Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 422 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22  Następna
Autor Wiadomość
#361 PostWysłany: 16 Mar 2023 00:32 

A mi przechodziły ładnie zmiany w aplikacji z KTW do Dubaju latem na Wawę i w parę dni temu sam przeszły zmiany dat na lot z Bangkoku (odwołany odcinek z Wawy ze Stambułu) , a teraz po dzisiejszej zmianie jednego odcinka ze Stambułu na Kraków zamiast Katowic w listopadzie (wylot z Hongkongu) już nic nie daje się zamienić przez stronę, a w zasadzie próbuje tylko zrobić wylot 3 dni wcześniej i powrót zmienić na Wawę zamiast Krakowa. Nie wiem może przez to, że jeden odcinek był Lotem czego akurat z chęcią bym się pozbył.
 Profil Relacje PM off  

USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️ USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️
Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨 Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨
#362 PostWysłany: 16 Mar 2023 09:07 

U mnie zmiana KTW na KRK - do BKK w terminie 14-28.12, zmieniłem przez stroną na 20.12 - 04.01 - zmiana terminu bez problemu.
Była możliwość zmiany tylko na inne lotniska w Tajlandii (co by mi bardziej odpowiadało), jednak nie miałem możliwości zrobienie 2-3 dni w BKK , tak że zmieniłem tylko termin.
Reasumując w temacie zmian - przez stronę miałem możliwość zmiany bez dopłaty terminu (ale tylko wylot w grudniu) oraz lotniska ale tylko kończąc podróż w Tajlandii.
 Profil Relacje PM off  

#363 PostWysłany: 16 Mar 2023 10:07 

Loty: 60
Kilometry: 212 631
Krajów: 21 / 9.8%
barran@gazeta.pl napisał(a):
Hej,

Zakładam, że duża część użytkowników piszących w tym wątku zgłosiła prośbę o wypłatę odszkodowania za odwołane loty. Jak wygląda status Waszych zgłoszeń? Moje, po tygodniu oczekiwania, zostało rozpatrzone negatywnie. Nie zamierzem odpuszczać oczywiście:). Spróbuję powalczyć jeszcze sam, a w ostateczności skorzystam z usług kancelarii specjalizującej się w takich sprawach, ale chętnie się dowiem, jak to wygląda u Was i czy możecie coś doradzić.

Mój przypadek:
10.03 KTW - IST - PTY
28.03 PTY - IST - KTW

Odwołali loty KTW - IST, mimo prób kontaktu, nie zaproponowali żadnej alternatywy.

Zwrot środków za bilety przyszedł po 2 dniach. Niestety, ale wciąż nie dostałem żadnej odpowiedzi na wniosek o odszkodowanie (minęły 2 tygodnie). Jaka była argumentacja odmowy w Twoim przypadku?
 Profil Relacje PM off  

#364 PostWysłany: 16 Mar 2023 14:09 
Awatar użytkownika

Loty: 495
Kilometry: 511 304
Krajów: 25 / 11.7%
niebieski
Ja miałem 25.12-05.01.2024 KTW - IST - BKK a teraz nawet wchodzi zmiana WAW-IST-DPS, HKT-IST-WAW bez dopłat.
Tak samo potwierdzili mi na LWOOPS@THY.COM, z tym że na mojej rezerwacji jest 8 osób.
 Profil Relacje PM off
carlaK lubi ten post.
carlaK uważa post za pomocny.

#365 PostWysłany: 17 Mar 2023 15:14 

Loty: 25
Kilometry: 71 195
Krajów: 8 / 3.7%
Miałem zmianę KTW na KRK, gdzie pierwotnie wylot był z KTW 3.12 a wskoczył na KRK 4.12, powrotny skoczył z 21.12 na 22.12.
Udało mi się zmienić na stronie na wylot z KRK 1.12 do IST i odpowiedni lot do BKK, powrót z BKK został tym razem 21.12 czyli IST-KRK 22.12.
Wszystko elegancko, bezkosztowo, nawet lepiej bo powrotny długi lot wypada w nocy.
 Profil Relacje PM off  

#366 PostWysłany: 17 Mar 2023 18:08 

niebieski
Wreszcie udalo mi się zmienić KTW-IST-AUH / MCT-IST-KTW na KRK-IST (LO)-AUH / MCT-IST-WAW-KRK (LO) przez agentów z Kijowa.

#367 PostWysłany: 19 Mar 2023 21:10 

Cześć,

Turkish zmienił mi daty lotów na Zanzibar i lotnisko z Katowic na Kraków. Dostałem 3 propozcyje: zwrot, akceptacja zmiany lub zmiana lotu. Pytanie czy mogę bez dopłaty zmienić miejsce docelowe? Np. Tajlandia albo Indonezja?
 Profil Relacje PM off  

#368 PostWysłany: 19 Mar 2023 21:33 
Awatar użytkownika

Loty: 274
Kilometry: 524 827
Krajów: 84 / 39.3%
srebrny
Na stronie TK, jest czat przez WhatsApp. Odpowiadają, możesz popytać i od razu ustalic co i jak. Nie trzeba czekać na maile.

#369 PostWysłany: 20 Mar 2023 05:28 

Deshri napisał(a):
Zwrot środków za bilety przyszedł po 2 dniach. Niestety, ale wciąż nie dostałem żadnej odpowiedzi na wniosek o odszkodowanie (minęły 2 tygodnie). Jaka była argumentacja odmowy w Twoim przypadku?

Klasyka - lot odwołany z przyczyn niezależnych od nich. Wszedłem z nimi w polemikę, pisząc iż - po pierwsze, na loty marcowe mieli zgodę, więc odwołanie ich to decyzja biznesowa TK, po drugie - oferując loty bez uprzedniego porozumienia z ULC ryzyko również ponosi linia. Póki co zero odpowiedzi, ale wydaje mi się (myślenie życzeniowe:)), że stoją na straconej pozycji i próbują spławić ludzi odpuszcających po pierwszej odmowie.
 Profil Relacje PM off
Deshri uważa post za pomocny.

#370 PostWysłany: 20 Mar 2023 09:44 

jezyk91 napisał(a):
Cześć,

Turkish zmienił mi daty lotów na Zanzibar i lotnisko z Katowic na Kraków. Dostałem 3 propozcyje: zwrot, akceptacja zmiany lub zmiana lotu. Pytanie czy mogę bez dopłaty zmienić miejsce docelowe? Np. Tajlandia albo Indonezja?

Daj na stronie TK przycisk zmiany i zobacz - wyskoczy okienko zmiany lotów - albo przejdzie, albo będzie info o kontakt z call center lub z miejsca doda tobie ile będzie zwrotu oraz dopłaty.
 Profil Relacje PM off  

#371 PostWysłany: 20 Mar 2023 19:37 

barran@gazeta.pl napisał(a):
Deshri napisał(a):

Klasyka - lot odwołany z przyczyn niezależnych od nich. Wszedłem z nimi w polemikę, pisząc iż - po pierwsze, na loty marcowe mieli zgodę, więc odwołanie ich to decyzja biznesowa TK, po drugie - oferując loty bez uprzedniego porozumienia z ULC ryzyko również ponosi linia. Póki co zero odpowiedzi, ale wydaje mi się (myślenie życzeniowe:)), że stoją na straconej pozycji i próbują spławić ludzi odpuszcających po pierwszej odmowie.

Również w końcu dostałem odpowiedź z taką samą argumentacją. Moja wiadomość zawierała podobne argumenty. Dodatkowo poprosiłem ich o podanie dowodów na te przyczyny odwołania. Zgodnie z regulacjami muszą je podać.
 Profil Relacje PM off  

#372 PostWysłany: 22 Mar 2023 13:27 

Czy komuś kto kupował przez OTA udało się z powodzeniem zmienić loty bezpośrednio u TK na bardziej dogodne połączenia operowane przez inne linie z sojuszu (np LO lub LH)?
 Profil Relacje PM off  

#373 PostWysłany: 22 Mar 2023 13:36 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Loty: 690
Kilometry: 902 191
Krajów: 85 / 39.7%
A na kiedy lot?
 Profil Relacje PM off  

#374 PostWysłany: 22 Mar 2023 15:33 

Na czerwiec. Próbowałem przez warszawskiego maila i whatsappa, ale w obu przypadkach odesłali do pośrednika. Gotogate chciał nawet bez opłat mi zmienić na WAW (bo obecnie rezerwacja jest popsuta, wylot z IST wcześniej niż przylot), ale przy próbie wywalczenia wylotu z KTW z przesiadką w WAW, pośrednik uparcie twierdzi że na nic poza TK nie można zmieniać, nawet za dopłatą.
 Profil Relacje PM off  

#375 PostWysłany: 22 Mar 2023 15:36 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Loty: 690
Kilometry: 902 191
Krajów: 85 / 39.7%
Powyżej 14 dni, więć albo Turek i długie przesiadki, albo doturlać się do Krakowa/WAW
 Profil Relacje PM off
dampie uważa post za pomocny.

#376 PostWysłany: 24 Mar 2023 20:20 

dampie napisał(a):
Na czerwiec. Próbowałem przez warszawskiego maila i whatsappa, ale w obu przypadkach odesłali do pośrednika. Gotogate chciał nawet bez opłat mi zmienić na WAW (bo obecnie rezerwacja jest popsuta, wylot z IST wcześniej niż przylot), ale przy próbie wywalczenia wylotu z KTW z przesiadką w WAW, pośrednik uparcie twierdzi że na nic poza TK nie można zmieniać, nawet za dopłatą.

W grudniu miałem podobną sytuację na SEZ - odbijanie pomiędzy TK oraz mytrip.
TK twierdził że musi zmiany dokonać OTA i na odwrót.
Ostatecznie zmiana dokonana na infolinii TK - wystawili etixy i wszystko poszło.
Próbowałbym uderzać do Turka na infolinię , ale jak sobie przypomnę nerwy to mnie cofa - teraz wolałem dopłacić i kupić od linii.
 Profil Relacje PM off  

#377 PostWysłany: 27 Mar 2023 11:55 

złoty
Miałem bilet na rejs inauguracyjny tak więc anulacja łapała się na odszkodowanie. Pierwsze zgłoszenie - oferta 12.500 mil, oczywiście odrzucona. Zgłoszenie drugie - do wyboru 17.500 mil, voucher na 325 EUR albo czek 250 EUR wymienialny na cash.
5 ludzi lubi ten post.
Janus uważa post za pomocny.

#378 PostWysłany: 01 Kwi 2023 13:27 

Mi najpierw napisali, że lot został anulowany z powodów od nich niezależnych, a po mojej odpowiedzi dostałem zwrotkę, że lot został anulowany z powodu decyzji organów niezależnych od nich. Złożyłem już wniosek do ULC.
 Profil Relacje PM off  

#379 PostWysłany: 01 Kwi 2023 13:30 

srebrny
Zatem zmarnujesz jakieś dwa lata.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#380 PostWysłany: 02 Kwi 2023 12:48 
Awatar użytkownika

Witam
Jestem tutaj od niedawna, dlatego dla niektórych moje zapytanie zabrzmi archaicznie. Mam wykupiony lot KTW-IST-Batumi a zaproponowano mi lot KRK-IST_Batumi, który mi nie odpowiada. Chcę zamienić wylot na Warszawę. Jeżeli kliknę change to rozumiem, że będę miał możliwość nowej konfiguracji lotu a nie tylko akceptacji zaproponowanej mi zmiany lotu z Katowic na Kraków
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 422 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 18 gości