Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 2824 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101 ... 142  Następna
Autor Wiadomość
#1941 PostWysłany: 23 Cze 2014 18:06 

HON fly4free
Wygląda na to, że bilety wystawione w maju i czerwcu przez AFT nie zostały w ogóle opłacone, a to oznacza - z dużym prawdopodobieństwem - że przewoźnicy mogą je voidować. Co do kwietniowych rezerwacji - raczej stawiam na to, że musiały zostać opłacone. na razie dalszych informacji brak, poza oświadczeniem AFT, że "negocjują" sprawy płatności.
 Profil Relacje PM off  

USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️ USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️
Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨 Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨
#1942 PostWysłany: 23 Cze 2014 18:57 

Loty: 65
Kilometry: 183 102
Krajów: 20 / 9.4%
niebieski
marek2011 napisał(a):
Wygląda na to, że bilety wystawione w maju i czerwcu przez AFT nie zostały w ogóle opłacone, a to oznacza - z dużym prawdopodobieństwem - że przewoźnicy mogą je voidować. Co do kwietniowych rezerwacji - raczej stawiam na to, że musiały zostać opłacone. na razie dalszych informacji brak, poza oświadczeniem AFT, że "negocjują" sprawy płatności.

Jesli kupilem bilet w kwietniu na date - pazdziernik 2014, to czy trzeba sie martwic? Rezerwacja /bilet wciaz widnieje w systemie jako potwierdzony. Linie BA. Faktura przyszla za ten zakup - czy to oznacza ze AFT przekazal pieniazki za bilet liniom lotniczym?

Ostatnio edytowany przez travelIsFUN, 23 Cze 2014 20:25, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#1943 PostWysłany: 23 Cze 2014 19:00 
Awatar użytkownika

Loty: 55
Kilometry: 72 216
Krajów: 16 / 7.5%
niebieski
marek2011 napisał(a):

Sezon się zaczyna. Ciężko może być to wszystko teraz ogarnąć. Jak biura padają to w szczycie.
 Profil Relacje PM off  

#1944 PostWysłany: 23 Cze 2014 19:03 

travelIsFUN napisał(a):
marek2011 napisał(a):

Jesli kupilem bilet w kwietniu na date - pazdiernik 2014, to czy trzeba sie martwic? Wciaz widnieje w systemie jako potwierdzony. Linie BA.

Co to za różnica na kiedy kupiłeś i czy widnieje w systemie jako potwierdzony. Wyraźnie marek2011 wspominał, że prawdopodobnie kwietniowe rezerwacje są opłacone. Czego nie zrozumiałeś?
 Profil Relacje PM off  

#1945 PostWysłany: 23 Cze 2014 19:03 
Awatar użytkownika

niebieski
Ciekawe co z hotelami
 Profil Relacje PM off  

#1946 PostWysłany: 23 Cze 2014 19:44 
Awatar użytkownika

Loty: 594
Kilometry: 1 010 827
Krajów: 78 / 36.5%
niebieski
Chyba właśnie jakoś tak pod koniec kwietnia przestały przychodzić fakturki.
 Profil Relacje PM off  

#1947 PostWysłany: 23 Cze 2014 20:03 

niebieski
no to super, wydalem jakies 2,5k u nich od poczatku maja na loty....
 Profil Relacje PM off  

#1948 PostWysłany: 23 Cze 2014 20:07 
Site Admin

Loty: 543
Kilometry: 1 005 099
Krajów: 82 / 38.3%
wiadomo - sprawa dla forumowiczów się rozchodzi o to czy te z jajek już opłacili czy nie.. i nie chodzi nawet o to że można zawsze CB i odzyskać pieniądze, ale wielu może to pokrzyżować plany wakacyjne

#1949 PostWysłany: 23 Cze 2014 20:15 

niebieski
Było mówione podczas rozdawania jaj, że ten cały AFT to podejrzana sprawa. Była mowa o rozsądku i rozwadze podczas rezerwacji. Wniosek jest jeden, masz sporo luźnej gotówki skoro "zainwestowałeś" w to perpetuum mobile. Myślmy trochę żeby później nie było płaczu. Oczywiście nikomu źle nie życze i mam nadzieje że AFT "przetrawi" wszystkie rezerwacje. Też mam tam parę drobnych wrzuconych.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#1950 PostWysłany: 23 Cze 2014 20:29 
Awatar użytkownika

Loty: 128
Kilometry: 82 783
Krajów: 15 / 7.0%
srebrny
Na szczęście w przypadku nierentowności AFT pozostanie jeszcze chargeback w banku. Sam kupiłem trochę lotów na październik, listopad. Jednak bardziej w formie zabawy, gdyż łączny koszt nie przekroczył 10zł. A kółeczko POZ-WAW-TXL-CTA-TXL-WAW-POZ naprawdę cieszy dopóki wisi na checkmytrip :D

#1951 PostWysłany: 23 Cze 2014 21:01 

Loty: 94
Kilometry: 139 004
Krajów: 27 / 12.6%
Rezerwowaliście może hotele z kodem od Greków -40 E? Przechodzi bez problemów? Planuję większe zakupy i chyba zdecyduję się na tą promocję.
 Profil Relacje PM off
dj3500 lubi ten post.

#1952 PostWysłany: 23 Cze 2014 21:04 

niebieski
ja od dwoch dni mecze grekow i ciagle security check.
Ale po tym co pisza o AFT powaznie bym sie zastanowil teraz czy warto ryzykowac i cos u nich bookowac...

#1953 PostWysłany: 23 Cze 2014 21:19 
Awatar użytkownika

Loty: 99
Kilometry: 160 637
Krajów: 25 / 11.7%
niebieski
07_Zgłoś.Się napisał(a):
Było mówione podczas rozdawania jaj, że ten cały AFT to podejrzana sprawa. Była mowa o rozsądku i rozwadze podczas rezerwacji. Wniosek jest jeden, masz sporo luźnej gotówki skoro "zainwestowałeś" w to perpetuum mobile. Myślmy trochę żeby później nie było płaczu. Oczywiście nikomu źle nie życze i mam nadzieje że AFT "przetrawi" wszystkie rezerwacje. Też mam tam parę drobnych wrzuconych.

Nie żebym kogoś winił, ale na głównej też ukazywały się oferty z AFT. Dla przeciętnego czytelnika, może być to pewna miara wiarygodności. A tam kwoty szły niekiedy w tysiące. Ale wiadomo, każdy kupuje na swoją odpowiedzialność. Poza tym nie ma co gdybać..

Dodam przy okazji że w greckiej TV reklamy AFT są wyświetlane w każdej przerwie meczowej. Takie reklamy kosztują ogromne pieniądze i nie da ich się nieopłacić.

#1954 PostWysłany: 23 Cze 2014 21:25 

Loty: 801
Kilometry: 1 030 727
Krajów: 72 / 33.6%
platynowy
gibson007 napisał(a):
Rezerwowaliście może hotele z kodem od Greków -40 E? Przechodzi bez problemów? Planuję większe zakupy i chyba zdecyduję się na tą promocję.

Dzisiaj mi się w końcu udało kupić nocleg, dwa dni walki: komputer służbowy w pracy z tamtejszym polskim IP, kartą kredytową ALIOR BANK (jeszcze ani razu nieużywaną).
Przez 2 dni w domu w rożnych kombinacjach z rożnymi kartami, rożnymi IP polskimi/zagranicznymi łącznie ze wspomnianą wyżej kartą nie udało mi się, ciągle security.
A tu taka nagle niespodzianka i przeszło natychmiast.
Chociaż po dzisiejszym linku rezerwacja za bardzo nie napawa mnie optymizmem.
 Profil Relacje PM off  

#1955 PostWysłany: 23 Cze 2014 21:28 

niebieski
adriano84 napisał(a):
07_Zgłoś.Się napisał(a):

Nie żebym kogoś winił, ale na głównej też ukazywały się oferty z AFT. Dla przeciętnego czytelnika, może być to pewna miara wiarygodności. A tam kwoty szły niekiedy w tysiące. Ale wiadomo, każdy kupuje na swoją odpowiedzialność. Poza tym nie ma co gdybać..

Dodam przy okazji że w greckiej TV reklamy AFT są wyświetlane w każdej przerwie meczowej. Takie reklamy kosztują ogromne pieniądze i nie da ich się nieopłacić.

Co innego opłacanie reklam - najprawdopodobniej przed ich emisją a opłacanie biletów lotniczych która jest odroczona.
A co do ofert na głównej, moderatorzy powiedzą że to przecież nie ich wina a Janusz zostanie z ręką w nocniku. Biznes to biznes.
 Profil Relacje PM off  

#1956 PostWysłany: 23 Cze 2014 21:41 

Loty: 30
Kilometry: 33 014
Krajów: 8 / 3.7%
OLT też było reklamowane na różnych serwisach, tutaj pewnie też - moderatorzy nie mają wpływu na to, która firma okaże się niewypłacalna. :)

Tutaj były pewne przesłanki do ostrożności, dlatego większośc rezerwowała ostrożnie - ja wydałam około 400PLN na bilety, w razie czego pozostaje opcja chargeback, ale należy na razie cierpliwie poczekać...

#1957 PostWysłany: 23 Cze 2014 21:45 
Awatar użytkownika

Loty: 118
Kilometry: 155 471
Krajów: 19 / 8.9%
srebrny
Pożyjemy, zobaczymy - na razie nie ma co gdybać i się nakręcać ;) też z niecierpliwością czekam na rozwiązanie tej sprawy, bo mam fajny trip zabookowany, na szczęście na niewielką kwotę...
 Profil Relacje PM off  

#1958 PostWysłany: 23 Cze 2014 23:05 
Awatar użytkownika

srebrny
livien napisał(a):
OLT też było reklamowane na różnych serwisach, tutaj pewnie też - moderatorzy nie mają wpływu na to, która firma okaże się niewypłacalna. :)

Tutaj były pewne przesłanki do ostrożności, dlatego większośc rezerwowała ostrożnie - ja wydałam około 400PLN na bilety, w razie czego pozostaje opcja chargeback, ale należy na razie cierpliwie poczekać...

wszystkim się wydaje, że chargeback to taka prosta sprawa.
 Profil Relacje PM off  

#1959 PostWysłany: 23 Cze 2014 23:18 

Loty: 30
Kilometry: 33 014
Krajów: 8 / 3.7%
Nie jest to ani prosta ani szybka sprawa. Ale w wypadku ogłoszenia bankructwa jakiejś firmy - jest szansa, że się uda odzyskać zapłaconą kwotę.

#1960 PostWysłany: 23 Cze 2014 23:21 

HON fly4free
CB jest dość prostą sprawą w takich przypadkach (i daje niemal pewną gwarancję odzyskania pieniędzy przy typowych kartach), tyle że w zależności od banku/wystawcy, trzeba powypełniać różne formularze, czasem to jest upierdliwe. No i trzeba uzbroić się w cierpliwość, bo załatwienie sprawy trwa nawet i pół roku, znów w zależności od banku.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 2824 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101 ... 142  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 8 gości