Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 11 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 07 Paź 2024 10:20 

Cześć,
na początku sierpnia planuje polecieć w podróż poślubną do Japonii, planujemy tam spędzić +/- 10 dni, jakiś tam plan mam już ułożony, ale pytanie mam inne. Chciałbym po Japonii lecieć jeszcze na tydzień typowo gdzieś na rajskie plaże, gdzie z Japonii warto lecieć w takie miejsca? Filipiny, Malezja? Czy celować jeszcze gdzieś indziej, zależy mi raczej żeby lot był bezpośredni, ewentualnie krótka przesiadka
 Profil Relacje PM off  

Złote Piaski w wakacje za 980 PLN 🏖️ Loty do Bułgarii i hotel na tydzień ☀️😍 Złote Piaski w wakacje za 980 PLN 🏖️ Loty do Bułgarii i hotel na tydzień ☀️😍
Costa Brava bez dziury w budżecie 😎☀️ 7 nocy all inclusive w Lloret de Mar za 1627 PLN 🏖️🌊 Costa Brava bez dziury w budżecie 😎☀️ 7 nocy all inclusive w Lloret de Mar za 1627 PLN 🏖️🌊
 Temat postu: Re: Gdzie polecieć?
#2 PostWysłany: 07 Paź 2024 10:32 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Loty: 695
Kilometry: 923 016
Krajów: 86 / 41.6%
To sprawdź przed wyborem kierunku jaka pogoda jest w twoich kierunkach.
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 07 Paź 2024 11:06 
Awatar użytkownika

złoty
W sierpniu Japonię odradzam ze względu na upały, nawet w pierwszej połowie września były bardzo uciążliwe, proponuję jakąś wyspę gdzie klimat będzie łagodniejszy
 Profil Relacje PM off
kubus95 lubi ten post.
Gufi1315 uważa post za pomocny.

#4 PostWysłany: 07 Paź 2024 11:46 

niebieski
@Gufi1315
Filipiny w sierpniu to raczej zły wybór. W tym miesiącu jest tam szczyt pory deszczowej, a także sezon tajfunów (rokrocznie w okresie lipiec - wrzesień wyspy filipińskie nawiedza kilkanaście takich zdarzeń).

Malezja jest dobrym wyborem. Na wschodnim wybrzeżu kraju w sierpniu jest pora sucha (w przeciwieństwie do zachodniego wybrzeża, gdzie w tym czasie można spodziewać się deszczów). Znajdziesz tam kilka popularnych plażowych miejscówek - jednak w sierpniu możesz spodziewać się sporej liczby turystów. W sierpniu to jest także dobry czas dla Sarawaku na malezyjskiej części Borneo, jednak ten wybór byłby dobry raczej z myślą o bardziej aktywnej turystyce.

Sierpień jest także bardzo dobrym okresem na Indonezję, ale w Twoim przypadku to chyba zbyt odległa destynacja i raczej za krótka na tygodniowy wypad. Choć oczywiście wszystko jest możliwe...

Ostatnio edytowany przez jaszon, 07 Paź 2024 17:51, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off

#5 PostWysłany: 07 Paź 2024 12:28 

niebieski
A japońskie wysepki typu Hateruma, Irimote, Taketomi itp itd? Niewystarczająco rajskie?
 Profil Relacje PM off

#6 PostWysłany: 07 Paź 2024 13:05 

QbaqBA napisał(a):
A japońskie wysepki typu Hateruma, Irimote, Taketomi itp itd? Niewystarczająco rajskie?

Myślałem też o tym, ale wygląda ciężko logistycznie, najpierw lot na Okinawe, później transport na wyspę typu Haterum, ta najbardziej mi wpadła w oko a później ciężki powrót żeby wrócić do Polski. Z Okinawy do Warszawy ceny lotów są kosmiczne, a wracać Okinawa ---> Tokio/Kioto/Osaka to znowu lekka męczarnia + niepotrzebne koszta. Szukam raczej czegoś żeby bezpośrednio stamtąd już walić do Polski
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 07 Paź 2024 13:11 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Loty: 695
Kilometry: 923 016
Krajów: 86 / 41.6%
Image

https://www.tripsavvy.com/asia-in-august-1458714
 Profil Relacje PM off
3 ludzi uważa post za pomocny.

#8 PostWysłany: 07 Paź 2024 13:16 
Awatar użytkownika

Loty: 250
Kilometry: 689 410
Krajów: 68 / 32.9%
niebieski
Nie wiem jakie ceny są teraz ani na termin, który potrzebujesz ale ostatnio Okinawa była z Budapesztu za 2100zł. Może w ten sposób uda Ci się coś złożyć.

#9 PostWysłany: 07 Paź 2024 13:30 
Awatar użytkownika

złoty
Jednak poleciłbym Malezję i wyspy perhentian tak jak pisał @jaszon, łatwy dojazd, niskie ceny i łatwa komunikacja jezykowa
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 07 Paź 2024 13:31 
Awatar użytkownika

Loty: 588
Kilometry: 1 152 117
Krajów: 97 / 46.9%
srebrny
Gufi1315 napisał(a):

Z Okinawy do Warszawy ceny lotów są kosmiczne, a wracać Okinawa ---> Tokio/Kioto/Osaka to znowu lekka męczarnia + niepotrzebne koszta.

Z takim podejściem, to lepiej zostań w Tokio i się stamtąd nie ruszaj. Każda kolejna wyspa czy kraj, to dodatkowe koszty. Czasami najtaniej jest wracać tą samą trasą, którą się przyleciało. A jeżeli 2,5 godzinny lot nazywasz męczarnią, to nie wiem jak poradzisz sobie na long-haulu;-)
Kothson lubi ten post.

#11 PostWysłany: 07 Paź 2024 14:16 
Awatar użytkownika

Loty: 118
Kilometry: 365 764
Krajów: 32 / 15.5%
niebieski
Byłem w czerwcu/lipcu na Miyakojime - leciałem z Tokio HND. Co do pogody to było bardzo ciepło i był jeden dzień deszczowy natomiast skracaliśmy pobyt o jeden dzień bo nadchodził tajfun-jak będzie w sierpniu to już tylko szklana kula.
Plaże cudowne może jedynie palm brakuje :)
 Profil Relacje PM off

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 11 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość