Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 7 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 12 Lut 2026 14:31 

Loty: 279
Kilometry: 415 031
Krajów: 25 / 11.7%
niebieski
Kiedyś wchodziło się tu po inspiracje – konkretne kierunki, piękne kadry, miejsca, które chciało się od razu zobaczyć na żywo. Portal żył podróżami.

Dziś coraz częściej mam wrażenie, że ważniejsze jest to, kto stoi przed obiektywem, niż to, co jest w tle. Te same twarze, relacje z wnętrz samolotów, prezentacje atrakcji z obowiązkowym kadrem „redaktor w roli głównej”.

Momentami wygląda to bardziej jak autopromocja redakcji niż portal podróżniczy. Jakby miejsca stały się tylko tłem do budowania wizerunku.

Czy naprawdę tego oczekują czytelnicy?
Czy inspiracje zeszły na drugi plan?
Czy to świadoma zmiana kierunku?

Bo jeśli celem jest pokazywanie głównie siebie, to może warto to wprost nazwać – tylko wtedy przestaje to być portal o podróżach, a zaczyna być coś zupełnie innego.

Jestem ciekaw, czy tylko ja mam takie wrażenie.
Gadekk lubi ten post.

USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️ USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️
Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨 Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨
#2 PostWysłany: 12 Lut 2026 14:52 
Awatar użytkownika

Loty: 274
Kilometry: 524 827
Krajów: 84 / 39.3%
srebrny
Ja nadal wchodze po inspiracje i znajduje je.

Kojarze jeden tekst ze zdjeciem kogos i opisem chyba samolotu. NIe wchodzilem, nie interesowalo mnie to. Nie przeszkadzalo.

Dla kazdego cos innego. Zupelnie bez emocji do tego podchodze :)

#3 PostWysłany: 12 Lut 2026 14:58 

srebrny
To tutaj cały czas działa jeszcze SG? ;)
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#4 PostWysłany: 12 Lut 2026 15:28 

Loty: 279
Kilometry: 415 031
Krajów: 25 / 11.7%
niebieski
SG wciąż działa, ale czasem wygląda, jakby portal podróżniczy zamienił się w serwis randkowy dla facetów ?. Inspiracje gdzieś w tle…

#5 PostWysłany: 12 Lut 2026 15:39 
Awatar użytkownika

Loty: 400
Kilometry: 706 728
Krajów: 90 / 42.1%
niebieski
@one3 najwidoczniej zmieniła się forma przekazu na SG. Fakt zauważyłem, że wrzuty na SG i tu i na insta zmieniły trochę formę i faktycznie redaktorzy ujawniają się (taki jest ogólnie chyba styl na insta przekazu), ale na forum tego raczej nie widać i dalej bez problemu znajdujemy tu relacje, które mocno inspirują ;)

#6 PostWysłany: 12 Lut 2026 16:17 

Loty: 110
Kilometry: 239 094
Krajów: 26 / 12.2%
srebrny
Wydaje mi się, że większość użytkowników tego forum nie zagląda na SG. A relacje na forum są różne. Jedni się pokazują, inni się zamazują, lub jak ja robią osobne zdjęcia do relacji - bez siebie/rodziny.
 Profil Relacje PM off
michalgie lubi ten post.

#7 PostWysłany: 12 Lut 2026 18:08 

Loty: 209
Kilometry: 711 502
Krajów: 51 / 23.8%
niebieski
Nie odniosłem wrażenia, że autorzy artykułów na SG lansują się a raczej że piszą, bo to ich praca. Co nie znaczy, że są profesjonalni, już dawno stwierdziłem, że część artykułów jest w formie mocno infantylnej: emotki, ozdobniki, przysłowiowe szlaczki, zdjęcia ilustracyjne niekoniecznie potrzebne ( książki dla dzieci były bogato ilustrowane, przynajmniej kiedyś), dorosłym takie ilustracje mniej są potrzebne - o ile w ogóle trzeba wstawiać zdjęcie morza do artykułu o ofercie nad morzem. Ale przynajmniej ostatnio mniej jest tych "szlaczków" i emotek - ozdobników. Do tego, gdy zaczynają pisać nie o podróżach a o lotnictwie jako takim, w tym o zagadnieniach technicznych czy operacyjnych, to widać że nikłe mają pojęcie na ten temat - ale przynajmniej czasem pośmiać się jest z czego, zatem rozrywkowy cel korzystania z portalu można uznać za zrealizowany. Ale nikt nie jest idealny. Relacje na forum też czytam rzadko. Robię wyjątki dla relacji z podróży w interesujące mnie rejony, do których podróż planuję ale i te relacje często spotykają się u mnie z negatywnym odbiorem. Bo ile razy można oglądać dziesiątki bardzo podobnych zdjęć zamieszczanych w danej relacji, kolejne zdjęcia z różnych ujęć tego samego kamienia przy odrapanym murze czy chudego psa śpiącego na ulicy? Wówczas nawet niemal obowiązkowe "stay tunned" na końcu nie przeszkadza :D A i teksty na ogół noszą wg mnie znamiona grafomanii, aczkolwiek są nieliczne wyjątki. Tak więc nie powiedziałbym, że artykuły na SG są takie złe a na pewno niekoniecznie w porównaniu z opisami czy relacjami na forum.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 7 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości