Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 7 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 23 Wrz 2014 09:51 

Loty: 577
Kilometry: 1 264 611
Krajów: 133 / 62.2%
złoty
Mam problem z płatnością w Garuda i nie wiem co zrobić. Kupiłam bilety na loty międzynarodowe w Garudzie, płatność niby poszła, pojawiła się blokada na karcie. Po paru dniach zadzwoniłam do banku spytać, kiedy obciążą mi kartę, bo wciąż było w blokadach. Pani powiedziała, że z ich strony wszystko jest ok i czekają na żądanie płatności z drugiej strony, a sami nie mogą nic więcej zrobić.
Dziś rano patrzę, blokada zdjęta, obciążenia brak. Rezerwacja w amadeusie nadal potwierdzona, na ich www też. Pisałam też parę dni temu do samej Garudy i odpisali, że wszystko ok, rezerwacja jest potwierdzona i życzą miłego lotu.
Generalnie nie wiem co o tym myśleć - bardzo zależy mi na lotach. Dzwonić do Singapuru? ktoś ma jakiś pomysł? ew. jak tanio dodzwonić się do Garudy? Czytałam, że na ich infoliniach słabo z angielskim, więc obawiam się, że nic nie wskóram...

Ktoś może pomóc?

Turcja w wersji lux za 1627 PLN ☀️ All inclusive w 5* hotelu Prestige Alanya Turcja w wersji lux za 1627 PLN ☀️ All inclusive w 5* hotelu Prestige Alanya
Wczasy na Lanzarote 🌴 4* hotel Beatriz Costa & Spa z wyżywieniem za 2632 PLN Wczasy na Lanzarote 🌴 4* hotel Beatriz Costa & Spa z wyżywieniem za 2632 PLN
#2 PostWysłany: 23 Wrz 2014 10:16 

złoty
Czasami tak jest że transakcja rozlicza się z opóźnieniem, nawet jak blokada zostanie zdjęta (zazwyczaj wisi 14 dni). Na 95% transakcja pojawi się na rachunku karty w ciągu najbliższych kilku tygodni.

#3 PostWysłany: 23 Wrz 2014 10:19 

złoty
u mnie wisiało 7dni i dziś zniknęło. Wcześniej kobieta na infolinii banku mówiła, że mają czas do tego czwartku(25.09), a potem blokada będzie zdjęta.

generalnie martwi mnie fakt, że do odlotu już blisko(ok 5tygodni), a cena za interesujący mnie lot wzrosła o 3000zł, więc nie kręci mnie płacenie wyższej stawki. No i zależy mi na biletach :)

Ostatnio edytowany przez maxima, 23 Wrz 2014 10:20, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 23 Wrz 2014 10:20 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Loty: 690
Kilometry: 902 191
Krajów: 85 / 39.7%
Zawsze możesz do Amsterdamu zadzwonisz do nich ;)

+31 20 5502600
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 23 Wrz 2014 10:21 

złoty
Mogą nawet obciążyć za miesiąc albo dwa. Pamiętaj tylko żeby mieć środki na rachunku aby nie wpaść w oprocentowany debet.

#6 PostWysłany: 23 Wrz 2014 10:30 

złoty
wiem, że tak sie zdarza:) może troszkę panikuję, ale zależy mi bardzo na biletach, mam już kupione kolejne bilety po Australii i lekko się wkurzę, gdy na bramce w Singapurze powiedzą mi, że nie ma mojej rezerwacji. Albo że muszę zapłacić jakąś horendalną stawkę. Dlatego nie wiem czy jeszcze czekać, czy kontaktować się z nimi. Odpisali mi maila, że wszystko jest ok i miłego lotu. wolałabym mieć jeszcze jakieś potwierdzenie na mailu niż telefon, bo łatwiej będzie się coś wykłócać w razie co...

#7 PostWysłany: 07 Paź 2015 18:37 

czy udało sie w koncu z tymi biletami w Garudzie?
właśnie chcę kupić u nich na stronie i płacić kartą
czy e-ticket przysyłają na maila?
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 7 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości