Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 13 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 30 Mar 2017 19:50 
Awatar użytkownika

niebieski
Pytanie ogóle do osób które leciały lub posiadają konkretną wiedzę na temat latania balonem. Ile taka przyjemność kosztuje? Gdzie można taki lot odbyć?

City break na Malcie za 509 PLN 🌤️😎 Loty na weekend i noc w ⭐⭐⭐⭐ hotelu z krytym basenem City break na Malcie za 509 PLN 🌤️😎 Loty na weekend i noc w ⭐⭐⭐⭐ hotelu z krytym basenem
Ucieknij na słoneczne wybrzeże Costa del Sol ☀️ Wycieczka do Hiszpanii za 749 PLN 🇪🇸 Loty i noclegi w cenie 🌊 Ucieknij na słoneczne wybrzeże Costa del Sol ☀️ Wycieczka do Hiszpanii za 749 PLN 🇪🇸 Loty i noclegi w cenie 🌊
#2 PostWysłany: 30 Mar 2017 21:45 
Awatar użytkownika

niebieski
Nie leciałem, nie posiadam wiedzy na temat latania balonem, ale wiem gdzie i za ile możesz się "przelecieć" ;)

Możesz to zrobić np. w Bagan (Birma) przy wschodzie słońca...

Image

Koszt takiej przyjemności to US$395/os
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 30 Mar 2017 22:02 
Awatar użytkownika

niebieski
Nie leciałem, ale kiedyś jechałem rowerem i widziałem samochód z przyczepą opisany reklamami o urodzinowych prezentowych lotach balonem ;) . Zainteresowałem się wtedy i poszperałem w internetach. Nie będę przytaczał linków i robił kryptoreklamy, ale jest sporo ogłoszeń, ceny od 800-900 pln za lot jednoosobowy do 2700 za sześć osób. Ile taki lot trwa i inne szczegóły - do indywidualnego ustalenia, widziałem kiedyś nawet ofertę Groupona na taką atrakcję.

Tylko wtedy, gdy się śmieję...
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 30 Mar 2017 22:11 

Teraz jest świetna pora na loty nad Biebrzą : http://new.biebrza.com/?imprezy=lot-bal ... i-narwia-2
 PM off
macq91 lubi ten post.

#5 PostWysłany: 30 Mar 2017 22:12 

HON fly4free
VIII Międzynarodowy Festiwal Balonowy w Szczecinku 7-9 lipca 2017
Cytuj:
Polecieć balonem w czasie Festiwalu Balonowego w Szczecinku? Tak tomożliwe. Już dziś możesz zostać Sponsorem Festiwalu i zapewnić sobie miejsce w jednym z balonów. Piloci odwiedzający Festiwal Balonowy w Szczecinku deklarują swoją chęć wsparcia organizacyjnego imprezy. Dlatego większośc z nich godzi się zabrać na lot osoby, które angażują się w organizację imprezy bądź wspierają ją finansowo. Aby zapewnić sobie miejsce w koszu balonu, wystarczy zapisać się na listę Sponsorów imprezy i wpłacić minimum 400 zł na konto organizatorów. Szczegółowych informacji udzielamy mailowo pod adresem info@balonywszczecinku.pl

zobacz też tu -> http://www.wyprawabalonem.pl/
chwalą się najtańszym biletem w Polsce - 399 zł, oferta Lot Last Minute

Ostatnio edytowany przez pemat, 30 Mar 2017 22:20, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off
macq91 lubi ten post.

#6 PostWysłany: 30 Mar 2017 22:19 

Loty: 172
Kilometry: 333 271
Krajów: 47 / 22.0%
polecam lot nad Kapadocją w Turcji... B.dobre warunki termiczne. Ceny zależnie od sezonu i targowania. 01 września płaciliśmy 100Euro za twarz. 8-)

#7 PostWysłany: 30 Mar 2017 22:20 

Zależnie od lokalizacji, jak jesteś z centrum (Wa-wa) to polecam okolice Nałęczowa, spokojnie się można przelecieć za 500-600zł. Na północny mocny jest Szczecinek. Ktoś wrzucił wyżej Birmę, inne znane miejsca jeszcze to:
- bliżej Kapadocja w Turcji ok300E, widoki miast skalnych gratis
- dalej Masai Mara w Kenii ok. 500$ w cenie śniadnie i szampan po wylądowaniu, widok bezkresu i zwierząt również gratis.
- są też loty nad miastami - tu polecam Stockholm, ale cena skandynawska.
Osobiście w PL polecam loty nad Biebrzą - takie mini safari, łosie zamiast żyraf.

Są też firmy typu prezent marzeń itp gdzie znajdziesz oferty jak z grupona po 500zł-600zł.

Njoy.
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 31 Mar 2017 17:00 

Loty: 86
Kilometry: 133 664
Krajów: 21 / 9.8%
niebieski
http://gr.pn/2nSFZiH

Tu masz loty nad Biebrzą, nie korzystałem ale cena chyba najatrakcyjniejsza z tego co przejrzałem inne oferty.

Dodatkowo z kodem TWOJSTYL2017 masz zniżkę 21%

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

#9 PostWysłany: 31 Mar 2017 17:04 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
Tu masz ofertę lotów z Katalonii :arrow: http://www.ballooning.es/uk/
macq91 lubi ten post.

#10 PostWysłany: 31 Mar 2017 17:43 

niebieski
Pare lat temu latalem regularnie nad Mazurami, wrazenie niesamowite. Tylko nie wiem, czy firma, z ktora latalem jeszcze dziala, www.ballooning.pl wyglada na nieakualizowana od jakiegos czasu.

Laponia | Komory | Bahrajn | Senegal | Santiago de Chile | Guca | Ladakh | Palestyna | Athos | Ziemia Ognista | Syberia zimą

Instagram: @podruuznik
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 17 Mar 2018 21:06 

WITAM! Piszę prace magisterską na temat możliwości wykorzystania lotów balonem dla celów turystyki i rekreacji -polskie doświadczenia i perspektywy. Byłabym bardzo wdzięczna, gdybyście poświęcili swoje 5 minut na wypełnienie tej krótkiej anonimowej ankiety
Z góry dziękuje baaaaardzo za pomoc!!! :)

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIp ... rm?c=0&w=1
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 19 Mar 2018 11:44 

U Nas na dniach gminy kiedyś można było przelecieć się balonem aby pozwiedzać z góry okolicę. Kosztowało to 50 zł za 1h. Fajna atrakcja ale od kilku lat już nie jest organizowana ale wiem, że inne miasta i gminy też organizują takie atrakcje na festynach.

Oczywiście 50 zł od osoby, dzieci chyba połowe.
 Profil Relacje PM off  

#13 PostWysłany: 19 Maj 2018 16:07 

WITAM! Piszę prace magisterską na temat możliwości wykorzystania lotów balonem dla celów turystyki i rekreacji -polskie doświadczenia i perspektywy i brakuje mi jeszcze kilku odpowiedzi. Byłabym bardzo wdzięczna, gdybyście poświęcili swoje 5 minut na wypełnienie tej krótkiej anonimowej ankiety
Z góry dziękuje baaaaardzo za pomoc!!! :)

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIp ... rm?c=0&w=1
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 13 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości