Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 25 Lip 2023 15:48 

W Belgii można wynająć samochód TYLKO z karta kredytowa. Inaczej nie ma możliwości.

Ma ktoś może jakaś wypożyczalnie, która nie wymaga od podróżujących karty kredytowej?

W czwartek lecę, a zostałem bez samochodu.

Potrzebuje pomocy :?
 Profil Relacje PM off  

Złote Piaski w wakacje za 980 PLN 🏖️ Loty do Bułgarii i hotel na tydzień ☀️😍 Złote Piaski w wakacje za 980 PLN 🏖️ Loty do Bułgarii i hotel na tydzień ☀️😍
Costa Brava bez dziury w budżecie 😎☀️ 7 nocy all inclusive w Lloret de Mar za 1627 PLN 🏖️🌊 Costa Brava bez dziury w budżecie 😎☀️ 7 nocy all inclusive w Lloret de Mar za 1627 PLN 🏖️🌊
#2 PostWysłany: 25 Lip 2023 17:40 
Awatar użytkownika

Loty: 362
Kilometry: 483 133
Krajów: 62 / 30.0%
niebieski
@g_puk

Zdradzę Ci sekret, tylko nikomu nie mów…
Praktycznie każda wypożyczalnia wymaga karty kredytowej z przyznanym limitem kredytowym.
Na kartę kredytowa nakładana jest blokada.
Dla wypożyczalni bardziej wiarygodna jest osoba, która posiada kartę kredytowa gdyż aby bank wydał takowa kartę musiał zbadać zdolność takowej osoby.

Jak masz w pobliżu oddział CitiBank to zrobią Ci na miejscu Kartę Kredytowa po zbadaniu zdolności. Jest to jedyny bank w Polsce wydający Karty Debetowe i Kredytowe w oddziale.
 Profil Relacje PM off
Kothson lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#3 PostWysłany: 25 Lip 2023 18:12 

@Martinuss

W wielu krajach nigdy nie miałem problemu z zapłatą kartą debetową. Opłaty były odrobinę większe, ale była możliwość wynajmu.
Tutaj niestety zostałem niemiło zaskoczony.

Jutro w takim razie cisnę do CitiBank, dziękuję bardzo.
 Profil Relacje PM off
Martinuss lubi ten post.

#4 PostWysłany: 25 Lip 2023 18:46 

niebieski
Ja wiem że trochę nie na temat, ale zastanów się czy samochód na pewno jest potrzebny skoro masz problem z wynajmem.
Koleje belgijskie akurat mają promocję na bilet miesięczny na całą sieć - 59 EUR. Jeżeli jesteś młodszy niż 26 lat to jest jeszcze taniej. Kolej jest bardzo rozwinięta, autobusy nieźle dopełniają sieć -- nie znam Twoich potrzeb, ale to może być dobra alternatywa.
 Profil Relacje PM off
Zeus uważa post za pomocny.

#5 PostWysłany: 17 Cze 2024 14:33 

-- 17 Cze 2024 14:25 --

g_puk napisał(a):
@Martinuss

W wielu krajach nigdy nie miałem problemu z zapłatą kartą debetową. Opłaty były odrobinę większe, ale była możliwość wynajmu.

Tak, czasami mogą być z tym naprawdę niedogodności.

-- 17 Cze 2024 14:33 --

g_puk napisał(a):
@Martinuss

Czy nadal udało Ci się rozwiązać problem z płatnością?

Ostatnio podbity przez Hazel5, 17 Cze 2024 14:33
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość