Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
LonDynia napisał(a):
Moze komus sie przyda jak podejrzec rezerwacje kupiona gdzie indziej niz na CA stronie:
1) Sciagnac apke CA poprzez kod kreskowy z dolu tej strony i zainstalowac (musialem odblokowac instalacje aplikacji z nieznanego zrodla)
2) Zarejestrowac sie jako OverSeas uzytkownik (bedzie mozna podac nie chinski numer telefonu)
3) Potwierdzic email ktory przyszedl, wystarczy kliknac na link w nim
4) Zalogowac sie do aplikacji uzywajac maila i 6 cyfrowego kodu
5) Na dole w opcji trip mozna dodac swoj lot poprzez wpisanie numer eticket 999....

Trochę modyfikacji.
Warto podczas zakładania konta w aplikacji podać prawdziwy numer paszportu.
Gdy nasze konto jest aktywne, to na stronie
Cytuj:
http://www.airchina.com.cn/vaservice/loginAction/loginIndex?language=en

Uzupełniamy dane:
E-ticket number: 999xxxx
ID type: Passport
ID number:podajemy numer paszportu

I mamy wgląd do naszej rezerwacji. Gdzie możemy dodać transfer hotel oraz transfer loung.
PS.
Działa na rezerwacje z OTA i nie tylko jak wspomniał/a @LonDynia

@administrator prosiłbym o przyklejenie tego postu w wiki.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1060 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42 ... 53  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: [CA] Air China
#761 PostWysłany: 23 Wrz 2024 10:58 

Bilety waw-pek-syd z 19 godzinnym postojem pek od 6 rano do 1;20 pytanie 1. czy kupiony bilet OTA gwarantuje hotel? Przy. 2 czy hotel dodajemy przez Appke AC czy dopiero na lotnisku w Pekinie ? Dzięki za info. Tak czytałem ten wątek ale nie zaszkodzi odświeżyć dane ?
 Profil Relacje PM off  

Cypr tuż przy plaży 🌊☀️ 7 nocy w 4⭐️ hotelu w Pafos za 2187 PLN 💦👙 Cypr tuż przy plaży 🌊☀️ 7 nocy w 4⭐️ hotelu w Pafos za 2187 PLN 💦👙
❗OKAZJA❗ Loty open-jaw z bagażem rejestrowanym do Bangladeszu i Indii od 1049 PLN 😱✈️ ❗OKAZJA❗ Loty open-jaw z bagażem rejestrowanym do Bangladeszu i Indii od 1049 PLN 😱✈️
#762 PostWysłany: 23 Wrz 2024 11:01 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Loty: 695
Kilometry: 923 016
Krajów: 86 / 40.2%
Czyli nie przeczytałeś, bo dane są mega świeże, z paru miesięcy a nie lat.
 Profil Relacje PM off  

#763 PostWysłany: 23 Wrz 2024 11:03 
Awatar użytkownika

HON fly4free
OTA nie ma znaczenia - jak się zalogujesz do aplikacji po zakupie biletu i spełnisz wymagania tranzytowe - dostaniesz potwierdzenie.
Ja nie miałem z tym problemu, kilka postów wyżej jest info że nie zawsze się udaje.
Przy biurku linii niewiele załatwisz, jeżeli nie będziesz miał wcześniejszej rezerwacji.
 Profil Relacje PM off  

#764 PostWysłany: 23 Wrz 2024 12:27 
Awatar użytkownika

Wojtek Koziolek napisał(a):
A słuchajcie, ile zwykle czekaliście na odp. mailowa od Air China? Bo tam wyżej kolega pisal, że 2 dni, 5 dni z tego austriackiego. Ja napisałem już kilka dni temu na kilka różnych znalezionych w wątku maili i 0 odzewu, serio zaczyna mnie to wszystko martwić. Pomijam, że jeszcze będę musiał zmienić paszport w systemie i czytałem, że wtedy też trzeba pisać do nich i wysyłać maila ze zdjęciem swoim trzymając paszport. Czy ktoś z Was zmieniał paszport u nich?
Czy ktoś wie czy połączenie z infolinią jest płatne?

hej, podpowiem, że przerabialam kontakt na infolinii Air China w zeszlym roku - wykonałam kilka połączeń po kilkanaście, nawet 20-kilka min każde, poecam ściągnąć aplikację mytello- wtedy cena połączeń niemalże groszowa,
jest też polskie biuro - w którym jest kontakt po angielsku
 Profil Relacje PM off
Arekkk uważa post za pomocny.

#765 PostWysłany: 23 Wrz 2024 12:56 
Awatar użytkownika

Ogólnie Air China PL z Warszawy jest niezbyt pomocne. Transit lounge mi nie zabookuja bo już jest "fully occupied" i elo. Będę próbował zrobić to sam, ale podobno jest za wcześnie, zobaczymy.
Co do tego jak dodać do apki- ogólnie okazało się że przy rezerwacji jest GIVEN NAMES (exactly like in the passport), więc mam 2 imiona, a przy rejestracji tego idiotycznego konta jest "FIRST NAME" w związku z czym system potraktował mnie jako inną osobę, z tego co pogadałem na forum na Facebooku, to milion osób miało ten problem. Rozwiązanie jest proste- usunąć konto i założyć nowe z 2 imionami
 Profil Relacje PM off
katkra lubi ten post.

#766 PostWysłany: 23 Wrz 2024 13:16 

Loty: 84
Kilometry: 390 256
Krajów: 21 / 9.8%
odpuść sobie ten transit lounge w pekinie, jest tam atmosfera jak w tanim burdelu, milion stopni, syf i śmierdzi papierosami. Wytrzymałem tam jakieś 10 minut.
 Profil Relacje PM off
raffonzo lubi ten post.

#767 PostWysłany: 24 Wrz 2024 15:23 
Awatar użytkownika

Potwierdzam powyższe, skorzystaliśmy z opcji 4 godzin w pokoju w Transit Lounge zamiast siedzenia w ogólnodostępnej części. Po 4 godzinach przysługujących nam ulotniliśmy się na ławeczki lotniskowe i było przyjemniej niż tam w środku :)
 Profil Relacje PM off  

#768 PostWysłany: 24 Wrz 2024 17:07 

Loty: 105
Kilometry: 231 322
Krajów: 30 / 14.0%
Ten transit lounge to jest ten sam jaki bedzie dostepny dla osob z senatorem Lufthansy? Chociaz stawiam ze chyba nie?
 Profil Relacje PM off  

#769 PostWysłany: 26 Wrz 2024 11:37 

Wojtek Koziolek napisał(a):
Ogólnie Air China PL z Warszawy jest niezbyt pomocne. Transit lounge mi nie zabookuja bo już jest "fully occupied" i elo. Będę próbował zrobić to sam, ale podobno jest za wcześnie, zobaczymy.
Co do tego jak dodać do apki- ogólnie okazało się że przy rezerwacji jest GIVEN NAMES (exactly like in the passport), więc mam 2 imiona, a przy rejestracji tego idiotycznego konta jest "FIRST NAME" w związku z czym system potraktował mnie jako inną osobę, z tego co pogadałem na forum na Facebooku, to milion osób miało ten problem. Rozwiązanie jest proste- usunąć konto i założyć nowe z 2 imionami

Potwierdzam - AIR China PL mało pomocne przy próbie usunięcia problemu z dodaniem biletu do mobile app, już się prawie poddałem, ale usunięcie konta i dodanie nowego z dwoma imionami (nie da sie dodac spacji pomiedzy imionami:)) zadziałało! Od razu po zalogowaniu widze bilety!!! Dzieki!! Ta ich apka to nieźle ćwiczy cierpliwość :)
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#770 PostWysłany: 26 Wrz 2024 16:14 

Potwierdzam, transit lounge - dramat ;).

Rezerwowałam wcześniej - oczywiście finalnie nie było pokoju i pozostała część ogólnodostepna. Dopóki ludzie się zachowują to jest spoko, można przykimac na fotelach. Niestety po 2h wjechała chińska rodzina i tyle było z ciszy i spokoju.
Jedzenie - jakieś herbatniki może?
Picie - był chyba jakiś express i sprite w puszce w lodówce. Nawet wody butelkowanej nie znalazłam.

Tutaj istotne info dla wegetarian - obkupcie się jedzeniem przed trafieniem w strefę odlotów na T3. Nie ma totalnie nic do zjedzenia oprócz frytek w KFC (nawet w starbucksie same kanapki z mięsem).
 Profil Relacje PM off  

#771 PostWysłany: 10 Paź 2024 12:23 
Awatar użytkownika

Może ktoś miał podobnie, już drugi raz wybrałem AirChina i myślałem że będzie wszystko gładko, bo wszystko wiem, a tutaj się wszystko pozmieniało.
Lot w lutym 2025 SGN - PEK i 16h postoju w Pekinie i nie mogę wybrać hotelu, próbuje przez aplikację oraz stronę która jest przypięta, ale nie mam w ogóle możliwości wyboru, mam extra bagaż, zmiana miejsca.
Pytanie czy jest za wcześnie czy dlatego że mam bilet Economy Class (S)?

Ktoś coś jakieś pomysły?

Załączniki:
scrn.JPG
scrn.JPG [ 29.6 KiB | Obejrzany 1583 razy ]
Screenshot_20241010_122235_AirChina.jpg
Screenshot_20241010_122235_AirChina.jpg [ 34.2 KiB | Obejrzany 1583 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#772 PostWysłany: 10 Paź 2024 20:30 
Awatar użytkownika

Kiedyś mi kazali czekać do grudnia na rezerwacje na luty/marzec transit lounge/hotelu. Możesz zawsze jeszcze spróbować przez aplikacje.
 Profil Relacje PM off  

#773 PostWysłany: 11 Paź 2024 16:37 

Może po prostu miejsca się skończyły. Puła jest ograniczona. Ja rezerwowałem w styczniu na wrzesień/październik.
 Profil Relacje PM off  

#774 PostWysłany: 14 Paź 2024 22:14 

Loty: 86
Kilometry: 161 881
Krajów: 23 / 10.8%
Witam, chcę kupić bilety do Azji, czy ktoś wie dlaczego tylko przy locie Makau-Pekin dostępne jest jedzenie? Niemożliwe jest chyba żeby lecieć WAW-PEK-WAW bez posiłków, mimo, że klasa ekonomiczna?

https://pl.trip.com/flights/passenger/? ... b8b2700f87

Nie wiem czemu na skyscanner trip.com ma tak niską ocenę, skoro na tym forum prawie wszyscy chwalą. :P
 Profil Relacje PM off  

#775 PostWysłany: 14 Paź 2024 22:21 

platynowy
Rany, co to za farmazony. Normalnie masz posiłki w cenie w economy.
 Profil Relacje PM off  

#776 PostWysłany: 14 Paź 2024 22:22 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Loty: 695
Kilometry: 923 016
Krajów: 86 / 40.2%
A jak poczytał ostatnie strony, to byś wiedział ze posiłek jest takze w WAW-PEK-WAW
 Profil Relacje PM off
Kothson lubi ten post.

#777 PostWysłany: 15 Paź 2024 09:16 

Loty: 86
Kilometry: 161 881
Krajów: 23 / 10.8%
Kothson napisał(a):
Rany, co to za farmazony. Normalnie masz posiłki w cenie w economy.

Nie widzę tu farmazonów, jedynie pytanie niepewnego usera co do jasności oferty.

Zeus napisał(a):
A jak poczytał ostatnie strony, to byś wiedział ze posiłek jest takze w WAW-PEK-WAW

Wiem, że jest posiłek, zapytałem jedynie dlaczego tylko na trasie Makau-Pekin jest ikonka jedzenia. Oferta jest przez OTA, nie mam doświadczenia zakupu przez nie [chciałem kupić na airchina.com, ale są cyrki] i chciałem się upewnić czy nie ma jakichś haczyków.

Dziękuję za odpowiedzi.
 Profil Relacje PM off  

#778 PostWysłany: 17 Paź 2024 00:28 
Awatar użytkownika

Kupiłam bilety WAW-PEK-BKK-PEK-WAW w marcu, strona jako tako, ale nie mogłam dodać biletów w apce. W międzyczasie jakimś cudem na wersji mobilnej strony na komputerze wyklikałam hotel tranzytowy , przyszło potwierdzenie. Zdecydowałam jednak, że wolałabym to wymienić na Salonik, więc usunęłam stare konto (problem 2 imion) i utworzyłam nowe, rezerwacja jest już widoczna, jest też informacja o hotelu, ale nie mogę w nią wejść, bo dostaję komunikat „Please log in to the account you used for the Booking to check your order”. Czy ktoś miał taki problem i sobie poradził?
 Profil Relacje PM off  

#779 PostWysłany: 19 Paź 2024 02:19 

oladutki napisał(a):
Hej,
Odkopię temat, bo ostatnio ten wątek był poruszany w 2019. Mam nadzieję, że nic się od tej pory nie zmieniło.
Czy ktoś z Was napotkał jakikolwiek problem w CA w związku z brakiem drugiego imienia na rezerwacji? Mówię o sytuacji, w której imię to widnieje na paszporcie. Dzwoniłam na europejską infolinię i powiedzieli, że nie jest to obligatoryjne, ALE zalecają żeby dane z rezerwacji i paszportu były takie same.

Chciałem się podpiąć pod to pytanie ponieważ zostało bez odpowiedzi. Sytuacja się zmieniła obecnie nie potrzeba wizy a kolegę który bukował bilety wpisał tylko imię i nazwisko bez drugiego imienia a mam dwa imiona w paszporcie.
To mój pierwszy lot do Chin zastanawiam się jak to wygląda gdybyśmy na przykład sobie w Chinach kupili drona i po prostu chcieli przywieźć go do kraju? Może macie też jakieś praktyczne podpowiedzi co warto mieć w bagażu podręcznym na czas lotu?
 Profil Relacje PM off  

#780 PostWysłany: 19 Paź 2024 07:53 

platynowy
Nie, nie trzeba wpisywać drugiego imienia.
Informacje dotyczące przewozu drona w bagażu podręcznym znajdziesz tutaj:

viewtopic.php?t=112611
 Profil Relacje PM off
Zeus lubi ten post.
Adam fx uważa post za pomocny.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1060 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42 ... 53  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości