Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 657 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 ... 33  Następna
Autor Wiadomość
#541 PostWysłany: 16 Lut 2026 20:59 
Awatar użytkownika

Loty: 1033
Kilometry: 2 258 040
Krajów: 145 / 67.8%
HON fly4free
Podróże Wojownika obejrzałem kilka razy i pewnie jak wielu tutaj uważam, że to nie moja bajka. Natomiast trzeba obiektywnie powiedzieć, że gościu odniósł sukces i odcina kupony od powiększającego się stanu konta.

A to, że filmy są na niskim merytorycznie poziomie? Myślicie, że jego to obchodzi? Żyjemy w kraju, gdzie popularne jest disco polo, a prawie połowa społeczeństwa głosuje na Braunów, Berkowiczów i innych Januszów Kowalskich.

Konia z rzędem, który zrobi vloga z taką ilością subskrybentów. Mimo wszystko szacun.
7 ludzi lubi ten post.

City break w Atenach 🏛️✈️ Loty z Warszawy i noclegi blisko Akropolu za 969 PLN City break w Atenach 🏛️✈️ Loty z Warszawy i noclegi blisko Akropolu za 969 PLN
Tajskie wyspy 2w1 🌴 Phuket i Ko Lipe w jednej podróży od 3096 PLN 😍 Tajskie wyspy 2w1 🌴 Phuket i Ko Lipe w jednej podróży od 3096 PLN 😍
#542 PostWysłany: 16 Lut 2026 21:33 
Awatar użytkownika

Loty: 776
Kilometry: 1 140 597
Krajów: 84 / 39.3%
HON fly4free
cart napisał(a):

Konia z rzędem, który zrobi vloga z taką ilością subskrybentów. Mimo wszystko szacun.

Koń, nawet z rzędem vloga nie zrobi, a jednak byłbym ostrożniejszy w wybieraniu osób do szanowania.

Wspomniany przez Ciebie Brałn ma wielu zwolenników. A taki Hitler to już w ogóle miał ich grube miliony. Tylko nieliczni są tak sprawni.

Czy w związku z tym uważasz, że im też należy się szacunek?

Dodam jeszcze, że Marianna Schreiber, znana jedynie ze swej głupoty, ma prawie ćwierć miliona followersow. Ją też szanujesz?
 Profil Relacje PM off
4 ludzi lubi ten post.

#543 PostWysłany: 16 Lut 2026 21:47 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Twój post jest tak głupi, że aż nie chce mi się na niego odpowiadać.
2 ludzi lubi ten post.
proszekdoprania uważa post za pomocny.

#544 PostWysłany: 16 Lut 2026 22:07 

Ostrzeżenia: 1
niebieski
cart napisał(a):
Podróże Wojownika obejrzałem kilka razy i pewnie jak wielu tutaj uważam, że to nie moja bajka. Natomiast trzeba obiektywnie powiedzieć, że gościu odniósł sukces i odcina kupony od powiększającego się stanu konta.

A to, że filmy są na niskim merytorycznie poziomie? Myślicie, że jego to obchodzi? Żyjemy w kraju, gdzie popularne jest disco polo, a prawie połowa społeczeństwa głosuje na Braunów, Berkowiczów i innych Januszów Kowalskich.

Szacun ? Za co szacun? Że zrobił mln subskrypcji na prymitywnym clickbaicie?!
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#545 PostWysłany: 16 Lut 2026 22:24 
Awatar użytkownika

HON fly4free
@bigosm zrób sam skoro to takie proste :)

#546 PostWysłany: 16 Lut 2026 22:35 

niebieski
Ale mi na tym nie zależy i bynajmniej nie jest to sukces.
 Profil Relacje PM off
michcioj lubi ten post.
michcioj uważa post za pomocny.

#547 PostWysłany: 16 Lut 2026 23:46 

Loty: 110
Kilometry: 244 523
Krajów: 28 / 13.1%
niebieski
Podzielam opinię @cart.
I niestety to tylko dobitnie pokazuje jaki mamy poziom społeczeństwa, skoro 1 M subow ma taki kanał- i ciągle rośnie;)
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#548 PostWysłany: 17 Lut 2026 07:47 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Twoj wpis jest świetnym przykładem tego jak wygląda dyskusja w PL.

@cart pisze, że komuś należy się szacunek, bo zarobil dużo kasy (bo chyba tak należy rozumieć słowa o "odcinaniu kuponów od powiększającego się stanu konta" - tak jak z koniem coś tu nie wyszło) dzięki wielu folowersom

Ty na to: "zgadzam się! Polacy są głupi"

Napiszę tak: słabo to wygląda

Ostatnio edytowany przez pabien, 17 Lut 2026 09:50, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
oskiboski uważa post za pomocny.

#549 PostWysłany: 17 Lut 2026 08:14 

srebrny
@pabien

Nie, @cart nie pisze, że należy się komuś szacunek, bo zarobił kupę kasy. Jak mniemam cart pisze, że należy się komuś szacunek za to, że osiągnął sukces w dziedzinie w której chciał osiągnąć - i włożył w to lata pracy i wysiłku.

Słabe w tym wątku tutaj jest to, że niezależnie od tego co Wojownik zrobi to jest ciągła krytyka. Przecież nie trzeba go oglądać, nie trzeba dawać suba, można iść na bardziej ambitne kanały na YouTube, nikt nie będzie wam zaglądał co oglądacie w swoim wolnym czasie - jest tylu youtuberów w polskiej przestrzeni, że każdy znajdzie coś dla siebie. Pytanie tylko po co tak usilnie kogoś krytykować i porównywać do konia (!) czy do Hitlera (!). Czasem wystarczy się zastanowić co się pisze, bądź co bądź na publicznym forum.

Życzę każdemu w tym wątku by odnalazł swój kanał na youtube i dał żyć innym kanałom, bez takiej typowej zawiści.
 Profil Relacje PM off
6 ludzi lubi ten post.

#550 PostWysłany: 17 Lut 2026 08:39 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Nie przeczytałeś tego co @cart napisał, albo stosujesz bardzo rozszerzającą interpretację.

Konia robiącego vloga (zapomniał "temu") również wprowadził @cart, podobnie jak Brałna (ja tylko Hitlera, już go zostawia) - on też ciężko pracuje i powoli osiąga to co chce, i głupich Polaków.

Zgodnie z logiką przedstawioną we wpisie carta, ale i w Twoim wywodzie, Brałnowi też należy się szacunek

p.s. nie wiem kto to jest wojownik, co robi, nie oglądałem żadnego jego filmu (jak się przyznałem obejrzałem tylko kilka odcinków "jak to daleko" i na tym skończę moja znajomość z twórczością popularnych vlogerow turystycznych), a to co tu robię jest tylko analizowaniem treści wpisów
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#551 PostWysłany: 17 Lut 2026 10:01 

złoty
Przeczytałem trochę ostatnich wpisów i widzę, że dwa hasła "szacunek" i "sukces" są "kłopotliwe" i często łączone, choć to kwestia oceny obserwatora. Sukces jaki ktoś osiągnął zależy od miary jaką się przyłoży - jeśli celem osoby X jest zarabianie pieniędzy na tym co robi, to zarówno ów vloger jak i wiele innych osób go osiąga, nawet jeśli oceniającemu sposób osiągnięcia celu się nie podoba (pomijam działalność przestępczą) bo można zarobić dużo legalnie będąc gwiazdą OF lub bijąc się w klatce itd. Jeśli osoba X robi coś, co jeszcze dodatkowo lubi i zarabia dużo to osiąga zamierzony cel i może śmiało mówić, że osiągnęła sukces (też będą tak twierdzić setki tysięcy obserwujących vlogera czy gwiazdę OF, ba płacą jej za to ;) ). Z szacunkiem jest większy kłopot, to znów zależy od oceniającego - bo czy taka gwiazda OF np. nie wstaje rano, ćwiczy, biega by utrzymać dobą sylwetkę, żywi się zdrowo itp. - jest zdyscyplinowana i konsekwentna, że ho ho - ale czy jej sukces (niewątpliwy jeśli chciała dobrze zarabiać - ostatnio czytałem o jakiejś dziewczynie z USA, która w zeszłym roku zarobiła kilkadziesiąt (!!!) milionów dolarów na OF) wiąże się w oczach danego obserwatora z szacunkiem, to znów zależy od oceniającego. Sukces (tu chyba jest brany w dyskusji pod uwagę finansowy) może ale nie musi się wiązać z szacunkiem w oczach konkretnej osoby - wszystko zależy od kryteriów oceniającego. Sprawa nie jest prosta. Spokojnego dnia ;)
 Profil Relacje PM off
4 ludzi lubi ten post.

#552 PostWysłany: 17 Lut 2026 15:51 
Awatar użytkownika

HON fly4free
I to jest ta różnica - sukces komercyjny bazujący na pokazywaniu d..., nawoływaniu do nienawiści albo promowaniu skrajnych i bardzo kontrowersyjnych wartości vs. człowiek, który po prostu próbuje pokazać świat przez pryzmat swoich podróży (wątki inwestycyjne pominę).
A że poziom jest niski? To tylko ocena części osób. Milionie innych się podoba, więc czy faktycznie jest niski? Milion subów na tym kanale to z pewnością jest sukces.

Nie wiem ilu z was pracuje w firmach lub prowadzi sami, gdzie ważniejszy jest sukces biznesowy niż faktyczny poziom produktu. Często schodzi się z jakością, kosztem ceny aby ludzie zaakceptowali produkt.
Sukces niestety mierzy się miarą liczb (głównie w $) niż opinią randomowych osób.
5 ludzi lubi ten post.

#553 PostWysłany: 17 Lut 2026 16:14 
Awatar użytkownika

HON fly4free
cart napisał(a):
Milionie innych się podoba, więc czy faktycznie jest niski?

A czy obnażanie ciała tak bardzo różne ani się od obnażania (jak rozumiem) pustego umysłu (choć jak pisałem nie oglądałem, a pusty umysł obserwowałem u jak to daleko, który ma 400K subów, czyli nie wiem w sumie czy odniósł sukces)?

Czy sposób działania i cele vlogera faktycznie tak bardzo różnią się od motywacji polityka?

Wydaje mi się, że porównanie działania w obszarze starej ekonomii z działaniami w internecie jest niezbyt trafione. Tu cena i jakość (merytoryczna , techniczna) nie są ze sobą ściśle powiązane. W ogóle są inne przesłanki odnoesienia sukcesu. Kiedyś mój kolega, którego zdanie wysoko cenię powiedział, że kluczową przesłanką odniesienia osobistego sukcesu w internecie jest brak poczucia żenady. Zdaje mi się, że tu trafił w punkt

Ostatnio edytowany przez Gadekk, 17 Lut 2026 18:37, edytowano w sumie 1 raz
Ciach polityka
 Profil Relacje PM off
bigosm lubi ten post.
bigosm uważa post za pomocny.

#554 PostWysłany: 17 Lut 2026 17:07 

niebieski
Cytuj:
człowiek, który po prostu próbuje pokazać świat przez pryzmat swoich podróży (wątki inwestycyjne pominę).

Chcesz mi powiedzieć, że wywiad z tajską dziewczyną do towarzystwa to podróże? Chcesz mi powiedzieć , że same tyłki w miniaturach to podróże? Chcesz mi powiedzieć, że ordynarny clickbait to podróże? Chcesz mi powiedzieć, że zaliczanie krajów jak np . ostatnio Paragwaj w jeden dzień to podróże ? Czemu pająk zwiedza tylko miejsca, które się klikają?

Cytuj:
Z szacunkiem jest większy kłopot, to znów zależy od oceniającego - bo czy taka gwiazda OF np. nie wstaje rano, ćwiczy, biega by utrzymać dobą sylwetkę, żywi się zdrowo itp. - jest zdyscyplinowana i konsekwentna, że ho ho - ale czy jej sukces (niewątpliwy jeśli chciała dobrze zarabiać - ostatnio czytałem o jakiejś dziewczynie z USA, która w zeszłym roku zarobiła kilkadziesiąt (!!!) milionów dolarów na OF) wiąże się w oczach danego obserwatora z szacunkiem, to znów zależy od oceniającego.

Bzdury, szacunek można zdobyć gdy coś jest moralne, etyczne i z zasadami. W działalności pająka i jemu podobnych nie ma żadnych wartości.

Cytuj:
Kiedyś mój kolega, którego zdanie wysoko cenię powiedział, że kluczową przesłanką odniesienia osobistego sukcesu w internecie jest brak poczucia żenady. Zdaje mi się, że tu trafił w punkt

:!: :!: :!:
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#555 PostWysłany: 17 Lut 2026 17:18 

Loty: 209
Kilometry: 711 502
Krajów: 51 / 23.8%
niebieski
To że obiektywnie oceniamy i doceniamy czyjeś osiągnięcie, wynik i efekt pracy, to nie znaczy, że jest to równoznaczne z szacunkiem. Obejrzałem dwa filmy tego pana wojownika, treść i formę oceniam nisko (moim zdaniem nic nie warte) a zatem nie ma co mówić o jakimkolwiek szacunku, tym bardziej że poziom filmu koreluje z moim wrażeniem o poziomie intelektualnym autora. Ale zdaję sobie sprawę, że jest to jego sukces zarówno komercyjny (wpływy z filmów) jak i mierzalny, wyrażony liczbą wyświetleń czy tzw. subów i nie mam oporów przyznać, że ten sukces odniósł. Ale szacunek za co? Że ktoś bez żenady prymitywnie gada o byle czym na filmie, który wg mnie nie zawiera nic wartościowego? Jak mówi powiedzenie, na szacunek trzeba sobie jednak zasłużyć.
A swoją drogą, to słowo szacunek jest jednym z często używanych ale niekoniecznie właściwie. To chyba wpisuje się pewien trend posługiwania się dość prostym językiem, często z użyciem skrajnych określeń. A zatem szacunek, gdy ktoś zrobi coś, co pozytywnie oceniamy. Gdy nam się coś podoba, to sztos, a gdy zdecydowanie nie - to tragedia. Do tego jeszcze kilka słów i niektórym wystarcza, aby wyrazić 99% swoich myśli, opinii i uczuć. Szacunek dla takich ludzi za upraszczanie życia :mrgreen:
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#556 PostWysłany: 17 Lut 2026 17:24 

niebieski
Za sukces można chyba określić to czy ktoś osiąga zaplanowane cele. Jeśli pan wojak chciał zarabiać na filmikach w sieci to sukces odniósł. Jeśli planem miał być merytoryczny vlog o podróżach to już gorzej. Ale nawet określenie "najlepszy" byłoby ciężko przypisać bo jeden lubi zwierzątka, inny stare budynki a kolejny ładne obrazki i dzikie plemiona.

Sukces jednostki nie zawsze oznacza, że został on osiągnięty zgodne z prawem, moralnością lub jest korzystny dla społeczeństwa (innych osób).

Rozumiem, że vlog wojaka może się nie podobać ale zawsze można spojrzeć na siebie czy wszystko co robisz jest moralne i etyczne. Może akurat jesz mięso i emitujesz CO2 latając samolotem, a zamiast tego mógłbyś robić większe darowizny na chore dzieci i zwiększyć swój wolontariat w schronisku dla zwierząt.

Czasem warto staromodnie zajrzeć do słownika i samemu ocenić czy należy się mu ów szacunek. Za PWN:
szacunek
1. «stosunek do osób lub rzeczy uważanych za wartościowe i godne uznania»
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#557 PostWysłany: 17 Lut 2026 17:39 

niebieski
Cytuj:
Sukces jednostki nie zawsze oznacza, że został on osiągnięty zgodne z prawem, moralnością lub jest korzystny dla społeczeństwa (innych osób).

Ale wtedy musi być jak najmocniej krytykowany.

Cytuj:
Życzę każdemu w tym wątku by odnalazł swój kanał na youtube i dał żyć innym kanałom, bez takiej typowej zawiści.

To słuszna krytyka a nie zawiść choć adresat nazwie to hejtem :mrgreen:
 Profil Relacje PM off  

#558 PostWysłany: 23 Lut 2026 17:04 
Awatar użytkownika

Loty: 400
Kilometry: 706 728
Krajów: 90 / 42.1%
niebieski
Pająk wyjaśnia o co chodzi w GTC

;)

#559 PostWysłany: 23 Lut 2026 18:35 

niebieski
@Legion1
może napisz co tam jest i nie zmuszaj nas do nabijania wyświetleń.
 Profil Relacje PM off
8 ludzi lubi ten post.

#560 PostWysłany: 23 Lut 2026 18:53 
Awatar użytkownika

Loty: 400
Kilometry: 706 728
Krajów: 90 / 42.1%
niebieski
Generalnie to samo co w durnych filmikach. Pająk rozmawia z jakism typem o tym jak świetny to jest pomysł. Celem jest zebranie elitarnych ludzi (lekarze, prawnicy itp) zeby gadali sobie na WhatsAppie i 2 razy do roku się spotkali :)
Oczywiście 10 tyś USD nie pokrywa żadnych kosztów wyjazdów i spotkań grupy. 99% komentarzy to bardzo negatywny odbiór tego pomysłu.
10 ludzi lubi ten post.
4 ludzi uważa post za pomocny.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 657 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 ... 33  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 10 gości