Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 88 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5
Autor Wiadomość
#81 PostWysłany: 10 Lip 2026 12:35 

Loty: 79
Kilometry: 81 959
Krajów: 19 / 8.9%
srebrny
@wtak - nie doszukiwałbym się tu logiki za bardzo. Często przeglądam apkę na różnych destynacjach i często takie "kwiatki' widać. Cieżko to logicznie wytłumaczyć. Po prostu trza brać bo recordGo to solidna firma
 Profil Relacje PM off
wtak uważa post za pomocny.

Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚 Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚
Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️ Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️
#82 PostWysłany: 10 Lip 2026 23:25 

RecordGo często ma dobre ceny na krótko przed terminem wypożyczenia. Generalnie raczej można ich polecić
 Profil Relacje PM off
wtak uważa post za pomocny.

#83 PostWysłany: 12 Lip 2026 18:57 

Kravkrk napisał(a):
Opiszę swoje doświadczenia z RecordGo w PMI:
Zrobiłem rezerwacje przez stronę z przedpłatą, z pełnym ubezpieczeniem. Lot planowo był o 22 55 więc asekuracyjnie dałem 23 30 na odbiór auta co wiązało się z dodatkową opłatą 40 euro.
Parę postów temu zastanawiałem się czy muszę czy nie - musiałem ;) Parze przede mną pracowniczka poinformowała że jest "out of office hours" i doliczyła im to do rachunku.
Inna sprawa że lotnisko jest spore, zmęczony podróżą, z 2 dzieci ciężko by było się wyrobić.
Brałem opcje z pełnym ubezpieczeniem więc nic nie blokowali, faktycznie pobrali tylko depozyt ma paliwo - 110 euro i jest to opłata, nie blokada więc warto mieć kartę w euro. Bez problemu mogłem za to zapłacić debetówką wielowalutową Alior banku. Dzięki karcie bonuskaartonline w AH co tydzień masz promocje na zakupy spożywcze i rzeczy na podróż,
Kluczyki dostałem w terminalu na lotnisku, natomiast odbiór auta jest z parkingu wielopoziomowego (1 piętro) naprzeciwko terminala.
Miałem kod CDMR co oznaczało DR 4 lub podobny.I faktycznie dostałem chińczyka, crossover.
Zwrot auta również na parking na 1 piętrze w drop-off area. Cała procedura trwała niecałą minutę.Pani poprosiła o kontrakt, zobaczyła że miałem dodatkowe ubezpieczenie, zapytała czy auto jest zatankowane na full, potwierdziłem, powiedziałem że paragon że stacji jest w środku i to wszystko - nice and easy ;)
Zdecydowanie polecam, jak będę miał okazję, następnym razem na pewno skorzystam.

Z RecordGo jeździłem kilka razy (Majorka, Sycylia, kontynentalna Hiszpania) i generalnie jestem zadowolony. Najlepsza opcja to „Just Go” z pełnym ubezpieczeniem – często wychodzi taniej niż basic + dokupki. Auto zwykle w dobrym stanie, odbiór i zwrot mega szybki (szczególnie key box). Raz tylko kręcili nosem na Revolut, ale poszło. Zawsze robię dokładne zdjęcia + filmik przy odbiorze i zwrocie – zero problemów. Haczyk? Przy niskich cenach trzeba być czujnym i czytać regulamin, ale jak ktoś ogarnia, to naprawdę dobry stosunek jakości do ceny.
 Profil Relacje PM off  

#84 PostWysłany: 12 Lip 2026 19:02 
Awatar użytkownika

Loty: 588
Kilometry: 853 526
Krajów: 52 / 24.3%
złoty
Czekaj, bierzesz pełne ubezpieczenie i jeszcze do tego przejmujesz się zdjęciami?
 Profil Relacje PM off  

#85 PostWysłany: 14 Lip 2026 12:21 
OFICJALNY PROFIL
Awatar użytkownika

Darek M. napisał(a):
Czekaj, bierzesz pełne ubezpieczenie i jeszcze do tego przejmujesz się zdjęciami?

Przezorny zawsze ubezpieczony ;)
Tzw. "pełne" ubezpieczenie wypożyczalni bardzo często na wiele wyłączeń, np. szyby, lusterka, koła, wnętrze, podwozie, dach. Szczególnie warto zrobić zdjęcia tych elementów.
 Profil Relacje PM off  

#86 PostWysłany: 14 Lip 2026 14:01 

srebrny
A powiedz proszę, w jaki sposób doradzasz zrobienie szczegółowych fotek stanu podwozia w momencie najmu?

A tak w ogóle, to pełne ubezpieczenie w Recordgo obejmuje również uszkodzenia opon (w tym przebicia), felg, lusterek, szyb, zamków, anteny i akumulatora. Dziwne, że tego nie wiesz, skoro jesteście również i dla nich pośrednikiem.
 Profil Relacje PM off  

#87 PostWysłany: 14 Lip 2026 14:20 
Moderator forum

boots napisał(a):
Dziwne, że tego nie wiesz, skoro jesteście również i dla nich pośrednikiem.

Pośrednik na swojej stronie wyraźnie promuje wyższość ich ubezpieczenia w AXA nad tymi oferowanymi przez wypożyczalnie, więc zakres tamtych ubezpieczeń raczej pośrednika nie interesuje: https://qeeq.pl/car/car-rental-service/insurance
 Profil Relacje PM off
boots lubi ten post.

#88 PostWysłany: 15 Lip 2026 10:16 
OFICJALNY PROFIL
Awatar użytkownika

boots napisał(a):
A powiedz proszę, w jaki sposób doradzasz zrobienie szczegółowych fotek stanu podwozia w momencie najmu?

A tak w ogóle, to pełne ubezpieczenie w Recordgo obejmuje również uszkodzenia opon (w tym przebicia), felg, lusterek, szyb, zamków, anteny i akumulatora. Dziwne, że tego nie wiesz, skoro jesteście również i dla nich pośrednikiem.

Masz rację, w RecordGo tak to wygląda, więc to bardzo dobra oferta, przyznaję. W przypadku innych wypożyczalni często tak nie jest.

ume napisał(a):
Pośrednik na swojej stronie wyraźnie promuje wyższość ich ubezpieczenia w AXA nad tymi oferowanymi przez wypożyczalnie, więc zakres tamtych ubezpieczeń raczej pośrednika nie interesuje: https://qeeq.pl/car/car-rental-service/insurance

Tak, promujemy AXA, aczkolwiek nie tylko. Pełne ubezpieczenie wypożyczalni z zerowym udziałem własnym ma wiele zalet, dlatego je też bardzo często oferujemy (np. w Maladze 14 wypożyczalni, w tym RecordGo).
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 88 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość