Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 10 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 15 Wrz 2014 06:49 

niebieski
Witam,
Wczoraj za pomoca aplikacji mobilnej udało mi się kupić bilety na których cały bagaż rejestrowany (15+20Kg) wykupiony jest wyłącznie na dziecko a zniżka 50% na dziecko za ten bagaż została naliczona.
Przy zakupie przez stronę www przewoźnika ta zniżka w wypadku braku bagażu kupionego przez jednego z rodziców nie nalicza się.

System mobilny IOS,
wersja programu Ryanair: 2.2.268
W ustawieniach nie mam włączonej lokalizacji.

Nie jestem pewien co się będzie działo na lotnisku przy odprawie ale dostałem mailem potwierdzone bilety więc ich błędy systemowe nie powinny mnie obchodzić.

Pozdrawiam
Michał
 Profil Relacje PM off
Janek lubi ten post.

Turcja w wersji lux za 1627 PLN ☀️ All inclusive w 5* hotelu Prestige Alanya Turcja w wersji lux za 1627 PLN ☀️ All inclusive w 5* hotelu Prestige Alanya
Wczasy na Lanzarote 🌴 4* hotel Beatriz Costa & Spa z wyżywieniem za 2632 PLN Wczasy na Lanzarote 🌴 4* hotel Beatriz Costa & Spa z wyżywieniem za 2632 PLN
#2 PostWysłany: 15 Wrz 2014 12:53 

Zbanowany
W sensie ten trick obniża o 50% ceny za bagaż rejestrowany, jeżeli leci z nami dziecko?
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 15 Wrz 2014 17:49 

niebieski
Zgodnie z promocją Ryanair bagaż rejestrowany (nie tylko bagaż) dziecka jak leci z rodzicami jest o 50% tańszy jeżeli jeden z dorosłych też kupi bagaż.
Jeżeli dorosły nie kupi bagażu to cena bagażu kupionego na dziecko (przy zakupie przez www) jest normalna. W aplikacji mobilnej rabat jest udzielany niezależnie od tego czy dorosły kupi bagaż.
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 03 Lut 2016 17:17 

Hej nie wiem czy to błąd czy zamierzone działanie, ale mi się właśnie udało kupić kilka biletów i następnie wszystkie 3 bagaże dodałem na dziecko ze zniżką 50% bez konieczności wykupienia bagażu przez dorosłego!!! normalnie szaleństwo :)

czy możecie to potwierdzić?
 Profil Relacje PM off
horacy19 lubi ten post.

#5 PostWysłany: 03 Lut 2016 17:26 
Awatar użytkownika

HON fly4free
@radioel tak jest :)
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 04 Lut 2016 10:17 

@skrzat wow super, ale czy oni nie bedą kazali mi dopłacać? przecież w regulaminie jest wymaganie: "pod warunkiem wykupienia przez osobę dorosłą"
@all czy ktoś już tego próbował? czy nikt się nie czepiał? :)
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 04 Lut 2016 10:30 
Awatar użytkownika

HON fly4free
@radioel
Znam kilka osób już z tego "błędu" skorzystały i nikt nie kazał dopłacać. Oczywiście nigdzie nie dzwoń, aby to potwierdzić, bo wtedy Ryanair naprawi ten "błąd", który jest dla rodzin z dziećmi bardzo atrakcyjny :)
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 04 Lut 2016 10:56 

myślę, ze obecnie nie jest to żadna tajemnica i jest to w pełni legalne (ale jest też minus, ktoś pisał, że dziecko zachorowało i nie poleciało, czyli z bagażu nadawanego nici)

bagaz-rejestrowany,228,65826&p=683396&hilit=ryanair+baga%C5%BC+dla+dziecka#p683396
 PM off  

#9 PostWysłany: 07 Mar 2016 16:44 

Loty: 81
Kilometry: 127 461
Krajów: 17 / 7.9%
Czy korzystał ktoś z rabatu 20% na trzecią podróż "Bonus rodzinny 20% zniżki na trzecią podróż rodzinną w danym roku."

Dokonałem w tym roku dwóch rezerwacji obejmujących to samo dziecko (leciało z różnymi opiekunami; pełna podróż, bez dokupowania żadnych usług dodatkowych) i chciałem wnioskować o przyznanie tego rabatu na kolejną podróż.
Jednak w formularzu kontaktowym pojawia się zapis, który wskazuje, że dopiero w następnym roku kalendarzowym będzie możliwe uzyskanie tej zniżki, a po drugie, odebrałem to tak, że powinienem był zamówić jedną z usług Family Extra dla tych dwóch lotów (50% rabatu na usługi dodatkowe do lotu).

Cytuj:
Customers must have flown twice (return flights) with Ryanair using Family Extra discounts between 01st Jan 2015 and 31st Dec 2015 to be eligible for the Fly n Save discount promotion.

Stąd moje pytanie, czy ktoś może korzystał i mógłby mi rozjaśnić zanim zwrócę się z wnioskiem o to (chociaż nic mi nie zaszkodzi spróbować).

https://www.ryanair.com/gb/en/useful-in ... mily-extra

Aha, z oferty Family Extra można również skorzystać podczas dokonywania rezerwacji przez stronę internetową.
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 06 Kwi 2016 13:20 

Czy te dwa loty uprawniające do 20% zniżki na trzeci, to po prostu jeden lot powrotny A->B, B->A?
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 10 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 6 gości