Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 7 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 03 Lut 2018 11:01 
Awatar użytkownika

Loty: 1
Kilometry: 2 169
Krajów: 2 / 1.0%
Lecąc do Kuala Lumpur zabrałem ze sobą mapkę ze strony https://www.gokl.com.my/ , jednak nie dawało mi spokoju to, że nie można było nigdzie znaleźć tras nałożonych na mapy google, a zdecydowanie tak łatwiej mi, jako osobie nieznającej miasto, się zorientować.

Po powrocie (jakiś czas :P ) postanowiłem sam do tego przysiąść i... oto jest.
Każdy przystanek jest z dokładnością do paru metrów. Jedynie Exxon Mobile na zielonej linii nie jestem do końca pewien. Prawdopodobnie nie posiada on ani wiaty, ani nawet tablicy przystankowej, więc może się znajdować równie dobrze za zakrętem ;)

Autobusami można zjechać zdecydowana większość stolicy Malezji. Jeżdżą często, są klimatyzowane i co najlepsze - darmowe.
Enjoy :D

https://www.google.com/maps/d/viewer?mi ... 22686&z=15
 Profil Relacje PM off
5 ludzi lubi ten post.
9 ludzi uważa post za pomocny.

Złote Piaski w wakacje za 980 PLN 🏖️ Loty do Bułgarii i hotel na tydzień ☀️😍 Złote Piaski w wakacje za 980 PLN 🏖️ Loty do Bułgarii i hotel na tydzień ☀️😍
Costa Brava bez dziury w budżecie 😎☀️ 7 nocy all inclusive w Lloret de Mar za 1627 PLN 🏖️🌊 Costa Brava bez dziury w budżecie 😎☀️ 7 nocy all inclusive w Lloret de Mar za 1627 PLN 🏖️🌊
#2 PostWysłany: 03 Lut 2018 11:02 
Król Ż
Awatar użytkownika

Loty: 636
Kilometry: 1 405 712
Krajów: 76 / 36.7%
I z wifi :mrgreen:
Adżi lubi ten post.

#3 PostWysłany: 11 Lut 2019 17:39 
Awatar użytkownika

Loty: 26
Kilometry: 70 255
Krajów: 7 / 3.4%
niebieski
To dorzucę jeszcze fotke jak owy autobus wygląda.

Załączniki:
Transport-w-Kuala-Lumpur-autobusy-GoKL-1403x935-701x467.jpg
Transport-w-Kuala-Lumpur-autobusy-GoKL-1403x935-701x467.jpg [ 133.94 KiB | Obejrzany 2008 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 11 Lut 2019 17:45 

srebrny
Radzę uważać na możliwość zmiany trasy(numeru) danego autobusu po dojechaniu do krańcówki i przed ruszeniem ponownie.
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 07 Gru 2022 00:15 

złoty
Polecam te autobusy :) jeżdżą po (często zakorkowanym) centrum, więc przez większość trasy raczej się wleką, ale kursują bardzo często więc nie trzeba długo czekać.

Mają teraz też aplikacje w której można sobie podejrzeć trasy i dokładne lokalizacje przystanków.
 Profil Relacje PM off
Zeus uważa post za pomocny.

#6 PostWysłany: 09 Gru 2023 22:16 

złoty
Autobusy GoKL niedługo mają być darmowe tylko dla Malezyjczyków. Turyści będą musieli płacić za bilety.

https://www.malaymail.com/news/malaysia ... ion/105426
 Profil Relacje PM off
Zeus uważa post za pomocny.

#7 PostWysłany: 06 Mar 2024 02:53 

złoty
Zgodnie z zapowiedzią, autobusy GoKL są teraz płatne dla nie-Malezyjczyków. Przejazd kosztuje 1.00 MYR , płatne przy wsiadaniu kartą Touch'n'Go lub Visa/MasterCard
 Profil Relacje PM off
4 ludzi lubi ten post.
3 ludzi uważa post za pomocny.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 7 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość