Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Miles&More Jetfriends dla twojego dziecka +500 mil na start

Jakby ktoś musiał załatwiać bilet (nagrodę) w niedzielę przez infolinię to podaję numer +902123548899 (infolinia Turkish, mówią po angielsku)

- "rezerwacja biletu nagrody"
obecnie na apce i stronie internetowej wywala mi błąd.
coś mam zmienić w ustawieniach?
- usuń polskie znaki w ustawieniach profilu

Informacja od @billabong
Odcinki statusowe w M&M są naliczane tylko za loty: LOTem, Lufą, Eurowings, Air Dolomiti, Austrian Air, Brussels Air, Croatia Air, Luxair lub Swiss. Lecąc tymi liniami, wejdziemy do Poloneza/Mazurka na FTL w WAW.
Do statusu za odcinki nie wlicza się m.in. TAP

Sprawdzanie daty wazności mil - od @skrzat
W przeglądarce trzeba się zalogować na konto M&M
W tej samej zakładce otworzyć stronę: https://api.miles-and-more.com/v1/accou ... Periods=12
gdzie na końcu adresu wpisuje się ilość następnych kwartałów, które chcemy podejrzeć (w powyższym przypadku 12 kwartałów, czyli 3 lata.
Pokaże się plik JSON, w którym jest m.in. ilość posiadanych mil (remainingAmount), ilość mil, które wydaliśmy (cumulativeSpendAmount), ilość mil które wygasły (cumulativeExpiredAmount) oraz podział na kwartały z liczbą mil, które wygasną po zakończeniu każdego kwartału.
Oczywiście przy statusie ilość wygasająca będzie = 0 z informacją dlaczego nie wygasną, np. status: SEN

Nie masz mil? Nie naliczono Ci odcinka? Wyślij zapytanie z kartą pokładową na ffp[at]lot.pl

Infolinie:
PL +48 22 459 62 00
DE +49 69 209 777 777
+49 69 86799555
US +1 800 581 6400

Biletu za mile nie upgrade'ujesz za e-voucher

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 9584 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44 ... 480  Następna
Autor Wiadomość
#801 PostWysłany: 25 Mar 2014 19:21 

złoty
Już dzisiaj nie można bookować biletów na loty po 01.04 na US.
 Profil Relacje PM off  

Gran Canaria first minute za 1986 PLN ☀️ Loty i hotel z basenem 🌊 Gran Canaria first minute za 1986 PLN ☀️ Loty i hotel z basenem 🌊
Warto 🔥Zamień chłodne dni na słoneczny relaks na Cyprze ☀️🤩 Loty i noclegi za jedyne 447 PLN 😎 Warto 🔥Zamień chłodne dni na słoneczny relaks na Cyprze ☀️🤩 Loty i noclegi za jedyne 447 PLN 😎
#802 PostWysłany: 25 Mar 2014 21:45 
Awatar użytkownika

Zbanowany
Nie kończy się współpraca US i M&M, a raczej współpraca US i Star Alliance.

#803 PostWysłany: 25 Mar 2014 21:53 

niebieski
petit35 napisał(a):
Nie kończy się współpraca US i M&M, a raczej współpraca US i Star Alliance.

Współpraca JJ i Star Alliance też się kończy, a mimo to wciąż będzie można zdobywać M&M za loty JJ i płacić za loty JJ M&M. Jak widać wyjście z sojuszu nie musi powodować zakończenia współpracy w ramach programu lojalnościowego.
 Profil Relacje PM off  

#804 PostWysłany: 31 Mar 2014 15:38 
Awatar użytkownika

Loty: 137
Kilometry: 274 190
Krajów: 30 / 14.0%
niebieski
Wiem, ze juz takie pytanie bylo, ale raz ze ciezko je bedzie odnalezc, a dwa ze regulamin M&M ciagle sie zmienia.

Czy można z czyjegos konta przelac na swoje mile zebrane wczesniej karta kredytowa?

Czy mozna kupic za mile bilet dla osoby z najblizszej osoby, bez koniecznosci kupowania dla siebie?

#805 PostWysłany: 31 Mar 2014 15:40 

niebieski
RadekZamulacz napisał(a):
Wiem, ze juz takie pytanie bylo, ale raz ze ciezko je bedzie odnalezc, a dwa ze regulamin M&M ciagle sie zmienia.

Czy można z czyjegos konta przelac na swoje mile zebrane wczesniej karta kredytowa?

Czy mozna kupic za mile bilet dla osoby z najblizszej osoby, bez koniecznosci kupowania dla siebie?

Twoje lenistwo jest wielkie, ale niech będzie:

1. nie
2. tak
 Profil Relacje PM off  

#806 PostWysłany: 31 Mar 2014 15:43 

Zbanowany
RadekZamulacz napisał(a):

Nie wiem, czy można kupić "dla osoby z najblizszej osoby", ale można dla każdej osoby :D , bez koniecznosci kupowania dla siebie.
 Profil Relacje PM off  

#807 PostWysłany: 01 Kwi 2014 00:41 

srebrny
Możesz kupić komu chcesz, natomiast nie wolno sprzedawać biletów za mile - w razie wykrycia takiego przypadku kasują konto i bilet

#808 PostWysłany: 04 Kwi 2014 18:09 

niebieski
Może ktoś ma pomysł jak sprawdzać dostępność JJ dla M&M? Jak wiadomo JJ wyszedł ze *A, ale nadal współpracuje z M&M. Pytanie - jak sprawdzić dostępność, strona UA tego nie widzi, NH nie sprawdzałem, ale podobno też nie widać. Strona BA się sprawdza właśnie (być może dostępność dla partnerów z OW będzie taka sama jak M&M). Jeśli ktoś ma jakieś pomysły niech da znać.

Rozchodzi mi się konkretnie o loty z USA do Brazylii, ale bez YQ i bez przelotu przez trzeci region, czyli w grę wchodzą tylko JJ i UA lub AV. Dwie ostatnie opcje widać na stronie UA.

I drugie pytanie: może ktoś kiedyś kupował za M&M loty AV np. BCN-BOG. Oni nie mają YQ, czy M&M też w związku z tym ma dla tej trasy niskie dopłaty (rozsądek podpowiada, że tak, ale z M&M bywa różnie).
 Profil Relacje PM off  

#809 PostWysłany: 04 Kwi 2014 20:54 

niebieski
blasto napisał(a):
Może ktoś ma pomysł jak sprawdzać dostępność JJ dla M&M? Jak wiadomo JJ wyszedł ze *A, ale nadal współpracuje z M&M. Pytanie - jak sprawdzić dostępność, strona UA tego nie widzi, NH nie sprawdzałem, ale podobno też nie widać. Strona BA się sprawdza właśnie (być może dostępność dla partnerów z OW będzie taka sama jak M&M). Jeśli ktoś ma jakieś pomysły niech da znać.

Rozchodzi mi się konkretnie o loty z USA do Brazylii, ale bez YQ i bez przelotu przez trzeci region, czyli w grę wchodzą tylko JJ i UA lub AV. Dwie ostatnie opcje widać na stronie UA.

I drugie pytanie: może ktoś kiedyś kupował za M&M loty AV np. BCN-BOG. Oni nie mają YQ, czy M&M też w związku z tym ma dla tej trasy niskie dopłaty (rozsądek podpowiada, że tak, ale z M&M bywa różnie).

Ja bym zakladal wlasnie, ze dostepnosc BA=M&M.

Co drugiego to chyba mozna zalozyc ze bez YQ.
Image
 Profil Relacje PM off  

#810 PostWysłany: 04 Kwi 2014 21:00 

niebieski
guest napisał(a):
blasto napisał(a):

Ja bym zakladal wlasnie, ze dostepnosc BA=M&M.

Co drugiego to chyba mozna zalozyc ze bez YQ.
Image

1. Będę dzwonił w poniedziałek to się dowiem jak to wygląda
2. Mam taką nadzieję, chociaż widziałem już loty bez YQ za które podatki wynosiły 80 PLN, a M&M życzyło sobie ponad 330 PLN.
 Profil Relacje PM off  

#811 PostWysłany: 14 Kwi 2014 09:44 

Czy probowal ktos rezerwowac bilety-nagrody w Air New Zeland i TAM? Czy dostepnosc i przede wszystkim stawki milowe sa takie jak wg wyszukiwarki United?
 Profil Relacje PM off  

#812 PostWysłany: 14 Kwi 2014 09:58 

niebieski
Istvan napisał(a):
Czy probowal ktos rezerwowac bilety-nagrody w Air New Zeland i TAM? Czy dostepnosc i przede wszystkim stawki milowe sa takie jak wg wyszukiwarki United?

Czy tak trudno jest przeczytać kilka postów powyżej?

Redakcjo - ponawiam apel o post podwieszony z podstawowymi informacjami o M&M. Jeśli problemem jest czas lub wiedza, sam mogę go napisać w podstawowej wersji.
 Profil Relacje PM off  

#813 PostWysłany: 14 Kwi 2014 10:17 

Kilka postow wyzej czytalem i nie dają one odpowiedzi na moje pytanie ;) Zapytam wiec wprost - czy jesli wg strony UA lot NZ na trasie LAX-AKL kosztuje 40k mil, to czy placac milami Miles&More moge liczyc na taka sama stawke?
 Profil Relacje PM off  

#814 PostWysłany: 14 Kwi 2014 10:25 

niebieski
Istvan napisał(a):
Kilka postow wyzej czytalem i nie dają one odpowiedzi na moje pytanie ;) Zapytam wiec wprost - czy jesli wg strony UA lot NZ na trasie LAX-AKL kosztuje 40k mil, to czy placac milami Miles&More moge liczyc na taka sama stawke?

A czy zamiast zadawać pytania, nie warto najpierw sprawdzić stawki M&M? Link do chartu ze stawkami był wielokrotnie podawany...
 Profil Relacje PM off  

#815 PostWysłany: 14 Kwi 2014 10:40 
Awatar użytkownika

Loty: 1023
Kilometry: 2 238 817
Krajów: 143 / 66.8%
HON fly4free
Istvan napisał(a):

Skoro płacisz milami M&M to dlaczego masz lecieć wg stawek milowych UA?

#816 PostWysłany: 14 Kwi 2014 10:49 

Okej, to przyklad: wg wspomnianej przez blasto tabeli M&M, lot domestic w NorthAmerica to 25k mil w economy. Jak jednak dobrze wszyscy wiemy, sa dostepne bilety Saver Award Economy ktore mozna dostac za 12k mil M&M.

Zatem per analogiam, czy bilety Saver Award dla na przyklad JJ czy NZ, rowniez mozemy kupowac za nizsze stawki prezentowane w wyszukiwarce United, czy moze jednak tutaj musimy sztywno trzymac sie tabeli M&M blasto?
 Profil Relacje PM off  

#817 PostWysłany: 14 Kwi 2014 11:00 

niebieski
Istvan napisał(a):
Okej, to przyklad: wg wspomnianej przez blasto tabeli M&M, lot domestic w NorthAmerica to 25k mil w economy. Jak jednak dobrze wszyscy wiemy, sa dostepne bilety Saver Award Economy ktore mozna dostac za 12k mil M&M.

Zatem per analogiam, czy bilety Saver Award dla na przyklad JJ czy NZ, rowniez mozemy kupowac za nizsze stawki prezentowane w wyszukiwarce United, czy moze jednak tutaj musimy sztywno trzymac sie tabeli M&M blasto?

Skoro płacisz M&M to interesują Cię tylko stawki M&M... Stawka M&M to 25k. za rt. czyli 12.5k za lot ow, którą M&M zaokrągla w dół do 12k.
 Profil Relacje PM off  

#818 PostWysłany: 14 Kwi 2014 11:09 

Dobra, to juz wszystko jasne. Czyli podsumowujac, tak naprawde zbieznosc stawek United i M&M jest przypadkowa i na przyszlosc do wyliczenia zapotrzebowania milowego wykorzystywac tabele M&M (dla stawek OW - dzieląc wartosci na pół). Strone United wykorzystywac zas tylko do sprawdzania dostepnosci...

Szkoda, ze na loty NZ nie ma promocji jak w Okazjach Milowych LO/LH...
 Profil Relacje PM off  

#819 PostWysłany: 14 Kwi 2014 11:37 

niebieski
Istvan napisał(a):
Dobra, to juz wszystko jasne. Czyli podsumowujac, tak naprawde zbieznosc stawek United i M&M jest przypadkowa i na przyszlosc do wyliczenia zapotrzebowania milowego wykorzystywac tabele M&M (dla stawek OW - dzieląc wartosci na pół). Strone United wykorzystywac zas tylko do sprawdzania dostepnosci...

Szkoda, ze na loty NZ nie ma promocji jak w Okazjach Milowych LO/LH...

Nie ma promocji, ale są bardzo niskie opłaty np. za LAX-AKL czy NRT-AKL w obie strony zapłacisz mniej niż 350 PLN dopłat.
 Profil Relacje PM off  

#820 PostWysłany: 16 Kwi 2014 07:41 

Loty: 31
Kilometry: 72 801
Krajów: 10 / 4.7%
Mam pytanie odnośnie korzystania z przywilejów statusu Frequent Traveller z programu Miles More LOT & Lufthansa. To będą moje pierwsze loty z tą kartę w ręku, więc jeśli jakieś pytanie jest "niepoważne", proszę o wyrozumialość ;)
- jeśli chodzi o bagaż rejestrowany, to na każdy lot wykonywany przez linię należącą do sojuszu Star Alliance mogę zabrać ze sobą dwie sztuki bagażu po 23kg każda ? (mówimy o bilecie w klasie ekonomicznej)
- jeśli chodzi o odprawę priorytetową bagażu oraz oraz priorytetowe wejście na pokład, to również odbywając lot każdą linią lotniczą z sojuszu *A, mam pierwszeństwo wejścia na pokład ? Niezależnie od tego co ustala przewoźnik na danym lotnisku ?

W zeszła niedzielę bylem na lotnisku w Kanadzie, z którego będę lecial do Polski. Przy bramkach dla "Priority check-in" Air Canady, stały tabliczki, że dotyczy to osób z kartą Star Alliance Gold. Lot, który będę odbywa do Edmonton-Calgary-Frankfurt-Rzeszów. Dwa pierwsze odcinki wykonuje Air Canada, ostatni Lufthansa. Bilet kupowałem w biurze Empiktravel, na wydruku jaki linia wydająca bilet widnieje Air Canada.

Na podstawie tego linku ze strony Star Alliance http://www.staralliance.com/en/benefits/status-benefits/gold-silver-status/ oraz tego http://www.staralliance.com/assets/doc/en/benefits/frequent-flyer-programmes/pdf/FFP-table.pdf wynika, że przywileje dla karty Silver, a taką jest status Frequent to priorytet na liście oczekujących w przypadku zmiany lotu, oraz pomoc w oczekiwaniu na lot w przypadku zmiany rozkładu lotu.
A wzmianki o dodatkowej sztuce bagażu dotyczą tylko karty Gold. Podobnie jak priorytetowe odprawy.
Nie chciałbym się nie milo rozczarować, gdy za tydzień pojawię się na lotnisku z dwoma bagażami, i będę musial zaplacić za jeden z nich :?

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 9584 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44 ... 480  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: DXmaniac, NING [Bot] oraz 4 gości