Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 17 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 20 Sie 2012 23:31 

Witam,
jeśli ktoś widziałby gdzieś jakiekolwiek promocje na podanej w temacie trasie (albo jeśli ktoś wie, gdzie szukać atrakcyjnych cenowo lotów z USA) - proszę o pomoc. Gdzieniegdzie przewija się na stronach z biletami atrakcyjna oferta AerLingus za nieco ponad 1000zł, jednak gdy przychodzi do rezerwacji, robi się z tego ponad 1000zł więcej...wie ktoś, czemu tak się dzieje?
 Profil Relacje PM off  

Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️ Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️
Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN
#2 PostWysłany: 21 Sie 2012 01:20 

niebieski
Z tego co widzę to ceny w dwie strony są porównywalne z cenami w jedną... Za tysiąc złotych się nie znajdzie, około dwóch tysięcy... Proponuję poszukać na SkyScanner, TravelPapa, Momondo czy eDreams. Warto sprawdzić siatkę połączeń (choćby na http://en.wikipedia.org/wiki/Logan_Inte ... al_Airport) i szukać u każdego przewoźnika po kolei, nawet z przesiadkami, bo to czasem tańsze. Życzę szczęścia :]

#3 PostWysłany: 21 Sie 2012 01:29 

niebieski
Myślę, że najtaniej byłoby Icelandair, ale 27 września. To koszt 399 dolarów amerykańskich w jedną stronę. Lot to Londynu z przesiadką na Islandii (9 godzin przerwy).

#4 PostWysłany: 21 Sie 2012 23:10 

dzięki za odzew! :) mogłabyś podać mi link do tej oferty za 399$? :)
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 22 Sie 2012 01:00 

niebieski
Niestety tych lotów za 399 dolarów już w systemie nigdzie nie widzę... Tak to już jest z biletami lotniczymi, że im mniej czasu do wylotu tym drożej, a miejsc w każdej klasie jest ograniczona liczba... Widzę, że Aer Lingus dowalił teraz niezłą cenę - powyżej 600 dolarów. Na chwilę obecną znalazłem kilka znośnych cenowo lotów na kilku innych stronach :)

25.09.2012
Boston - London (REZERWACJA NA STUDENTUNIVERSE.COM - trzeba być uczniem lub studentem, po wpisaniu kodu YESNEW przy płatności otrzyma się jeszcze 20,00 USD zniżki)
1. Virgin Atlantic, 382,00 USD, nonstop
2. Iberia (operated by British Airways), 393,00 USD, nonstop
3. Lufthansa (operated by Air Canada), 395,00 USD, via YUL

25.09.2012
Boston - London (REZERWACJA NA STATRAVEL.COM - trzeba posiadać kartę ISIC lub IYTC do rezerwacji)
1. Virgin Atlantic, 358,70 USD, nonstop
2. Iberia (operated by British Airways), 388,70 USD, nonstop

25.09.2012
Boston - London (REZERWACJA NA AIRTKT.COM)
1. British Airways, 423,00 USD, nonstop

25.09.2012
Boston - Warsaw (REZERWACJA NA WEBJET.COM)
1. American Airlines, 606,57 USD, via LHR
2. LOT Polish Airlines (operated by Air Canada), 608,25 USD, via YYZ

25.09.2012
Boston - Warsaw (REZERWACJA NA STUDENTUNIVERSE.COM)
1. Lufthansa, 525,00 USD, via MUC
2. Swiss, 532,00 USD, via ZRH

25.09.2012
Boston - Warsaw (REZERWACJA NA FLY.COM)
1. SAS, 523,00 USD, via IAD&CPH

Osobiście gdybym miał lecieć do Polski to wybrałbym Swiss z sympatii do nich i z powodu dobrej jakości usług. Natomiast do Londynu polecam Virgin Atlantic, ale żeby mieć tak niską cenę trzeba być studentem więc pozostaje British Airways. Daj znać jak poszła rezerwacja i co wybrałaś :)

#6 PostWysłany: 22 Sie 2012 02:34 

Wow! dzięki za namiary na bilety :)
powiem Ci, że jestem bardzo sceptyczna co do ceny, jaką oferuje studentuniverse.com - na stronie Virgin Atlantic ten lot kosztuje o 1000USD (sic!) więcej - nie wiem więc, skąd tak niska cena? Już raz - kilka dni temu - nacięłam się na taką "promocję" na bravofly.com i pieniądze na mojej karcie kredytowej mam dalej zblokowane, czekam na ich zwrot - bo po rezerwacji biletu okazało się, że on w takiej cenie, jak podana, nie istnieje - więc wolę tym razem uważać ;) a szkoda, bo tak się składa, że jestem studentką i byłoby miło mieć te 20$ zniżki..
W sieci dalej wiszą te bilety z IcelandAir i poważnie się nad nimi zastanawiam, bo nie wiem, czy dobrze sprawdziłam, ale chyba IcelandAir zezwala na 32kg bagażu rejestrowanego?:O co by mi się, po 3-miesięcznym pobycie w Kanadzie i USA, przydało :P ;)
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 22 Sie 2012 11:14 

niebieski
Munczika napisał(a):
Wow! dzięki za namiary na bilety :)
powiem Ci, że jestem bardzo sceptyczna co do ceny, jaką oferuje studentuniverse.com - na stronie Virgin Atlantic ten lot kosztuje o 1000USD (sic!) więcej - nie wiem więc, skąd tak niska cena? Już raz - kilka dni temu - nacięłam się na taką "promocję" na bravofly.com i pieniądze na mojej karcie kredytowej mam dalej zblokowane, czekam na ich zwrot - bo po rezerwacji biletu okazało się, że on w takiej cenie, jak podana, nie istnieje - więc wolę tym razem uważać ;) a szkoda, bo tak się składa, że jestem studentką i byłoby miło mieć te 20$ zniżki..
W sieci dalej wiszą te bilety z IcelandAir i poważnie się nad nimi zastanawiam, bo nie wiem, czy dobrze sprawdziłam, ale chyba IcelandAir zezwala na 32kg bagażu rejestrowanego?:O co by mi się, po 3-miesięcznym pobycie w Kanadzie i USA, przydało :P ;)

StudentUniverse po prostu oferuje bilety w taryfach studenckich. Mają też dla 'adult', ale znacznie droższe - takie jak wszędzie. Poza tym różne biura podróży mają różne zniżki, różny dostęp do taryf etc. Nawet kraj zarejestrowania biura podróży ma duży wpływ na cenę. Opinie...
http://www.bbb.org/boston/business-revi ... -ma-80752/
http://www.facebook.com/studentuniverse?sk=reviews
http://www.tripadvisor.com/ShowTopic-g1 ... ravel.html

Ale jeśli się boisz, chyba jednak lepiej kupić BA niż Iceland. Co prawda bagażu 23 kilogramy, ale komfort nieporównywalny. Chociaż w Iceland masz nawet dwie sztuki bagażu w cenie biletu: http://www.icelandair.us/information/ba ... d-baggage/ :)

Co do zwrotu. Bravofly uważałem za dobry serwis, powinnaś żądać od nich wystawienia biletów, bo zawarliście umowę i pobrali środki. Ale jeśli chcesz zwrotu - skontaktuj się z bankiem i niech zrobią chargeback.

#8 PostWysłany: 23 Sie 2012 00:22 

Ok, zaufałam StudentUniverse - stwierdziłam, że po tym, jak mnie weryfikowali, czy jestem studentką, zasługują na zaufanie i zakupiłam bilet Boston-Frankfurt-Warszawa na środę, 26-go września, oczywiście Lufthansa :) wczoraj ten lot kosztował jeszcze mniej - dziś, po zniżce 20$, zapłaciłam 517$ :) mam nadzieję, że nie powtórzy się moja historia z 2008 roku, kiedy to Lufthansa strajkowała i odwołali mi lot właśnie z Bostonu przez Frankfurt do Warszawy.. :P
Wielkie dzięki za pomoc, btw :) kimkolwiek jesteś - jesteś MEGA! :D

Co do bravofly.com i moich pieniędzy - dzwoniłam do mojego banku (mbank) i miły pan mnie uspokoił - powiedział, że jeśli bravofly faktycznie tylko "zamroziło" środki na koncie, a ich nie pobrało, to - jeśli faktycznie anulowali tę transakcję (a tak twierdzą), środki niedługo wrócą na moje konto. Jeśli natomiast nie przyślą żadnego potwierdzenia ani w jedną, ani w drugą stronę dla banku - wtedy po 14 dniach blokada na koncie zostaje anulowana i środki wracają na konto. Więc może nie będzie tak źle - chociaż przyznam szczerze, że jest to denerwujące - na szczęście nie potrzebuję tych pieniędzy teraz. A bravofly.com ma nieciekawe opinie w internecie - wystarczy wejść na ich stronę na fb i poczytać - zreszta na innych stronach jest to samo ;)
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 23 Sie 2012 01:02 

niebieski
Nie jestem 'kimkolwiek', a zwykłym młodym mieszkańcem Bydgoszczy ;P
Good, że udało się Lufthansą do Warszawy :) Jeśli masz już numer rezerwacji i wystawiony bilet (sprawdź najlepiej na CheckMyTrip) to nie ma się czym martwić. Warto na tej trasie też sobie jakieś mile w Miles&More dorzucić ;)

#10 PostWysłany: 24 Sie 2012 00:05 

nie wiem, co to jest to CheckMyTrip? i jakim cudem mogę tam sprawdzać cokolwiek o mojej podróży? oraz: nie ogarniam tego Miles&More, w sumie to podróżuję samolotami głównie w wakacje, do USA i z powrotem, więc chyba nic za bardzo nie zyskam? ;)
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 24 Sie 2012 00:28 

niebieski
CheckMyTrip: https://www.checkmytrip.com/cmt/apf/cmt ... E=NCMTNCMT Tutaj wpisuje się swoje nazwisko i kod rezerwacji, wtedy pokazują się wszystkie dane lotu i numer biletu, a także czy bilet jest w pełni wystawiony. A takim cudem, że większość biletów lotniczych wielu linii jest w systemie Amadeus, który udostępnia tę stronę :)
Miles&More: http://www.miles-and-more.com/online/po ... id=1000340 Latając na takich trasach choćby da się zebrać mile na darmową podróż, często bywają 'promocje milowe' ;) To nic nie kosztuje, warto się zapisać i przy odprawie wpisać swój numer karty, a także zgłosić się po mile za poprzednie przeloty.

#12 PostWysłany: 24 Sie 2012 00:32 

niebieski
Przykładowo za przelot z Bostonu do Warszawy dostaniesz około dwóch tysięcy mil, a już za pięć tysięcy mil zaczynają się nagrody: https://www.miles-and-more.com/online/m ... id=1000340 :) Najbardziej opłacają się jednak bilety za mile w kierunku Afryka/Azja/Ameryka, do Europy mniej, bo trzeba dopłacać podatki.

#13 PostWysłany: 24 Sie 2012 00:36 

niebieski
Jeśli zdecydujesz się na M&M to przy rejestracji wyraź zgodę na otrzymywanie newslettera Lufthansy, dostaniesz za to 500 mil i będziesz otrzymywać ciekawe oferty na e-mail. Swój numer M&M dodasz do rezerwacji na http://www.lufthansa.com/pl/pl/Moje-rezerwacje :) Przy okazji proponuję tam zmienić posiłek na 'specjalny' według własnych preferencji. To też nic nie kosztuje, ale te standardowe są mniej smaczne. Takie tam drobiazgi :P

#14 PostWysłany: 28 Sie 2012 23:26 

wow wow wow! :O dzięki wielkie za te wszystkie informacje! :D
 Profil Relacje PM off  

#15 PostWysłany: 29 Sie 2012 01:22 

niebieski
Nie ma za co ;) A bilet jest wystawiony? :)

#16 PostWysłany: 29 Sie 2012 04:47 

no chyba tak, skoro na checkmytrip.com oba loty mają status "potwierdzono"?:)
 Profil Relacje PM off  

#17 PostWysłany: 29 Sie 2012 11:40 

niebieski
Tak :) Czyli Student Universe działa :P Dzięki i pozdrawiam. Miłego lotu :)

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 17 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 6 gości