Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 206 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 11  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Wrocław
#61 PostWysłany: 07 Sie 2014 22:09 

niebieski
chcielibyśmy zjeść w piecu na szewskiej i tu pytanie gdzie polecacie postawić auto (w sobotę) ?
Czy w okolicach Dubois, Pomorskiej będzie gdzie stanąć i przejść mostem, jest to dobry pomysł?
 Profil Relacje PM off  

Złote Piaski w wakacje za 980 PLN 🏖️ Loty do Bułgarii i hotel na tydzień ☀️😍 Złote Piaski w wakacje za 980 PLN 🏖️ Loty do Bułgarii i hotel na tydzień ☀️😍
Costa Brava bez dziury w budżecie 😎☀️ 7 nocy all inclusive w Lloret de Mar za 1627 PLN 🏖️🌊 Costa Brava bez dziury w budżecie 😎☀️ 7 nocy all inclusive w Lloret de Mar za 1627 PLN 🏖️🌊
#62 PostWysłany: 07 Sie 2014 22:18 

Loty: 115
Kilometry: 113 271
Krajów: 19 / 9.2%
Można próbować ale w tych okolicach jest raczej ciężko z parkowaniem. Jak chcecie bez problemu i szukania to polecam zostawić auto w Galerii Dominikańskiej, parę minut piechotą, pierwsza godzina za darmo, druga 2 zł a kolejne po 4.
 Profil Relacje PM off  

#63 PostWysłany: 07 Sie 2014 22:25 

tak, możesz tam próbować, szczególnie od mostu pomorskiego skręcając w Księcia Witolda. Jest tam mały parking i często udaje się tam zostawić auto gdy jadę na obiadek do Przystani :-) Albo właśnie pod samą Przystanią, czyli trzeba wjechać od mostu uniwersyteckiego.
 Profil Relacje PM off  

#64 PostWysłany: 18 Sie 2014 15:30 

Czy we Wrocławiu znajdę jakieś fajne bary na świeżym powietrzu typu Forum w Krakowie czy Cud nad Wisłą w Warszawie?
 Profil Relacje PM off  

#65 PostWysłany: 18 Sie 2014 17:17 
Awatar użytkownika

niebieski
Kafe Plaża i Kafe Szalet. Ale powiedziałbym, że trochę mniej zorganizowane to niż Forum czy Cud nad Wisłą, ale okej ;)

Z knajp bardziej całorocznych, który mają niezły ogródek to Mleczarnia w podwórku ma fajny ogródek ( i kilka innych knajp) przy Synagodze pod Biały Bocianem. I praktycznie po drugiej stronie ulicy Bułka z masłem ma dość zarośnięty ogródek, z fosą miejską za płotem, bardziej na wieczór niż na dzień.

Ewentualnie Cafe Borówka, tutaj się z kolei siedzi na dachu małego pawilonu w centrum miasta, ale widok na zieleń i wodę też jest jakby co.

Ostatnio edytowany przez lahcimmm2, 06 Wrz 2016 00:25, edytowano w sumie 1 raz
Cytowanie - nie cytuj całego postu poprzednika jeżeli zaraz pod nim odpowiadasz
 Profil Relacje PM off  

#66 PostWysłany: 18 Sie 2014 19:18 
Awatar użytkownika

Loty: 327
Kilometry: 381 872
Krajów: 38 / 18.4%
złoty
a ja polecam pub Motyla Noga. Maja fajne podworko pod drzewkiem i do tego tanie piwo i bardzo smaczne jedzenie. Polecam szczegolnie frytki ktore sa prawie jak w Londynie.
https://www.facebook.com/MotylaNogaaa
 Profil Relacje PM off  

#67 PostWysłany: 19 Sie 2014 15:27 
Awatar użytkownika

Ja osobiście polecam pub Kontynuacja, jest tam bardzo dużo rodzajów piwa, raczej dla smakoszy ;) Wydaje mi się, że mają jakiś ogródek.

#68 PostWysłany: 19 Sie 2014 15:34 

niebieski
Kontynuacja w maju ogródek miała. Polecam zresztą cały Wrocławski Szlak Piwny https://www.facebook.com/wroclawskiszlakpiwny1 oraz lokale w nasypie kolejowym przy ul. Bogusławskiego.
 Profil Relacje PM off  

#69 PostWysłany: 19 Sie 2014 15:54 
Awatar użytkownika

niebieski
Fajne lokale, dobre piwo, ale nie mieszajcie w głowie @mikolaj99, bo nie mają one nic wspólnego z tym o co pytał.
 Profil Relacje PM off  

#70 PostWysłany: 19 Sie 2014 16:40 

Loty: 29
Kilometry: 57 200
Krajów: 12 / 5.8%
kiew ma rację, niestety, to nie to - okolice nasypu kolejowego to na pewno nie jest świeże powietrze, a Kontynuacja jest w środku miasta i do klimatu warszawskiego Cudu nad Wisłą to jej baaaardzo daleko. Nie zaprzeczam temu co mówi kingakoralewska - rzeczywiście wybór piwa jest bardzo ciekawy, ale to na pewno nie jest coś, o co pytał mikolaj99...
Kafe Szalet nie znam, Kafe Plaża przyszła mi do głowy, ale to chyba nie jest najprzyjemniejsza okolica późniejszym wieczorem...
Mleczarnia czy Spiż to klasyki, przyjemnie zarówno w środku, jak i w ogródku, ale widoki tylko na ładną, bądź co bądź, zabudowę.
I przykro mi, ale chyba nie ma we Wrocławiu dokładnie takiego miejsca o jakie pyta mikolaj99 :(
 Profil Relacje PM off  

#71 PostWysłany: 22 Sie 2014 00:04 

dzięki za wszystkie odpowiedzi! A Wyspa Słodowa - jak tam jest i czy jest jakiś bar?
 Profil Relacje PM off  

#72 PostWysłany: 22 Sie 2014 00:30 
Awatar użytkownika

niebieski
Wyspa Słodowa to złożony problem :D W sumie faktycznie, sezonowo jest tam lokal, który spełni Twoje wymogi całkiem nieźle, nie pomyślałem o tym. Barbarka się to nazywa i jak można się domyślić jest to bar na barce. Widok ładny, leżaczki są, dobre piwko jest. Także może faktycznie to dobry wybór.

A co do wyspy słodowej to to lokalizacja przechodząca duże zmiany ostatnio. Z miejsca spożywania alkoholu przez młodzież i studentów, ma stać się otwartym centrum kultury. Dużo się tam odbywa wszelkiego rodzaju animacji kultury z budżetu miejskiego, pilnują żeby w parku nie pić, zamykają wyspę na noc i takie tam. Także generalnie z jednej strony wyspa traci swój klimat z którego słynęła, z drugie zyskuje inny, ciekawy, ale jednak mocno lansowany, wymuszony i dofinansowany. Przekłada się to na klimat i towarzystwo trochę, tak bym powiedział.

W każdy razie Barbarka to miejsce o którym nie pomyślałem, a może się wpisywać. Choć jak dla mnie to jest ono dużo bardziej komercyjne niż te wcześniej wymienione i niż Forum czy Cud na Wisłą w zamierzeniu.

P.S. Skoro lepiej od nas wiedziałeś gdzie szukać to czemu pytasz ? :D
 Profil Relacje PM off  

#73 PostWysłany: 22 Sie 2014 00:47 

dzięki, sprawdzę to miejsce w weekend!

z Wyspą Słodową to był trochę strzał - słyszałem, że czasem odbywają się tam koncerty i inne wydarzenia ale o barce nie wiedziałem :)
 Profil Relacje PM off  

#74 PostWysłany: 22 Sie 2014 00:49 
Awatar użytkownika

niebieski
To jak sprawdzisz to napisz tutaj, przyda się innym w przyszłości pewnie ;)
 Profil Relacje PM off  

#75 PostWysłany: 22 Sie 2014 00:50 

niebieski
Można też posiedzieć z piwem przy fontannie multimedialnej koło Hali Stulecia. Z własnym, jak chcesz wypić coś ciekawszego niż Warka. Do wrocławian, jak tam wygląda sytuacja policją?
 Profil Relacje PM off  

#76 PostWysłany: 22 Sie 2014 08:19 

srebrny
Policja jak nie musi to się nie pokazuje ale picie alkoholu w miejscach publicznych jest zabronione. Zawsze musisz się zatem liczyć z interwencją jeśli nie policjanta w mundurze to tajniaków, których np w sobotę będzie tam sporo ze względu na koncert "Męskie granie"... W normalny dzień jest raczej bezproblemowo o ile siedzisz spokojnie i tylko pijesz.
 Profil Relacje PM off  

#77 PostWysłany: 22 Sie 2014 09:57 

Na słodowej nigdy nie miałem problemów z policją za picie jeżeli nie pije się im "w twarz" to nawet jak patrolują to nie zwracają uwagi na pijących, a w przypadku większych koncertów ze sponsorem to wtedy nawet nie można nic wnieść bo jest trzepanie plecaków, ubrań i nie wpuszczą cię z piwerkiem. Można wtedy też spokojnie posiedzieć na wyspach obok(piaskowej daliowej) :)
 Profil Relacje PM off  

#78 PostWysłany: 22 Sie 2014 12:44 
Awatar użytkownika

No nie wiem, czy faktycznie nie ma tam problemów z policją... Zależy jak się trafi :) Akurat na słodowej policjanci są dosyć często, po prostu trzeba się rozglądać co jakiś czas i w razie wu chować piwo :)

#79 PostWysłany: 22 Sie 2014 12:50 
Awatar użytkownika

niebieski
Ja już na słodową nie chadzam. Kiedyś to było moje ulubione miejsce, ale policja je chyba też lubi - i mi osobiście się źle piję jak co chwilę muszę się rozglądać w lewo i prawo.
Podobnie jest z Wzgórzem Andersa koło Aquaparku - trzeba się rozglądać, a kiedyś był spokój.

#80 PostWysłany: 22 Sie 2014 13:08 
Awatar użytkownika

teraz podobno ludzie się przenoszą do tołpy, gdzie też raczej nie jest bezpiecznie jeśli chodzi o policję :p

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 206 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 11  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości