Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 2824 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 142  Następna
Autor Wiadomość
#421 PostWysłany: 18 Kwi 2014 21:14 
Awatar użytkownika

niebieski
Koal napisał(a):
Podpowiedzcie z jedną rzeczą. Zamówiłem nocleg na daleki okres i dostałem nr rezerwacji, załóżmy że z hotelu potwierdzili że ją mam. Może być tak, że np AFT się zwinął/upadł itp. i anulował rezerwację a my dowiadujemy się w hotelu że naszego bookingu nie ma :) ?
Bo praktycznie pośrednik może anulować rezerwacje jak np my np. w booking.com, tak? Czy może jak już przelał kasę do hotelu to już nic nie może?

No mnie właśnie też cały czas interesuje ta kwestia. Czy płatność jest "z góry" do hotelu, linii lotniczej czy mają to odnotowane w swoich systemach jako przedpłacone.
 Profil Relacje PM off
Koal lubi ten post.

USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️ USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️
Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨 Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨
#422 PostWysłany: 18 Kwi 2014 21:43 

niebieski
Macie jeszcze działające kody REDEGG na com? Mi kod przestał działać mimo iż nie minęły jeszcze 24h...
 Profil Relacje PM off  

#423 PostWysłany: 18 Kwi 2014 21:43 
Awatar użytkownika

Loty: 17
Kilometry: 19 476
Krajów: 6 / 2.8%
tomekjak napisał(a):
Cytuj:
Mojej koleżance anulowali tak lot za który musiała i tak dopłacać. Na początku było confirmed , dostała 1 e-maila z potwierdzeniem, a pozniej nie dostała tego z numerem lotu już i za jakies 8 godzin dostała e-maila, własnie tego samego co tutaj jest przedstawiony i to jakby znaczy, że 'oni potwierdzili czyjąś anulację' a zapewne ani Państwo ani ona nie robiliście anulacji biletu. Od wczoraj próbujemy się tam dodzownić i niestety nikt nie odbiera telefonu na stronie niemieckiej.

Ja napisałem maila z pytaniem jaki był powód anulacji. Oczywiście też nie robiłem anulacji tej rezerwacji.

no my właśnie też napisałyśmy, lecz od 36 h brak odpowiedzi ... no i własnie tel też nie odbierają...
 Profil Relacje PM off  

#424 PostWysłany: 18 Kwi 2014 21:44 
Awatar użytkownika

Loty: 146
Kilometry: 309 501
Krajów: 35 / 16.4%
niebieski
dominno napisał(a):
Mojej koleżance anulowali tak lot za który musiała i tak dopłacać. Na początku było confirmed , dostała 1 e-maila z potwierdzeniem, a pozniej nie dostała tego z numerem lotu już i za jakies 8 godzin dostała e-maila, własnie tego samego co tutaj jest przedstawiony i to jakby znaczy, że 'oni potwierdzili czyjąś anulację' a zapewne ani Państwo ani ona nie robiliście anulacji biletu. Od wczoraj próbujemy się tam dodzownić i niestety nikt nie odbiera telefonu na stronie niemieckiej.

mi się udało dzisiaj z nimi skontaktować przez FB i sympatyczny pan mi powiedział że mają "Easter Holidays" i nie bardzo był mi w stanie pomóc w mojej sprawie i obiecał szczegółowe się nią zajęcie po świętach... więc nie liczyłbym na wyjaśnienie problemów przed lub w czasie świąt...
 Profil Relacje PM off  

#425 PostWysłany: 18 Kwi 2014 21:54 
Awatar użytkownika

Loty: 15
Kilometry: 58 252
Krajów: 10 / 4.7%
srebrny
Mam nadzieję, że wszyscy czytają mały druk na dole 10$, gdyby jednak nie:

Cytuj:
Coupon not valid for use on infants, with low-cost carriers, or for less than 2 night hotel stays. Coupon valid for flight, hotel, and vacation packages only and for 24 hours only. Coupons have no cash value. Subject to availability. Subscribing to multiple AirFastTickets emails from different websites can void coupon.
 Profil Relacje PM off  

#426 PostWysłany: 18 Kwi 2014 21:57 
Awatar użytkownika

niebieski
Dobrze, że mam tylko konto na com. Jest nadzieja, że nie anulują. Trzeba czerpać łyżkami a nie chochlami
 Profil Relacje PM off  

#427 PostWysłany: 18 Kwi 2014 22:02 
Awatar użytkownika

niebieski
mashacra napisał(a):

Cytuj:
Coupon not valid for use on infants, with low-cost carriers, or for less than 2 night hotel stays. Coupon valid for flight, hotel, and vacation packages only and for 24 hours only. Coupons have no cash value. Subject to availability. Subscribing to multiple AirFastTickets emails from different websites can void coupon.

No ja mam głęboką nadzieję, że nie po "Easter Holidays" nie będzie "Easter Cleaning Up The Dirty Bookings" :) Oby....
 Profil Relacje PM off
lagor lubi ten post.

#428 PostWysłany: 18 Kwi 2014 22:03 

niebieski
mashacra napisał(a):

Cytuj:

ciekawe czy w zasadach mają napisane że w przypadku nieprawidłowego użycia kodu może zostać pobrana całkowita kwota bez kodu...
 Profil Relacje PM off  

#429 PostWysłany: 18 Kwi 2014 22:08 
Awatar użytkownika

Loty: 15
Kilometry: 58 252
Krajów: 10 / 4.7%
srebrny
Tartal nawet jak nie mają takiego zapisu to bez problemu jak zaczną czyścić to nie wiem już co gorsze, anulowanie dla niektórych kilku-kilkunastu-kilkudziesięciu wypadów czy konieczność zapłaty ;)
W końcu co im zrobisz? Przecież nie pójdziesz do sądu w Grecji.
A może jednak....
 Profil Relacje PM off  

#430 PostWysłany: 18 Kwi 2014 22:13 

niebieski
mashacra napisał(a):
Tartal nawet jak nie mają takiego zapisu to bez problemu jak zaczną czyścić to nie wiem już co gorsze, anulowanie dla niektórych kilku-kilkunastu-kilkudziesięciu wypadów czy konieczność zapłaty ;)
W końcu co im zrobisz? Przecież nie pójdziesz do sądu w Grecji.
A może jednak....

eeee ja tam traktuję to na luzie... uda się to oki, nie przyjdzie to też nie będę płakał... raz na wozie raz pod wozem... myślę że wszyscy powinniśmy do tego tak podchodzić... ja już osobiście wolałbym anulację niż dopłacać bo tam gdzie kupiłem to za pełną cenę niekoniecznie muszę jechać ;)
 Profil Relacje PM off
adriano84 lubi ten post.

#431 PostWysłany: 18 Kwi 2014 22:34 

niebieski
tartal napisał(a):
mashacra napisał(a):

Cytuj:

ciekawe czy w zasadach mają napisane że w przypadku nieprawidłowego użycia kodu może zostać pobrana całkowita kwota bez kodu...

Nie ma takich cudów, nie strasz ;) Mogą anulować, a nie pobierać pieniądze bez wiedzy.
 Profil Relacje PM off
tartal lubi ten post.

#432 PostWysłany: 18 Kwi 2014 23:46 

Loty: 52
Kilometry: 69 877
Krajów: 11 / 5.1%
iwan-82 napisał(a):
Koal napisał(a):
Podpowiedzcie z jedną rzeczą. Zamówiłem nocleg na daleki okres i dostałem nr rezerwacji, załóżmy że z hotelu potwierdzili że ją mam. Może być tak, że np AFT się zwinął/upadł itp. i anulował rezerwację a my dowiadujemy się w hotelu że naszego bookingu nie ma :) ?
Bo praktycznie pośrednik może anulować rezerwacje jak np my np. w booking.com, tak? Czy może jak już przelał kasę do hotelu to już nic nie może?

No mnie właśnie też cały czas interesuje ta kwestia. Czy płatność jest "z góry" do hotelu, linii lotniczej czy mają to odnotowane w swoich systemach jako przedpłacone.

Kontaktowałem się dzisiaj z infolinią LOT`u. Pani potwierdziła, że rezerwacje są zagwarantowane i opłacone.
 Profil Relacje PM off
iwan-82 lubi ten post.

#433 PostWysłany: 18 Kwi 2014 23:49 

Loty: 81
Kilometry: 110 787
Krajów: 16 / 7.5%
niebieski
qyon napisał(a):
iwan-82 napisał(a):
Koal napisał(a):

Kontaktowałem się dzisiaj z infolinią LOT`u. Pani potwierdziła, że rezerwacje są zagwarantowane i opłacone.

Jak miło ;)

#434 PostWysłany: 19 Kwi 2014 00:03 

HON fly4free
Absolutnie nie w celu siania fermentu, ale polecam zwrócić uwagę na to, że jeśli pani z infolinii jakiegokolwiek przewoźnika mówi nam, że bilet jest ok, opłacony, ważny, aktywny itd. to przekazuje nam to co w danym momencie widzi w systemie. A to co jest dziś w systemie nie oznacza, że będzie niezmienne trwało do dnia wylotu :)
 Profil Relacje PM off  

#435 PostWysłany: 19 Kwi 2014 00:07 
Awatar użytkownika

Loty: 308
Kilometry: 482 191
Krajów: 51 / 23.8%
Czy ktoś u kogo ściągnieto podwójnie należność za rezerwację otrzymał już jakąś odpowiedź od airfasttickets?
Na koncie mam 4 zdublowane transakcje i zastanawiam się, czy warto czekać na odpowiedź czy od razu uderzać do banku...

#436 PostWysłany: 19 Kwi 2014 00:11 

niebieski
Poczekaj, teraz dużo osób będzie się do nich zwracać w tej sprawie, więc mogą mieć opóźnienia w odpowiadaniu.
 Profil Relacje PM off  

#437 PostWysłany: 19 Kwi 2014 00:23 

Loty: 81
Kilometry: 110 787
Krajów: 16 / 7.5%
niebieski
marek2011 napisał(a):
Absolutnie nie w celu siania fermentu, ale polecam zwrócić uwagę na to, że jeśli pani z infolinii jakiegokolwiek przewoźnika mówi nam, że bilet jest ok, opłacony, ważny, aktywny itd. to przekazuje nam to co w danym momencie widzi w systemie. A to co jest dziś w systemie nie oznacza, że będzie niezmienne trwało do dnia wylotu :)

No ale to wiadomo ;) Ostatnio martwiłem się o bilety z marzyciela ale było ok.

#438 PostWysłany: 19 Kwi 2014 00:31 

Loty: 52
Kilometry: 69 877
Krajów: 11 / 5.1%
marek2011 napisał(a):

Tylko, że w momencie anulowania lotu jakie korzyści zyska AFT? Akurat krajówka jest w taryfie bezzwrotnej, więc kasę, którą AFT dopłaciło do przelotu też traci.

Zyskać mogą tylko dane z kart ;) <czarnyhumor>
 Profil Relacje PM off  

#439 PostWysłany: 19 Kwi 2014 01:21 

niebieski
w temacie przelotów:
-robilem rezerwacje tylko na wersji greckiej i tylko z pierwszym kuponem na -30 euro, więcej nie było mi potrzebne,
-jestem juz po dwóch udanych przelotach, i odprawiony na jutro na kolejny.
-w międzyczasie także przepadły mi - niestety :( - dwa loty, z których na jeden bylem odprawiony, na drugi nie, lecz mniemam, że były OK - odprawa była możliwa.
-leciała też moja dziewczyna, leciał kolega - udanie.
-rezerwacje od €0,01 (ale de facto darmówka, tylko faktura na te kwotę) do ~€25,00.
 Profil Relacje PM off  

#440 PostWysłany: 19 Kwi 2014 01:49 
Awatar użytkownika

iwan-82 napisał(a):
Koal napisał(a):

Napisałem do hotelu w W-awie by potwierdzić rezerwację, oto ich odpowiedź:

"Pana rezerwacja na poniższą datę została dokonana przez firmę
Hotelbeds. Płatność od tej firmy uzyskujemy po wymeldowaniu gościa."

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 2824 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 142  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość