Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
LonDynia napisał(a):
Moze komus sie przyda jak podejrzec rezerwacje kupiona gdzie indziej niz na CA stronie:
1) Sciagnac apke CA poprzez kod kreskowy z dolu tej strony i zainstalowac (musialem odblokowac instalacje aplikacji z nieznanego zrodla)
2) Zarejestrowac sie jako OverSeas uzytkownik (bedzie mozna podac nie chinski numer telefonu)
3) Potwierdzic email ktory przyszedl, wystarczy kliknac na link w nim
4) Zalogowac sie do aplikacji uzywajac maila i 6 cyfrowego kodu
5) Na dole w opcji trip mozna dodac swoj lot poprzez wpisanie numer eticket 999....

Trochę modyfikacji.
Warto podczas zakładania konta w aplikacji podać prawdziwy numer paszportu.
Gdy nasze konto jest aktywne, to na stronie
Cytuj:
http://www.airchina.com.cn/vaservice/loginAction/loginIndex?language=en

Uzupełniamy dane:
E-ticket number: 999xxxx
ID type: Passport
ID number:podajemy numer paszportu

I mamy wgląd do naszej rezerwacji. Gdzie możemy dodać transfer hotel oraz transfer loung.
PS.
Działa na rezerwacje z OTA i nie tylko jak wspomniał/a @LonDynia

@administrator prosiłbym o przyklejenie tego postu w wiki.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1047 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44 ... 53  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: [CA] Air China
#801 PostWysłany: 05 Lis 2024 13:56 

niebieski
nie
muszą być wszystkie w kolejności wykorzystane
 Profil Relacje PM off  

Złote Piaski w wakacje za 980 PLN 🏖️ Loty do Bułgarii i hotel na tydzień ☀️😍 Złote Piaski w wakacje za 980 PLN 🏖️ Loty do Bułgarii i hotel na tydzień ☀️😍
Costa Brava bez dziury w budżecie 😎☀️ 7 nocy all inclusive w Lloret de Mar za 1627 PLN 🏖️🌊 Costa Brava bez dziury w budżecie 😎☀️ 7 nocy all inclusive w Lloret de Mar za 1627 PLN 🏖️🌊
#802 PostWysłany: 05 Lis 2024 14:14 
Awatar użytkownika

Loty: 529
Kilometry: 872 066
Krajów: 71 / 34.3%
złoty
Ponieważ pierwszy raz będę leciał z Air China to nie mając doświadczenia dopytam.

Mamy lot CPH-PEK-MNL
Lecimy tylko z podręcznym.
Czy możemy się odprawić online (odprawa dostępna od 24h przed) i od razu iść pod gate czy wymagane jest jednak pójście osobiście do checkinu ?

"Podróżować to żyć..."

Ostatnio edytowany przez Tomo14, 05 Lis 2024 15:23, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#803 PostWysłany: 05 Lis 2024 14:34 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Są niewielkie szanse abyście się z sukcesem odprawili on-line.
Najpierw że może być to technicznie trudne z racji że to chińska linia, a po drugie mogą chcieć sprawdzić Wase dokumenty.
Ale próbować możecie.
 Profil Relacje PM off
Tomo14 lubi ten post.

#804 PostWysłany: 05 Lis 2024 15:20 

Tomo14 napisał(a):
Ponieważ pierwszy raz będę leciał z Air China to nie mając doświadczenia dopytam.

Mamy CPH-PEK-MNL
Lecimy tylko z podręcznym.
Czy możemy się odprawić online (odprawa dostępna od 24h przed) i od razu iść pod gate czy wymagane jest jednak pójście osobiście do checkinu ?

Ja się odprawiłem on-line. Ale co z tego, skoro po odprawie w aplikacji wyskoczył komunikat, że BP do odbioru w okienku? Nie wiem, czy tak jest na wszystkich trasach, czy tylko na tej, którą ja leciałem. Spróbuj się odprawić online. A nóż widelec. Jeśli się nie uda, albo nie dostaniesz BP, jak było u mnie, to poproś w Kopenhadze o BP na obydwa odcinki i będzie po problemie. Mi tak dali na trasie KUL-PEK-VIE bez pytania. W PEK szedłem już od razu na securita. Jak leciałem tam, to dostałem tylko na VIE-PEK, ale nie dopytywałem o tego drugiego BP na PEK-KUL.

Miejsce można wybrać z poziomu aplikacji dużo wcześniej.
 Profil Relacje PM off
Tomo14 lubi ten post.

#805 PostWysłany: 05 Lis 2024 15:27 

Loty: 1119
Kilometry: 1 113 616
Krajów: 91 / 44.0%
platynowy
@Mangrot Tak, jak napisałem - opuszczenie jednego odcinka podróży powoduje anulowanie wszystkich, które są po nim.
Czyli jeżeli pominiesz odcinek B, to C i D pójdą do piachu.
Chyba, że masz dwa oddzielne bilety OW, to wówczas pominięcie odcinka B nie będzie miało znaczenia dla lotów powrotnych. Jeżeli cała podróż w dwie strony jest na jednym bilecie, to jak w pierwszym zdaniu.

#806 PostWysłany: 18 Lis 2024 15:05 

złoty
Jakby ktoś nastawiał się na dostęp do internetu przy locie A350 to owszem działa, ale nie działa. Forum f4f się otwiera i podstrony ładują się nawet z prędkością świata. Ale wszystko co jest zablokowane w Chinach nie działa też na pokładzie czyli Whatsappy, Google itp. A obejść VPNem nie można bo porty wszystkich protokołów są zablokowane.

#807 PostWysłany: 20 Lis 2024 12:38 
Awatar użytkownika

Loty: 430
Kilometry: 519 314
Krajów: 48 / 23.2%
niebieski
Cytuj:
Dear Passenger, Hello! The Air China Chongqing transit accommodation service (standard hotels) will be discontinued on November 30, 2024. If you have already booked the Air China Chongqing transit accommodation service before November 30, 2024 (excluding), you can still continue to use it. From November 30, 2024 (inclusive), the Air China Chongqing transit accommodation service (standard hotels) will no longer be available for booking. We apologize for any inconvenience caused and appreciate your understanding and support!

https://www.airchina.de/DE/GB/info/news ... RY_ID=1115
Gadekk lubi ten post.
3 ludzi uważa post za pomocny.

#808 PostWysłany: 20 Lis 2024 12:47 
Awatar użytkownika

Loty: 394
Kilometry: 541 100
Krajów: 39 / 18.8%
srebrny
Chongqing we wspomnianym komunikacie to miasto, więc chyba dalej jest opcja w Pekinie i innych.

Cytuj:
The transit accommodation service is available in Beijing (Capital), Chengdu (Tianfu), Shanghai (Pudong), Hangzhou, Tianjin,Chongqing, Wenzhou and Hohhot.
2 ludzi lubi ten post.

#809 PostWysłany: 29 Lis 2024 21:25 

qnik napisał(a):
Wojtek Koziolek napisał(a):
Ogólnie Air China PL z Warszawy jest niezbyt pomocne. Transit lounge mi nie zabookuja bo już jest "fully occupied" i elo. Będę próbował zrobić to sam, ale podobno jest za wcześnie, zobaczymy.
Co do tego jak dodać do apki- ogólnie okazało się że przy rezerwacji jest GIVEN NAMES (exactly like in the passport), więc mam 2 imiona, a przy rejestracji tego idiotycznego konta jest "FIRST NAME" w związku z czym system potraktował mnie jako inną osobę, z tego co pogadałem na forum na Facebooku, to milion osób miało ten problem. Rozwiązanie jest proste- usunąć konto i założyć nowe z 2 imionami

Potwierdzam - AIR China PL mało pomocne przy próbie usunięcia problemu z dodaniem biletu do mobile app, już się prawie poddałem, ale usunięcie konta i dodanie nowego z dwoma imionami (nie da sie dodac spacji pomiedzy imionami:)) zadziałało! Od razu po zalogowaniu widze bilety!!! Dzieki!! Ta ich apka to nieźle ćwiczy cierpliwość :)

Cześć,
Mam pytanie, ponieważ mam ten sam problem. W aplikacji mobilnej nie widzę biletów kupionych przez ich stronę. Dostaje komunikat że muszę poprawić swoje "name". W paszporcie mam dwa imiona a podczas rejestracji podałem jedno. I teraz mam pytanie. Chciałem usunąć konto (zakładam, że to konto na które się loguję do strony i do aplikacji), ale mam pewne obawy ponieważ jak wejdę przez stronę www i dam zakładkę
Profile - > Manage my account -> List of reserveration
to widzę moją rezerwację. Przy okazji mam pytanie jak nacisnę Retrieve your booking to wejdę w tą rezerwację? (bo tłumaczenie na tej stronie jest trochę lipne a robię to pierwszy raz). Płynąc do brzegu mam takie obawy ( może błędne )że jak usunę konto to stracę tę rezerwację, chyba że jest ona nie przypisana do konta a do numer paszportu. Pytanie więc jest takie, czy jak usunę konto i założę nowe z wpisanymi razem imionami to nic nie zepsuję :). ?
 Profil Relacje PM off  

Temat postu: [CA] Air China
#810 PostWysłany: 29 Lis 2024 22:42 
Awatar użytkownika

Loty: 362
Kilometry: 483 133
Krajów: 62 / 30.0%
niebieski
Odzyskiwał ktoś zwrot opłat i podatków jeżeli na jednej rezerwacji były 3 osoby z czego jedna nawet w ogóle nie odprawiła się?

WAW-PEK-MFM-PEK-WAW

Odcinek WAW-PEK-WAW [CA]
Odcinek PEK-MFM-PEK [NX]
 Profil Relacje PM off  

#811 PostWysłany: 02 Gru 2024 09:40 

Bl4ch4 napisał(a):
qnik napisał(a):
Wojtek Koziolek napisał(a):
Ogólnie Air China PL z Warszawy jest niezbyt pomocne. Transit lounge mi nie zabookuja bo już jest "fully occupied" i elo. Będę próbował zrobić to sam, ale podobno jest za wcześnie, zobaczymy.
Co do tego jak dodać do apki- ogólnie okazało się że przy rezerwacji jest GIVEN NAMES (exactly like in the passport), więc mam 2 imiona, a przy rejestracji tego idiotycznego konta jest "FIRST NAME" w związku z czym system potraktował mnie jako inną osobę, z tego co pogadałem na forum na Facebooku, to milion osób miało ten problem. Rozwiązanie jest proste- usunąć konto i założyć nowe z 2 imionami

Potwierdzam - AIR China PL mało pomocne przy próbie usunięcia problemu z dodaniem biletu do mobile app, już się prawie poddałem, ale usunięcie konta i dodanie nowego z dwoma imionami (nie da sie dodac spacji pomiedzy imionami:)) zadziałało! Od razu po zalogowaniu widze bilety!!! Dzieki!! Ta ich apka to nieźle ćwiczy cierpliwość :)

Pytanie więc jest takie, czy jak usunę konto i założę nowe z wpisanymi razem imionami to nic nie zepsuję :). ?

A o czym pisały osoby, które zacytowałeś?
 Profil Relacje PM off  

#812 PostWysłany: 05 Gru 2024 14:11 
Awatar użytkownika

Hej, czy wie ktoś czy można przez telefon do biura air China w Warszawie zamówić bilety dla większej grupy np 14 osób?

#813 PostWysłany: 08 Gru 2024 09:48 

O problemie z widocznością biletów w apce. Chodziło o to że w paszporcie mam dwa imion a w apce mam jedno i nie mogę tego zmienić.
 Profil Relacje PM off  

#814 PostWysłany: 08 Gru 2024 16:50 
Awatar użytkownika

niebieski
Ostatnio miałem problem ze skuteczną komunikacją z AC.
Biuro w stolicy - nic nie możemy zrobić, proszę pisać na adres europejski. Europejski cisza.
Papieski - nic nie możemy zrobić.
Ostatnia Wieczerza - odpowiedź po godzinie z prośba o skan dokumentów i po dwóch dniach wszystko załatwione.
Rezka z OTA.
Gadekk lubi ten post.
Gadekk uważa post za pomocny.

#815 PostWysłany: 08 Gru 2024 21:56 

Loty: 1119
Kilometry: 1 113 616
Krajów: 91 / 44.0%
platynowy
@BZG Ale co konkretnie chciałeś z nimi załatwić?

#816 PostWysłany: 09 Gru 2024 07:49 
Awatar użytkownika

niebieski
Zmiana danych - data urodzenia/nr i data ważności paszportu tak by móc odnaleźć rezerwacje w apce

#817 PostWysłany: 09 Gru 2024 09:14 

czy jak w dokumencie sa 2 imiona, a przy zakupie przez OTA zostało podane 1, bedzie ok? czy trzeba zmieniac cos
 Profil Relacje PM off  

#818 PostWysłany: 09 Gru 2024 10:18 

Loty: 375
Kilometry: 595 086
Krajów: 54 / 26.1%
platynowy
Temat był już wałkowany, wszystko będzie ok.
 Profil Relacje PM off
Zeus lubi ten post.

#819 PostWysłany: 10 Gru 2024 20:55 
Awatar użytkownika

Loty: 167
Kilometry: 407 780
Krajów: 32 / 15.5%
niebieski
Czy w tej linii możliwa jest opuszczenie odcinka pierwszego (tam), a skorzystanie tylko z powrotu. Taryfa S

Ostatnio edytowany przez karollo, 10 Gru 2024 20:57, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#820 PostWysłany: 10 Gru 2024 20:57 
Awatar użytkownika

złoty
Nie
 Profil Relacje PM off
karollo uważa post za pomocny.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1047 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44 ... 53  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości