Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Sprzedaż, wymiana i oddawanie biletów jest niezgodne z regulaminem FIFA.
Wszystkie próby sprzedaży, wymiany lub oddawania biletów będą skutkowały skasowaniem i ostrzeżeniem!

Uwaga! do Rosji podróżujemy z paszportem (! Nie dow.os.) (wymagana ważność w dniu opuszczania F.R. - 6 mcy)
-----------------
Transfer lądowy przez Białoruś nie jest na ten moment możliwy bez posiadania wizy .
Porozumienie jest opracowywane - http://eng.belta.by/society/view/belaru ... 2111-2018/
-----------------
"You can transfer the Tickets from your original Guests to other Guests nominated by you by logging into your FIFA Ticketing Account on http://www.FIFA.com/tickets. Please note that any transfer requires FIFA’s consent. The functionality for the transfer of tickets will be made available on http://www.FIFA.com/tickets during the Last Minute Sales Phase starting on18 April."
Czyli - od 18 kwietnia będzie można zmienić jednego gościa na innego, ale tylko jeśli FIFA się na to zgodzi,
aby zapobiec nielegalnej sprzedaży biletów.
Co do zmiany danych samej osoby zamawiającej - nie będzie takiej możliwości, będzie jedynie opcja odsprzedaży takiego biletu na oficjalnej platformie FIFA.
"No, you (being the main Ticket Applicant and contracting party of the Ticket Sales Agreement) are not entitled to transfer those Tickets allocated to yourself. If you are unable to attend the Match for which you have purchased Tickets, then you may submit all of your Tickets for possible resale on FIFA’s official Ticket Transfer and Resale platform available on http://www.FIFA.com/tickets during the Last Minute Sales Phase starting on 18 April." by Bartekjg, str 54
-------------------
-》Plany stadionów
Mecze Polaków:
[+] Pokaż
19 czerwca, Moskwa
Polska ?? - Senegal ??
ms-2018-polska-senegal-19-06-18-moskwa,1497,120985

24 czerwca, Kazań
Polska ?? - Kolumbia ??
ms-2018-polska-kolumbia-24-06-18-kazan,1497,120986

28 czerwca, Wołgograd
Japonia ?? - Polska ??
ms-2018-polska-japonia-28-06-18-wolgograd,1497,120987
-------------------
dojazd-do-kaliningradu-z-elblaga-olsztyna-gdanska,1418,82970
Podróż samochodem do Kaliningradu:
[+] Pokaż
* Prawo Jazdy
* Paszport
* Zielona Karta pojazdu
* Dowód rejestracyjny pojazdu - dane właściciela muszą się zgadzać z danymi kierowcy
* Jeśli pojazd jest w leasingu to upoważnienie od leasingu tłumaczone na język rosyjski
* Wiza rosyjska lub FAN ID od 4. czerwca zamiast wizy
* Ubezpieczenie zdrowotne

Internet mobilny (itp) w dziale Rosja internet-karta-pre-paid-sim-w-rosji,1463,78916

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 3087 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29 ... 155  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: MŚ 2018 w Rosji
#501 PostWysłany: 16 Lis 2017 16:18 
Awatar użytkownika

Loty: 190
Kilometry: 364 337
Krajów: 43 / 20.1%
niebieski
@marcin14

Jechać do Rosji i jeździć za Chorwacją... Spokojnie jeszcze będzie nie jedna okazja kupić bilety na mecze Polski.

Mi się nie udało dzisiaj nabyć TST3, ale trafiłem o 12:00 G1-G4 w Kaliningradzie. Teraz tylko czekać jak łysy wylosuje kulki z napisami Polska oraz Group G :D
 Profil Relacje PM off  

Zakończenie wakacji w Grecji 🌊🇬🇷 Tygodniowe all inclusive w 4* hotelu na wyspie Samos za 2931 PLN 🏖️😎 Zakończenie wakacji w Grecji 🌊🇬🇷 Tygodniowe all inclusive w 4* hotelu na wyspie Samos za 2931 PLN 🏖️😎
Malta z widokiem na morze 🌊 Loty i hotel z basenem na dachu za 879 PLN 😍 Malta z widokiem na morze 🌊 Loty i hotel z basenem na dachu za 879 PLN 😍
#502 PostWysłany: 16 Lis 2017 17:29 

Zbanowany
Tylko nie Polska w Kaliningradzie. Ilość Januszy przekroczyłaby dopuszczalne normy.
 Profil Relacje PM off  

#503 PostWysłany: 16 Lis 2017 17:38 

-- 16 Lis 2017 17:35 --

kyrtap1992 napisał(a):
Mam pytanko dla osób ogarniających temat darmowych przejazdów pociągami. Załóżmy że trafiamy do grupy F i swoje mecze gramy w 17.06. Moskwa 23.06. Soczi 27.06. Kazań. I teraz moje pytanie ponieważ mam całkiem blisko do Kaliningradu czy nie mając żadnego biletu na mecz w tym mieście będą mógł np. zostawić sobie tam auto i ruszyć pociągiem na Moskwę później z Moskwy na Soczi, dalej na Kazań i z tego Kazania wrócić do Kaliningradu? I drugie pytanko jeśli tak to czy ten pociąg leci przez Litwę/Łotwę czy przez Białoruś i jeśli to drugie to muszę załatwiać jakąś dodatkową wizę tranzytową?

-- 16 Lis 2017 17:38 --

Bezpłatnie pociągami po Rosji mogą podróżować posiadacze biletów (nr request). Najlepiej zalogować się tu: https://tickets.transport2018.com i sprawdzić jakie pociągi i kiedy. Ale zarezerwować można mając kartę ID, a tej bez biletów wyrobić pewnie nie można.
 Profil Relacje PM off  

#504 PostWysłany: 16 Lis 2017 18:19 

Tak tak
kolego ja to wszystko wiem tylko czy nie mając biletu na żaden mecz w Kaliningradzie będe mógł ruszyć z tego miasta dalej w Rosje i pózniej do niego wrócić? ;)

Ostatnio edytowany przez Abcn, 22 Kwi 2018 17:36, edytowano w sumie 1 raz
Literówka
 Profil Relacje PM off  

#505 PostWysłany: 16 Lis 2017 18:38 

Loty: 67
Kilometry: 149 708
Krajów: 25 / 11.7%
Będziesz mógł, ale na innych zasadach. Do Obwodu Kaliningradzkiego wjedziesz na podstawie FanID i paszportu, gdyż ta jest ważna przez cały czas trwania mistrzostw.

Nie będziesz mógł skorzystać z bezpłatnego pociągu, gdyż te są dedykowane dla meczów na które masz bilety (do każdego meczu przypisane są pociągi i tylko posiadacze biletów na konkretny mecz mogą aplikować o przejazd tym pociągiem)

Pozostaje zatem kupno biletu na inny pociąg lub szukanie innego transportu do Moskwy.
kyrtap1992 uważa post za pomocny.

#506 PostWysłany: 16 Lis 2017 18:51 
Awatar użytkownika

Loty: 190
Kilometry: 364 337
Krajów: 43 / 20.1%
niebieski
Mi się wydaje, że mając bilet na mecz w Kaliningradzie będziemy mogli "wrócić" do Moskwy, a potem dalej jeździć po Rosji mając kolejne bilety na mecze.
 Profil Relacje PM off  

#507 PostWysłany: 16 Lis 2017 19:05 

Dzięki PePe właśnie o te bezpłatne pociągi mi chodziło ;) To może jeszcze tak dla formalności ostatnio gdzieś wyczytałem że wystarczy dowód żeby wjechać do Rosji z FAN ID, rozumiem że bajka?

Wojtekf93 z tego co pamiętam na początkowych stronach tego tematu to chłopaki co byli na Pucharze Konfederacji mówili że powroty też są darmowymi pociągami ;)

Ostatnio edytowany przez kyrtap1992, 16 Lis 2017 19:12, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off
wojtekf93 lubi ten post.

#508 PostWysłany: 16 Lis 2017 19:12 

Loty: 424
Kilometry: 507 296
Krajów: 58 / 27.1%
niebieski
Rosja nie jest w Schengen: paszport + FanID; zresztą ja to chyba jestem jakiś staroświecki, bo jak jadę za granicę to biorę paszport; zawsze. Czy to Szwecja, czy Singapur.
 Profil Relacje PM off  

#509 PostWysłany: 16 Lis 2017 19:23 

kyrtap1992:
Dowód osobisty nie jest w Rosji żadnym dokumentem i jest to zwyczajna bzdura. Z doświadczenia wiem, że Rosjanie robią wiele problemów o nic i nawet jak masz wszystkie dokumenty w porządku to i tak może Cię spotkać jakaś nerwowa sytuacja (u mnie się np. zawiesił system na przejściu granicznym... tak na kilka godzin- chodziło o $$$$, a że nie chciałem dać to sobie poczekałem :) )

Odnośnie transportu, wejdź sobie na stronę https://tickets.transport2018.com/free-train/schedule i tam jak klikniesz na wybrany mecz masz pociągi przypisane do niego. Tylko tymi możesz jechać za darmo jak masz oczywiście bilet na ten mecz.

I jeszcze jedno. Kartę kibica radzę zamówić z dostawą do Polski, można się nieźle naciąć i nie być wpuszczonym do Rosji na podstawie potwierdzenia mailowego, że się taką kartę odbierze w Fan-zonie. Jest opcja wysyłki tej karty do PL, trwa to ok. 30 dni. Wszystko znajdziesz na stronie https://www.fan-id.ru/

Pozdrawiam, Paweł.

#510 PostWysłany: 16 Lis 2017 19:37 

Zbanowany
@turecky: nie jesteś staroświecki, jesteś normalny. Dokumentem podróży jest paszport.

Na dowód jeździ grupa, która mocno się zdziwi jak w przypadku wojny trzeba będzie wiać np. do Nowej Zelandii. Aaaaaa zapomniałem, oni nie będą wiać
 Profil Relacje PM off
turecky lubi ten post.

#511 PostWysłany: 16 Lis 2017 19:57 

niebieski
I portal wyczyszczony.

Ja się zastanawiam nad tymi biletami OP - wychodzi mi, ze potrzebowałbym przytyć 30 kg.
W pół roku to możliwe i może być nawet przyjemne :)

A tak na serio z innej beczki to ciężko będzie tą stronkę zautomatyzować. Refresher wyrzuca na stronę początkową,
nie ma bezpośrednich linków do meczy - chyba wciągnęli wnioski z poprzednich sprzedaży.
 Profil Relacje PM off  

#512 PostWysłany: 16 Lis 2017 20:02 
Awatar użytkownika

Panowie, czy jest możliwość wjazdu do tej Rosji w okresie mistrzostw bez wizy i bez wykupionego biletu na mecz?
może ktoś zna jakąś sztuczkę?
 Profil Relacje PM off  

#513 PostWysłany: 16 Lis 2017 20:04 

Ale można aplikować o bilet bez paszportu i dopiero mając bilet i Fan-ID go wyrobić?
Bo średnio widzę sens wyrabiania paszportu nie mając pewnego biletu w kieszeni, tym bardziej, że nie podróżuję poza UE.
 Profil Relacje PM off  

#514 PostWysłany: 16 Lis 2017 20:20 

niebieski
Tak; aplikując na bilet podajesz wszystkie dane - po zakupie biletu masz możliwość zmiany TYLKO numeru paszportu. Więc możesz złożyć zamówienie jak odpalą kolejną fazę i potem zmienić numer paszportu na właściwy. Składając zamówienie wpisz cokolwiek.
Dzisiaj nie można zmienić nic innego poza numerem paszportu; imię, nazwisko, data urodzenia, narodowość nie podlegają edycji.
 Profil Relacje PM off  

#515 PostWysłany: 16 Lis 2017 21:33 

FAQ stanowi, że:

You cannot transfer your own Ticket, but you can transfer the Tickets from your original Guests to other Guests.

Czy ktoś interesował się, czy pomimo tego istnieje jakaś możliwość przeniesienia prawa do biletu na inną osobę? Nie jestem handlarzem, mam po prostu obawy, że znajomy, na którego koncie trafiliśmy bilety się wykruszy. Co naturalne, chcielibyśmy, by w jego miejsce jechał ktoś inny, we czterech zawsze raźniej. Proszę o poważne odpowiedzi.
 Profil Relacje PM off  

#516 PostWysłany: 16 Lis 2017 21:46 

niebieski
Jeśli właściciel konta się wykrusza, to tenże właściciel musi zmienić swoje dane osobowe :-)
 Profil Relacje PM off  

#517 PostWysłany: 16 Lis 2017 21:53 

latacz napisał(a):
Panowie, czy jest możliwość wjazdu do tej Rosji w okresie mistrzostw bez wizy i bez wykupionego biletu na mecz?
może ktoś zna jakąś sztuczkę?

latacz: nie ma takiej możliwości. Albo masz bilet i ubiegasz się o FanID, które jest twoją wizą, albo wyrabiasz wizę turystyczną i jedziesz na nią tak jak kiedykolwiek wcześniej.
Swoją drogą ciekawi mnie jedna sprawa- FanID wystarcza do ruchu bezwizowego, ale oficjalnie obowiązek meldunkowy jest, więc trzeba by się zarejestrować, a to też są cyrki i niepotrzebna "rosjo(biuro)-kracja"

Ostatnio edytowany przez Abcn, 28 Lis 2017 14:47, edytowano w sumie 1 raz
Literówka
 Profil Relacje PM off  

#518 PostWysłany: 16 Lis 2017 22:29 

turecky napisał(a):
Jeśli właściciel konta się wykrusza, to tenże właściciel musi zmienić swoje dane osobowe :-)

Gdyby to było takie proste, nie formułowałbym takiego pytania. Właściciel konta w portalu biletowym nie może zmienić swoich danych osobowych takich jak imię i nazwisko.

Ponawiam więc pytanie.
 Profil Relacje PM off  

#519 PostWysłany: 16 Lis 2017 22:43 

bardziej się opłaca kupić bilet na jakiś mało rozchwytywany mecz np. na Peru (m.in transport gratis) niż wyrabiać wizę
 Profil Relacje PM off  

#520 PostWysłany: 16 Lis 2017 22:53 

Panowie,

Ja mam trochę inne pytanie. W fazie losowania mój ojciec trafil bilety na swoim koncie ale opłacone były moja karta. Na stronie FIFA jest potwierdzenie ale oficjalnie żaden mail nie przyszedł.
Dzisiaj kolega upolowal taki sam pakiet i otrzymał potwierdzenie zakupu na maila od razu.
Czy ktoś z was miał taki sam przypadek, że bilety na koncie są ale maila nie dostał ? Czy myślicie, że FIFA może anulować zamówienie jako, że nie było opłacone kartą właściciela i naliczyć opłatę 10%?
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 3087 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29 ... 155  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości