Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 2824 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66 ... 142  Następna
Autor Wiadomość
#1241 PostWysłany: 12 Maj 2014 09:36 

niebieski
marianho1 napisał(a):
czy udaje wam sie jakoś obejść warunki kwoty minimalnej ?

Obejsc?? Obejsc to teraz bedzie sie trzeba bez kodow:) ( nie wiem czy poprawnie jezykowo mi to wyszlo, ale malo snu daje sie we znaki :D
 Profil Relacje PM off
iwan-82 lubi ten post.

USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️ USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️
Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨 Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨
#1242 PostWysłany: 12 Maj 2014 09:37 
Awatar użytkownika

Zbanowany
@mariahno, wszystko zostało już napisane...

@lukas, ja się będę w tym tygodniu odprawiać, i nic nie wskazuje aby miało być inaczej... Rezerwowane przed tygodniem.

I taka mała prośba do innych, jak rozmawiacie o problemach - podawajcie kod, bo np. Do mnie kody z .de nie przychodzą, mimo że są generowane...
 Profil Relacje PM off  

#1243 PostWysłany: 12 Maj 2014 09:44 

niebieski
adriano84 napisał(a):
czy to już czas na podsumowania? :D

Zdecydowanie :(

Tak jak Grecy wystawiali faktury, tak i mi musimy sie rozliczyc chyba juz z wlasnymi kartami i zrobic rachunek (chyba tylko) zyskow.

A tak na marginesie, to co zrobilo AFT smialo mozna nazwac rewolucja w sposobie promowania, choc juz byly tu podawane przyklady bankow itp., ale skala te dzialania jest porazajaca. Natomiast warto tez odnotowac skutek, bo zapewne wiekszosc z Was z utesknieniem czekala na maila z nowym kodem, a tym samym generowala w sobie pozytywne odczucia co do samego AFT. Tak jak wielu z Was pisalo , ze w przyszlosci pewno skorzystaja z ich uslug, albo przynajmniej porownaja ich oferte z innymi, to ja sie pod tym podpisuje, zrobie tak samo. Mysle ze teraz byloby strzalem w stope anulowanie rezerwacji wstecz, wizerunkowe fatality.
Ja wierze w to ze te dzialania z ich strony byly przemyslane, moze nie do konca wytlumaczalne z naszej pozycji, a jedynie skala zainteresowania ( czyt. wysokosci doplat) ich porazila. Dlatego tez mimo iz kody pewno dalej rozsylane to liczebnosc rezerwacji spadnie, ale oni i My swoj cel osiagnelismy.

Tak sadze:)
 Profil Relacje PM off
travellista lubi ten post.

#1244 PostWysłany: 12 Maj 2014 09:55 

Loty: 65
Kilometry: 183 102
Krajów: 20 / 9.4%
niebieski
Tez jestem zdania ze ta promocja ma bardzo pozytywny wydzwiek, dobry PR. Sam skorzystalem 3krotnie z hoteli, zostal mi jeszcze jeden lot w dalszej przyszlosci i nie pozostaje nic tylko trzymac kciuki za biznes. Pozdrawiam!
 Profil Relacje PM off  

#1245 PostWysłany: 12 Maj 2014 10:14 
Awatar użytkownika

srebrny
travelIsFUN napisał(a):
Tez jestem zdania ze ta promocja ma bardzo pozytywny wydzwiek, dobry PR. Sam skorzystalem 3krotnie z hoteli, zostal mi jeszcze jeden lot w dalszej przyszlosci i nie pozostaje nic tylko trzymac kciuki za biznes. Pozdrawiam!

Nie tylko za biznes, ale i za dane kart kredytowych, bo jak wynika z kilku wątków o AFT to nie wszyscy płacili prepaidami.
 Profil Relacje PM off  

#1246 PostWysłany: 12 Maj 2014 10:34 
Awatar użytkownika

Loty: 99
Kilometry: 160 637
Krajów: 25 / 11.7%
niebieski
cekace napisał(a):
travelIsFUN napisał(a):

Nie tylko za biznes, ale i za dane kart kredytowych, bo jak wynika z kilku wątków o AFT to nie wszyscy płacili prepaidami.

No i co maja niby zrobić z tymi numerami kart? okraść ludzi? Przecież 80% rezerwacji było darmowych. Jak przejdzie to i tak pewnie większa strata niż wyrównanie które mogliby pobrać za 20% lotów. Ja jestem jednak sceptyczny i obawiam się że będą anulowania albo co gorsza zakończą swój żywot.
wera921 lubi ten post.

#1247 PostWysłany: 12 Maj 2014 11:06 
Awatar użytkownika

Ja tez nie chce źle wrożyć, ale prędzej czy pózniej bańka pęknie a wtedy zapewne loty przepadną, oby tylko to było pózniej niż wczesniej
 Profil Relacje PM off  

#1248 PostWysłany: 12 Maj 2014 11:10 

Loty: 44
Kilometry: 49 173
Krajów: 11 / 5.1%
niebieski
Moim zdaniem nie ma co gdybać i martwić się na zapas. Po prostu spokojnie czekajmy i informujmy się nawzajem o sytuacji. Jest wiele możliwych scenariuszy, wiadomo że najlepszym będzie jeśli nasze loty się odbędą. Ja lecę Już sobotę do Krakowa z hotelem, dam Wam znać co będzie. Póki co nie przyciągajmy złych myśli, bo jeszcze się zrealizują. Tyko spokój może nas uratować ;-)

Wysłane z mojego GT-I8190 przy użyciu Tapatalka
travellista lubi ten post.

#1249 PostWysłany: 12 Maj 2014 11:11 
Awatar użytkownika

srebrny
adriano84 napisał(a):
No i co maja niby zrobić z tymi numerami kart?

Ja też u nich mam rezerwacje, małe kwoty prepaidem, w życiu nie odważyłbym się podać im numerów karty kredytowej.
 Profil Relacje PM off  

#1250 PostWysłany: 12 Maj 2014 11:17 

Loty: 155
Kilometry: 370 915
Krajów: 33 / 15.4%
srebrny
adriano84 napisał(a):
cekace napisał(a):
travelIsFUN napisał(a):

No i co maja niby zrobić z tymi numerami kart? okraść ludzi? Przecież 80% rezerwacji było darmowych. Jak przejdzie to i tak pewnie większa strata niż wyrównanie które mogliby pobrać za 20% lotów. Ja jestem jednak sceptyczny i obawiam się że będą anulowania albo co gorsza zakończą swój żywot.

Cóż z tego, że robione pre-paidem, zrobią late charge i trzeba będzie płacić dodatkowo jeszcze opłatę za debet na pre-paidzie. Chyba, że przy rejestracji karty podane zostały nieprawdziwe dane, to wtedy mogą odpuścić. Ale wtedy też mogą też być inne kłopoty...

#1251 PostWysłany: 12 Maj 2014 11:31 
Awatar użytkownika

srebrny
rattaman napisał(a):
Chyba, że przy rejestracji karty podane zostały nieprawdziwe dane, to wtedy mogą odpuścić. Ale wtedy też mogą też być inne kłopoty...

Po co rejestrować prepaida?
 Profil Relacje PM off
Gaszpar lubi ten post.

#1252 PostWysłany: 12 Maj 2014 11:34 
Awatar użytkownika

niebieski
a jak sprawdzisz stan konta czy poszła płatność?
 Profil Relacje PM off  

#1253 PostWysłany: 12 Maj 2014 11:34 

Loty: 44
Kilometry: 49 173
Krajów: 11 / 5.1%
niebieski
Smsem

Wysłane z mojego GT-I8190 przy użyciu Tapatalka

#1254 PostWysłany: 12 Maj 2014 11:49 
Awatar użytkownika

ja nie rozumiem nadmiernej ekscytacji niektórych osób przy takich 'okazjach' zawsze trzeba zakładać dwa scenariusze a patrząc realnie na wszystkie poczynania AFT to to nie wygląda kolorowo. Po pierwsze spółka wchodzi na giełdę jeżeli potrzebuje pieniędzy, potencjalni inwestorzy nie chcą inwestować w instytucje charytatywne tylko spółki, które mają potencjał i są na plusie a łatwo się domyśleć, że ATF jest grubo pod krechą. Akcję z jajami i crazyhotel byłam jeszcze w stanie zrozumieć, nie przewidzieli, że spotkają się z takim popytem, do tego termin świąteczny więc mogło być ciężko z ich szybką reakcją na kilkukrotne używanie kuponów, zbijanie ceny poniżej zera itp., ale niecały miesiąc później nowa podobna szalona akcja :!: to już trudno zrozumieć... :roll: Jeżeli chodziłoby o promocje to myślę, że po jajach już było o nich wystarczająco 'głośno'. Druga opcja - jak już ktoś na forum pisał - być może to poprostu pralnia pieniędzy, co też raczej bardzo długiej żywotności AFT nie wróży.
Co do kart to bym na razie nie panikowała, wątpię żeby okradli ludzi, najgorszy scenariusz to plajta, odwołane rezerwacje i wpłacone pieniądze które przepadły.
 Profil Relacje PM off
Gaszpar lubi ten post.

#1255 PostWysłany: 12 Maj 2014 11:57 
Awatar użytkownika

Loty: 371
Kilometry: 601 471
Krajów: 40 / 18.7%
wera921 napisał(a):
ja nie rozumiem nadmiernej ekscytacji niektórych osób przy takich 'okazjach' zawsze trzeba zakładać dwa scenariusze a patrząc realnie na wszystkie poczynania AFT to to nie wygląda kolorowo. Po pierwsze spółka wchodzi na giełdę jeżeli potrzebuje pieniędzy, potencjalni inwestorzy nie chcą inwestować w instytucje charytatywne tylko spółki, które mają potencjał i są na plusie a łatwo się domyśleć, że ATF jest grubo pod krechą. Akcję z jajami i crazyhotel byłam jeszcze w stanie zrozumieć, nie przewidzieli, że spotkają się z takim popytem, do tego termin świąteczny więc mogło być ciężko z ich szybką reakcją na kilkukrotne używanie kuponów, zbijanie ceny poniżej zera itp., ale niecały miesiąc później nowa podobna szalona akcja :!: to już trudno zrozumieć... :roll: Jeżeli chodziłoby o promocje to myślę, że po jajach już było o nich wystarczająco 'głośno'. Druga opcja - jak już ktoś na forum pisał - być może to poprostu pralnia pieniędzy, co też raczej bardzo długiej żywotności AFT nie wróży.
Co do kart to bym na razie nie panikowała, wątpię żeby okradli ludzi, najgorszy scenariusz to plajta, odwołane rezerwacje i wpłacone pieniądze które przepadły.

Kilka razy bylo pisane, ze posrednicy rozliczaja sie z liniami w cyklach chyba 2-4 tygodniowych, wiec na razie nie ma sensu siac zametu.
 Profil Relacje PM off  

#1256 PostWysłany: 12 Maj 2014 12:10 

srebrny
jesion83 napisał(a):
adriano84 napisał(a):
czy to już czas na podsumowania? :D

Mysle ze teraz byloby strzalem w stope anulowanie rezerwacji wstecz, wizerunkowe fatality.
Ja wierze w to ze te dzialania z ich strony byly przemyslane, moze nie do konca wytlumaczalne z naszej pozycji, a jedynie skala zainteresowania ( czyt. wysokosci doplat) ich porazila. Dlatego tez mimo iz kody pewno dalej rozsylane to liczebnosc rezerwacji spadnie, ale oni i My swoj cel osiagnelismy.

Tak sadze:)

Z tym się nie zgodzę - skasowanie rezerwacji, które były dokonane z naruszeniem warunków kuponów jest jak najbardziej słuszne. Nie widzę powodu dla którego miałoby się to odbić negatywnie na wizerunku biura. Kontrowersyjne byłoby zawiadomienie prokuratury o dokonaniu przestępstwa wyłudzenia - na pewno zapewniłoby AFT olbrzymi rozgłos, ale mogłoby zniechęcić potencjalnych klientów, ale samo skasowanie wyłudzonych z premedytacją rezerwacji nie powinno odbić się negatywnie na ich opinii.
ZFR lubi ten post.

#1257 PostWysłany: 12 Maj 2014 14:44 
Awatar użytkownika

niebieski
Ja na wszelki wypadek zmieniam kartę z WBK. A na Inteligo dałem blokadę płatności internetowej na 1 zł dziennie ;)
 Profil Relacje PM off  

#1258 PostWysłany: 12 Maj 2014 15:28 
Awatar użytkownika

Skoro akcja wielkanocna nie sprawiła, że przestali wysyłać kody, to należy przypuszczać, że jednak mają z tego jakieś korzyści. Nie widzę powodu do niepokoju.
 Profil Relacje PM off  

#1259 PostWysłany: 12 Maj 2014 16:00 

Loty: 160
Kilometry: 322 625
Krajów: 28 / 13.1%
niebieski
Wczorajszą rezerwację na .uk mam ciągle Pending, ale płatność 0,4 funta została pobrana, transakcja jest rozliczona, nie jest to tylko blokada.
Czy to zwiększa szansę na bilety?

#1260 PostWysłany: 12 Maj 2014 16:01 
Awatar użytkownika

Loty: 29
Kilometry: 29 080
Krajów: 12 / 5.6%
niebieski
Anulowali mi rezerwację WAW-RIX-CPH na sierpień za 7 funtów (.co.uk). Co ciekawe drogi powrotnej mi nie anulowali. Oczywiście mają pełne prawo to zrobić ze względu na wielokrotne użycie kodu).

Kanał na YouTube: https://www.youtube.com/@FOODIESwpodrozy

Image
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 2824 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66 ... 142  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości