Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 66 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Okolice Ushuaia
#61 PostWysłany: 24 Sty 2026 10:45 
Awatar użytkownika

Loty: 571
Kilometry: 1 086 023
Krajów: 95 / 44.4%
srebrny
Wypożyczałam auto. Na parkingu gdzie się zaczyna/kończy trek stoją taksówki. Busy były ze zorganizowanymi wycieczkami. Idziesz wtedy z przewodnikiem, w wypożyczonych gumofilacach i z kijkami. Trek zajął mi jakieś 3-4 godziny spokojnym tempem.
Darek M. lubi ten post.
maxima uważa post za pomocny.

Wakacje w Tunezji 🌊☀️ 7 dni z all inclusive w 4* hotelu za 2057 PLN Wakacje w Tunezji 🌊☀️ 7 dni z all inclusive w 4* hotelu za 2057 PLN
Szarm el-Szejk na wakacyjny urlop 🌊☀️ Tydzień w 4* hotelu all inclusive za 2909 PLN Szarm el-Szejk na wakacyjny urlop 🌊☀️ Tydzień w 4* hotelu all inclusive za 2909 PLN
 Temat postu: Okolice Ushuaia
#62 PostWysłany: 24 Sty 2026 13:58 
Awatar użytkownika

Loty: 588
Kilometry: 853 526
Krajów: 52 / 24.3%
złoty
W te rejony raczej nic nie jeździ prócz taxi. Czasem coś tam stało, ale na powrocie ze szlaku już nic nie widziałem. To trochę odludzie jest. Polecam auto.

Sam szlak to ok. 9,5 km w dwie strony. Przyjemny, choć miejscami błotnisty.
Image
Image
Image
Image
Image
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#63 PostWysłany: 24 Sty 2026 14:10 

Loty: 551
Kilometry: 1 234 871
Krajów: 131 / 61.2%
złoty
uber pokazuje że taxi ow ok 12usd. Zdecyduje na miejscu w zalezności od pogody ;)

#64 PostWysłany: 29 Sty 2026 12:13 

Jest bus sprzed informacji turystycznej (w centrum, zwykle stoją tam zaparkowane jakieś busy czy autobusy). Byłem tam w połowie stycznia, z tego co pamiętam to gotówką kosztuje 18000 a kartą 25000 peso w obydwie strony. Bilet w Informacji Turystycznej. Stamtąd kursują busy do większości atrakcji, bilety nie tanie ale i tak wychodzi znacznie taniej niż na zorganizowaną wycieczkę.
 Profil Relacje PM off  

#65 PostWysłany: 19 Lut 2026 20:12 

Jeżeli ktoś wybiera się do parku Tierra del Diego i przeczyta w necie wypowiedzi, że Uberem i owszem spokojnie można tam wjechał, to niekoniecznie. Dzisiaj wynajęliśmy Uber z dalekie go centrum Ushuaia z zamiarem dotarcia do Alakush, żeby stamtąd wrócić pieszo via Costera Trail. Wszystko wydawało się OK, Uber podjechał w ciągu 1,5 minuty i dojechaliśmy aż do granicy Parku. Tam strażnik stwierdził, że taksówką i owszem ale Uber nie. No cóż 11.000 ARS za Ubera i dalej pieszo drogą do Ensenada Zaratiegui, potem Costera Trail aż do Alakush. Tam niestety zero zasięgu telefonu (na szczęście w bufecie było darmowe wifi) a osoby pytane, czy zabrałyby nas do miasta, twierdziły że jadą w inne miejsca. Na szczęście nadjechała jakaś taksówka i pani kierowca zabrała nas do miasta za 30.000 ARS
 Profil Relacje PM off  

#66 PostWysłany: 03 Kwi 2026 14:44 

-- 03 Kwi 2026 13:38 --

Niedawno spędziłem kilka dni na początku marca w Ushuai więc napiszę, może komuś się przyda.
W Ushuai jest bardzo dużo rzeczy do robienia i jest to bardzo popularny kierunek wśród argentyńskich i nie tylko argentyńskich turystów.
Jest wiele opcji na treking (w parku Tierra del Fuego oraz poza nim) o różnym rodzaju trudności oraz kilka opcji wycieczek łódkami. Nie są to tanie opcje ale mi udało się zobaczyć Pingwiny (130k ARS-wycieczka na pół dnia) i wieloryby (80k ARS, 3h), bo akurat były w kanale Beange, więc jestem bardzo zadowolony. Dodatkowo jest kilka bardzo dobrych restauracji gdzie można zjeść bardzo dobre i świeże owoce morza. Jeśli chodzi o transport to nie jest tak źle bez samochodu. Do głównych atrakcji z centrum/małego dworca odjeżdżają busy, koszt to okolo 20k ARS w dwie strony do Parku oraz do Laguny Esmeralda, jest ich kilka rano (8,9,10,11) i kilka popołudniu (ostatni z parku 18.30, ostani z Laguny Esmeralda o 15:00). Możne też korzystać z Ubera i taksówek (stoją przy głównych szlakach). Mnie Uber popołudniu do Laguny Esmeralda kosztował 12k ASR, taxi z powrotem 18k USD. Niestety, jak się planuje chodzić mniej popularne treki, to trzeba się umawiać ze taksówkarzem, uberem na określoną godzinę na odbiór, ponieważ poza głównymi osadami, nie ma tam praktycznie zasięgu. (ja tego nie robiłem, ale słyszałem od ludzi, że tak to ogarniali). Okolice Ushuaia widokowo, jak nie pada, są strasznie ładne i warto tam zostać kilka dni. Jak się planuje być w innych Parkach Narodowych w Argentynie to warto rozważyć Annual Pass bo przy kilku parkach.

-- 03 Kwi 2026 13:44 --

2piwa napisał(a):
Niedawno spędziłem kilka dni na początku marca w Ushuai więc napiszę, może komuś się przyda.
W Ushuai jest bardzo dużo rzeczy do robienia i jest to bardzo popularny kierunek wśród argentyńskich i nie tylko argentyńskich turystów.
Jest wiele opcji na treking (w parku Tierra del Fuego oraz poza nim) o różnym rodzaju trudności oraz kilka opcji wycieczek łódkami. Nie są to tanie opcje ale mi udało się zobaczyć Pingwiny (130k ARS-wycieczka na pół dnia) i wieloryby (80k ARS, 3h), bo akurat były w kanale Beange, więc jestem bardzo zadowolony. Dodatkowo jest kilka bardzo dobrych restauracji gdzie można zjeść bardzo dobre i świeże owoce morza. Jeśli chodzi o transport to nie jest tak źle bez samochodu. Do głównych atrakcji z centrum/małego dworca odjeżdżają busy, koszt to okolo 20k ARS w dwie strony do Parku oraz do Laguny Esmeralda, jest ich kilka rano (8,9,10,11) i kilka popołudniu (ostatni z parku 18.30, ostani z Laguny Esmeralda o 15:00). Możne też korzystać z Ubera i taksówek (stoją przy głównych szlakach). Mnie Uber popołudniu do Laguny Esmeralda kosztował 12k ASR, taxi z powrotem 18k USD. Niestety, jak się planuje chodzić mniej popularne treki, to trzeba się umawiać ze taksówkarzem, uberem na określoną godzinę na odbiór, ponieważ poza głównymi osadami, nie ma tam praktycznie zasięgu. (ja tego nie robiłem, ale słyszałem od ludzi, że tak to ogarniali). Okolice Ushuaia widokowo, jak nie pada, są strasznie ładne i warto tam zostać kilka dni. Jak się planuje być w innych Parkach Narodowych w Argentynie to warto rozważyć Annual Pass bo przy kilku parkach.

Ostatnio podbity przez 2piwa, 03 Kwi 2026 14:44
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 66 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość