Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 27 Maj 2017 11:07 

Mam pytanie do osób, które korzystały z Vienna City Card, bo w informatorze turystycznym Wiednia jest to dość niejednoznacznie napisane. Do austriackiej stolicy przyjeżdżam w poniedziałkowy poranek, a wyjeżdżam w niedzielę późnym wieczorem, czyli akurat idealnie skorzystałbym z 2 kart w opcji 72 godz. W przypadku komunikacji miejskiej sprawa jest jasna - można jeździć czym dusza zapragnie dokładnie przez 72 godziny od "podbicia" karty w miejscu zakupy.
Natomiast moje pytanie dotyczy kwestii zniżek na atrakcje turystyczne. W informatorze turystycznym jest napisane "Można skorzystać ze zniżek obowiązujących z biletem Vienna City Card, także w ostatni dzień ważności biletu." Czy to oznacza, że kupując kartę np. w poniedziałek o godzinie 10 rano, komunikacją miejską jeżdżę do czwartku do godziny 10, ale ze zniżek mogę korzystać w czwartek do północy?
 Profil Relacje PM off  

Złote Piaski w wakacje za 980 PLN 🏖️ Loty do Bułgarii i hotel na tydzień ☀️😍 Złote Piaski w wakacje za 980 PLN 🏖️ Loty do Bułgarii i hotel na tydzień ☀️😍
Costa Brava bez dziury w budżecie 😎☀️ 7 nocy all inclusive w Lloret de Mar za 1627 PLN 🏖️🌊 Costa Brava bez dziury w budżecie 😎☀️ 7 nocy all inclusive w Lloret de Mar za 1627 PLN 🏖️🌊
#2 PostWysłany: 29 Maj 2017 08:13 
Site Admin
Awatar użytkownika

Loty: 205
Kilometry: 300 878
Krajów: 30 / 14.5%
Przelicz, czy nie będzie się bardziej opłacało kupić po prostu biletu 72h na komunikację bez atrakcji, kosztującego 16,50 euro
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 29 Maj 2017 18:22 
Awatar użytkownika

Loty: 307
Kilometry: 488 854
Krajów: 70 / 33.8%
niebieski
@‌TKR‌ jeśli sam bilet na komunikację to w Twoim wypadku zdecydowanie nie 2x72h tylko jeden tygodniowy (pon-niedz) za 16,20 EUR:
https://shop.wienerlinien.at/index.php/product/7/show/0/0/0/0/buy

Ostatnio edytowany przez zoli, 29 Maj 2017 18:41, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 29 Maj 2017 18:30 

Zbanowany
Jak ja korzystałem to to były dwa oddzielne strony jednej karty. Tą na komunikację się odznaczało w kasowniku, tą na muzea wypełniało się ręcznie do aktywacji w muzeum.

Moje najciekawsze posty rowniez znajdziesz w koszu. Lub u maschacry w domu. Trzyma je w piwnicy żeby nikt nie przeczytał. "Porządkuje forum"
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 04 Cze 2017 17:58 

Z tego co obecnie napisane jest w oficjalnym przewodniku wynika, że dostajesz osoby plastik na zniżki i papierowy bilet na komunikację miejską. W przypadku biletu na komunikację sprawa jest jasna - obowiązuje co do minuty przez 72h od godziny podbicia w kasowniku w dowolnym pojeździe komunikacji miejskiej.
Natomiast co do kwestii zniżek, to jest chyba trochę inaczej, bo na karcie wpisują tylko datę, od której chcesz, żeby zniżki obowiązywały. Zapis "Można skorzystać ze zniżek obowiązujących z biletem Vienna City Card, także w ostatni dzień ważności biletu" sugeruje, że kupując Vienna Card w poniedziałek obojętnie o 6 rano czy o 14, zniżki obowiązują do czwartku do północy, a nie dokładnie 72h od wpisania daty na karcie zniżkowej.

https://www.wien.info/pl/travel-info/vienna-city-card

Dużo miejsc, które chcę zaliczyć, łapie się na te zniżki, dlatego tygodniowy bilet odpada. Co najwyżej spróbuję poukładać harmonogram tak, żebym zgromadzić jak największą ilość atrakcji objętych zniżkami w ciągu 72 h, żeby drugi bilet kupić już tylko na komunikację, zawsze to prawie 10 € w kieszeni ;)
 Profil Relacje PM off  

Temat postu: Vienna card
#6 PostWysłany: 07 Wrz 2023 09:02 
Awatar użytkownika

Witam jestem tu nowy może mi ktoś podpowie , zakupiłem Viennacard na transport publiczny w Wiedniu dostałem na mejla kody kreskowe czy muszę je jakoś aktywować
 Profil Relacje PM off  

Temat postu: Re: Vienna card
#7 PostWysłany: 07 Wrz 2023 09:07 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Loty: 695
Kilometry: 923 016
Krajów: 86 / 41.6%
https://www.viennacitycard.at/view/FAQs
 Profil Relacje PM off  

Temat postu: Re: Vienna card
#8 PostWysłany: 07 Wrz 2023 10:05 
Awatar użytkownika

Przy rezerwacji hotelu przez Boking kupiłem tez rezerwacja Karta Vienna City Card i dostałem trzy bilety do wydruku w postaci kodu kreskowego z 8 cyfrowym kodem pod spodem
Czy mam to aktywować w aplikacji ivie ?
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość