Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
LonDynia napisał(a):
Moze komus sie przyda jak podejrzec rezerwacje kupiona gdzie indziej niz na CA stronie:
1) Sciagnac apke CA poprzez kod kreskowy z dolu tej strony i zainstalowac (musialem odblokowac instalacje aplikacji z nieznanego zrodla)
2) Zarejestrowac sie jako OverSeas uzytkownik (bedzie mozna podac nie chinski numer telefonu)
3) Potwierdzic email ktory przyszedl, wystarczy kliknac na link w nim
4) Zalogowac sie do aplikacji uzywajac maila i 6 cyfrowego kodu
5) Na dole w opcji trip mozna dodac swoj lot poprzez wpisanie numer eticket 999....

Trochę modyfikacji.
Warto podczas zakładania konta w aplikacji podać prawdziwy numer paszportu.
Gdy nasze konto jest aktywne, to na stronie
Cytuj:
http://www.airchina.com.cn/vaservice/loginAction/loginIndex?language=en

Uzupełniamy dane:
E-ticket number: 999xxxx
ID type: Passport
ID number:podajemy numer paszportu

I mamy wgląd do naszej rezerwacji. Gdzie możemy dodać transfer hotel oraz transfer loung.
PS.
Działa na rezerwacje z OTA i nie tylko jak wspomniał/a @LonDynia

@administrator prosiłbym o przyklejenie tego postu w wiki.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1060 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36 ... 53  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: [CA] Air China
#641 PostWysłany: 24 Mar 2024 00:49 

miaga napisał(a):
Witam, właśnie udało mi się zarezerwować hotel na przesiadce w ciągu dnia. Ląduję 6:45 w Szanghaju, a lot do Bangkoku mam o 21.20. Myślałam, że tylko na nocnych przesiadkach przysługuje hotel - bardzo miła niespodzianka:)

Rezerwowalas przed lotem czy na miejscu w Szanghaju? Z tego co sprawdzalem to od 10 lub 12h mozna aplikowac o hotel tranzytowy. Niestety nie znalazlem informacji czy przysluguje wszystkim taryfom czy tak jak bylo w qatarze "jesli nie bylo innego lotu wczesniej".
 Profil Relacje PM off  

Zakończenie wakacji w Grecji 🌊🇬🇷 Tygodniowe all inclusive w 4* hotelu na wyspie Samos za 2931 PLN 🏖️😎 Zakończenie wakacji w Grecji 🌊🇬🇷 Tygodniowe all inclusive w 4* hotelu na wyspie Samos za 2931 PLN 🏖️😎
Malta z widokiem na morze 🌊 Loty i hotel z basenem na dachu za 879 PLN 😍 Malta z widokiem na morze 🌊 Loty i hotel z basenem na dachu za 879 PLN 😍
#642 PostWysłany: 24 Mar 2024 00:56 

Loty: 209
Kilometry: 463 004
Krajów: 48 / 22.4%
srebrny
Zle sprawdzałeś, hotel tranzytowy buknałem na miesiąc przed wylotem i to grubo.
 Profil Relacje PM off  

#643 PostWysłany: 24 Mar 2024 02:01 

szpaczny napisał(a):
Zle sprawdzałeś, hotel tranzytowy buknałem na miesiąc przed wylotem i to grubo.

hotel przysluguje od przesiadki ktora trwa 10h+, ale moze to byl inny chinski przewoznik.

https://www.airchina.com.cn/vaservice/v ... hotels.jsp
Cytuj:
Applicability:

Transit hotel service does not apply to ticket, flight and passenger of the following types:

Ticket whose number does not begin with “999”
Code-share flight
Ticket for unaccompanied minor (UM)
Award ticket obtained by spending accrued Air China PhoenixMiles kilometers
Non-revenue passenger
 Profil Relacje PM off  

#644 PostWysłany: 24 Mar 2024 22:23 

Hej,
Lecę dopiero w grudniu i już zabukowałam hotel, wracam w styczniu 2025r. więc hotel będzie dostępny do zabukowania dopiero po 1 stycznia.
 Profil Relacje PM off
jackrabbit uważa post za pomocny.

#645 PostWysłany: 25 Mar 2024 10:42 
Awatar użytkownika

Loty: 217
Kilometry: 532 759
Krajów: 52 / 24.3%
niebieski
pieronsky napisał(a):
malgo1987 napisał(a):
Zgadza się, nie ma Economy Standard to najtańsza taryfa - z bagażem nadawanym i teoretycznie 5kg podręcznego. Nie ma tarf promo z samym podręcznym.

bardzo sprawdzają tę wagę podręcznego? lecę docelowo do Taipei w poniedziałek, przesiadka w Pekinie. W 5kg się nie zmieszczę - strzelam, że będę mieć ok. 7kg i zastanawiam się, czy mając taryfę W, nie lepiej będzie nadać plecak jako rejestrowany aby uniknąć ewentualnych opłat. Z drugiej strony, mam 2h na przesiadkę w Pekinie i wolałbym uniknąć cyrku z bagażem.

Raczej niezbyt restrykcyjnie, zazwyczaj nikt się nie czepia, o ile nie przesadzisz z rozmiarem. Też niedługo lecę do Tajpej tym samym połączeniem i planuję nie nadawać bagażu, a zazwyczaj mam 7-8kg.
 Profil Relacje PM off  

#646 PostWysłany: 26 Mar 2024 01:00 
Awatar użytkownika

Loty: 86
Kilometry: 157 626
Krajów: 27 / 12.6%
niebieski
Udało się luźno, przynajmniej w WAW. Pani w check-in pytała się mnie, czy mam jakiś rejestrowany - mówię jej, że myślałem ten plecak puścić ale mam tylko 2h na transfer, to bez żadnego ważenia oznaczyła mi jako podręczny. Myślę, że w drugą stronę może być nieco gorzej, ale wciąż liczę na pomyślność losu ?

Ostatnio edytowany przez Kashpir, 28 Mar 2024 11:55, edytowano w sumie 1 raz
Cytowanie - nie cytuj całego postu poprzednika, jeżeli zaraz pod nim odpowiadasz
 Profil Relacje PM off
malgo1987 lubi ten post.

#647 PostWysłany: 26 Mar 2024 11:05 
Awatar użytkownika

Z zasady nie kupuję ( nie dopłacam do ) miejsc w samolocie. Nie zdarzyło mi się jednak, poza Ryanair i Wizzair, by przy odprawie nie przydzieliło miejsc obok siebie.
Możecie się podzielić doświadczeniami w AirChina? Rozrzuca pasażerów po samolocie ?
 Profil Relacje PM off  

#648 PostWysłany: 26 Mar 2024 15:26 

Loty: 123
Kilometry: 315 716
Krajów: 35 / 16.4%
@L0ko pewnie dostaniecie obok siebie, chyba, że podejdziecie do od prawy na szarym końcu a lot będzie w pełni obłożony to może być różnie ale to już takie gdybanie.

Lecieliśmy kiedyś w pięć osób i zawsze mieliśmy miejsca razem albo w rzędach obok, w zależności od ułożenia foteli w samolocie
 Profil Relacje PM off  

#649 PostWysłany: 26 Mar 2024 16:22 

Podczas rezerwacji masz pulę darmowych miejsc do wyboru, wybierz i problem z głowy. Nie mam pewności czy po zarezerwowaniu lotu ciągle jest ta opcja dostępna.
 Profil Relacje PM off  

#650 PostWysłany: 26 Mar 2024 21:14 

Loty: 209
Kilometry: 463 004
Krajów: 48 / 22.4%
srebrny
Byłem w WAW na odprawie jako jeden z pierwszych w kolejce. Ale agent chyba był nie w sosie i odwalił poniższa konfigurację
LOT do PEK - 2 miejsca koło siebie , 1 rozrzucone
PEK to MNL - wszystkie 3 rozrzucone

Na odprawie w MNL byłem w środku odprawy
WAW - PEK i PEK-WAW - wszystko koło siebie
 Profil Relacje PM off  

#651 PostWysłany: 28 Mar 2024 08:59 
Awatar użytkownika

Loty: 777
Kilometry: 1 143 782
Krajów: 85 / 39.7%
HON fly4free
CA MUC-PEK lot prawie pełny, jedzenie prawie niejadalne. Piwo mieli do końca, wino szybko się skończyło. Miałem swojego Franiczkanera Pani powiedziała, ze swojego nie można i dała chińskie.

CA PEK-MNL lot niezwykle komfortowy bo samolot prawie pusty, a jeszcze układ 2-4-2, więc łóżko pełnowymiarowe. Z jedzenia zrezygnowałem pomógł mi w tym salon first CA w PEK (na PP) - zresztą spałem prawie cały lot. Poprosiłem o zwykłą colę, pani poszła poszukać, okazało się że nie ma, więc dostałem bez cukru plus piwo. Chwalę taką inicjatywę.

Obsługa na obu lotach przemiła, choć w maskach. Na tym drugim zdawali się lepiej znać angielski
 Profil Relacje PM off
6 ludzi lubi ten post.

#652 PostWysłany: 29 Mar 2024 00:58 
Awatar użytkownika

Loty: 167
Kilometry: 407 780
Krajów: 32 / 15.0%
niebieski
Chciałem kupić lot Air China przez Opodo. Czy ktoś miał jakieś doświadczenia z taką kombinacją? pozytywne? negatywne?

#653 PostWysłany: 29 Mar 2024 02:45 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Moim zdaniem jedyną niedogodnością mogą być kłopoty z zarządzaniem rezerwacją online.

Zdaje się, że nie powinno się używać gmailowych maili, bo to generuje kłopoty
 Profil Relacje PM off
szpaczny lubi ten post.

#654 PostWysłany: 02 Kwi 2024 05:18 
Awatar użytkownika

Lecę dziś Hanoi-Ghuanzou-Pekin-Warszawa.Właśnie przełożyli mi środkowy lot i na przesiadkę będę miał teoretycznie 5min. Niemożliwe do zrobienia. Pisać do nich coś? Ten ostatni Lot poczeka czy jak? Wolałbym żeby ten na odcinku Ghuanzhou-Pekin polecieć wcześniej i zdążyć na ten Z Pekinu do Warszawy normalnie bo na ten środkowy czekam w Ghuanzhou 5h… :/
 Profil Relacje PM off  

#655 PostWysłany: 02 Kwi 2024 06:35 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Obawiam się, że nie pozostaje ci nic innego niż skontaktować się z Air China. Wiem, że to wyzwanie. Może infolinia amerykańska jeszcze działa? Tam mówią po angielsku. A może masz możliwość zarządzania rezerwacją w aplikacji?

Edit działa i można 43 przez Skype

+1-800-882-8122
Business Hours (Pacific Time): 06:00-21:00 Monday - Friday 07:30-16:00 Saturday, Sunday and public holidays
 Profil Relacje PM off  

#656 PostWysłany: 10 Kwi 2024 22:12 

Czy ktoś kupował może bilety z bookinga na loty AirChina? Dostałem na e-mail numery rezerwacji i biletów oraz pobrałem aplikację na tel od AirChina. Jak próbuję dodać lot po numerze biletu to wyskakuje błąd z dodaniem podróży. Numeru paszportu nie podawałem na bookingu do lotu jeszcze daleko ale chciałem sprawdzić czy wszystko jest okej.
 Profil Relacje PM off  

#657 PostWysłany: 10 Kwi 2024 22:19 

Loty: 123
Kilometry: 315 716
Krajów: 35 / 16.4%
@lomoxion ja kupowałem. Robiłem tak jak w ramce na górze strony i się udało, podglad był,vale zarządzać rezerwacja z poziomu strony/apki nie mogłem
 Profil Relacje PM off  

#658 PostWysłany: 10 Kwi 2024 23:07 

Dobra załapało mi i faktycznie widnieje bilet. To mam jeszcze jedno pytanko. Bilety kupowałem dla 4 osób i czy oni też będą musieli zakładać konto czy ja będę mógł przy odprawie podać ich paszporty? I w sumie jak w takim przypadku wygląda odprawa z takimi biletami jak nie da się nimi zarządzać w aplikacji ?
 Profil Relacje PM off  

#659 PostWysłany: 10 Kwi 2024 23:38 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Odprawić się czasem da czasem nie da. Do Manili się udało, z powrotem nie. Ale i tak po kartę pokładową w przypadku lotów z przesiadką trzeba iść do czekinu

A przy okazji super szybko naliczają się ich mile do M&M. Dziś rano przyleciałem, po południu mile (niezbyt liczne niestety) już na koncie
 Profil Relacje PM off  

#660 PostWysłany: 12 Kwi 2024 10:29 

Czy ktoś zna sposób na zakup większej liczby biletów niż 4? Na stronie można wybrać maksymalnie 4 osoby dorosłe. Infolinia w Warszawie odsyła do zakupu biletu przez pośrednika ale żadnego nie może rekomendować. Ktoś coś?
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1060 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36 ... 53  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 11 gości