Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 17 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 17 Lis 2012 19:20 

Mam pilne pytanie. Nie wiem czy dobry temat ale czas mnie goni. Zarezerwowalem hotel przez Booking od dziś do wtorku i odwołali mi lot. Co teraz? Mam zapłacić za ten hotel? Co będzie jak nic nie zapłacę?
 Profil Relacje PM off  

Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️ Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️
Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN
#2 PostWysłany: 17 Lis 2012 19:35 
Awatar użytkownika

Loty: 402
Kilometry: 698 431
Krajów: 48 / 22.4%
platynowy
na otrzymanym potwierdzeniu od booking masz warunki anulowania noclegu
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 17 Lis 2012 19:52 

Bardziej mi o to chodzi jak to obejść bo nie uśmiecha mi się płacić 150 euro bo samolot nie odleciał. W jaki sposób ściągnąć mi pieniądze za hotel? Jak to wyglada? Z bookingu bedą do mnie pisać w sprawie zapłaty?
Udało się nam przebudować lot na za tydzień myślicie ze jest możliwość zmienić rezerwacje na za tydzień żeby nie stracić pieniedzy.mam prośby mój angielski jest słaby czy ktoś mógłby powiedzieć jak to napisac
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 17 Lis 2012 20:50 
Awatar użytkownika

Loty: 99
Kilometry: 160 637
Krajów: 25 / 11.7%
niebieski
Lepiej napisz jakie są warunki anulacji. jeżeli nie było opcji z możliwością anulowania to nic Ci chyba nie pomoże

To właśnie opcja jest na wypadek sytuacji jaka Ci się dziś przydarzyła

#5 PostWysłany: 17 Lis 2012 20:55 

Do dnia15 listopada z darmo do 16 listopada 46 euro i tyle było napisane .ale ja chciałbym zmienić datę na za tydzień nie. Mojej winy tylkomodwolanego lotu
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 17 Lis 2012 21:06 
Awatar użytkownika

niebieski
Podawałeś dane karty kredytowej?

#7 PostWysłany: 17 Lis 2012 21:08 

Wpisałem cyfry mojej karty platniczej a nie kredytowej
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 17 Lis 2012 21:13 
Awatar użytkownika

niebieski
Spróbuj wysłać informację do hotelu żeby przebookowali Ci ten pobyt. Z powodów niezależnych od Ciebie, załącz jakiś dokument potwierdzający zmianę lotu. Ja bym również opróżnił swoje konto na tę chwilę :D

#9 PostWysłany: 17 Lis 2012 21:16 

Mam prośbę czy mógłbyś napisać mi to po angielsku tzn prośbę zmiany rezerwacji.
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 17 Lis 2012 21:16 

jacwin77 napisał(a):
Wpisałem cyfry mojej karty platniczej a nie kredytowej

No to Peszko ;) Sciagna sobie cala kwote z karty. Czyszczenie karty nic nie pomoze, najwyzej transakcja wskoczy na minus i jeszcze dodatkowe oplaty w banku beda z tego powodu...

Przy bookowaniu mogles wykupic ubezpieczenie od takich przypadkow ale pewnie jak wiekszosc z nas postanowiles przyoszczedzic te 5 czy 10e :(
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 17 Lis 2012 21:18 

Wiem ale ja bym chciał tylko zmienić datę w rezerwacji
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 17 Lis 2012 21:36 

srebrny
Zapewne Twoje warunki anulacji wyglądają mniej więcej tak: "W przypadku anulowania lub zmian w rezerwacji do 1 dnia przed datą przyjazdu, hotel nie obciąży Gościa opłatą za anulowanie rezerwacji.W przypadku anulowania lub zmian w rezerwacji po tym terminie lub w przypadku niepojawienia się Gościa w hotelu, hotel obciąży Gościa opłatą w wysokości 100 procent opłaty za pierwszą noc.", więc tak czy inaczej hotel ściągnie Ci z karty 46 EUR. Próbować pisać do hotelu zawsze jednak możesz, może się uda przebookować bez kosztów.
 Profil Relacje PM off  

#13 PostWysłany: 17 Lis 2012 21:42 
Moderator forum

adriano84 napisał(a):
Spróbuj wysłać informację do hotelu żeby przebookowali Ci ten pobyt. Z powodów niezależnych od Ciebie, załącz jakiś dokument potwierdzający zmianę lotu. Ja bym również opróżnił swoje konto na tę chwilę :D

Dear Madam, Dear Sir,
My name is I*.N.*
I have a reservation in your hotel for the dates *tu daty rezerwacji którą masz i jej numer/kod*.
Unfortunately my flight has been cancelled. Is it possible to change the dates for *tu daty na które chcesz zmienić* ?
Is there any difference in price ?

Thank you,

Yours
I.N.

A.

Wybaczcie brak polskich znakow w niektórych postach.
 Profil Relacje PM off  

#14 PostWysłany: 17 Lis 2012 21:46 

Właśnie teraz na spokojnie przeczytałem warunki anulacji i rzeczywiście jest dokładnie tak jak napisałeś. Ale i tak zastanawia mnie to jakim cudem mogą mi ściągnąć pieniądze z konta skoro mają tylko cyfry ze zwykłej karty płatniczej a nie kredytowej. Nie znam się na tym ale moim zdaniem jest to chyba niemożliwe.
Dzięki wielkie za pomoc z tekstem. Już do nich wysyłam
 Profil Relacje PM off  

#15 PostWysłany: 17 Lis 2012 23:44 
Awatar użytkownika

niebieski
Jeżeli masz na karcie uruchomione transakcje internetowe, to mogą normalnie pobrać. Jeżeli nie masz, a jednocześnie hotel nie dokonywał pre-autoryzacji to nie pobiorą Ci środków.

#16 PostWysłany: 18 Lis 2012 00:10 

adriano84 napisał(a):
Jeżeli masz na karcie uruchomione transakcje internetowe, to mogą normalnie pobrać. Jeżeli nie masz, a jednocześnie hotel nie dokonywał pre-autoryzacji to nie pobiorą Ci środków.

Sprawdziłem w banku, opcję transakcji internetowych mam wyłączoną. Co teraz? Jak i kto upomni się o pieniądze?
 Profil Relacje PM off  

#17 PostWysłany: 28 Lis 2012 20:14 

W booking.com jest możliwość zmiany daty rezerwacji, jest to w opcjach rezerwacji.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 17 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: piotrow oraz 2 gości