Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 35 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 07 Sty 2015 17:35 

Witam w maju wybieramy się po raz pierwszy do Barcelony chcemy spełnić marzenie naszego 13 letniego synka który porusza się na wózku. Będzie to dla nas pierwszy lot i do tego chcemy zaoszczędzić kasy bo i tak dla nas jest to duże wyzwanie finansowe.
Czy może nam ktoś pomóc w zakresie noclegu niedrogiego.
Noclegi na piętrze bez windy odpadają z uwagi na konieczność przenoszenia wózka po schodach.
 Profil Relacje PM off  

USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️ USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️
Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨 Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨
#2 PostWysłany: 07 Sty 2015 17:44 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
w hiszpanii jest sporo budynków z windami m.in. ze względu na starsze osoby. jeśli np będziecie szukać czegoś przez airbnb to wystarczy wspomnieć o takiej konieczności i od razu się dowiesz czy jest winda czy nie. z hotelami to samo. chodniki i krawężniki są prawie gładkie jak stół; przy wsiadaniu do autobusu wystarczy powiedzieć kierowcy żeby wypuścił podjazd i już można wygodnie ładować się do środka. w mojej opinii poruszanie się na wózku w bcn nie powinno sprawiać problemu.
jedyna niedogodność to metro: nie każda stacja ma windy a nawet jeśli to czasem trzeba używać nawet 3 wind żeby zjechać przez co jazda autobusem jest sporo wygodniejsza.

Ostatnio edytowany przez namteH, 07 Sty 2015 18:22, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off
pfilas uważa post za pomocny.

#3 PostWysłany: 07 Sty 2015 17:52 

masz spory temat z tanimi noclegami, bo w Barcelonie jest choćby masa Polaków wynajmujących pokoje i mieszkania (koniecznie napisz np. do Pawła, zapewne pomoże)

barcelona-tanie-noclegi,1390,3359
 PM off

#4 PostWysłany: 08 Sty 2015 10:59 

jeśli np będziecie szukać czegoś przez airbnb a możesz mi pomóc co to jest?
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 08 Sty 2015 12:43 

http://www.fly4free.pl/poradnik-jak-z-g ... zl-bonusu/

ale w twoim przypadku tj. wyjazdu do Barcelony kontaktował bym się z Polakami wynajmującymi tam mieszkania
 PM off

#6 PostWysłany: 09 Sty 2015 21:09 

masa Polaków wynajmujących mieszkania niestety chyba przestraszyli się dziecka niepełnosprawnego i nikt oprócz Pana Pawła nie odpowiedział
prawdopodobnie nie ma wolnych miejsc, przewertowałem wszerz i wzdłuż namiary z forum i wysłałem zapytania na email.
Czy może ktoś podać jakieś namiary. Hotel spowoduje że całe nasze oszczędności zjedzone zostaną na nocleg i większość atrakcji pooglądamy z zewnątrz.
Na airbnb nie ma nic w tym terminie w cenie do 120 zł dla niepełnosprawnej osoby.
Planujemy termin 30.05.2015 do 04.06.2015 z tematami transportu biletów i jedzenia pewnie sobie poradzimy.
Czy może ktoś pomóc bo utknęliśmy na noclegu.

bardzo proszę
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 09 Sty 2015 21:35 
Awatar użytkownika

niebieski
Na pewno musi to być Barcelona?
Co syna interesuje najbardziej?
Bo Barcelona tania w noclegach nigdy nie była, zwykłe ceny zaczynają sie od 50 Euro.
Taniej wyszłyby wczasy w pobliskich miejscowościach wczasowych (Lloret, Calella itp.).
Tam są fajne apartamenty z kuchnią (np. na www.alpharooms.com od 80 zł za dobę) , dojazd do Barcelony nieuciążliwy kolejką.
A np. w takim przepięknym Rzymie nie ma większego problemu ze znalezieniem noclegu za 120 zł.
Rozumiem, że szukacie pokoju trzyosobowego?

Ostatnio edytowany przez jobi, 09 Sty 2015 21:41, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 09 Sty 2015 21:37 

czy wasz termin jest sztywny? tzn macie juz bilety?

Ostatnio edytowany przez sim, 09 Sty 2015 21:39, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 09 Sty 2015 21:38 

Jak wyżej nasz synek ma marzenie zobaczyć Barcelonę i tylko Barcelonę w tym w szczególności Capnou raczej nie traktujemy to jako wczasy chcielibyśmy aby był szcęśliwy.

-- 09 Sty 2015 20:39 --

Termin lotu jak znalazłem najtańszy to 30.05 i powrót 04.06 2015

-- 09 Sty 2015 20:42 --

mogę zmodyfikować termin ale wszystko zależy od tanich lini lotniczych, najbardziej pasuje nam z Katowic ale wiizair tani nie jest i mało ma Krakow lata głównie do Girony więc została nam Wawa
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 09 Sty 2015 21:43 
Awatar użytkownika

niebieski
To na ile osób ten pokój? To jakaś tajemnica jest?
Najtańsze noclegi są w kwietniu, nieco droższe w maju, czerwiec to już drożyzna.
Na www.wimdu.com widzę pokój za 95 zł / noc, około 500 zł za 5 nocy.
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 09 Sty 2015 22:00 

Nie wiem, czy to w tej formie ma sens (złota zasada: noclegi rezerwujemy mając przeloty), ja bym spróbował jeśli już występuje niepełnosprawność i marzenie osoby do spełnienia kontakt z specjalnymi fundacjami np:
http://www.mammarzenie.org/marzyciele/poczekalnia/
(zapewne pomogą choćby w kontakcie CF Barcelona, bo zapewne podarują bilety po ok. 20 euro/osoba za darmo, a może i jakieś bilety na mecz)
Daj znać jeszcze czy jest szansa na przelanie choćby 1%, jeżeli tak to jakieś namiary bo trochę tych osób rocznie rozliczam i można by sumując pomoc wielu osób zorganizować wymarzony wyjazd "na bogato"
 PM off
2 ludzi lubi ten post.

#12 PostWysłany: 09 Sty 2015 22:33 
Awatar użytkownika

Loty: 123
Kilometry: 110 954
Krajów: 20 / 9.4%
niebieski
a ile chcecie przeznaczyć na noclegi?

bo tak sobie patrzę i myślę (sam się przymierzam do Barcelony bo mnie córka ciśnie), że można przecież przenocować w hotelu..np. FlashSale w IHG i HIXy (co prawda nei w centrum) można trafić za 29euro (albo 10tysięcy punktów) za pokój 2+1 ze śniadaniem..w hotelu na 100% będzie winda ;)...te 40tysięcy punktów na 4dniowy pobyt to można sobie zarobić w Polsce korzystając z promocji IHG

#13 PostWysłany: 09 Sty 2015 22:35 

niebieski
coś mi tutaj nie pasuje , pierwszy wpis wzrusza i jest błagający , odpowiedzi autora-ki-ów są wymijające, świeżo założone konto.... jeżeli faktycznie jest to podróż z dzieckiem niepełnosprawnym wymaga to profesjonalnej a nie przypadkowej organizacji, maj i czerwiec to WYSOKI SEZON w Barcelonie , generalnie Barcelona tania nie jest nie była i nie będzie sugeruje zmianę daty na niższy sezon poza szczytem - maj i czerwiec w Barcelonie to WYSOKI SEZON i ceny są wysokie
 Profil Relacje PM off  

#14 PostWysłany: 09 Sty 2015 22:46 
Awatar użytkownika

niebieski
Na wimdu.pl naprawdę jest pokój na 3 osoby z dostępem do kuchni, windą za 95 zł / noc w terminie 30.05 - 04.06
I to w samym centrum.
Myślę, że to jest rozwiązanie, skoro loty wtedy tanie - kontakt z hostem, ustalenie, czy wózek wjedzie i miłej podróży.
 Profil Relacje PM off  

#15 PostWysłany: 09 Sty 2015 22:50 

wszystko fajnie, tyle, że zostaje kwestia lotów, tanich lotów:
Kod:
mogę zmodyfikować termin ale wszystko zależy od tanich lini lotniczych, najbardziej pasuje nam z Katowic ale wiizair tani nie jest i mało ma Krakow lata głównie do Girony więc została nam Wawa
 PM off  

#16 PostWysłany: 09 Sty 2015 22:53 
Awatar użytkownika

niebieski
pfilas napisał(a):
Planujemy termin 30.05.2015 do 04.06.2015 z tematami transportu biletów i jedzenia pewnie sobie poradzimy.
Czy może ktoś pomóc bo utknęliśmy na noclegu.
bardzo proszę
 Profil Relacje PM off  

#17 PostWysłany: 09 Sty 2015 23:35 

Odpowiem jak to w Polsce wygląda , zwracaliśmy się do fundacji mam marzenie ale niestety pomagają tylko dzieciom nieuleczalnie chorym a mózgowe porażenie dziecięce wg ich zdania takie nie jest. W fundacji 1% nie możemy korzystać na cele nie rehabilitacyjne ale dzięki każda pomoc się przyda. W październiku mieliśmy kolejną 3 operację i nasz syn nie chodził do szkoły integracyjnej 3 miesiące. Więc do Maja chcielibyśmy aby tak jak inne dzieci się uczył a w wakacje jest za drogo i nie ma tanich lotów dlatego Maj /czerwiec.
Jaki kolego profesjonalizm ja planuję to od 3 lat wpadłem przypadkiem na trop forum i próbuję uzyskać tu pomoc ajkbym miał pojęcie to bym nie pytał.
W Polsce nie ma żadnej organizacji pomagającej dzieciom z MPD w takich wyjazdach.
my w Polsce dość często zajmujemy miejsca niepełnosprawnym a nawet nie w puszczamy ich w kolejkach.
Ponawiam prośbę i nie biorę na litość tylko proszę o pomoc w namiarach jeżeli ma ktoś ochotę to proszę na prv pfilas74@gmail.com
 Profil Relacje PM off  

#18 PostWysłany: 09 Sty 2015 23:42 
Awatar użytkownika

niebieski
No teraz to moim zdaniem troszeczkę przegiąłeś.
Jeżeli oczekujesz wsparcia finansowego na tym forum, to ok, spytaj włodarzy a forumowicze na pewno pomogą.
A jeśli tylko szukasz lotów czy hoteli, to proszę odpowiadaj na pytania / ustosunkowuj się do konkretnych propozycji, bo jak Ci pomóc, skoro tylko uderzasz w lament.
Mam wrażenie, że Twoje jestestwo tutaj ma formę apelu do kogoś, kto mógłby zaoferować darmowy nocleg i pomoc na miejscu.
Jeśli tak jest, to napisz to wprost, kto wie, może akurat ktoś jest w stanie Ci pomóc.

Ostatnio edytowany przez jobi, 09 Sty 2015 23:47, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off

#19 PostWysłany: 09 Sty 2015 23:45 
Awatar użytkownika

Loty: 123
Kilometry: 110 954
Krajów: 20 / 9.4%
niebieski
jobi Ci znalazł ofertę na wimdu
nie odniosłeś się ani słowem...jak mamy dalej pomagać?
jobi lubi ten post.

#20 PostWysłany: 09 Sty 2015 23:49 

Kurcze, pomysleliscie atakujac tutaj, ze moze jest 50% na to, ze wszystko to prawda a wtedy robicie takiej osobie po gorke, jeszce bardziej niz ma w zyciu? Czy wszedzie trzeba szukac spisku? Gdzie tu jest prosba o kase na twn wyjazd? Moze jestem naiwna, ale ja wierze, ze trzeba poszukac noclegu. Tak- tez mam 2 posty ale to nie oznacza ze jestem tu nowa. Spedzam tu mnostwo czasu narazie sie uczac, jak szukac itd. JAk opanuje sztuke to mam nadzieje ze uda mi sie wrzucic komus cos ciekawego. No ale ostatnie dwa zdania to offtop.
podsumowujac- troche empatii nei zaszkodzi :)
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 35 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość