Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 01 Lut 2016 20:59 
Awatar użytkownika

Witam,
Chcę dzisiaj w nocy zarezerwować taki składak dla 2 osób:
WAW -> BCN (Wizzair)
BCN -> AMS (Transavia)
EIN -> WAW (Wizzair)

Łączny czas podróży to około 1 tydzień. Nie rezerwowałem nigdy składaka i mam mętlik, czy rezerwować taką podróż przez wyszukiwarkę multi-city typu kayak czy lepiej u każdego osobno?
Czy przy rezerwacji u pośrednika będę miał wszystko na jednym bilecie pomimo tego, że loty odbywają się u różnych przewoźników na zmianę? I jak wtedy przeprowadza się odprawę online?
 Profil Relacje PM off  

USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️ USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️
Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨 Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨
#2 PostWysłany: 01 Lut 2016 21:04 

Wszystko linie lcc (nie tradycyjne), a więc każdy lot rezerwowany osobno na stronie danej linii lotniczej

Innego wyjścia nie ma przy praktycznie zerowym doświadczeniu

Można się wspomóc wiedzą tu dostępną "wizzair rezerwacja krok po kroku","wizzair odprawa krok po kroku" itp
 PM off
sobolk uważa post za pomocny.

#3 PostWysłany: 01 Lut 2016 21:43 
Awatar użytkownika

Loty: 169
Kilometry: 241 913
Krajów: 37 / 17.3%
niebieski
Kombinacje lotów u tanich przewoźników z gwarancją przesiadki oferuje np. Skypicker. Porównaj ceny i zobacz, czy się opłaca.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
zbyhu uważa post za pomocny.

#4 PostWysłany: 01 Lut 2016 22:15 
Awatar użytkownika

Dziękuję za odpowiedzi.
@krasnal, niestety ich support informuje, że "Unfortunately multi-city bookings are not supported with Skypicker website at the moment."

Ostatnio edytowany przez sobolk 02 Lut 2016 10:12, edytowano w sumie 2 razy
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 01 Lut 2016 22:49 
Awatar użytkownika

HON fly4free
@sobolk
Sprawdź WAW-BCN-AMS. Bilet powrotny EIN-WAW możesz kupić przecież oddzielnie
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 02 Lut 2016 12:30 
Awatar użytkownika

@skrzat
Znalazłem takie połączenie:
WMI-BCN (Ryanair)
BCN-DUB-AMS (Ryanair przez Skypicker)
Z Holandii do Polski obojętnie

Jednak według tego, co napisał @gorny77 , loty w liniach LCC i tak rezerwuje się oddzielnie, czyli taka kombinacja nic mi w zasadzie nie daje.
Czyli najlepiej rezerwować według planu w pierwszym poście i od razu zrobić odprawę online na wszystkie odcinki. Zgadza się?
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 02 Lut 2016 12:52 
Site Admin
Awatar użytkownika

Loty: 205
Kilometry: 300 878
Krajów: 30 / 14.0%
Nie ma co kombinować, kup sobie wszystko na oddzielnych biletach zachowując sensowne czasy przesiadek i będzie dobrze :)
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 02 Lut 2016 12:58 
Awatar użytkownika

HON fly4free
@sobolk
Najlepiej kupować każdy odcinek osobno, ale jak ktoś ma krótkie przesiadki, to skypicker oferuje niby jakąś gwarancję, dlatego napisałem o skypicker. Nigdy jednak nie korzystałem z tej strony, ani nie znam osoby, która skorzystała, i nie czytałem na czym dokładnie polega ta gwarancja.
I tak odprawić sie trzeba na każdy odcinek niezależnie, nawet gdy wszystkie loty są jedną linią LCC (np. Ryanairem, Wizzairem, Norwegianem, Vuelingiem)
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości