1/4 Pucharu Niemiec. Jadę też na 100% na BVB - Schalke i może na LM, jeśli wylosują lepszego niż Zenit przeciwnika.
 Profil Relacje PM off  

#225 PostWysłany: 22 Lut 2014 21:25 

Loty: 14
Kilometry: 16 140
Krajów: 7 / 3.3%
Nie orientuje się ktoś jeszcze czy kupię bilet na BVB vs Moenchengladbach? Może ktoś potrafi ogarnąć ten temat? Widziałem bilety na viagogo ale dużo ludzi odradza a co wy o tym myślcie?

#226 PostWysłany: 22 Lut 2014 21:53 
Awatar użytkownika

niebieski
@MareQ: a potrafisz sobie zadać ten trud i przeczytać choćby 3 posty powyżej Twojego co jest napisane?

O viagogo i tutaj i w innych tematach było tyle napisane, że więcej się nie da...
 Profil Relacje PM off  

#227 PostWysłany: 22 Lut 2014 22:03 

Loty: 4
Kilometry: 17 154
Krajów: 3 / 1.4%
niebieski
Kupisz od ludzi przed meczem. No , chyba że potrzebujesz z 10 biletów obok siebie...
 Profil Relacje PM off  

#228 PostWysłany: 23 Lut 2014 11:26 

niebieski
A tak z ciekawości mam jeszcze do Was pytanie.
Co Was tak ciągnie na tą borussie? Atmosfera , która jest słaba ( mimo największej trybuny w Europie) , poziom sportowy , czy polskie żelusie???
 Profil Relacje PM off  

#229 PostWysłany: 23 Lut 2014 12:03 

samaki9 napisał(a):
A tak z ciekawości mam jeszcze do Was pytanie.
Co Was tak ciągnie na tą borussie? Atmosfera , która jest słaba ( mimo największej trybuny w Europie) , poziom sportowy , czy polskie żelusie???

Sam się musiałem przekonać, że atmosfera jest niestety kiepska :p Choć byłem na meczu z Bayerem więc czołówka. Ale muszę się zgodzić z przedmówcą, bo liczyłem na więcej. Lepsza atmosfera jest na większości meczów w Polsce (tam gdzie ja chodzę ;) ) co do biletów to moim zdaniem jak macie możliwość kupienia w tym oficjalnym sklepie internetowym to bierzcie co jest bo pod stadionem trudno coś taniej złapać. Ja pojechałem bez biletu, ale udało się wejść na południową trybunę za 55 euro
 Profil Relacje PM off  

#230 PostWysłany: 23 Lut 2014 12:34 
Awatar użytkownika

niebieski
samaki9: różne jest postrzeganie atmosfery w różnych krajach. Patrząc przez pryzmat polskiej ligi każdy wypad na Premiership zakończy się rozczarowaniem, bo mają zupełnie inny styl kibicowania i inną atmosferę. Dla kogoś kto chodzi na nasze stadiony tam będzie cicho i słabo, z kolei oni gardzą takim dopingiem jaki jest u nas na stadionach(monotonia, skandowanie, niezbyt spontanicznie, jednym słowem dla nich nasz doping to nuda i stagnacja). I to jest chyba podstawowa rzecz do zrozumienia przed rozmawianiem o kwestii atmosfery.

Jako, że "moja" drużyna nie grała od kilku dobrych lat na wysokim poziomie (obecnie 2 liga) to czasem jeżdżę sobie po Polsce na mecze Ekstraklasy, więc byłem na większości obiektów z Polsce znanych z dobrej atmosfery i na BVB jest inaczej, ale mi się podobało równie jak w Polsce albo i bardziej. Na pewno na głowę biją nas oprawą około meczową (nie mówię o kibicowskiej oprawie). Na BVB staram się być zazwyczaj najpóźniej godzinę przed meczem i tam coś się dzieje, mają swoje zwyczaje typu Weidenfeller ma swoją muzykę i filmik na wyjście na rozgrzewkę tak jak bokserzy przed walkę. Także atmosfera w innym klimacie, ale tak jak kiedyś uważałem że Polacy mają najlepszych kibiców i najlepszą atmosferę na stadionach tak dziś bym już tak nie powiedział. W dużym skrócie można by to ująć z Chłopaki nie płaczą : "naszym chłopakom brakuje luzu".

Jest też kwestia poziomu sportowego. Jeśli mój najtańszy wyjazd na BVB kosztował 120zł (lot, bilety na mecz, dojazdy) i wychodziłem z domu na spokojnie po śniadaniu, a na noc wracałem do własnego łóżka to jest to dla mnie oferta bez porównania lepsza niż wypad na Śląśk (do którego mam 15 minut samochodem) za ok. 50 zł. A dodatkowo dziewczynę zabiorę na mecz (na Śląsk coś chodzić nie chce....) i jeszcze sobie zrobi zakupy w Primarku szybkie ;) A Polacy? Jakieś dodatkowe urozmaicenie i atrakcja choć z całego zestaw to lubię tylko Piszczka.
 Profil Relacje PM off  

#231 PostWysłany: 23 Lut 2014 13:21 

niebieski
Ja patrze na to równiez przez pryzmat zmian na trybunach...Pierwszy raz byłem an bvb w 1992 roku , stadion miał wtedy pojemnośc 42 tys czyli praktycznie był 2 x mniejszy niz teraz. wówczas atmosfera była super , raczej nikt nie wychodził w 40 minucie i wracał w 55 , bo kolejka do cateringu była długa...
 Profil Relacje PM off  

#232 PostWysłany: 23 Lut 2014 14:48 

Loty: 168
Kilometry: 177 534
Krajów: 22 / 10.3%
niebieski
Fakt atmosfera mocno ucierpiała przez ostatnie sukcesy. Wielu kibiców "sukcesu" płaciło krocie ludziom z Südtribüne za oddanie karnetu i tak też jest co kolejkę, że wiele karnetów z Süd ląduje na ebayu.. poza tym Südtribüne robi wrażenie wizualne, bo z głośnością jest słabo jak 70% ludzi nic nie robi tylko stoi. Ale uważam, że tam potrzeba wíększej ilości osób prowadzących doping. Ale i tak oglądanie meczu z tej trybuny to niesamowite przeżycie,a po golach czyste szaleństwo ;)
 Profil Relacje PM off  

#233 PostWysłany: 23 Lut 2014 15:25 
Awatar użytkownika

Loty: 169
Kilometry: 200 714
Krajów: 33 / 15.4%
niebieski
kiew napisał(a):
samaki9: różne jest postrzeganie atmosfery w różnych krajach. Patrząc przez pryzmat polskiej ligi każdy wypad na Premiership zakończy się rozczarowaniem, bo mają zupełnie inny styl kibicowania i inną atmosferę. Dla kogoś kto chodzi na nasze stadiony tam będzie cicho i słabo, z kolei oni gardzą takim dopingiem jaki jest u nas na stadionach(monotonia, skandowanie, niezbyt spontanicznie, jednym słowem dla nich nasz doping to nuda i stagnacja). I to jest chyba podstawowa rzecz do zrozumienia przed rozmawianiem o kwestii atmosfery.

To zdecydowanie kwestia gustu. Ja jestem za każdym razem oczarowany Anglią i wolę szmer na trybunach, szczególnie gdy mają sto lat, niż śpiewy osób, które zazwyczaj nawet nie reagują na wydarzenia na boisku.
A jeśli komuś imponuje polski styl kibicowania, to polecam Serbię albo Turcję. Nie będzie więcej mówił o tym, że Polacy są najlepsi.

#234 PostWysłany: 23 Lut 2014 15:56 
Awatar użytkownika

niebieski
@chris0o: To chyba bolączka większości popularnych klubów. Na Manchesterze Utd nawet mieli podjąć działania mające ograniczyć ilość turystów na trybunach, bo sami piłkarz się skarżyli że atmosfera i doping na trybunach podupadły

@Donovaninho: Ja również styl angielski, tylko zwracam uwagę, że styl jest kompletnie inny. Jak ktoś się wychował na polskim stadionie i nasze kibicowanie uważa za najlepsze na świecie (a większość zaangażowanych kibiców tak uważa, traktując za równych sobie tylko właśnie wspomnianą Serbię i Turcję, rzadziej Rosję) to w Anglii będzie zawiedziony. Na Anglii trybuny żyją meczem, ilość przyśpiewek jest bardzo zróżnicowana i praktycznie na każde boiskowe wydarzenie jest inna. Wiele jest dowcipnych, sytuacyjnych. A pomijając sam doping to własnie ten szmer... ;)
 Profil Relacje PM off  

#235 PostWysłany: 03 Mar 2014 10:42 
Awatar użytkownika

Loty: 198
Kilometry: 375 321
Krajów: 45 / 21.0%
niebieski
Jutro (jeśli zostaną) rusza sprzedaż otwarta o 8:30 na mecz z Wolfsburg'iem 4-6 kwietnia. Raczej pewne jest to, że mecz odbędzie się w 5 kwietnia o 15:30.
 Profil Relacje PM off  

#236 PostWysłany: 03 Mar 2014 13:56 

niebieski
wojtekf93 napisał(a):
Jutro (jeśli zostaną) rusza sprzedaż otwarta o 8:30 na mecz z Wolfsburg'iem 4-6 kwietnia. Raczej pewne jest to, że mecz odbędzie się w 5 kwietnia o 15:30.

A skąd taka pewność?
 Profil Relacje PM off  

#237 PostWysłany: 03 Mar 2014 21:35 

niebieski
mirasm napisał(a):
wojtekf93 napisał(a):

A skąd taka pewność?

Raczej masz rację bo:
2014-04-01 Liga Mistrzów: ćwierćfinały
2014-04-02 Liga Mistrzów: ćwierćfinały
2014-04-08 Liga Mistrzów: ćwierćfinały - rewanże
2014-04-09 Liga Mistrzów: ćwierćfinały - rewanże

czyli piątek i niedziela odpada!!!
 Profil Relacje PM off  

#238 PostWysłany: 04 Mar 2014 14:06 
Awatar użytkownika

Loty: 400
Kilometry: 706 728
Krajów: 90 / 42.1%
niebieski
No i jak udało się komuś zakupić bilet na mecz BVB-VFL 4-6.04? Mi się o sprawdzeniu dostępności przypomniało dopiero o 10tej ;)

#239 PostWysłany: 04 Mar 2014 16:38 

niebieski
ja miałem w koszyku trzy bilety, podałem nr komórki niemiecki żeby samemu je wydrukować. SMS przyszedł ale po wpisaniu hasła system go nie zaakceptował :(. I bilety przepadły
 Profil Relacje PM off  

#240 PostWysłany: 04 Mar 2014 16:45 
Awatar użytkownika

niebieski
Nie rozumiem tylko po co te kombinacje z numerami, wydrukami... Żadnych korzyści właściwie nie ma z tego, że sobie bilety wydrukujesz samemu, a tylko dodatkowy krok przez który własnie można stracić bilety.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 576 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 29  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość