Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1 post ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: Tigerair
#1 PostWysłany: 07 Sie 2014 23:50 

Ten temat zakładam głównie ku przestrodze . Otóż z liniami tymi łączą mnie 2 niedoszłe loty do skutku.
Planując wyjazd na Filipiny, zarezerwowałem na ich stronie bilety na trasie Puerto Princesa-Manila .
Cena wydawała się być atrakcyjną.Na ok.2 miesiące przed odlotem najpierw zauważyłem zmianę lotu w szczegółach lotu a dzień później otrzymałem tzw.ważną wiadomość e-mailem o zmianie lotu na późniejszy,
co skutkowało tym , że nie zdążyłbym na ostatni główny lot z Manili do Europy.
Oczywiście tłumaczą to na swojej stronie tzw.sezonową zmianą godzin lotów.
Nie uśmiechało mi się dzwonić na ich linię do Singapuru ,więc jedynym sposobem podjęcia dialogu jest Customer Suport Portal,
gdzie można swoje żale wyrazić- nadają numer sprawy i po jakimś czasie przysyłają informację ,
że jest im bardzo przykro ale skoro nie wykupiłem dodatkowego ubezpieczenia to nic mi nie przysługuje-
czyli musiałem kupić kolejne bilety w Air Asia - straciłem ok 250 pln.
Za bilety płaciłem kartą kredytową przy której jest dodatkowe ubezpieczenie Warty- tam też zadzwoniłem ,
ale Warta znalazła furtkę ,że zdarzenie nie miało jeszcze miejsca i żadne odszkodowanie i zwrot kosztów nie przysługuje.
Będąc na lotnisku w Puerto Princesa podszedłem do jedynego stanowiska Tigera -powiedziałem co mnie boli ale pani odpowiedziała,
że nic mi nie przysługuje i po prostu mnie zbyła -po czym zniknęła z terminala.
Podróż się odbyła, zapomniałem o tej sprawie ale cóż lecę w listopadzie Emirates do Singapuru a powrót z Indonezji i co robię?
Znowu kupuję dolot z Singapuru na Bali na stronie Tigerair gdyż mają najlepsze ceny- trochę się martwię bo mam 2,5 h na przesiadkę ale co się dzieję- dziś otrzymuję ważny e-mail od Tigerair- zmiana godzin lotu- tym razem na wcześniejszą godzinę-
praktycznie zaraz po przylocie na lotnisko zostałoby mi 30 min na odbiór bagażu i odprawę check-in , nadanie bagażu, pewnie zmiana terminala. Nie ma szans.
Wszystko zarezerwowane, cały plan ułożony i szlag go trafi- bo linia ma tylko 1 lot w ten dzień i 3 godziny wcześniej nagle zaplanowała mieć odlot mając za nic swoich potencjalnych klientów.Dzień później chyba bilety są wysprzedane bo nie ma lotu.
Co mi zostaje?? znowu próba pisania przez portal o swojej sytuacji i prośba o zwrot kasy bo muszę ponownie kupić bilety-
tym razem ok 500 pln prawdopodobnie będę do tyłu ale to już ostatni raz bo ile można.
Czy ktoś z was miał takie problemy z Tigerarem ? a może udało się odzyskać pieniądze za nieodbyty lot?Proszę o rady i info w temacie
 Profil Relacje PM off  

Tani weekend w Wilnie 😍🍺 Loty i noc w hotelu za jedyne 299 PLN ✈️🛌 Tani weekend w Wilnie 😍🍺 Loty i noc w hotelu za jedyne 299 PLN ✈️🛌
Wycieczka na Kretę w supercenie za 999 PLN 🌊😎 Tydzień w hotelu z wyżywieniem 🍴☕ Wycieczka na Kretę w supercenie za 999 PLN 🌊😎 Tydzień w hotelu z wyżywieniem 🍴☕
Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1 post ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość