Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 56 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3  Następna
Autor Wiadomość
#21 PostWysłany: 13 Sie 2012 14:02 
Awatar użytkownika

Loty: 91
Kilometry: 123 256
Krajów: 17 / 7.9%
niebieski
Chodzi mi o tak blisko położone domy

Załączniki:
Stanici4.JPG
Stanici4.JPG [ 213.83 KiB | Obejrzany 12662 razy ]

Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️ Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️
Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN
#22 PostWysłany: 14 Sie 2012 18:56 

a mógłbyś podać namiar na ten obfotografowany apartamentowiec?
 Profil Relacje PM off  

#23 PostWysłany: 15 Sie 2012 09:04 
Awatar użytkownika

niebieski
Tutaj są fotografie 2 miejsc.
Pierwsze 2 zdjęcia i ostatnie to jest dom w okolicach Omisia, Stanici.
Adres: Stanici Tice
21310 Omiś
Tel 0038 521879315
Drugie miejsce to2i 4 zdjęcie.Jest to wieś Zavala na wyspie Hvar.
Dom był reklamowany w internecie, ale teraz nie mam go.
Ale poszukam adresu, może mi się uda.

#24 PostWysłany: 15 Sie 2012 09:17 
Awatar użytkownika

niebieski
Tutaj podaję namiary na 3 i 4 zdjęcie
Jeszcze raz napiszę.
Wieś Zavala na wyspie Hvar.

http://www.apartments-hvar-croatia.com/Contact.html

#25 PostWysłany: 15 Sie 2012 14:31 
Awatar użytkownika

niebieski
Tutaj jest prezentacja jedynego dojazdu do Zavali.
Warto się tam wybrać.
Przejazd robi wrażenie, a wyjazd z tunelu jest nie do opisnia :)

#26 PostWysłany: 19 Sie 2012 13:53 
Awatar użytkownika

niebieski
Chorwacja jest piękna

Załączniki:
Wakacje 2011_446.JPG
Wakacje 2011_446.JPG [ 191.96 KiB | Obejrzany 12486 razy ]

#27 PostWysłany: 21 Sie 2012 23:11 
Awatar użytkownika

niebieski
Tym razem wybieram się do Starego Gradu do hotelu Arkada. Czy może był tam ktoś i podzieli się opinią?

#28 PostWysłany: 18 Maj 2014 20:19 
Awatar użytkownika

Loty: 106
Kilometry: 196 116
Krajów: 24 / 11.2%
srebrny
Witam

Wybieram się do Chorwacji w czerwcu - pierwszy raz z małym brzdącem
Poszukuje apartamentu blisko morza/plaży w dobrej cenie - max 40€
Proszę o sprawdzone namiary - ważne żeby nie było to za daleko od naszych granic - max środkowa Dalmacja i w górę .
Ja myślę o wyspie Rab i Brać, ale z innych lokalizacji także chętnie skorzystam.

Pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

#29 PostWysłany: 20 Maj 2014 11:44 
Awatar użytkownika

Loty: 402
Kilometry: 698 431
Krajów: 48 / 22.4%
platynowy
Poszukuje kwatery na Istrii.
Cos sprawdzonego gdzie osobiscie mieliscie noclegi i nie bylo lipy
poza klasycznymi wymogami dodatkowych kilka:

- 2 doroslych + dziecko
- wlasna kuchnia i łazienka
- dostep do netu

dzieki za info: correos@tlen.pl
 Profil Relacje PM off  

#30 PostWysłany: 26 Maj 2014 21:10 
Awatar użytkownika

Loty: 95
Kilometry: 195 396
Krajów: 23 / 10.8%
niebieski
Bylem na dlugi weekend w Rovinj tutaj:
http://www.booking.com/hotel/hr/apartma ... nj.pl.html

W zasadzie spelnia Twoje wymagania. Nowy apartament, swietne warunki mieszkaniowe, garaz, rewelacyjny kontakt z wlascicielka, dobrze dzialajace wi-fi gratis.
Placilem ok. 50 pln/os/noc ale to maj-przed sezonem. Jedyny minus to kawalek od plazy ale miasteczko, okolica, widoki super.

#31 PostWysłany: 30 Lip 2014 01:17 
Awatar użytkownika

Loty: 8
Kilometry: 8 761
Krajów: 4 / 1.9%
niebieski
Witam

Czytam forum i wydaje mi sie, ze jakby sie nie udalo jechac w planowane miejsce to Chorwacja jest dobra opcja rezerwowa, bo prawie wszyscy uzytkownicy pisza, ze mozna jechac do Chorwacji w ciemno i nocleg na pewno sie znajdzie.
Fajne apartamenty sa tutaj pokazane, mam jednak pytanie do forumowiczow, czy realne jest ze rezerwujac tydzien przed wyjazdem lub bedac na miejscu trafi sie podobna miejscowke, ze do plazy bedzie blisko? Wyjazd cos kolo 15 sierpnia by byl gdyby doszedl do skutku, mozliwe ze 10tego cos takiego bylo by dostepne? Wiem, ze to w pewnym sensie wrozenie z fusów, a z drugiej strony moze i slabe pytanie :/ bo tam jest sezon teraz i takie cos moze byc nie realne, ale nie mam doswiadczen, a tu widze zaawansowani w bojach, wielokrotni wczasowicze z chorwacji sie wypowiadaja.

Jako ze nie rezerowowalem nigdy takiego pokoju/apartamentu to ceny jakie podaja to sa na apartament czy na osobe? bo sie rozne przewijaja, niby pisze ze pokoj dwu osobowy, ale nie jest wyszczegolnione ze te 30 czy 50 euro to za pokoj wlasnie czy za glowe, prosze o wyjasnienie jesli mozna :)

Prosze o odpisanie chetnych, bardzo by mi to pomoglo :)
 Profil Relacje PM off  

#32 PostWysłany: 30 Lip 2014 18:48 

niebieski
W ciemno możesz poszukać fajnego apartamentu w okresie poza wakacyjnym. W wakacje jest trudniej o coś fajnego, niedrogiego i rezerwowanego w dniu przyjazdu. W wielu miejscach jest to bardzo trudne. Moje wyjazdy na Bałkany, a w szczególności do Chorwacji planuję na wiosnę kwiecień - maj - i wtedy wyskakujesz z autobusu, uderzasz do sklepu, kupujesz chlebek, sery wińsko i siadasz na plaży. Spożywasz produkty i oglądasz potencjalne miejsca do spania. Idziesz do najpiękniejszego, negocjujesz stawkę (zawsze znacznie poniżej wywoławczej) i śpisz w wymarzonych lokalizacjach ze schodkami prowadzącymi niemal z pokoju na plażę. Następny dzień autobus lub autostop i kolejne miejsce. W sezonie niemożliwe. Poszukaj po portalach brokerskich, jak booking, zawsze masz opis ile osób wchodzi. Ceny najczęściej za cały lokal, chyba że wybierzesz hostel, wtedy za miejsce.
 Profil Relacje PM off  

#33 PostWysłany: 04 Sie 2014 20:55 
Awatar użytkownika

Loty: 95
Kilometry: 195 396
Krajów: 23 / 10.8%
niebieski
W ciemno jechałem kilka razy, nawet w szczycie sezonu. Znaleźć na pewno coś się uda, ale wybór oczywiście nie będzie taki duży. Pamiętaj też, że po podróży człowiek jest zmęczony i szukanie apartamentu nie należy wówczas do przyjemności. Ostatecznie można zajrzeć do wszelkiego rodzaju agencji turystycznych i tam będą coś mieli (oczywiście ciut droższe niż bezpośrednio u właściciela).

I jeszcze jedno: jeśli jedziesz w ciemno to obierz kierunek Dalmacji. Istria jest nieco bardziej "europejska" i mało jest ludzi oferujących noclegi tak bezpośrednio na ulicy.

#34 PostWysłany: 10 Sie 2014 00:45 
Awatar użytkownika

niebieski
Dziekuje za wskazówki, wyjazd planowany na pierwszy tydzien wrzesnia. Nigdy tam nie bylem, zamierzam jechac w ciemno, a gdzie byscie polecali jechac? tak czytam i mysle to trzeba by jechac minimum do chorwacji srodkowej ze tak to nazwe, czyli minimum zadar, nie ukrywam ze marza mi sie takie widoki jak na Zlotni Rat :P Lepiej na stałym lądzie czy na wyspe?
 Profil Relacje PM off  

#35 PostWysłany: 10 Sie 2014 08:40 
Awatar użytkownika

srebrny
DonCorrado napisał(a):
. ..............nie ukrywam ze marza mi sie takie widoki jak na Zlotni Rat :P Lepiej na stałym lądzie czy na wyspe?

Byłem w tym roku na wyspie Brać . W miejscowości Ból stacjonowalem 8 dni. Zlatni Rat można raz zobaczyć, ale najlepiej z góry np. z Vidowej Góry . A tak: tłoczno, drogo i same bogate ruskie..... Nie polecam na całe wakacje, lepiej znaleźć miejscówkę w spokojniejszym miejscu.

Generalnie w tym roku w Chorwacji jest wiele drożej - a na wyspach dodatkowo min 20% z górę trzeba liczyć.

Jak środkowa Chorwacja to polecam okolice Trogiru, będziesz miał więcej do zwiedzania; Split, Szybenik, Primosten, Wodospady Krk, Kastela i Trogir. Do Zadaru około 100 km tez można skoczyć.
 Profil Relacje PM off  

#36 PostWysłany: 10 Sie 2014 11:38 
Awatar użytkownika

niebieski
Dzieki za odpisanie.
Juz nie chce jechac na Zlatni Rat, Twoje argumenty mnie dogłębnie zniechecily :) Podalem go jako przyklad.
W zasadzie to w sumie tak jak piszesz, wolał bym spokoj i ewentualnie jak sie zachce, znudzi morze, to wtedy jechac na pol dnia czy dzien cos pozwiedzac, choc nie koniecznie. Tak podalem srodkowa chorwacje zeby nie bic znowu tych kilometrów na samo poludnie, planuje jechac na tydzien. Chcialbym nie przeladowana plaze, najlepiej piaszczysta ;) z widokiem na pełne morze :) Jade w ciemno, wiec jakis punkt zaczepienia musi byc, bo w koncu do Czarnogóry dojade :) Ten Trogir wydaje sie byc ciekawa opcja - jego okolice, zeby tam sie gdzies zawiesic.
 Profil Relacje PM off  

#37 PostWysłany: 10 Sie 2014 15:02 
Awatar użytkownika

srebrny
........przed Primosten jest taka miejscowość Bilo. Ja tam w ciemno w czerwcu wyrwałem apartamenty za 25€ - typu studio z aneksem kuchennym i tarasem z widokiem na Adriatyk, 100 metrów od wody. Plaż piaszczystych nie ma -są skałki, ale masz spokój. Dobra miejscówka na wypady. Na pewno z ulicy coś znajdziesz. Minusem może być, że musisz przejść przez Jadrankę żeby dojść do morza - nam to nie przeszkadzało. Oczywiście są apartamenty przy samym morzu - lecz ceny wyższe - nam szkoda było kasy.
 Profil Relacje PM off  

#38 PostWysłany: 10 Sie 2014 16:38 
Awatar użytkownika

Loty: 10
Kilometry: 15 292
Krajów: 6 / 2.8%
Zibid napisał(a):
........przed Primosten jest taka miejscowość Bilo. Ja tam w ciemno w czerwcu wyrwałem apartamenty za 25€ - typu studio z aneksem kuchennym i tarasem z widokiem na Adriatyk, 100 metrów od wody. Plaż piaszczystych nie ma -są skałki, ale masz spokój. Dobra miejscówka na wypady. Na pewno z ulicy coś znajdziesz. Minusem może być, że musisz przejść przez Jadrankę żeby dojść do morza - nam to nie przeszkadzało. Oczywiście są apartamenty przy samym morzu - lecz ceny wyższe - nam szkoda było kasy.

Też byliśmy w Bilo - przejście przez ulicę to nie problem :) Cisza, spokój, dobra baza wypadowa na Krka, w jeden "brzydszy" dzień byliśmy w Trogirze :) Do tego "na wyposażeniu" plaży jest taka mała wysepka na którą można podpłynąć materacem - dookoła niej są głębsze "jamy" więc jak ktoś ma okularki/maskę do nurkowania to super widoki :D
Minus, że do dużego sklepu (markety) albo do Primosten albo do Sibenik, a do mniejszego trzeba podjechać/podejść 3,5km na Camp Adriatic

Nasz widok z okna był taki:

Załączniki:
Chorwacja_Wenecja-5.jpg
Chorwacja_Wenecja-5.jpg [ 118.1 KiB | Obejrzany 10502 razy ]

Ostatnio edytowany przez barat 11 Sie 2014 10:06, edytowano w sumie 2 razy
 Profil Relacje PM off  

#39 PostWysłany: 10 Sie 2014 17:47 
Awatar użytkownika

srebrny
My byliśmy bardziej w centrum ......... miejscowości
z naszego apartamentu widok taki.

Załączniki:
Komentarz do pliku: Bilo - widok z apartamentu
_DSC0884a.jpg
_DSC0884a.jpg [ 176.12 KiB | Obejrzany 10726 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#40 PostWysłany: 11 Sie 2014 02:08 
Awatar użytkownika

niebieski
Barat Twoje zdjecie mi sie nie laduje.

Dzieki za rady, wlasnie najgorzej nie wiedziec gdzie by tu uderzyc, teraz juz rejon mam na oku, a kto wie czy nie sama miejscowke, czyli Bilo.
Jeszcze tak sie zapytam, jadac przez centrum czy gdzies tak jak nie daleko plaza to po prostu stoja wywieszki ze wolne pokoje czy cos tak? W takich pokojach/apartamentach są lodówki? Pasowal by pokoj, dwa- trzy lozka i aneks kuchenny zeby cos spozywac, jaka wg was powinna byc cena :P ja cudów nie potrzebuje, za 30 - 40 euro za apartament na dzien powinno sie udac?
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 56 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość