Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 35 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Eurowizja 2016
#21 PostWysłany: 17 Maj 2016 18:39 
Awatar użytkownika

niebieski
A gdzie się podział Twój patriotyzm ?
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚 Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚
Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️ Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️
#22 PostWysłany: 17 Maj 2016 19:08 

Loty: 116
Kilometry: 157 931
Krajów: 40 / 18.7%
niebieski
Pewnie mu przypomina Concitę z Austrii... ja to rozumiem ;)
 Profil Relacje PM off  

#23 PostWysłany: 17 Maj 2016 19:35 

maczala1 napisał(a):
A gdzie się podział Twój patriotyzm ?

Na swoim miejscu. Po prostu uważam za skandaliczne, że Polacy (oraz artyści posiadający polskie paszporty) od wielu lat firmują swoją obecnością tak żenujący pod względem wartości artystycznej oraz przekazu pobocznego festiwal. Festiwal prymitywizmu, obłudy i tandety, który w opisach powinien być przedstawiany jedynie jako mara onirystyczna.

Ostatnio edytowany przez Anonymous, 17 Maj 2016 19:37, edytowano w sumie 1 raz
 PM off
5 ludzi lubi ten post.

#24 PostWysłany: 17 Maj 2016 19:36 

"migrant effect" http://www.bbc.com/news/magazine-36305838
Najlepsze jest podsumowanie: "But if Poles are voting for their homeland they are not doing so blindly. Last year their song didn't do well and there was no sign of a migrant effect. So perhaps only if the song is good will the diaspora get behind it."
 PM off  

#25 PostWysłany: 18 Maj 2016 12:09 
Awatar użytkownika

niebieski
Tu się ocenia za piosenkę a nie za to, kto kim jest. Szpak ma bardzo dobry głos. Piosenka była bardzo fajna, wpadająca w ucho. Na pewno zasługiwała na pierwszą 3. Reszta piosenek, jedna po drugiej brzmiała dla mnie tak samo - nothing special.

Ja kibicowałem Michałowi i życzyłem mu wygranej. Ukraińcy wygrali...wiadomo czemu. Nie pozwolono Rosjanom wygrać, nawet gdyby piosenka wyrywała z butów. Gdy usłyszałem, że zostaliśmy my, Ukraińcy i Ruscy to wiedziałem jak to się skończy.
 Profil Relacje PM off  

#26 PostWysłany: 18 Maj 2016 12:36 
Awatar użytkownika

niebieski
Anonymous napisał(a):
Festiwal prymitywizmu, obłudy i tandety, który w opisach powinien być przedstawiany jedynie jako mara onirystyczna.

Grunt to posiadać jedynie słuszną wiedzę o tym, co jest wartościowe, a co nie, nawet w tak wydawało by się otwartej dziedzinie, jak rozrywka. Gratuluję, bo ja niestety takiej wiedzy nie posiadam.

-- 18 Maj 2016 12:47 --

krystoferson112 napisał(a):
Pewnie mu przypomina Concitę z Austrii... ja to rozumiem ;)

Pewnie Szpak nie spełnia wyśrubowanych parametrów genotypu prasłowiańskiego ale jednak do Conchity trochę mu brakuje. Rozumiem, że fakt posiadania całkiem niezłego głosu i zdolności czystego śpiewania na żywo, co nie jest wcale tak powszechne wsród różnej maści piosenkarzy, nie ma żadnego znaczenia ?
 Profil Relacje PM off  

#27 PostWysłany: 18 Maj 2016 12:47 

Loty: 79
Kilometry: 81 959
Krajów: 19 / 8.9%
srebrny
Ale czy tak nie jest ? Ci wszyscy plastikowi ludzie z doczepionymi uśmiechami, piosenki w stylu "If ju łana bi hepi, dżast bi", gdzie wygrywa baba z brodą (albo chłop z pipą) *, gdzie od lat schematy głosowania pozostają niezmienne - Białoruś na Rosje, Rosja na Białoruś, Polska na Ukrainę, Irlandia na Polskę itd. ;) . Mnie w tym roku do łez rozbawił koleś wyglądający centralnie jak ten gość od Gangnam style, czekałem aż to puszczą - okazało się że jest z Izraela jednak :lol:

Ale z drugiej strony to z Eurowizją jest chyba trochę jak z Disco Polo - jak się spytasz kogoś czy ogląda, to nieeee, w życiu, ale każdy doskonale wie co się działo, kto wygrał itp. :D

* niepotrzebne skreślić.

Ostatnio edytowany przez Kravkrk 18 Maj 2016 12:54, edytowano w sumie 2 razy
 Profil Relacje PM off
namteH lubi ten post.

#28 PostWysłany: 18 Maj 2016 12:50 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
@maczala1
Rozrywka to była dopóki nie zaczęli pokazywać tego czegoś z brodą.
Ale OK, widzę, że nie potrafisz dostrzegać tego co się kryje za lustrzanym tafli odbiciem, choć to akurat nie jest powód do dumy...

#29 PostWysłany: 18 Maj 2016 12:56 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Loty: 690
Kilometry: 902 191
Krajów: 85 / 39.7%
Kravkrk napisał(a):
Ale z drugiej strony to z Eurowizją jest chyba trochę jak z Disco Polo - jak się spytasz kogoś czy ogląda, to nieeee, w życiu, ale każdy doskonale wie co się działo, kto wygrał itp. :D

No sorry, nawet na drugi koniec świata, "musiałem" wiedzieć kto wygrał. Na facebooku nić innego nie było, tylko to.
A do wygranej CSKA Moskwa, w Eurolidze, ani słowa :(
 Profil Relacje PM off  

#30 PostWysłany: 18 Maj 2016 13:03 
Awatar użytkownika

niebieski
Kravkrk napisał(a):

Coś w tym jest, pewnie oglądają, żeby jeszcze bardziej znienawidzieć, jak w Pawlakach i Kargulach :)
Ja nie jestem fanem Eurowizji, bo taka muzyka to nie moja bajka ale często oglądam i zauważyłem, że akurat tegoroczna edycja była sporo lepsza od poprzednich i to pod każdym względem, realizacji, materiałów w przerwach, a nawet o zgrozo piosenek :)
Chciałem tylko zauważyć, że mówienie ludziom, czego pownni słuchać, co oglądać, co czytać, już przerabialiśmy i mam nadzieję, że nie powróci więcej. Jak ktoś lubi słuchać muzykę graną na pile, to jego sprawa.

-- 18 Maj 2016 13:05 --

namteH napisał(a):
@maczala1
Rozrywka to była dopóki nie zaczęli pokazywać tego czegoś z brodą.
Ale OK, widzę, że nie potrafisz dostrzegać tego co się kryje za lustrzanym tafli odbiciem, choć to akurat nie jest powód do dumy...

Baba z brodą była przegięciem ale w tym roku nie było takich przypadków. Potrafię patrzeć dosyć głęboko ale nie lubię szufladkowania i nie rozumiem tej wszechobecnej żądzy nawracania, przekonywania i pouczania innych w zakresie jedynie słusznych poglądów, obyczajów, a teraz juz nawet rozrywki.
 Profil Relacje PM off
Japonka76 lubi ten post.

#31 PostWysłany: 18 Maj 2016 13:12 

maczala1 napisał(a):
Grunt to posiadać jedynie słuszną wiedzę o tym, co jest wartościowe, a co nie, nawet w tak wydawało by się otwartej dziedzinie, jak rozrywka. Gratuluję, bo ja niestety takiej wiedzy nie posiadam.

Naprawdę nie zaszkodziłoby gdybyś wyzbył się tych negatywnych emocji i dostrzegł, że całą swoją wypowiedź oceniającą ten konkurs zacząłem od "uważam, że". To znaczy, że przedstawiłem swoją opinię, a nie jakąś prawdę obiektywną, którą należy przyjąć za dogmat.
Aktualna formuła Eurowizji wynika z chęci transponowania pewnych wartości przez skrajnie liberalne lobby zachodnioeuropejskie. Dla mnie jest nie do przyjęcia, że jako kraj, bierzemy w tym udział. W ten sposób z czegoś co miało służyć niezobowiązującej rozrywce robi się nośnik określonej narracji i promocji obiektów z gatunku inżynierii seksualnej. Niestety, to jest powielenie przykrych wzorców: już Goebbels dobitnie pokazał jak kultura może oddziaływać na masy (obejrzyj w wolnej chwili "Triumph des Willens").
Drugą imprezą, w której nie chciałbym żeby nasi przedstawiciele uczestniczyli są obchody zakończenia II Wojny Światowej.

Ocena konkursu nie ma nic wspólnego ze Szpakiem. Nie znam dorobku tego artysty dobrze. Zapewne ładnie śpiewa.

I nikt Cię @maczala1 nie nawraca. Oglądaj sobie co chcesz, jesteś w końcu Panem swojego pilota i telewizora.
 PM off  

#32 PostWysłany: 18 Maj 2016 13:28 
Awatar użytkownika

niebieski
Negatywne emocje, u mnie, naprawdę ?
"Uważam że" ... jest całkiem w porządku ale "Festiwal prymitywizmu, obłudy i tandety" wychodzi już znacznie poza ramy wyrażenia opinii i jak dla mnie to właśnie nosi cechy negatywnych emocjii i przekazywania prawdy obiektywnej.
Co do reszty to nie będę wdawał się w ogóle w polemikę, bo nie ma sensu. Powiem tylko, że obejrzałem to show i nie czuję żeby jakieś lobby przetransponowało na mnie jakieś wartości. Może dlatego, że jeszcze nie posiedli zdolności Goebbelsa.
 Profil Relacje PM off
Kara lubi ten post.

#33 PostWysłany: 18 Maj 2016 13:36 

maczala1 napisał(a):
Negatywne emocje, u mnie, naprawdę ?
A jak to inaczej odczytać?
Kod:
Pewnie Szpak nie spełnia wyśrubowanych parametrów genotypu prasłowiańskiego ale jednak do Conchity trochę mu brakuje.
maczala1 napisał(a):
Powiem tylko, że obejrzałem to show i nie czuję żeby jakieś lobby przetransponowało na mnie jakieś wartości. Może dlatego, że jeszcze nie posiedli zdolności Goebbelsa.
Skoro się nie zorientowałeś, to znaczy, że propagandowa infekcja jest subtelna i przez to skuteczna. Cóż, miło było podyskutować. Różnimy się zasadniczo tym, że Ty jesteś zwolennikiem tzw. róbta co chceta, a ja przeciwnikiem.
Opuszczam na razie ten wątek, dobrze by nie był zdominowany przez naszą dyskusję. Niech wypowiedzą się również inni.
 PM off
namteH lubi ten post.

#34 PostWysłany: 18 Maj 2016 13:47 
Awatar użytkownika

niebieski
maczala1 napisał(a):
Pewnie Szpak nie spełnia wyśrubowanych parametrów genotypu prasłowiańskiego ale jednak do Conchity trochę mu brakuje.

Gdyby to było główne kryterium, to - teoretycznie - ludy z Zachodniego Bengalu miałyby najwyższe szanse. Byłoby i kolorowo, i nieeuropejsko, a niejeden mężczyzna miałby pewnie długie włosy, strój w krzykliwych barwach i może nawet paznokcie barwione henną.

A Szpak po tym szumie i tak swoje ugra.
 Profil Relacje PM off  

#35 PostWysłany: 18 Maj 2016 14:36 

Eurowizja jest od wielu lat odzwierciedleniem politycznych sympatii, dlatego wygrana Ukraina nie dziwi. Odnośnie naszego reprezentanta to Michał Szpak ma możliwość wykorzystania obecnie swoich 5 minut, piosenka którą wykonał wpada w ucho. Patrząc na to jakie piosenki wygrają na festiwalu Eurowizji zdziwił mnie fakt, że miał zrobioną tak słabą oprawę, można byłoby wykonać to z większą pompą.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 35 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 11 gości