Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 32 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
#21 PostWysłany: 08 Cze 2013 19:06 

aha i jeśli chodzi o wysyłanie faksów. W regulaminie, a bliżej w najczęściej zadawanych pytaniach podany jest nr+353 18121230 - na który należy wysyłaś prośby o zwrot kosztów w okreslonych warunkach.
Dzwoniłam na infolinię i tam gościu podał mi nr +353 18121676.

Faksy czynne są non stop 24h/7 dni w tygodniu.
 Profil Relacje PM off  

Turcja w wersji lux za 1627 PLN ☀️ All inclusive w 5* hotelu Prestige Alanya Turcja w wersji lux za 1627 PLN ☀️ All inclusive w 5* hotelu Prestige Alanya
Wczasy na Lanzarote 🌴 4* hotel Beatriz Costa & Spa z wyżywieniem za 2632 PLN Wczasy na Lanzarote 🌴 4* hotel Beatriz Costa & Spa z wyżywieniem za 2632 PLN
#22 PostWysłany: 08 Cze 2013 22:06 

A jak długo czekales? Ja 14 dni juz....
 Profil Relacje PM off  

#23 PostWysłany: 17 Lut 2018 17:47 

Niestety, przez nagłą częściową utratę słuchu wylądowałam na 5 dni w szpitalu, dzień przed wylotem. Przepadły mi dwa bilety - pierwszy linią Aegean, powrotny Ryanair. O ile w przypadku pierwszego w ogóle nie mogę znaleźć informacji o jakichkolwiek zwrotach w klasie ekonomicznej, w Ryanairze mają nawet formularz do zwrotów w przypadku ciężkiej choroby. Wypełniłam, wysłałam i odpowiedź przyszła niemalże natychmiast - przykro im, ale wniosek odrzucony - wszystkie bilety są nierefundowane... Czy jest jakaś szansa, żeby to jakoś wygrać, czy nie przysługują mi jakieś prawa?
 Profil Relacje PM off  

#24 PostWysłany: 17 Lut 2018 18:02 

Moje info na temat Ryanaira, pewnie do wyszukania na ich stronie:

In the case of Death of an immediate family member (spouse, civil partner, mother, father (including step parents), mother/father in law, brother, sister (including step siblings), brother/sister in law, child (including step child), grandparent or grandchild) within 28 days of intended travel Airline will refund with a no - nominal voucher

Refund in case of ILLNESS is not permitted.
 Profil Relacje PM off  

#25 PostWysłany: 17 Lut 2018 18:05 

niebieski
@cyrious Prawo masz tylko jak wykupiono ubezpieczenie od rezygnacji.Zazwyczaj nagły pobyt w szpitalu,udokumentowany odpowiednio, był w FR i W6 uznawany.Najczęściej nie jako zwrot pieniędzy tylko voucher lub suma do wykorzystania na ich inne loty.Działa to jednak nie na zasadzie obowiązku a raczej dobrej woli.
 Profil Relacje PM off  

#26 PostWysłany: 09 Kwi 2018 14:55 

niebieski
Mój Tata miał wykupiony bilet w Ryanair, niestety zachorował - po kontakcie Ryanair dał do wyboru albo zwrot pieniędzy albo przepisanie biletu na inną osobę. Także zwracają pieniądze jeśli jest podstawa ku temu.
 Profil Relacje PM off  

#27 PostWysłany: 09 Kwi 2018 14:57 

Tak bez dokumentacji na czacie "pasażer zachorował i o! proszę zwrot :?: :!:

Takie rzeczy tylko za dokumentacją, przynajmniej w 99,99% spraw
 PM off  

#28 PostWysłany: 10 Kwi 2018 23:07 

niebieski
@gorny77 a czy ja napisałem ze bez dokumentacji ? Chociaż wystarczyło jedno zaświadczenie ze szpitala o przebytej operacji i bez problemów się obyło. Jeśli ktoś na prawdę zachorował to pieniądze odzyska.
 Profil Relacje PM off  

#29 PostWysłany: 11 Kwi 2018 07:27 

srebrny
Ale po co generalizujesz?!
Masz dostęp do statystyk FR i regulaminów wewnętrznych?!
Jeśli miałbym zastosować twoją metodę analizy, to napisałbym, że w przypadku ciężkiej choroby FR nigdy nie zwraca pieniędzy, ale po jednym przypadku nie stawiam tezy!
 Profil Relacje PM off  

#30 PostWysłany: 26 Sty 2019 01:07 
Awatar użytkownika

Loty: 91
Kilometry: 169 762
Krajów: 28 / 13.1%
niebieski
Starał się ktoś o jakiś zwrot w przypadku rezerwacji lotu z voucherem? Jeden z dwóch pasażerów trafił do szpitala na dobę przed lotem, na ponad tydzień. Ma ktoś jakieś doświadczenia?

#31 PostWysłany: 26 Sty 2019 01:18 

niebieski
@Reporter Zawsze warto napisać/skontaktować się(najlepiej przed lotem) jeśli jest mocna dokumentacja lekarska .Dużo też zależy od podejścia osoby rozpatrującej,voucher nie przekreśla szans.
 Profil Relacje PM off  

#32 PostWysłany: 28 Sty 2019 22:11 
Awatar użytkownika

Loty: 91
Kilometry: 169 762
Krajów: 28 / 13.1%
niebieski
Spróbuję po otrzymaniu wypisu ze szpitala. Wiem, że lepiej przed lotem ale w przypadku zdrowia drugiej osoby nawet nie myślałem o biletach..

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 32 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 6 gości