Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 12 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: filipiny
#1 PostWysłany: 07 Mar 2014 16:53 
Awatar użytkownika

niebieski

Dokąd
  • filipiny

Data wylotu
  • 05.12.2014

Długość pobytu
  • 30 dni

Bagaż
  • Bagaż rejestrowany

Sam znalazłem
  • 3000 może trochę taniej

Dodatkowe informacje
  • Cześć
    Chciałem się wybrać w zimie na miesiąc na Filipiny. Zeby kupić bilet jeszcze za wcześnie ale żeby zrobić rezerwację w hotelu za rozsądne pieniądze to już czas.
    Stąd mam pytanie bo może ktoś będzie mieć wiedzę, oczywiście nie można określic czasem czegoś co do dnia ale można cos prognostykowac w oparciu np.o politykę linii lotniczych
    Jak już wspominałem interesuje mnie miesiąc filipiny
    jak myslicie kiedy będą najtańsze bilety
    5 grudzień-5 styczeń
    20 grudzień-20 styczeń
    5 styczen- 5 luty
    kiedyś w którymś miejscu czytałem ze na sylwestra czasem mozna znaleźć coś tańszego
    dla mnie to wcale nie jakiś wyjątkowy dzień więc może
    pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️ Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️
Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN
 Temat postu: Re: filipiny
#2 PostWysłany: 07 Mar 2014 16:58 

Loty: 43
Kilometry: 103 267
Krajów: 17 / 7.9%
spokojnie zrobisz rezerwację w wakacje lub nawet na miejscu. Teraz to chyba za wcześnie. Z biletami tak samo - poczekaj do wakacji.

Image
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 07 Mar 2014 17:15 

niebieski
http://cebupacificair.com/ ma promocję na loty po Filipinach w podanym terminie więc korzystaj.
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 07 Mar 2014 17:28 
Awatar użytkownika

Loty: 126
Kilometry: 294 821
Krajów: 31 / 14.5%
niebieski
czapla napisał(a):
http://cebupacificair.com/ ma promocję na loty po Filipinach w podanym terminie więc korzystaj.

Nie mając kupionych biletów na lot główny, czyli z Europy na Filipiny raczej nie ma sensu kupować jeszcze biletów do lotów wewnątrzkrajowych na Filipinach...
Same linie Cebu Pacific faktycznie całkiem fajne i opłaca się kupować loty z wyprzedzeniem bo zdarzają się naprawdę niskie ceny.
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 07 Mar 2014 17:37 
Awatar użytkownika

niebieski
Cebu Pacific lata też do Dubaju. Przykładowo na styczeń i powrót w lutym Dubai - Manila w dwie strony wychodzi ok. 1700 AED (1420 zł) bez bagażu (bagaż dodakowo 160 AED/15 kg) . Biorąc pod uwagę zniesienie wiz do Emiratow i połaczenia z WizzAir może to nie być zła opcja.
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 07 Mar 2014 17:39 
Awatar użytkownika

niebieski
Raczej nie stawiaj na termin 20.12 - 20.01 - w święta Filipińczycy też świętują i mają wtedy wysoki sezon plus, tak samo w sylwestra. Okres zaraz po Nowym Roku z reguły to taki lekko obniżony sezon w szczycie sezonu.
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 07 Mar 2014 17:49 

Loty: 43
Kilometry: 103 267
Krajów: 17 / 7.9%
oprócz Cebu Pacific jest jeszcze Air Asia, Pal Express i kilka innych małych. Promocje spokojnie znajdziesz na dwa miesiące przed wyjazdem. Ja co prawda kupiłęm loty wewnątrzazjatyckie nie mając jeszcze biletu do azji - no ale to ryzyko 100zł było. :)

Image
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 07 Mar 2014 18:43 

Loty: 32
Kilometry: 67 858
Krajów: 11 / 5.1%
grzesiekc napisał(a):
Zeby kupić bilet jeszcze za wcześnie ale żeby zrobić rezerwację w hotelu za rozsądne pieniądze to już czas.

Pozwolę się nie zgodzić ;) Właśnie wróciłem z Filipin, trwa tam teraz pora sucha i sezon turystyczny. Zarezerwowałem jedynie pierwszą noc, reszta na żywioł i nie było z tym najmniejszego problemu (byłem sam) :) Przyjeżdżałem na miejsce, patrzyłem w Lonely Planet i decydowałem, gdzie chcę dzisiaj spać. Ani razu mnie nie zawrócili z powodu braku miejsca. Co ciekawe, często dostawałem zniżki, bo się pojawiałem wieczorem i wychodziło taniej niż jakbym zarezerwował wcześniej!

Poza tym Twój plan musi być dosyć elastyczny - Filipiny to kraj, który nie raz Cię zaskoczy, zwłaszcza jeśli zamierzasz tam spędzić miesiąc. Mnie m.in. zaskoczyła noc i ulewa, gdy wracałem skuterem i stwierdziłem, że nie jestem w stanie dotrzeć z powrotem do hotelu. Na szczęście nawet w największych wiochach można mieć internet w komórce i znalazłem nocleg w Loboc. Potem 3 miejscowych wnosiło mój skuter po drewnianych schodach na most częściowo zniszczony przez trzęsienie ziemi.
Spotkałem również parę, która twierdziła, że Cebu Pacific odwołało im 2 loty i zaproponowało inne terminy. Podobno nie jest to rzadka praktyka ze strony tego przewoźnika. Tak więc Twój misterny plan noclegowy może wziąć w łeb ;)

Ja tam byłem tylko 2 tyg., ale były one naprawdę szalone ;) Pływanie z rekinem wielorybim, wjazd quadem pod stóp wulkanu, widok latających ryb, kolizja na motorze, wyraki, spotkanie Polaków wolontariuszy, czekoladowe wzgórza, 160 km na skuterze głównie w deszczu, nocleg w Loboc, ladyboys, spalone plecy, wodospady, rajskie plaże, laguny i krystaliczna woda ;) Aż strach pomyśleć, co by się przez miesiąc działo ;)
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 08 Mar 2014 02:19 
Awatar użytkownika

niebieski
witam ponownie
dzięki za opinie
kupiłem może się komuś przyda
turkish 17.12 -22.01 ale jest kilka innych terminów,dla mnie idealnie dlatego się zdecydowałem 30 dni filipiny, można sie idealnie wpasować i bez wizy zobaczyc chociaż namiastkę chin
warszawa-szanghaj
cena 1885 zł przez bravo fly
+ manila-szanghaj w 1 stronę air asia ok. 150 zł
wolę chiny niż dubaj :)
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 08 Mar 2014 10:52 

własnie ogladam fotki z Palawan na Filipinach i sie zakochałam. Mam zaplanowany urlop - 3 tyg od pierwszego września i planowaam Bali. Przeraża mnie jednak cena biletów. Piszecie tu o cenach w okolicach 2000. Bardzo Was prosze napiszcie mi gdzie znajdujecie takie tanie loty. :) I jakie są najlepsze połaczenia by się tam dostać. Diękuję z góry:)
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 08 Mar 2014 11:32 
Awatar użytkownika

niebieski
reni napisał(a):
własnie ogladam fotki z Palawan na Filipinach i sie zakochałam. Mam zaplanowany urlop - 3 tyg od pierwszego września i planowaam Bali. Przeraża mnie jednak cena biletów. Piszecie tu o cenach w okolicach 2000. Bardzo Was prosze napiszcie mi gdzie znajdujecie takie tanie loty. :) I jakie są najlepsze połaczenia by się tam dostać. Diękuję z góry:)

to może ja odpowiem,śledż to forum a także inne o podobnej tematyce
tańsze bilety na wrzesień jeszcze będą, ja kupiłem bo cena mnie satysfakcjonuje+ dobre linie+ udało się zgrać wszystko co do dnia 2 wizyty w szanghaju+ 30 dni filipiny bez wizy+ z warszawy
większą szansę będziesz mieć jak wybierzesz kilka kierunków
ja nie polecam tylko indii :) ale tu opinie są podzielone no chyba że keralę
zależy co chcesz robić ale jak bali to pewnie plaża
pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 10 Mar 2014 11:04 

Serdecznie dziekuje za informacje. Bali dlatego,że mam fatalne zamanie nogi i nie moge w góry- jak zwykle. Byłam w Indiach w drodze do Nepalu( czytaj gór:) i uważam, ze na wyjazd w takie miejsce trzeba się przygotować. Jeśli ktos źle znosi widok nędzy i żebrzących ludzi- lepiej niech Indie omija. Ale kraj piekny i ciekawy.
pozdrawiam.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 12 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 7 gości