Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 04 Mar 2013 13:47 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Witam,

uzbierałem wystarczającą liczbę mil (33 tyś.) by polecieć gdzieś w obrębie Europy w ofercie FlySmart bez żadnych dodatkowych dopłat i ze względu na brak perspektyw na dalsze zbieranie mil do jakiś poważniejszych interkontynentalnych podróży, postanowiłem skorzystać właśnie z tej oferty.

I teraz pojawia się pytanie - gdzie najbardziej opłaca się polecieć za te 33 tyś. mil? Chodzi o jakieś europejskie miasto ciekawe z turystycznego punktu widzenia, a jednocześnie takie, do którego bilety z Polski (z Warszawy) są stosunkowo drogie i ciężko tanio się tam dostać. Oczywiście z góry odrzucam wszystkie te destynacje, do których lata LOT, gdyż wszędzie tam przy okazji Szalonej Środy da się polecieć za ok. 400 PLN, a także te do których z Polski można polecieć francą i inną różową landrynką.

Moim nr 1 jak na razie jest Lizbona, ale może podpowiecie jeszcze coś innego ciekawszego, na co ja dotychczas nie wpadłem?
Czysto teoretycznie za tą ilość mil można by polecieć też na Islandię, ale na tym kierunku dostępność biletów za mile jest niemalże zerowa, więc nawet nie próbuję szczęścia...

Z góry dzięki za podpowiedzi!
 Profil Relacje PM off  

Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️ Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️
Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN
#2 PostWysłany: 04 Mar 2013 13:52 
Redaktor F4F
Awatar użytkownika

Loty: 1
Kilometry: 539
Krajów: 2 / 0.9%
Ja rok temu w lipcu zrobiłem za mile WAW-OPO-LIS-WAW, więc można także multi-city zrobić.
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 04 Mar 2013 14:12 
Awatar użytkownika

niebieski
Do Lizbony można się za mniej niż 400zł dostać z Berlina, więc dla mnie ten kierunek też odpada.

#4 PostWysłany: 04 Mar 2013 14:14 

Zbanowany
niebieski
Może Azory?
Tylko też może być problem z dostępnością biletów-nagród...
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 04 Mar 2013 14:23 
Awatar użytkownika

HON fly4free
kerad85 napisał(a):
Do Lizbony można się za mniej niż 400zł dostać z Berlina, więc dla mnie ten kierunek też odpada.

Jednak z Warszawy do Berlina jest kilkaset kilometrów, a nie każdego interesuje wielogodzinna podróż autokarem tam i z powrotem, w ramach kilkudniowego wypadu.
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 04 Mar 2013 14:40 

złoty
Ja bym się nie śpieszył z wydawaniem mil i poczekał na nową milową promocję w LOT która powinna być od kwietnia - wtedy za 10k mil + niskie taxy można gdzieś polecieć. Tobie starczy aż na 3 takie bilety.

Wydawanie 33k na przelot w Europie to moim zdaniem nie jest mądry pomysł (no chyba że mile wkrótce wygasają albo musimy gdzieś polecieć gdzie bilet jest drogi).

#7 PostWysłany: 04 Mar 2013 14:49 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Wszędzie tam, gdzie polecę z LOTem za 10k mil + ok. 250 PLN dopłat, polecę też bez mil za ok. 400 PLN w SŚ, więc dla mnie jest to kiepska propozycja.
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 04 Mar 2013 15:00 

złoty
kemot napisał(a):
Wszędzie tam, gdzie polecę z LOTem za 10k mil + ok. 250 PLN dopłat, polecę też bez mil za ok. 400 PLN w SŚ, więc dla mnie jest to kiepska propozycja.

Niezupełnie. Ja za 10k (+ niskie taxy) leciałem do Bejrutu i Kairu a te kierunki są zazwyczaj b. drogie, więc była to świetna okazja. Oczywiście nie wiadomo czy w nowej promocji będzie coś podobnego.

W promocji która jest teraz można polecieć z PL do USA, Kanady i Afryki za 30k mil, jednak taxy to 1500-1600zł więc średnio opłacalne.

Ja bym na Twoim miejscu zostawił mile np. na jakieś "positioning flights". Np. kupisz mega-super-hiper bilet gdzieś w świat z wylotem z BCN a powrotem do Kopenhagi. I do tego dokupujesz multi-city za 33k mil i masz podróż gotową, bez liczenia na FR/W6 które może nie pasować z dolotami.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości