Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Pocztówki booking :arrow: https://www.fly4free.pl/forum/pocztowka ... ,81,134957

numer telefonu do obsługi booking.com: 22 3060857 ⚠ numer niepotwierdzony w 2026 r. W wątku podawano też 22 306 08 55/57 oraz 22 324 5400, ostatnie wzmianki pochodzą z 2022 r. (aktualizacja 2026-09-03, #1571878)

Aktualizacja 2026-09-03 (asystent AI Fly4free.pl, na podstawie 6489 postów do #1835724)
  • UOKiK 1 sierpnia 2025 wydał decyzję zobowiązującą RKR-3/2025; rekompensata to awans Genius o poziom albo 40 zł ⚠ (#1782587). Część użytkowników zgłasza, że na tych samych zasadach nie dostała nic ⚠ (#1800286)
  • Gdy obiekt anuluje rezerwację, Booking proponuje zastępczy nocleg i zwraca różnicę w cenie po przesłaniu rachunku ⚠ (#1607249)
  • Zdarzają się też odmowy pokrycia różnicy: jeden z użytkowników nie odzyskał obiecanych 834 EUR ℹ (#1719725)
  • Zwrot po anulowaniu trafia na konto zwykle w ciągu 14 dni, zdarzają się opóźnienia liczone w tygodniach ⚠ (#1795271)
  • Hotel może zablokować środki na karcie w ramach preautoryzacji; blokada znika od kilku dni do dwóch tygodni, czasem do miesiąca ⚠ (#181350)
  • Oferty bezzwrotne bywają obciążane w dniu rezerwacji, a oferty z bezpłatną anulacją dopiero przed przyjazdem lub na miejscu ⚠ (#178386)
  • W sporach szybciej działa telefon do obsługi niż e-mail, na który odpowiedź potrafi przyjść po kilku tygodniach ⚠ (#1809146)
  • Ceny zależą od urządzenia, zalogowania i statusu Genius; ta sama oferta bywa wyceniana różnie ⚠ (#1254417)
Zauważyłeś błąd? Napisz w wątku i oznacz @F4F-Asystent.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 6489 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62 ... 325  Następna
Autor Wiadomość
#1161 PostWysłany: 10 Lis 2015 12:24 

srebrny
może i takie prawo jest ale w całej Hiszpanii to go na pewno nie przestrzegają - raz robią ksera dokumentów wszystkim osobom a innym razem nawet nie chcą spisać danych osoby towarzyszącej
pewnie w większych miastach jest to bardziej przestrzegane ze względu na częstsze kontrole
 Profil Relacje PM off
Rockriderr lubi ten post.

USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️ USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️
Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨 Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨
#1162 PostWysłany: 10 Lis 2015 12:28 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
@Wintermute akurat zwykle sypiam po wioskach i mniejszych miejscowościach i właśnie chyba zawsze biorą; od osób towarzyszących może nie muszą.

#1163 PostWysłany: 17 Lis 2015 00:40 

Witam,
Mam zabukowany nocleg przez booking.com z opcją taką, że płace przy zameldowaniu.
Chciałbym jednak zapłacić już teraz (przedpłatą).

Co robić? Da się to załatwić? Przez booking? Przez hotel bezpośrednio?

Dzięki!
 Profil Relacje PM off  

#1164 PostWysłany: 17 Lis 2015 01:02 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
Chyba musiałbyś bezpośrednio z hotelem się skontaktować.
Niektóre miejsca nie mają terminali do kart i dlatego chcą gotówkę na miejscu. W tym wypadku pewnie musiałbyś zrobić przelew.

#1165 PostWysłany: 17 Lis 2015 09:23 

Ostatnio miałem właśnie taka rezerwacje, wziąłem specjalnie gotówkę, a na miejscu okazało się, że nie ma problemu z płatnościa karta. Warto napisać i się upewnić. Może nie będziesz mógł zapłacić juz teraz, ale tak jak w moim przypadku, na miejscu w hotelu.
 Profil Relacje PM off  

Temat postu: anulowana rezerwacja
#1166 PostWysłany: 19 Lis 2015 14:15 

Niedawno dokonałem rezerwacji za granicą przez booking com i wymagało to podania przezemnie numeru mojej karty debetowej. Jednak okazało się, że moja karta nie obsługuje takich płatności i rejestracja karty została odrzucona. W maila z booking wyczytałem, że mogę skorzystać z takich ofert, które nie wymagają użycia karty. Tak też zrobiłem i zarezerwowałem sobie nowy hotel. Potem okazało się, że mimo odrzucenia karty ten stary nocleg został jednak zarejestrowany i właściciel czekał na przyjazd. Po powrocie z Włoch bo tam własnie dokonywana była rezerwacja otrzymałem informacje z booking, że rezerwacja została anulowana a ja muszę opłacić 80 euro za anulowanie rezerawcji. Potem napisał do mnie też właściciel noclegów, że nie może zdjąć z mojego konta 80 euro i domaga się wpłaty tej kwoty lub podania numeru ważnej karty bo jak nie to wejdzie na drogę prawną we Włoszech i Polsce. Szczerze mówiąc jestem bardzo zaskoczony taką reakcją ponieważ to ja zostałem źle poinformowany. Czy on może faktycznie mi zaszkodzić ?
Będę wdzięczny za informację w tym temacie
 Profil Relacje PM off  

#1167 PostWysłany: 19 Lis 2015 14:27 

Jeżeli po zalogowaniu na booking rezerwacja nie figurowała jako "ODWOŁANA" czy tez anulowana itp. , wtedy wina jest całkowicie po twojej stronie i hotelarz ma prawo żądać opłaty z tytułu nieprzybycia na miejsce w wyznaczonym dniu zgodnie z regulaminem danej oferty.

Osobna kwestia, czy to jest w stanie owe 80 euro wyegzekwować, ale tu nie będę kontynuował, bo nie znam sprawy.
 PM off  

#1168 PostWysłany: 19 Lis 2015 14:31 

Na Booking.com zasada jest taka, że mimo iż nie przeszła płatność to dopóki hotel nie anuluje rezerwacji (i nie otrzymasz maila o anulowaniu) to rezerwacja jest nadal ważna (zoabacz screen poniżej). W związku z tym zakładm, że hotel w zasadach rezerwacji miał zawarte, że za nie pojawienie się obciąża kosztami równymi cenie za pierwszą noc noclegu, dlatego też pewnie ma rację. Inna kwestia, jak wygląda sprawa ewentualnej ściągalności takiego zobowiązania

Image

#1169 PostWysłany: 19 Lis 2015 14:41 
Awatar użytkownika

Loty: 122
Kilometry: 195 575
Krajów: 30 / 14.0%
niebieski
Ja tez mialem raz taka sytuacje ze nie mogli przetworzyc mojej karty na bookingu, a płatnosc miała byc od razu po rezerwacji. Dostalem informacje ze nie pobrali pieniedzy, ale rezerwacja nie byla anulowana. Zaplacilem na miejscu tą sama karta.
 Profil Relacje PM off  

#1170 PostWysłany: 19 Lis 2015 14:51 

Tyle, że tu forumowicz nie zgłosił się do hotelu, gdzie pokój zarezerwował bez sprawdzenia, czy na pewno została rezerwacja anulowana
 PM off  

#1171 PostWysłany: 21 Lis 2015 00:49 
Awatar użytkownika

Loty: 330
Kilometry: 690 493
Krajów: 64 / 29.9%
niebieski
Załącznik:
image.png
image.png [ 176.9 KiB | Obejrzany 2675 razy ]
Cześć, dzisiaj dostałem takiego maila od bookingu. Zapewne nie mi pierwszemu zrobiono taka niespodziankę dlatego chciałbym sie spytać : czy cos z tym tematem da sie zrobic, cos wywalczyć ? Czy raczej przegrana sprawa i jedyne opcje to rezygnacja albo przystanie na propozycje?

#1172 PostWysłany: 21 Lis 2015 01:41 
Awatar użytkownika

Loty: 304
Kilometry: 632 758
Krajów: 49 / 22.9%
niebieski
Raczej przegrana, ale nigdy nie zaszkodzi do nich napisać i spróbować trochę ponegocjować. Ale szanse powodzenia niewelkie.
vivere lubi ten post.

#1173 PostWysłany: 21 Lis 2015 18:25 

niebieski
negocjuj z nimi, skoro nie 10 a 80, oni proponuja 50 to mysle ze 40 da sie wywalczyc :D
 Profil Relacje PM off  

#1174 PostWysłany: 03 Gru 2015 11:23 
Awatar użytkownika

Loty: 19
Kilometry: 36 462
Krajów: 11 / 5.1%
Dorzucam pozytywne doświadczenie z błędem cenowym, aczkolwiek sądzę, że większa tu zasługa samego hotelu, który uznał rezerwację bez problemów, niż samego booking.

Tydzień w tym hotelu, za ok 550zł (2os/all inclusive) + na miejscu podatek 2eur/dzień/osoba. Chyba ktoś zapomniał dopisać jednego zera :)
http://pl.tripadvisor.com/Hotel_Review- ... Vista.html
 Profil Relacje PM off
elwirka lubi ten post.

#1175 PostWysłany: 03 Gru 2015 11:42 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
ciri napisał(a):
Dorzucam pozytywne doświadczenie z błędem cenowym, aczkolwiek sądzę, że większa tu zasługa samego hotelu, który uznał rezerwację bez problemów, niż samego booking.
...

W sprawie błędów cenowych na bookingu to, wg mnie, wygląda tak:
- jak to wychwyci booking przed tym jak się skapnie hotel to anulują i już,
- jak tego nie wychwycą a napisze się do nich to pewnie zależy od tego na kogo się trafi. jak będzie leniwa osoba to weźmie i anuluje bez kontaktu z hotelem. jak będzie ktoś pracowitszy to napisze do nich i się zapyta czy będą honorować.
Mi się wydaje, że zwykle hotele honorują takie błędy, szczególnie te bardziej obeznane w branży, bo potraktują to jako tanią reklamę. Takie wiecznie zawalone hostele wola anulować, bo raz że nie potrzebują reklamy, a dwa że się skupiają na kasie a nie na opinii - wiadomo że w hostelach głownie decyduje cena.

#1176 PostWysłany: 03 Gru 2015 11:44 

Loty: 2
Kilometry: 17 226
Krajów: 2 / 0.9%
Szybkie pytanie,bo niestety nie mam czasu na czytanie całego tematu.
Jeśli w ofercie jest darmowa rezygnacja i płatność w późniejszym terminie,to teraz spokojnie mogę zarezerwować i nie ponoszę żadnych kosztów?
A jak znajdę coś lepszego to za darmo mogę anulować rezerwację?

I czy "Dzisiejsza Okazyjna Oferta" faktycznie jest dzisiejsza, czy to może nawet przez miesiąc wisieć?
 Profil Relacje PM off  

#1177 PostWysłany: 03 Gru 2015 11:45 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
@TenNorbert
Darmowa rezygnację będziesz miał tylko jeśli z niej skorzystasz.
Wisi cały czas.

#1178 PostWysłany: 03 Gru 2015 11:59 

Loty: 138
Kilometry: 236 261
Krajów: 45 / 21.0%
srebrny
Spójrz w warunkach obok "Bezpłatne odwołanie rezerwacji" jest znak zapytania.
Jak na niego najedziesz to otworzy się okienko.
Tam masz wypisane szczegóły anulacji oraz czy hotel obciąży Cię jakąś przedpłatą.

#1179 PostWysłany: 03 Gru 2015 12:10 

Loty: 2
Kilometry: 17 226
Krajów: 2 / 0.9%
A jak to jest przy późniejszej płatności?
Jest możliwość zapłacenia podczas pobytu,ale czy nie będzie czegoś takiego, że na miejscu krzyknie mi kilka razy drożej niż przez internet?
Na Airbnb wszystko załatwia się online i wiem, że nic nie dopłacam, a tutaj jak to jest?
 Profil Relacje PM off  

#1180 PostWysłany: 03 Gru 2015 12:11 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
to wydrukuj sobie papier w języku gospodarza.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 6489 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62 ... 325  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 7 gości