Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1 post ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 05 Lis 2017 15:32 
Awatar użytkownika

Loty: 69
Kilometry: 116 971
Krajów: 12 / 5.6%
W czerwcu Rajan ogłosił nowy kierunek na rozkład zimowy:Poznań - Castellon de la Plana. Nie zastanawiałam się ani chwili i od razu nabyłam bilety na krótki wypad w terminie 1-4.11. Nie znałam tej części Hiszpanii, liczyłam na plażowanie w listopadzie no i się nie przeliczyłam :-) Przez 3 dni naszego pobytu temperatury w dzień nie schodziły poniżej 20 st.
Po kupnie biletów zaczęły się poszukiwania miejsca na nocleg oraz transportu z lotniska. Dla zmotoryzowanych polecam wypożyczalnię która znajduję się na lotnisku: https://www.malcorentacar.com/ .
Rezerwacji dokonałam przez ich stronę www- poprzez chat.Koszt wynajmu mitsubishi space star za 3 dni 79,90€ plus 100€ depozytu który zostaje zwrócony po oddaniu auta z limitem km : 600- można płacić zwykła kartą płatniczą, nie ma potrzeby posiadania karty kredytowej.
Ale od początku: z tego względu że nasz lot był pierwszym na lotnisko Castellon (o którym piszą " widmo") podczas kołowania w Poznaniu samochody straży pożarnej olały nas z armatek wodnych
co spotkało nas i w Castellonie po przylocie :-)W samolocie pełne obłożenie, nie widać było wolnych miejsc, na pokładzie rodacy.
Poniżej zdjęcia lotniska Castellon, które w dniu naszego przylotu ( i odlotu też ) obsłużyło tylko nasz lot.Jestem ciekawa czym się zajmują podczas dni, kiedy nic nie lata?...
Na lotnisku powitał nas tłumek gapiów, pasażerów odlatujących do Poznania oraz fotoreporterzy :-) !
Image,Image,Image, Image, Image, Image, Image, Image,Image,Image,
Na przeciw terminala jest przystanek autobusowy skąd rusza autobus do Castellon de la Plana i do Walencji, strona z rozkładem jazdy: https://www.mediterraneoholidays.com/ae ... -castellon
Image
Można wynająć też TAXI, cennik: Image
Na lotnisku działają 2 knajpki, jest Jeden sklep typu duty free( piwa hiszpańskiego w nim nie kipisz) b. słabo zaopatrzony w towar,trochę perfum, alkoholi, słodyczy.Jest też stoisko z lokalnymi wyrobami, można na nim kupić min. nugat-turrón, sangrię, oliwy, octy i piwo z lokalnego browaru z Castellon(2,5€) oraz piwo z karczochów (3€)
Image
Jeśli moje wskazówki będą dla Was przydatne proszę o info a napiszę cz.2.
Adios! :-)
 Profil Relacje PM off  

Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️ Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️
Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN
Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1 post ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość