Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
brazylia-covid,744,155182

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 213 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 7, 8, 9, 10, 11
Autor Wiadomość
#201 PostWysłany: 17 Sty 2021 11:00 
Awatar użytkownika

Loty: 381
Kilometry: 836 349
Krajów: 79 / 36.9%
niebieski
Właśnie na Latam nie ma tego pierwszego odcinka, ale po zmianie godzin dzwoniłem do Lufy i oni twierdzą że u nich wszystko ok. Ale lepiej dmuchać na zimne, żeby nie mieć takich sytuacji jak kolega @Woy

Image
 Profil Relacje PM off  

USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️ USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️
Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨 Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨
#202 PostWysłany: 17 Sty 2021 11:03 

srebrny
Nie wiemy dokładnie jaką miał sytuację.
Papier od wystawcy biletu jest wiążący, a nie co inne systemy pokazują.
Wydruk weź ze sobą. Jak masz czas, to możesz dzwonić wyjaśniać sprawę.
 Profil Relacje PM off  

#203 PostWysłany: 17 Sty 2021 11:09 

niebieski
Potwierdzenie nowej rezerwacji od konsultanta LATAM, poprawny widok na stronie LATAM, w tripcase jakby dwie rezerwacje nałożone na siebie. Fakt, że nie dzwoniłem do Lufthansy i nie potwierdzałem widoczności rezerwacji u nich i dopiero na lotnisku się okazało, że nie jest ok. Jeśli Lufa wszystko potwierdza, to może nie ma powodu do niepokoju.
 Profil Relacje PM off
mmaratonczyk lubi ten post.

#204 PostWysłany: 17 Sty 2021 11:15 
Awatar użytkownika

niebieski
Mnie jeszcze martwi to że mam powrót przez LHR a wiadomo na razie do 15 lutego szlaban. Może konsultant wypowie się w tej kwestii :?: :?:

Image
 Profil Relacje PM off  

#205 PostWysłany: 19 Sty 2021 18:03 

niebieski
Rozliczałem właśnie wstecznie mile Miles and More za te loty i wyszło ponad 8200 za osobę, czyli 33 tys. za rodzinę! Takim oto sposobem mój ostatni lot do Tanzanii wyszedł praktycznie za darmo :D
 Profil Relacje PM off
OSK lubi ten post.

#206 PostWysłany: 22 Sty 2021 14:18 

Ja dostałem wczoraj mail od Gotogate, iż loty zostały skasowane i w związku z tym, że nieudanie próbowali oni u przewoźnika przebookować loty na inne, to kasują mi rezerwację. Tyczy się to lotu Air France w datach 28.02 - 10.03 (Warszawa - Paryż - Rio). Co ciekawe po wczorajszym mailu, sprawdzałem system rezerwacyjny AF i faktycznie - interesujących nas połączeń nie było w systemie. Dziś rano wróciły one jednak do systemu w niezmienionych godzinach... W systemie AF nasza rezerwacja wisi cały czas jako potwierdzona.
 Profil Relacje PM off  

#207 PostWysłany: 04 Lut 2021 00:36 
Awatar użytkownika

niebieski
Trzeba będzie jeszcze trochę poczekać na Brazylię. Dzisiaj anulacja od linii ale ze względu na "mutanty covidowe" i zamknięcie się Europy na Brazylię. Dobra informacja taka , że bilet jest otwarty przez 12 miesięcy i może uda się go jeszcze wykorzystać. :D

Image
 Profil Relacje PM off  

#208 PostWysłany: 04 Lut 2021 09:48 

Mozesz napisać kiedy miałes miec wylot, i jaką trasę? Co wypadło?
14-28.02 mam Prg-Rio-Ber i ciągle wszystko sie trzyma a z tego co widzę AF spokojnie sobie lata. Nie wiem kogo oni tam wożą skoro teoretycznie trzeba miec ważny powod by z Francji wylecieć.
Nie ukrywam ze czekam na jakąs zmiane rozkladu by przesunąc termin.
 Profil Relacje PM off  

#209 PostWysłany: 04 Lut 2021 12:04 
Awatar użytkownika

niebieski
@beyond wylot miałem mieć 13 lutego ale liniami LA w konfiguracji FRA-GIG-LHR, oczywiście początek i koniec w Mediolanie.

Image
 Profil Relacje PM off
beyond uważa post za pomocny.

#210 PostWysłany: 04 Lut 2021 23:38 
Awatar użytkownika

Loty: 279
Kilometry: 414 687
Krajów: 54 / 25.2%
niebieski
U mnie jakoś z tydzień temu wróciła kasa od lastminute, choć do ostatniej chwili przekonywali, żeby wziąć voucher od nich (trochę eur więcej), ale nie miałam takiego zamiaru. Loty miałam skasowane, miały być w II połowie listopada, więc ze zwrotem całkiem sprawnie się uwinęli (w porównaniu do go2hell np.). Szkoda mi tego Rio, to był mega deal, ale na pewno się kiedyś trafi znów..
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#211 PostWysłany: 03 Lip 2021 01:44 
Awatar użytkownika

niebieski
Wreszcie udało się wykorzystać te tanie bilety. Problem byl tylko jeden - Iberia w Mediolanie LIN nie daje biletu na całą podróż a tylko do Madrytu i trochę jest malo czasu na pobranie biletów. Dalszą podroz mieliśmy Latam Airlines . Po niedawnej aktywacji biletów zdążyli nam już namieszać w biletach powrotnych , które na dzień dzisiejszy mamy otwarte , więc mozemy wracać w kazdej chwili. Ale nie zamierzamy wracać za szybko :D

Image
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#212 PostWysłany: 03 Lip 2021 10:10 
Awatar użytkownika

Loty: 284
Kilometry: 501 833
Krajów: 52 / 24.3%
niebieski
@mmaratonczyk
Jak działają te bilety open w Latam? Można wybrać dowolną datę czy są jakoś ograniczone np. dostępnością danej klasy rezerwacyjnej itp?
Mam wciąż bilety na październik ale najchętniej przeniósłbym loty na kolejny rok, zwłaszcza, że obecnie mam przesiadki w Niemczech (czyli zdaje się by mnie nie wpuścili do samolotu przy locie powrotnym). Ale jeden z lotów (krajówka w Brazylii) został właśnie anulowany i mogę m.in. zmienić całość na bilet open.
 Profil Relacje PM off  

#213 PostWysłany: 03 Lip 2021 12:45 
Awatar użytkownika

niebieski
Datę możesz wybrać dowolną w ciągu 12 msc . Miejsce wylotu i docelowe muszą być takie same a przesiadki już mogą być inne. Oczywiście muszą być wolne miejsca ale z tym raczej nie ma problemów Jeżeli jakieś państwo ma blokadę to oni wiedzą i zamieniają na inny kraj. Miałem Londyn na przesiadce i tego od razu nie proponowali. Sytuacja się zmienia i może być różnie W dniu powrotu miałem przez Madryt ale wyrzucili go z siatki w tym dniu i mogę wziąć Paryż ale na razie nic nie robie bo chce wrócić na koniec sierpnia a jak sytuacja covidowa zmusi to wtedy trzeba będzie wracać wcześniej :)

Image
 Profil Relacje PM off
worminfested lubi ten post.
worminfested uważa post za pomocny.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 213 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 7, 8, 9, 10, 11

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Google Feedfetcher oraz 7 gości