Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 2824 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106 ... 142  Następna
Autor Wiadomość
#2041 PostWysłany: 01 Lip 2014 01:17 

Zbanowany
Po prostu padam ze śmiechu czytając pozbawione jakiegokolwiek sensu pseudonaukowe wywody i scenariusze wymyślane przez gimbusów typu "tysiące ludzi obudzi się z ręką w nocniku" , "pracownicy AFT dostaną jeszcze wypłatę za czerwiec, żeby siedzieć cicho" czy "70 mln wyprowadzą na zewnątrz". Cztery dni temu, czyli już po tych wszystkich głupiomądrych teoriach, robiłem rezerwację na przelot LOTem WAW-KTW; od razu pojawiała się w systemie LOTu, poleciałem za 58 zł. Hotel Campanille w Łodzi wyszedł 2,98 USD- rezerwacja wykorzystana w ostatni weekend, nawet mi do głowy nie przyszło, żeby potwierdzać. Hotel w Gruzji- potwierdziłem po przeczytaniu tych wywodów- otrzymał rezerwację. Georgian Airways, kilka biletów rezerwowanych z 75 proc rabatem na lipiec- rezerwacja potwierdzona. Po co wypisywać takie bzdury? Skąd jeden czy drugi ma wiedzę o due dilligence AFT? Może to pralnia pieniędzy i absolutnie nie jest ich celem biznesowym, żeby w ogóle zarabiać? A może wykupi ich jutro fundusz katarski? Strona normalnie działa i jak widać w moim przypadku rezerwacje przechodzą i nie ma żadnych problemów z AFT. Dodam, że wszystkie je robiłem PO publikacjach o rzekomych problemach serwisu na airfasttickets.COM. Tak więc proszę się nie martwić na zapas!
 Profil Relacje PM off  

USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️ USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️
Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨 Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨
#2042 PostWysłany: 01 Lip 2014 06:06 

niebieski
macio.pl napisał(a):
Po prostu padam ze śmiechu czytając pozbawione jakiegokolwiek sensu pseudonaukowe wywody i scenariusze wymyślane przez gimbusów typu "tysiące ludzi obudzi się z ręką w nocniku" , "pracownicy AFT dostaną jeszcze wypłatę za czerwiec, żeby siedzieć cicho" czy "70 mln wyprowadzą na zewnątrz". Cztery dni temu, czyli już po tych wszystkich głupiomądrych teoriach, robiłem rezerwację na przelot LOTem WAW-KTW; od razu pojawiała się w systemie LOTu, poleciałem za 58 zł. Hotel Campanille w Łodzi wyszedł 2,98 USD- rezerwacja wykorzystana w ostatni weekend, nawet mi do głowy nie przyszło, żeby potwierdzać. Hotel w Gruzji- potwierdziłem po przeczytaniu tych wywodów- otrzymał rezerwację. Georgian Airways, kilka biletów rezerwowanych z 75 proc rabatem na lipiec- rezerwacja potwierdzona. Po co wypisywać takie bzdury? Skąd jeden czy drugi ma wiedzę o due dilligence AFT? Może to pralnia pieniędzy i absolutnie nie jest ich celem biznesowym, żeby w ogóle zarabiać? A może wykupi ich jutro fundusz katarski? Strona normalnie działa i jak widać w moim przypadku rezerwacje przechodzą i nie ma żadnych problemów z AFT. Dodam, że wszystkie je robiłem PO publikacjach o rzekomych problemach serwisu na airfasttickets.COM. Tak więc proszę się nie martwić na zapas!

Piszesz słowo w słowo jak zadowolony klient Amber Gold, któremu właśnie dopisano "odsetki" do rachunku. W tym niezwykle niskomarżowym biznesie nie da się miesiącami sprzedawać ofert poniżej ceny rynkowej. Dopóki bieżących wpłacających jest więcej niż starszych rezerwacji dopóty wszystko się będzie kręcić. Potem nastąpi to co zawsze, czyli Triada czy SkyClub. Do tego momentu wszystko będzie 100% OK. Upadek zawsze występuje nagle! W pewnym momencie biuro mówi: nie mamy więcej pieniędzy, to koniec. Kto wtedy powie: "a przecież dzień wcześniej sprawdzałem, wszystko było potwierdzone"!
2 ludzi lubi ten post.

#2043 PostWysłany: 02 Lip 2014 01:07 

Jak wygląda u Was sprawa z security na de? Bo własnie próbowałem zrobić rezerwację i nie dałem rady.
 Profil Relacje PM off  

#2044 PostWysłany: 02 Lip 2014 01:08 
Awatar użytkownika

Loty: 135
Kilometry: 160 191
Krajów: 27 / 12.6%
u mnie tez ciężko. próbuje przez Tora zmieniam proxy i w sumie to samo

#2045 PostWysłany: 02 Lip 2014 14:13 
Awatar użytkownika

niebieski
U mnie nie przechodzi...

Wysłane z mojego M9pro przy użyciu Tapatalka
 Profil Relacje PM off  

#2046 PostWysłany: 02 Lip 2014 15:20 
Awatar użytkownika

Chyba blokują zagraniczne karty?

PS: Nie jestem Polakiem, i jeszcze uczę się polskiego
 Profil Relacje PM off  

#2047 PostWysłany: 02 Lip 2014 15:33 
Awatar użytkownika

niemieckie w takim razie też

#2048 PostWysłany: 02 Lip 2014 15:35 
Awatar użytkownika

Loty: 101
Kilometry: 94 804
Krajów: 17 / 7.9%
niebieski
Ludzie - pzecież oni mają grube miliony EUR długu. Pewnie już nic nie sprzedają.
Zeus lubi ten post.

#2049 PostWysłany: 02 Lip 2014 15:58 

pawi napisał(a):
Ludzie - pzecież oni mają grube miliony EUR długu. Pewnie już nic nie sprzedają.

Dodatkowo ciekawe jest w jaki sposób nadal działają. Przecież nie są już nawet partnerami Billing and Settlement Plan, także sprzedają bilety albo w imieniu jakiegoś agenta, albo w ogóle jakimiś 'ciekawymi' metodami.
 Profil Relacje PM off  

#2050 PostWysłany: 02 Lip 2014 16:06 
Awatar użytkownika

Nikos daje rade. Niczym Plichta, pókico [sic!]

#2051 PostWysłany: 02 Lip 2014 20:42 

niebieski
Dziś ukazał się artykuł o pozwie konkurentów, niestety skasowali i ostał się jedynie kawałek:

"Airfastticket Scandal in Greece, UK and USA
A new scandal seems to arise in Greece, amid the high tourist season. Airfasttickets has been on the spot of attention, after several Greek electronic travel agencies such as pamediakopes.gr, viva.gr, airtickets.gr and travelplanet24.gr, filed a suit against the company for unfair competition practices and selling tickets at lower than wholesale prices."

Tu był: http://greece.greekreporter.com

#2052 PostWysłany: 02 Lip 2014 22:39 
Awatar użytkownika

niebieski
To ja wam opowiem o jeszcze lepszym numerze. Pisałem do nich w wiadomości na fb, ponieważ jeden nocleg z jajek zrobiłem na błędną datę, dlatego chciałem zapytać o możliwość jego zmiany. Poprosili o numer rezerwacji, a gdy im go podałem, napisali że są w trakcie kontaktowania się z hotelem w celu uzyskania informacji o różnicy w cenie. Podpisali się jako The AirFastTickets.co.uk Team.
Po jednym dniu otrzymałem odpowiedź:
"We would like to inform you that in order to proceed with the change of dates there is an extra charge of $58.07.
In case you agree with the extra charge please contact directly over the phone with us.or give us a phone number to call you directly.
At your disposal,
The AirFastTickets.co.uk Team"
Okej, rezygnuję, nie stać mnie na to.

Dziś zaglądam na fb, a tam wiadomość od...aft.gr... (skan poniżej)

A co ważniejsze...wiadomość wcześniejsza, dotycząca tej różnicy w cenie, nie istnieje.

Nie kumam. :roll:

Załączniki:
Przechwytywanie w trybie pełnoekranowym 2014-07-02 223629.bmp.jpg
Przechwytywanie w trybie pełnoekranowym 2014-07-02 223629.bmp.jpg [ 39.38 KiB | Obejrzany 1980 razy ]
 Profil Relacje PM off
iwan-82 lubi ten post.

#2053 PostWysłany: 03 Lip 2014 00:00 
Awatar użytkownika

niebieski
co to za bilet? przecież pisałeś o noclegu
 Profil Relacje PM off  

#2054 PostWysłany: 03 Lip 2014 00:07 
Awatar użytkownika

srebrny
Nie spiesza sie ze zwrotem pieniedzy.
 Profil Relacje PM off  

#2055 PostWysłany: 03 Lip 2014 00:08 
Awatar użytkownika

niebieski
Dobre pytanie... Ja tego nie umiem ogarnąć. Nocleg kosztował 63$, a dzięki final egg wyszło 3$ ;)

Stawiam kratę browarów, jak ktoś mi powie o co chodzi :D
 Profil Relacje PM off  

#2056 PostWysłany: 03 Lip 2014 00:11 
Awatar użytkownika

srebrny
AFT.co.uk chce doplaty w USD, a AFT.gr zwraca kase w GBP? Ciekawe :)
 Profil Relacje PM off  

#2057 PostWysłany: 03 Lip 2014 00:13 
Awatar użytkownika

niebieski
Tak jest. Tak piszą. Ale to na fb. Może ktoś im się włamał? Nie rozumiem. W jaki sposób zniknęła mi też wiadomość informująca o możliwości zmiany daty noclegu za tą dopłatą 58$? ;)
 Profil Relacje PM off  

#2058 PostWysłany: 03 Lip 2014 00:15 
Awatar użytkownika

Loty: 104
Kilometry: 466 167
Krajów: 33 / 15.4%
niebieski
jesli sam sobie wiadomosci na fb nie skasowales to oni ci jej nie wykasowali?! nic nie piles nie paliles :) ?
Europa /USA /Kanada /Dominikana /Martynika /Gwadelupa/ St.Lucia /Barbados /Brazylia /Argentyna /Chile /Urugwaj /Egipt /Izrael /ZEA /Dubai /Katar /Etiopia /RPA /Suazi /Tanzania /Singapur /Tajlandia /Indonezja /Filipiny /Australia /Nowa Zelandia /Fidżi /Hawaje /Korea /Japonia
 Profil Relacje PM off  

#2059 PostWysłany: 03 Lip 2014 00:17 
Awatar użytkownika

niebieski
No absolutnie, ostatnio jestem zajęty pisaniem pracy dyplomowej i nie mam czasu na takie szaleństwa. Może ktoś mi się włamał na fb i wykasował wiadomość? Ale to nie tłumaczy wiadomości od nich xD
 Profil Relacje PM off  

#2060 PostWysłany: 03 Lip 2014 00:19 
Awatar użytkownika

srebrny
Jedyne wytlumaczenie tego calego balaganu jakie mi przychodzi na mysl:

;)
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 2824 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106 ... 142  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 8 gości