Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
LonDynia napisał(a):
Moze komus sie przyda jak podejrzec rezerwacje kupiona gdzie indziej niz na CA stronie:
1) Sciagnac apke CA poprzez kod kreskowy z dolu tej strony i zainstalowac (musialem odblokowac instalacje aplikacji z nieznanego zrodla)
2) Zarejestrowac sie jako OverSeas uzytkownik (bedzie mozna podac nie chinski numer telefonu)
3) Potwierdzic email ktory przyszedl, wystarczy kliknac na link w nim
4) Zalogowac sie do aplikacji uzywajac maila i 6 cyfrowego kodu
5) Na dole w opcji trip mozna dodac swoj lot poprzez wpisanie numer eticket 999....

Trochę modyfikacji.
Warto podczas zakładania konta w aplikacji podać prawdziwy numer paszportu.
Gdy nasze konto jest aktywne, to na stronie
Cytuj:
http://www.airchina.com.cn/vaservice/loginAction/loginIndex?language=en

Uzupełniamy dane:
E-ticket number: 999xxxx
ID type: Passport
ID number:podajemy numer paszportu

I mamy wgląd do naszej rezerwacji. Gdzie możemy dodać transfer hotel oraz transfer loung.
PS.
Działa na rezerwacje z OTA i nie tylko jak wspomniał/a @LonDynia

@administrator prosiłbym o przyklejenie tego postu w wiki.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1047 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 53  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: [CA] Air China
#321 PostWysłany: 24 Mar 2019 23:22 

Loty: 12
Kilometry: 12 344
Krajów: 5 / 2.4%
niebieski
mogłam też wziąć salonik, bo mieliśmy opóźniony lot i nie puścili nas do miasta, więc koczowaliśmy na lotnisku 7h
kontakt mailowy, jak i telefoniczny z polskim customer service to jakaś porażka jak dla mnie, co innego mówią, a co innego wychodzi "w praniu", poczynając od kołyski dla niemowlaka, przez rezerwacje pokoi i inforamcje o odprawie
ale jak trafi się jakiś dobry deal to na pewno jeszcze z nimi polecę :lol:

Ostatnio edytowany przez marcino123, 25 Mar 2019 09:10, edytowano w sumie 1 raz
Cytowanie - nie cytuj całego postu poprzednika, jeżeli zaraz pod nim odpowiadasz
 Profil Relacje PM off  

Złote Piaski w wakacje za 980 PLN 🏖️ Loty do Bułgarii i hotel na tydzień ☀️😍 Złote Piaski w wakacje za 980 PLN 🏖️ Loty do Bułgarii i hotel na tydzień ☀️😍
Costa Brava bez dziury w budżecie 😎☀️ 7 nocy all inclusive w Lloret de Mar za 1627 PLN 🏖️🌊 Costa Brava bez dziury w budżecie 😎☀️ 7 nocy all inclusive w Lloret de Mar za 1627 PLN 🏖️🌊
#322 PostWysłany: 25 Mar 2019 03:53 

srebrny
Da się zrobić odprawę online nie mając chińskiego numeru telefonu?
Domyślnie wyświetla się kierunkowy do Chin i zapewne na telefon wysyłają kod weryfikacyjny.
 Profil Relacje PM off  

#323 PostWysłany: 25 Mar 2019 08:04 

srebrny
Da się, musisz wybrać europejską wersję strony.
jacek96 uważa post za pomocny.

#324 PostWysłany: 25 Mar 2019 19:18 

srebrny
Dzięki, faktycznie tym sposobem można sie odprawić, ale trwa to wieczność i po odprawieniu nic sie nie wyświetliło, dopiero gdy juz byłem po odprawie przy stanowisku zauważyłem, że pojawiły sie opcje zapisania/wysłania karty pokładowej.
Wiedza na przyszłość
 Profil Relacje PM off  

#325 PostWysłany: 06 Maj 2019 20:28 
Awatar użytkownika

Hej mam problem - mianowicie chciałbym kupić bilet międzynarodowy z CA, jednak wymagają ode mnie numery paszportu, którego jeszcze nie mam. Myślicie, że mogę wpisać cokolwiek a później to zmienić czy lepiej się wstrzymać, aż do wyrobienia?
 Profil Relacje PM off  

#326 PostWysłany: 06 Maj 2019 21:23 

Możesz wpisać cokolwiek, a dane z nowego paszportu zmienisz później bez problemu.
 Profil Relacje PM off
mojsmrod lubi ten post.
mojsmrod uważa post za pomocny.

#327 PostWysłany: 07 Maj 2019 07:24 
Awatar użytkownika

Loty: 204
Kilometry: 251 203
Krajów: 30 / 14.5%
niebieski
@mojsmrod ja wpisałem cokolwiek, później podczas odprawy zmieniasz sobie :)
mojsmrod lubi ten post.
mojsmrod uważa post za pomocny.

#328 PostWysłany: 07 Maj 2019 08:15 
Awatar użytkownika

@sobo @bart07 Super to kupuje :)
 Profil Relacje PM off  

#329 PostWysłany: 26 Maj 2019 15:53 

Witam
Wybieram się do Tajlandii w okolicach listopada, śledzę rynek od kilku tygodni i najkorzystniejsza ofertę mają linia air china, 1600 w dwie strony. Przesiadka w Pekinie (9 godzin). Wiem ze jest wliczony w cenę dodatkowy bagaż, czy mam spodziewać się dodatkowych opłat? Czy wybór 2 miejsc obok siebie to dodatkowy koszt? Czy podacpodczas podróży można spodziewać się posiłków? Przeglądając temat widziałem wasze zdjęcia dań, ale czy nadal jest to standard czy coś się zmieniło? Czy podczas 9 godzinnnej przesiadki przysługują nam jakieś benefity na lotnisku (posiłki itp)? I czy w ogóle polecacie te linie? Za 200pln więcej można poleciec qatarem, czy warto dopłacać? Standard jest lepszy?
Pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

#330 PostWysłany: 26 Maj 2019 16:00 

Loty: 291
Kilometry: 621 848
Krajów: 46 / 22.2%
złoty
@erazel: linie są OK ale jak kasa nie gra kluczowej roli to bym wybrał linię Arabską.
 Profil Relacje PM off  

#331 PostWysłany: 26 Maj 2019 18:25 

seal, z jakiego powodu?

Ostatnio edytowany przez marcino123, 26 Maj 2019 18:36, edytowano w sumie 1 raz
Cytowanie - nie cytuj całego postu poprzednika, jeżeli zaraz pod nim odpowiadasz
 Profil Relacje PM off  

#332 PostWysłany: 26 Maj 2019 18:54 

Loty: 291
Kilometry: 621 848
Krajów: 46 / 22.2%
złoty
@erazel: Air China spełnia swoją rolę. Przewiezie Cię z punktu A do punktu B, samoloty jeśli chodzi o komfort nie są jakieś bardzo nowe i komfortowe, wyżywienie jest czasem lepsze czasem gorsze. Podróż odbywasz przeważnie z wieloma mieszkańcami Chin - ich sposób bycia i zachowania jest trudny do akceptacji dla niektórych :) a linia konkurencyjna ma nowoczesne samoloty, świetny serwis pokładowy. Ja za 200zł więcej wybrałbym QR ale Air Chiną też podróżowałem (m. in. do Australii) i nic złego się nie działo. ;)
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#333 PostWysłany: 10 Cze 2019 08:55 

Takie pytanko - kupując bilet na stronie Air China muszę wpisać nr paszportu - co jeśli ktoś go nie posiada? Nie wpisywać nic czy wpisac 0000000?

A co w sytuacji, gdy już wiadomo,że paszport jednego z pasażerów trzeba będize wymienić? Wpisac numer 'starego' paszportu? Wpisac 00000?

Z góry dziękuję za rady :D
 PM off  

#334 PostWysłany: 10 Cze 2019 09:05 

Loty: 4
Kilometry: 17 154
Krajów: 3 / 1.5%
niebieski
Post numer 325 , na tej samej stronie....Nie ma za co.
 Profil Relacje PM off  

#335 PostWysłany: 10 Cze 2019 09:19 

Dziękuję za odpowiedź. To w przypadku osoby, która nie ma paszportu juz wiem, co zrobic.

Co jeśli jednak mam paszport? Czy moge wpisać na razie nr starego paszportu (aktualnie jeszcze ważny) i potem ewentualnie go zmienic?
 PM off  

#336 PostWysłany: 10 Cze 2019 09:22 

niebieski
proponuje zrezygnować z wyjazdu póki jeszcze czas i mniejsze koszty...

obawiam się że nie dasz sobie rady, nawet za granicą województwa a nie tylko kraju...
 Profil Relacje PM off
5 ludzi lubi ten post.

#337 PostWysłany: 13 Cze 2019 20:48 
Awatar użytkownika

srebrny
Jeszcze odnośnie Transit hotel / transit lounge. Czy zarezerwowanie hotelu wyklucza skorzystanie z saloniku lub na odwrót?
 Profil Relacje PM off  

#338 PostWysłany: 13 Cze 2019 20:50 
Awatar użytkownika

Loty: 188
Kilometry: 480 633
Krajów: 45 / 21.7%
srebrny
Tak. Można wybrać tylko jedną rzecz.
 Profil Relacje PM off
koncentrator lubi ten post.

#339 PostWysłany: 03 Lip 2019 19:34 

Loty: 15
Kilometry: 29 445
Krajów: 8 / 3.9%
Hej. Kupiłem bilety lotnicze przez GoToGate w marcu relacji WAW - PEK - HK i potem PEK - WAW. Dopiero teraz zorientowałem się, że ja i kolega nie mamy wpisanych drugich imion w bilety, a na paszportach oczywiście je posiadamy. Prawdopodobnie to ja przeoczyłem, że jest pole do wpisania imion, a nie tylko imienia. Z tego co czytałem - Chiński rząd wymaga, aby na biletach były pełne dane osobowe, jednak ludzie którzy latają liniami Air China komentują, że nie wszyscy wpisują dwa pełne imienia i nie mieli z tego powodu żadnych restrykcji. Miał ktoś taką sytuację?
 Profil Relacje PM off  

#340 PostWysłany: 03 Lip 2019 19:47 
Awatar użytkownika

złoty
Nigy nie wpisuje drugiego imienia, nawet jak jest napisane zeby podac dane identyczne jak w paszporcie (tam mam 2 imiona) 31 Maja i 10 czerwca lecialem przrz Pekin Air China, bylem nawet na wzie tranzytowej 15 godzin w miescie i nikt nawet slowa nie powiedzial na temat drugiego imienia

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1047 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 53  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości