Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Link do wyrobienie e-visa

https://evisa.gov.az/en/

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 343 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5 ... 18  Następna
Autor Wiadomość
#21 PostWysłany: 18 Lut 2014 22:13 

W Armenii nikt nie przejmuje się azerskimi stemplami, więc podejrzewam, że w Górskim Karabachu też nie. Różnica jest taka, że Karabachowie nie podważają istnienia Azerbejdżanu jako państwa - podważają tylko ich władztwo nad regionem Górskiego Karabachu. A Azerbejdżan odmawia uznania suwerenności GK.

Wakacje w Tunezji 🌊☀️ 7 dni z all inclusive w 4* hotelu za 2057 PLN Wakacje w Tunezji 🌊☀️ 7 dni z all inclusive w 4* hotelu za 2057 PLN
Szarm el-Szejk na wakacyjny urlop 🌊☀️ Tydzień w 4* hotelu all inclusive za 2909 PLN Szarm el-Szejk na wakacyjny urlop 🌊☀️ Tydzień w 4* hotelu all inclusive za 2909 PLN
#22 PostWysłany: 21 Lut 2014 12:53 
Awatar użytkownika

niebieski
Za dwa miesiące wybieramy się z rodziną na ponad tygodniową wycieczkę do Azerbejdżanu.
Bilety z Budapesztu do Baku mamy już kupione, o e-wizy będziemy aplikować za pośrednictwem azerskiego biura http://geo-travel.az/
 Profil Relacje PM off  

#23 PostWysłany: 21 Lut 2014 14:43 

Loty: 1119
Kilometry: 1 113 616
Krajów: 97 / 45.3%
platynowy
To napisz koniecznie, jak poszło załatwienie wizy, czy były problemy, ile trwało, jakie podkładki były potrzebne itd.

No a potem oczywiście relacja z samego Azerbejdżanu.

#24 PostWysłany: 22 Lut 2014 21:13 
Awatar użytkownika

Loty: 244
Kilometry: 492 931
Krajów: 62 / 29.0%
niebieski
wiza jest jednokrotnego wjazdu prawda? czyli opcja popłynięcia statkiem do turkmenistanu raczej odpada? (zakładając że w ogóle udałoby mi się dostać wizę do turkmenistanu)
 Profil Relacje PM off  

#25 PostWysłany: 22 Lut 2014 22:44 

Loty: 1119
Kilometry: 1 113 616
Krajów: 97 / 45.3%
platynowy
Wizy są jednorazowe.

Możesz popłynąć do Turkmenistanu, a stamtąd pojechać do Iranu, ale musiałbyś załatwić wcześniej wizę irańską, bo wjazd byłby lądem, no i byłaby podstawą do uzyskania tranzytowej turkmeńskiej.

#26 PostWysłany: 25 Lut 2014 00:17 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Loty: 690
Kilometry: 902 191
Krajów: 85 / 39.7%
niewidzialnezuo napisał(a):
W grudniu 2013 byłem w Azerbejdżanie i robiłem wizę przez azerską agencje - wychodzi 150 zł taniej niż przez polskiego pośrednika. Wcześniej byłem w Armenii i Karabachu, ale w Karabachu poprosiłem o wizę na osobnej kartce i nie miałem żadnych śladów w paszporcie. Jeżeli macie - zapomnijcie o wjeździe - najważniejsze pytanie na granicy to: "A w Karabachu byłeś?". Pojedynek wzrokowy z pogranicznikiem i droga do Azerbejdżanu stoi otworem ;) Na blogu opisałem krok po kroku jak wyrobić wizę przez azerskiego pośrednika: http://choosetravel.pl/2014/02/17/wiza- ... -po-kroku/

Aha, odnośnie obowiązku rejestracji pobytu (na blogu dokładne info) to w skrócie: nie zrobiłem i nikt nie sprawdzał mnie przy wyjeździe.

I tu jest mały problem,
chyba GuestHouse Inn nie przyjmuje rezerwacji. :/
A Caspian wystawia listy potwierdzające dla wizy?
 Profil Relacje PM off  

#27 PostWysłany: 26 Lut 2014 13:14 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Rozmawialem z Ambasadą Azerbajdzanu, w Atenach. Oni nie potrzebują LOI, ale tylko rezerwacje z Bookingu ;D
 Profil Relacje PM off  

#28 PostWysłany: 11 Mar 2014 09:15 
Awatar użytkownika

niebieski
Dżizas, to jest jakaś porażka... :?

Nie mam pojęcia jak wypełnić wnioski wizowe dla rodziny, czy każdemu dziecku trzeba założyć maila, zarejestrować osobno w systemie, czy wystarczy wpisać dzieci na dole w formularzu? Do ambasady azerskiej nie da się dodzwonić, a na maile nikt mi nie odpowiada....
Czy ktoś ma może doświadczenie w wyjazdach do Azerbejdżanu z rodziną?
To jest najbardziej "user unfriendly" formularz internetowy, jaki mi się zdarzyło (próbować) wypełnić od bardzo długiego czasu, ale co zrobić, zachciało się Azerbejdżanu, to teraz trzeba cierpieć :lol:

Michał
 Profil Relacje PM off  

#29 PostWysłany: 08 Kwi 2014 12:26 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

I jest wiza do Azerbejdżanu! ;D Aplikowałem na 5 dni, dostałem na miesąc :) Nawet jak moja mama czekała na odbiór mojego paszportu, w ambasadzie w Atenach, konsul poczęstował ją herbatkę i ciastkę :D
 Profil Relacje PM off  

#30 PostWysłany: 10 Kwi 2014 17:11 

czy zdarza się odrzucanie wniosków wizowych? chodzi mi o to czy może się zdarzyć, że wniosę opłatę wizową do azerbejdżanu i nie dostanę pozwolenia na wjazd pomimo tego że np. nie jestem karana. przy staraniu się o wizę do usa zdarzają się takie przypadki odrzuceń
 Profil Relacje PM off  

#31 PostWysłany: 05 Sty 2015 01:42 

srebrny
Forumowicze, czy coś się zmieniło/ma się zmienić w międzyczasie apropos wiz do Azerbejdżanu?

#32 PostWysłany: 15 Sty 2015 09:48 

Loty: 87
Kilometry: 227 848
Krajów: 31 / 14.5%
Dołączam się do pytania. Do Azejberdżanu lecę w kwietniu i z tego co widzę to uzyskanie wizy wcale nie jest takie proste....
Może ktoś przedstawi krok po kroku jak to uczynić :D
 Profil Relacje PM off  

#33 PostWysłany: 03 Lut 2015 22:13 
Awatar użytkownika

Loty: 153
Kilometry: 255 179
Krajów: 35 / 16.4%
niebieski
w listopadzie byłem na konferencji poświęconej zmianie systemu wizowego do Azerbejdżanu, przedstawiciele ambasady na Węgrzech oraz bodajże "ichniejszy" minister Turystyki przedstawili jak to będzie wyglądało. Ma to w założeniu być dużo szybsze i wygodniejsze( e-viza) ale niestety nie tańsze. Na chwilę obecną polecam odezwać się do jakieś organizacji w Azerbejdżanie i poprosić o zaproszenie ;) Jeździsz na rowerze odezwij się od chłopaków od rowerów :)

#34 PostWysłany: 04 Lut 2015 14:33 
Awatar użytkownika

niebieski
Niestety nie wygląda żeby coś się zmieniło.

Nadal wygląda to tak: zaproszenie (może być z hotelu w którym bookujemy pokój) - formularz z certyfikowanego przez rząd Azerbejdżanu biura turystycznego (np. http://geo-travel.az/en/visas/?country_id=21) - opłata 60 eur/osoba - e-wiza w pdf do wydrukowania.

Nie jest to takie trudne, jak się wydaje. A zaproszenie nie musi być z hotelu, można poszukać np. na couchsurfingu, albo portalach podróżniczych za granicą, zaproszenie od zwykłych Azerów jest tak samo mile widziane, jak z hotelu, czy z organizacji. Ważne - jeśli ktoś był ostatnio w Armenii, radzę nowy paszport. Jeśli ktoś był i pojechał do Republiki Górskiego Karabachu, to buzia na kłódkę, naszych znajomych jak się przyznali zabrała policja i przesłuchiwała, czy nie szpiedzy :lol:
 Profil Relacje PM off
Arekkk lubi ten post.
Arekkk uważa post za pomocny.

#35 PostWysłany: 13 Lut 2015 17:10 
Awatar użytkownika

Loty: 328
Kilometry: 456 296
Krajów: 67 / 31.3%
niebieski
Mikelek czy jesteś pewny z tą Armenią? Wg ambasady jeżeli nie było się w Górnym Karabachu nie ma problemu z wizą- info z tego miesiąca

#36 PostWysłany: 13 Lut 2015 17:18 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Jak byłeś w Armenii, będą małe komplikacje przy granicy (nie będziesz aż tak mile widziany :p ) i tyle. Można beż problemu lecieć :)
 Profil Relacje PM off  

#37 PostWysłany: 13 Lut 2015 17:29 
Awatar użytkownika

Loty: 153
Kilometry: 255 179
Krajów: 35 / 16.4%
niebieski
mały offtop: nigdy nie zapomnę miny pogranicznika jak w Erywaniu oglądał mój paszport i znalazł wizę z Azerbejdżanu sprzed 2 tygodni :) wydaną na zaproszenie Azerbejdżańskiego "Ministerstwa Turystyki" :lol:

#38 PostWysłany: 14 Lut 2015 18:17 
Awatar użytkownika

niebieski
Przepraszam, wyraziłem się niezbyt konkretnie.
To nie jest tak, że ktoś kto odwiedził Armenię nie wjedzie do Azerbejdżanu, ale na pewno będzie z definicji podejrzany i co najmniej konkretnie wypytany o to po co był u Ormian i co chce robić u Azerów. Do Karabachu najlepiej się nie przyznawać, nie zaczynać dyskusji na temat tego kto tam zaczął i kiedy. Po prostu: nie wiem, nie byłem, nie interesuję się.
 Profil Relacje PM off  

#39 PostWysłany: 13 Lip 2015 19:31 
Awatar użytkownika

niebieski
Odgrzebuję temat, mam nadzieję że nie dostanę złotej łopaty. Pytanie o wizę tranzytową, wyrabiał ktoś czy można dostać na lotnisku chyba, że w ogóle nie jest potrzebna. Przesiadkę mam 6h lotniska opuszczać nie zamierzam. Pisałem do ambasady ale nie raczyli odpisać.

#40 PostWysłany: 13 Lip 2015 19:35 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Nie trzeba, spędzisz 6 godzin w terminalu. Przynajmniej herbata jest tania, 1.2 za tulipanka. ;)
 Profil Relacje PM off
pawelos uważa post za pomocny.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 343 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5 ... 18  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość