Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Temat o ESTA: visa-waiver-program-co-i-jak,766,145377
Gdzie zostawić rzeczy

Warszawa: U fotografa na przeciwko za dyszkę zostawisz nawet wielka walizkę.

Historia wizyt w USA: https://i94.cbp.dhs.gov/I94/#/history-search

Linie lotnicze, które zwracają za bilety, w przypadku nie otrzymania wizy do USA
http://www.fly4free.pl/nie-otrzymales-w ... -za-bilet/

Nie jesteśmy biurem pośrednictwa w wypełnianiu wniosków wizowych!

https://pl.usembassy.gov/pl/vwp-faq-pl/
Odnowienie wygasłej wizy:

https://www.ustraveldocs.com/pl/en/rene ... ew-my-visa

Jak mogę podróżować do USA? O: Każdy podróżny, który ma ważną wizę może nadal z niej korzystać. Osoba posiadająca ważną wizę nie musi ubiegać się o zezwolenie ESTA. Podróżujący z wizą mogą przebywać na terenie USA do 6 miesięcy, zależnie od decyzji oficera imigracyjnego na granicy USA.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 3269 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46 ... 164  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Wiza - USA
#841 PostWysłany: 13 Sty 2015 19:01 

dzięki za odpowiedzi,a pamięta ktoś może w jakich godzinach jest fotograf czynny w krakowie? i gdzie on jest ? przed ambasadą?
 Profil Relacje PM off  

Wakacje w Tunezji 🌊☀️ 7 dni z all inclusive w 4* hotelu za 2057 PLN Wakacje w Tunezji 🌊☀️ 7 dni z all inclusive w 4* hotelu za 2057 PLN
Szarm el-Szejk na wakacyjny urlop 🌊☀️ Tydzień w 4* hotelu all inclusive za 2909 PLN Szarm el-Szejk na wakacyjny urlop 🌊☀️ Tydzień w 4* hotelu all inclusive za 2909 PLN
#842 PostWysłany: 13 Sty 2015 19:05 

niebieski
Idź chociażby do Kodaka do Galerii Krakowskiej- ja tam robiłem te zdjęcia, zapłaciłem stosunkowo niedużo (myślę, że na pewno mniej niż u fotografa przed konsulatem). Sprawdzone, działają no i godziny elastyczne.
 Profil Relacje PM off  

#843 PostWysłany: 13 Sty 2015 19:10 

chodzi mi o tego w pobliżu ambasady,nie chcę mi się bawić w szukanie innych jeżeli mam na miejscu
 Profil Relacje PM off  

#844 PostWysłany: 13 Sty 2015 19:14 

niebieski
A na kiedy masz umówioną rozmowę? Pewnie będę na spacerze na Starym Mieście jakoś w weekend to mogę się przejść Stolarską i zobaczyć.
BTW- nie czepiam się, ale placówka w Krakowie to konsulat (generalny), a nie ambasada.
 Profil Relacje PM off  

#845 PostWysłany: 14 Sty 2015 13:41 

dostałem wizę,na 9 osób z numerkiem wcześniejszym ode mnie minimum dwie wychodziły z paszportem,także nie dostały.

od siebie polecam przed wystąpieniem o wizę pojeździć trochę po świecie i pozbierać pięczatek a dopiero potem myśleć o USA
ja w wieku 20 lat mam pięczątki z ameryki poludniowej,antypodow itp i mimo tego ze nie pracuje ani nie studiuje to konsul pytal mnie glownie o to gdzie podrozowalem,ile wydawalem,gdzie sie zatrzymywalem itp,a na samym koncu przejrzal wszystkie pieczatki.

jezeli bylby konsulem to rowniez by u mnie budzily podejrzenia osoby z czysta kartoteka podroznica,znagla potrzeba zwiedzenia nowego jorku :) jezeli taka osoba niemialaby stalej pracy to tez bym nie dal wizy :)

a szkoda dostac odmowe bo raz ze 600 pln w plecy,a dwa dostajac odmowe to szanse marne ze kiedys nagle zmienia zdanie

pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

#846 PostWysłany: 14 Sty 2015 14:18 

niebieski
... mamy zatem kolejną "historię prawdziwą".
Tym razem kluczem do sukcesu jest pozbieranie pieczątek. Za to ludzie z "czystą kartoteką" nie mają szans. Biada tym, którzy jeżdżą tylko po Schengen/UE albo dopiero co wymienili paszport.

Konsulowie, w przypływie obaw o własne stanowiska- bo przecież Polacy sami wiedzą najlepiej, komu się wiza należy a komu nie, a w razie potrzeby zawsze można zaglądnąć na forum F4F- stwierdzili chyba, że przekwalifikują się na kucharzy. Jak widać, serwują na rozmowie do zjedzenia wszystkie rozumy. Bo metamorfoza, jaką widać u kolegi rudy309 jest imponująca: od konkretnego stresiku do pełnego profesjonalizmu.

Tak poważnie, to przepraszam za narzekanie i nie wnoszenie wiele do tematu- ale nie jestem w tym samotny. Wiadomo, że każdy Polak jest ekspertem od wszystkiego, zwłaszcza, jak z jakimś tematem miał co-nieco do czynienia. Już pal licho to, że w akurat tej kwestii bycie ekspertem wypada wyjątkowo słabo, o czym pisałem. Ważniejsze, że nawet w doświadczonym podróżniku, lektura tych ponad 40 stron opowieści weselnych może zasiać ziarno wątpliwości. Mam nadzieję, że nikt nie zraził się do podróży do USA przez lekturę forum- bo, niestety, znam w "realu" kilka osób, które mówią "ja do USA nie jadę, bo nie będę płacić za wizę, skoro jej tak łatwo nie dają". Imieninowe historie i plotki się niestety do tego walnie przyczyniają.

PS- pojawia się kolejny przykład człowieka formalnie bezrobotnego, który jednak otrzymał wizę.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#847 PostWysłany: 14 Sty 2015 23:41 

Jak to nie dają łatwo? Dają o ile cel podróży jest związany z podróżowaniem :)
 Profil Relacje PM off  

#848 PostWysłany: 15 Sty 2015 01:14 

Loty: 32
Kilometry: 102 578
Krajów: 13 / 6.1%
Witam, mam takie pytanie mam w tej chwili 20 lat kończę dopiero szkołę średnią mam stałą prace czy w tym przypadku gdy mam na tą chwile wykształcenie podstawowe po gimnazjum mogę się ubiegać o wizę turystyczną? Czy wymagane jest wykształcenie średnie?

Pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

#849 PostWysłany: 15 Sty 2015 01:44 
Awatar użytkownika

Loty: 97
Kilometry: 221 758
Krajów: 24 / 11.2%
niebieski
Też jestem człowiekiem formalnie bezrobotnym, który dostał wizę turystyczną na 10 lat, już zdążyłem odwiedzić 15 stanów w dwóch podróżach ;-)
Nawet nie chcieli oglądać moich PITów (z których wynikał akceptowalny dochód, ale nie z umowy o pracę, ani zlecenie itp) i innych dokumentów, pan w konsulacie posłuchał moich planów podróżnych. Widziałem, że nastawienie diametralnie się zmieniło, gdy przeszliśmy na angielski (rozmawiam swobodnie).

Edit: dorzucę mały lans własnych zdjęć. Są jeszcze duże braki, ale tu jest 51 zdjęć z NY, Rhode Island, Bostonu: galeria z wyjazdu do USA.
 Profil Relacje PM off  

#850 PostWysłany: 15 Sty 2015 13:56 

Dobra dowiedziałem się że nie ma żadnych wymogów apropo wykształcenia lecz czy moje szanse są mniejsze przez to ze dopieo kończe liceum?
 Profil Relacje PM off  

#851 PostWysłany: 15 Sty 2015 14:13 
Awatar użytkownika

Loty: 296
Kilometry: 617 989
Krajów: 49 / 22.9%
niebieski
Nikt Ci tego nie przewidzi jakie są Twoje szanse. Osobiście myślę, że wykształcenie nie ma tu dużego znaczenia, bardziej liczy się sytuacja zawodowa, rodzinna, plany co chcesz robić w USA, ile w życiu podróżowałeś itp.

#852 PostWysłany: 16 Sty 2015 00:11 
Awatar użytkownika

No ale bez rodziny, pracy i studiów po liceum wyglądałoby to mało ciekawie :). Osobiście nwydaje mi się, żeby problem nielegalnej emigracji zarobkowej do USA to margines i pewnie o tym wiedzą. Skoro można pracować legalni z ubezpieczeniem zdrowotnym w UK, to kto by się jeszcze za Atlantyk pchał żeby na czarno z Latynosami pracować? :)

Sent from my iPad using Tapatalk
 Profil Relacje PM off
michcioj lubi ten post.

#853 PostWysłany: 16 Sty 2015 00:26 
Awatar użytkownika

Loty: 43
Kilometry: 96 376
Krajów: 12 / 5.6%
niebieski
Zdziwiłbyś się, wejdź sobie na forum.usa.info i poczytaj tam pytania o nielegalną imigrację do USA.
Mit Ameryki ciągle żyje, poza tym nie każdy lubi UK :P
 Profil Relacje PM off  

#854 PostWysłany: 16 Sty 2015 14:52 

Kolego no właśnie ucze się zaocznie w liceum a dodatkowo pracuje i nie bardzo wiem co zaznaczyć w formularzu bo nie ma takiej opcji że nauka zaoczna plus praca może jakieś rady co lepiej by było wpisać?
 Profil Relacje PM off  

Temat postu: Re: Odp: Wiza - USA
#855 PostWysłany: 17 Sty 2015 01:06 
Awatar użytkownika

niebieski
Jeśli można wybrać jedną opcję to chyba zaznaczyłabym pracę.
 Profil Relacje PM off  

#856 PostWysłany: 17 Sty 2015 12:07 

niebieski
Ja również formalnie i pracowałem i studiowałem w czasie wnioskowania o wizę i (chyba) zaznaczyłem pracę.
 Profil Relacje PM off  

#857 PostWysłany: 17 Sty 2015 14:16 
Awatar użytkownika

Loty: 130
Kilometry: 249 917
Krajów: 29 / 13.6%
niebieski
rudy309 napisał(a):
dostałem wizę,na 9 osób z numerkiem wcześniejszym ode mnie minimum dwie wychodziły z paszportem,także nie dostały.

od siebie polecam przed wystąpieniem o wizę pojeździć trochę po świecie i pozbierać pięczatek a dopiero potem myśleć o USA
ja w wieku 20 lat mam pięczątki z ameryki poludniowej,antypodow itp i mimo tego ze nie pracuje ani nie studiuje to konsul pytal mnie glownie o to gdzie podrozowalem,ile wydawalem,gdzie sie zatrzymywalem itp,a na samym koncu przejrzal wszystkie pieczatki.

jezeli bylby konsulem to rowniez by u mnie budzily podejrzenia osoby z czysta kartoteka podroznica,znagla potrzeba zwiedzenia nowego jorku :) jezeli taka osoba niemialaby stalej pracy to tez bym nie dal wizy :)

a szkoda dostac odmowe bo raz ze 600 pln w plecy,a dwa dostajac odmowe to szanse marne ze kiedys nagle zmienia zdanie

pozdrawiam

Mit. Mój paszport nie ma żadnej pieczątki, a dostałem wizę.
Powiedziałem, że podróżowałem do tej pory po Europie, a USA chcę zobaczyć.
Podszedłem do rozmowy na luzie. Nie miałem spinki, że musze dostać wizę. Najwyżej bym jej nie dostał i stracił ponad 500 zł. I tylko tyle.
Co do pracy - pracuję na stałe od 2000 roku.

Reasumując. Można mieć 100 tysięcy pieczątek i nie dostać wizy, bo urzędnik (to nie konsul!) nie będzie miał humoru w danym dniu.
john_doe lubi ten post.

#858 PostWysłany: 18 Sty 2015 19:03 

Tjw1978 napisał(a):
rudy309 napisał(a):

pozdrawiam

Mit. Mój paszport nie ma żadnej pieczątki, a dostałem wizę.
Powiedziałem, że podróżowałem do tej pory po Europie, a USA chcę zobaczyć.
Podszedłem do rozmowy na luzie. Nie miałem spinki, że musze dostać wizę. Najwyżej bym jej nie dostał i stracił ponad 500 zł. I tylko tyle.
Co do pracy - pracuję na stałe od 2000 roku.

Reasumując. Można mieć 100 tysięcy pieczątek i nie dostać wizy, bo urzędnik (to nie konsul!) nie będzie miał humoru w danym dniu.

no właśnie,pracujesz na stałe od 2000 roku
a mi przecież chodziło o osoby,które nie mają obecnie np pracy,że w tym przypadku wcześniejsze podróżowanie może pomóc tak jak mi.
 Profil Relacje PM off  

#859 PostWysłany: 18 Sty 2015 19:35 

Witam obserwuje temat i stwierdzam że dość dużo osób dostaje wizy ... otóż chciałem lecieć w m marcu do maiami na ultra music festiwal pracuje w jednej firmie 4 lata nie ucze się .... mam jakies szanse żeby tam jechać ?
 Profil Relacje PM off  

#860 PostWysłany: 18 Sty 2015 19:43 

Masz szanse.
Odsetek odmów wynosi 10 %. Więc Twoje szanse na otrzymanie wizy to 90 %.
Trzeba złożyć odpowiednie dokumenty ( wielokrotnie opisywano tutaj jakie) i wnieść opłatę.
Po rozmowie z amerykańskim urzędnikiem, będziesz wiedział , w której grupie się znalazłeś.
 PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 3269 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46 ... 164  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości