Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 29 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
#21 PostWysłany: 28 Lut 2015 19:32 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 617
Kilometry: 942 897
Krajów: 60 / 28.0%
ozz napisał(a):
A jaka firmę autobusowa polecacie na pokonanie tej trasy albo czy jest się w ogóle nad czym zastawiać i wystarczy po prostu wziąć pierwsza lepsza.

Z tego co znalazłem to jeździ Unititi Express i CS Travel.

Jeśli z planu wyjdzie, że trafiacie tam w weekend i chcecie szukać noclegu na miejscu to radzę wyjeżdżać z KL jak najwcześniej. My trafiliśmy na weekend do Tanah Rata i mieliśmy problem ze znalezieniem porządnego noclegu. Ale jeśli macie rezerwację to nie ma się czym przejmować. Nie pamiętam czym jechaliśmy do CH ale stamtąd do Georgetown jechaliśmy CS Travel, autokar porządny.

Wakacje w Tunezji 🌊☀️ 7 dni z all inclusive w 4* hotelu za 2057 PLN Wakacje w Tunezji 🌊☀️ 7 dni z all inclusive w 4* hotelu za 2057 PLN
Szarm el-Szejk na wakacyjny urlop 🌊☀️ Tydzień w 4* hotelu all inclusive za 2909 PLN Szarm el-Szejk na wakacyjny urlop 🌊☀️ Tydzień w 4* hotelu all inclusive za 2909 PLN
#22 PostWysłany: 01 Lip 2015 15:32 

Będę w KL w terminie 16-31 października czy był ktoś z Was w tym terminie na polach herbaty ? Pojawia się pewna obawa odnośnie pogody :) Z góry dzięki za wszystkie informacje !
 Profil Relacje PM off  

#23 PostWysłany: 01 Lip 2015 15:37 
Awatar użytkownika

srebrny
był,pogoda byla ok
ale czy tak bedzie teraz??
Image

kliknij pomógł
 Profil Relacje PM off  

#24 PostWysłany: 30 Gru 2018 15:08 

Cześć,
planuję właśnie trasę po Malezji i chciałem zahaczyć o CH.
Miałoby to wyglądać w ten sposób, że z rana wyjeżdżam z KL, docieram do CH, na miejscu jedna noc i następnego dnia wyjazd do George Town.
W CH chciałbym wybrać się na jakąś wycieczkę (na pewno Mossy Forrest, plantacja herbaty, ewentualnie jeszcze inne atrakcje: motyle, świątynia, rafflesia). Czy jest to do zrobienia?
Obawiam się trochę, że pierwszego dnia na miejscu będę o takiej godzinie, że na wycieczkę się nie załapiemy, a z kolei drugiego dnia chciałbym uniknąć sytuacji, w której od rana idziemy na wycieczkę i nie wyrabiamy się na ostatni transport do GT.

Będę niezmiernie wdzięczny za pomoc :)
 Profil Relacje PM off  

#25 PostWysłany: 30 Gru 2018 15:23 
Awatar użytkownika

niebieski
@jj.suharsky myślę, że po przyjeździe do CH tego samego dnia już tego nie ogarniesz. Ja bym na Twoim miejscu drugiego dnia zobaczył to co wypisałeś korzystając z wycieczki organizowanej przez agencję i wtedy pojechał do GT. Ostatni autobus jest o 14:30. Wycieczki startują rano zazwyczaj i trwają ok. 4h (przynajmniej tak było w moim przypadku). U nas przewodnik się pytał czy ktoś chce złapać autobus to GT tego samego dnia i nikt nie chciał, ale jeśli byłby chętny to by złapał bez problemu.
jj.suharsky lubi ten post.

#26 PostWysłany: 30 Gru 2018 15:42 
Awatar użytkownika

Loty: 256
Kilometry: 586 467
Krajów: 51 / 23.8%
niebieski
@jj.suharsky jestem właśnie świeżo po wizycie w CH i jeśli jednego dnia przyjedziesz do Tanah Rata to możesz zarezerwować wycieczkę na kolejny dzień, która obejmuje wszystkie podane przez Ciebie miejsca. Nie ma raczej szans, żebyś się wyrobił na wycieczkę tego samego dnia, którego wyjedziesz z KL. Chyba, że skorzystasz ze zorganizowanej wycieczki z agencji w KL.

W moim terminie wycieczek popołudniowych (tych zaczynających się ok. 14:00) w ogóle nie robiono. Nie wiem czy to kwestia deszczowej pory roku, okresu świątecznego czy czegokolwiek innego. Według lokalnych organizatorów to wycieczka całodniowa, a w praktyce wyjazd jest ok. 8:30, a powrót do 15:00-16:00, zależy od pilota i od grupy. Cena z 27.12.2018 to 80 MYR, nie dało się zejść niżej.

Do Mossy Forest pamiętaj żeby zabrać stare buty, bo będą baaaardzo ubłocone :)
 Profil Relacje PM off
jj.suharsky lubi ten post.

#27 PostWysłany: 30 Gru 2018 16:42 

Dziękuję bardzo za pomoc, wobec tego chyba tak zrobię, że może niekoniecznie będę biegł na pierwszy autobus z KL, tylko trochę na spokoju, wtedy wieczór w CH, następnego dnia od rana wycieczka i skoro littleboy1989 mówisz, że się powinienem wyrobić na autobus do Penang, to powinno się udać.

Teraz jeszcze znalazłem takie, które ruszają niby o 16, więc w ogóle nie byłoby problemu.

Przy okazji, macie namiary na jakiś sensowny nocleg w CH?

Czy któreś z lokalnych atrakcji są totalnym must have'm? Tak jak wcześniej pisałem, celujemy w mech i plantację.
 Profil Relacje PM off  

#28 PostWysłany: 30 Gru 2018 16:54 
Awatar użytkownika

Loty: 256
Kilometry: 586 467
Krajów: 51 / 23.8%
niebieski
@jj.suharsky podczas całodziennej wycieczki zwiedza się Mossy Forest, plantację herbaty BOH, ogród motyli, lokalny market, świątynię buddyjską, plantacje truskawek, muzeum Time Tunel i Cactus Point, który jest niczym więcej jak sklepem, w którym można też kupić kaktusy o ciekawych kształtach. Chyba o niczym nie zapomniałam.

Ogólnie to z całej tej listy tylko Mossy Forest i plantacja herbaty są rzeczywistymi atrakcjami. Reszta to takie zapchajdziury, ale oczywiście nic nie szkodzi zobaczyć. Plantacja BOH jest strasznie komercyjna i bez wątpienia spotkasz tam dzikie tłumy ludzi, które będą wchodziły w kadr z każdej możliwej strony. Nieco więcej spokoju i piękne widoki na pola herbaty są kilka kilometrów przed Tanah Rata jadąc od strony KL.
 Profil Relacje PM off
jj.suharsky uważa post za pomocny.

#29 PostWysłany: 06 Sty 2019 16:18 

Żeby zobaczyć plantacje herbaty i mossy forest nie trzeba brać wycieczki tylko przejść się drogą pod górę. Dużo turystów tamtędy jeździ i łatwo złapać stopa który oszczędzi kilkadziesiąt minut spaceru.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 29 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość