Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 780 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33 ... 39  Następna
Autor Wiadomość
#581 PostWysłany: 26 Lip 2014 18:41 

Loty: 386
Kilometry: 569 051
Krajów: 40 / 18.7%
niebieski
mateusz323 napisał(a):
Tak informacyjnie, kodów na 30E sie nie opłaca, na facebooku dają 20E za darmo

a działają te kody na 20E ?
 Profil Relacje PM off  

USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️ USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️
Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨 Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨
#582 PostWysłany: 28 Lip 2014 09:33 

niebieski
Szbkie pytanie. Czy z obecnymi kodami z "Groupali" jest tak samo jak z poprzednimi gdzie można było kupować bilety na daty późniejsze niż daty ważności kuponu?
 Profil Relacje PM off  

#583 PostWysłany: 28 Lip 2014 10:09 

niebieski
Oczywiście można

Wysyłane z mojego LT18i za pomocą Tapatalk 2

#584 PostWysłany: 28 Lip 2014 11:31 

Loty: 81
Kilometry: 110 787
Krajów: 16 / 7.5%
niebieski
pieerx napisał(a):
mateusz323 napisał(a):
Tak informacyjnie, kodów na 30E sie nie opłaca, na facebooku dają 20E za darmo

a działają te kody na 20E ?

Obniża ale trzeba mieć kartę "Carta agos/edreams", żeby nie doliczyło opłaty.

#585 PostWysłany: 28 Lip 2014 13:58 

A tyle było ostrzeżeń... Kupiłem bilety korzystając z Groupalii na loty SASem. Po paru godzinach bilet został anulowany. Napisali mi maila.

Cytuj:
Dear customer,

Your membership is not accepted by our security checks, and then, as per our terms of use, section:

2.6 Ci riserviamo il diritto di annullare la prenotazione nel caso ci siano ragionevoli motivi per credere che la stessa sia fraudolenta. In tal caso cercheremo di contattare l'Utente, utilizzando l'indirizzo e-mail che ha fornito al momento della prenotazione, o l’Istituto Bancario. Nel caso in cui non fossimo in grado di contattare l'Utente o la sua banca, potremo annullare la prenotazione senza alcun tipo di responsabilità.

2.6 We reserve the right to cancel the reservation if there are reasonable grounds to believe that the same is fraudulent. In that case we will try to contact you using the e-mail address that you provided when booking, or banking institution. In the event that we are unable to contact you or your bank, we may cancel your reservation without any liability whatsoever.

Kind regards

Czy ktoś z was miał podobne doświadczenia z nimi? Jakie są szanse na odnowienie rezerwacji/zwrot środków. Jak z nimi walczyć?
 Profil Relacje PM off  

#586 PostWysłany: 28 Lip 2014 14:09 

atari napisał(a):
A tyle było ostrzeżeń... Kupiłem bilety korzystając z Groupalii na loty SASem. Po paru godzinach bilet został anulowany. Napisali mi maila.
Czy ktoś z was miał podobne doświadczenia z nimi? Jakie są szanse na odnowienie rezerwacji/zwrot środków. Jak z nimi walczyć?

A to ciekawe. Ja tak nigdy nie miałem, wszystko zawsze przechodziło bez problemu. Czy naruszyłeś jakiś punkt regulaminu wykorzystania kuponów?
 PM off  

#587 PostWysłany: 28 Lip 2014 14:11 
Awatar użytkownika

niebieski
To coś nowego. Po półtora roku romansu z nimi, w tej edycji po raz pierwszy nie kupiłem kuponów, i to chyba był dobry wybór - nie wiem tylko po co oni robią takie numery zamiast wycofać się całkiem ze sprzedawania tych kodów...

Na uznanie biletu raczej bym nie liczył, napisz do nich to może wymienią kupon na nowy, albo spróbuj z Grupalią załatwić za niego zwrot kasy.
 Profil Relacje PM off  

#588 PostWysłany: 28 Lip 2014 14:26 

Oczywiście nie naruszyłem żadnej zasady. Wszystko zostało ładnie zapłacone przez PayPal. Ja również nie rozumiem kompletnie ich stategii. Wygląda na to że firma ta zarabia na problemach (6€ infolinia). Napisałem im maila że wszystko przecież zostało poprawnie wykonane i domagam się przywrócenia rezerwacji. No cóż, bede walczył i zobaczymy. Boje się jedynie że wtopiłem pieniądze a bilet będę musiał kupic drugi raz
 Profil Relacje PM off  

#589 PostWysłany: 28 Lip 2014 14:29 

Czy ktoś już kupował loty z nowego rzutu kuponów? Mam dwa i ciekaw jestem czy spodziewać się problemów :)
 PM off  

#590 PostWysłany: 28 Lip 2014 14:37 

No właśnie ja kupowałem z nowej pulii. Niestety anulowali mi bilety. Przy kupowaniu z edreams zawsze trzeba się liczyć z tym że mogą wystąpić problemy
 Profil Relacje PM off  

#591 PostWysłany: 28 Lip 2014 14:42 

atari napisał(a):
No właśnie ja kupowałem z nowej pulii. Niestety anulowali mi bilety. Przy kupowaniu z edreams zawsze trzeba się liczyć z tym że mogą wystąpić problemy

Wiem, że Ty kupiłeś. Chodziło mi o to czy ktoś jeszcze miał jakieś problemy z nową pulą :)
 PM off  

#592 PostWysłany: 28 Lip 2014 15:30 

Rzeczywiście nie zauwazylem ze to ty pisałeś wyzej. Z tego co widzę to jeszcze wikiman kupował z nowej puli i tez nie obyło się bez problemów.

wikiman napisał(a):
Pierwszy i ostatni raz dałem w to wmanewrować. A tyle było ostrzeżeń...
Najpierw miałem problem z zakupem groupona (ostatecznie via paypal), a później oczywiście edreams się wypiął. Nie miałem żadnego volo pieno tylko wywaliło error i znalazłem się na stronie głównej :evil: A voucher pewnie poszedł się *****
 Profil Relacje PM off  

#593 PostWysłany: 28 Lip 2014 15:37 

Tak, ale ten problem da się obejść zmieniając adres mailowy. Miałem to samo, wywaliło mi błąd, ale kasa nie zeszła z karty a kupon nadal działa.
 PM off  

#594 PostWysłany: 28 Lip 2014 15:43 

niebieski
Ja kupowałem dwa bilety, jeden przeszedł bez problemu. Drugi był wystawiony, po czym przyszedł mail z edreams, że nie dostali kasy i jeśli nie wyślę im potwierdzenia to anulują. Rzeczywiście, kasa nie zablokowana, bilet anulowany. Pisałem do nich, standardowa odpowiedź - kupno do celów komercyjnych. Olałem ich, napisałem na fb do groupalii, podając im numery kuponów. Rozpatrują sprawę. Mam nadzieję, że wyślą nowy kupon, ewentualnie kasę za niego

#595 PostWysłany: 28 Lip 2014 16:01 

Loty: 142
Kilometry: 177 403
Krajów: 22 / 10.3%
niebieski
atari napisał(a):
Rzeczywiście nie zauwazylem ze to ty pisałeś wyzej. Z tego co widzę to jeszcze wikiman kupował z nowej puli i tez nie obyło się bez problemów.

wikiman napisał(a):
Pierwszy i ostatni raz dałem w to wmanewrować. A tyle było ostrzeżeń...
Najpierw miałem problem z zakupem groupona (ostatecznie via paypal), a później oczywiście edreams się wypiął. Nie miałem żadnego volo pieno tylko wywaliło error i znalazłem się na stronie głównej :evil: A voucher pewnie poszedł się *****

Bilet zakupiony, jak na razie jeszcze wisi :) ale biorąc pod uwagę ile czasu kosztowała operacja to nie polecam nikomu. Ja bym na Twoim miejscu atari uderzał bezpośrednio do groupalii.

#596 PostWysłany: 29 Lip 2014 12:31 
Awatar użytkownika

Loty: 94
Kilometry: 122 440
niebieski
Mam niemały dylemat, też z edreams miałem problemy w przeszłości, ale ostatecznie wszystko kończyło się ok,

w październiku lecę do Stanów na dwa tygodnie i poluje na dwie krajówki dla dwóch osób z Jet Blue, cena przy kupnie z edreams (4 kupony każdy lot osobno) to 975 zł, cena na stronie przewoźnika 1410 zł . Oszczędność jest sporo prawie 150 dolarów, które można wydać na przyjemności podczas podróży poślubnej :)

Ale kupowanie 4 lotów osobno na edreams to prawie pewne kłopoty.

Może ten post jest małym offtopem, ale chciałem sie wami podzielić swoimi rozterkami :P

Ostatnio edytowany przez 04patryk12, 29 Lip 2014 12:48, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off
Raphael uważa post za pomocny.

#597 PostWysłany: 29 Lip 2014 12:42 
Awatar użytkownika

Loty: 182
Kilometry: 464 715
Krajów: 45 / 21.0%
srebrny
Ja kupowałem kilkanaście razy loty przez edreams z użyciem kodów, dla siebie i znajomych, w tym też dla mnie 2 krajówki po USA. Z żadnym z tych lotów nigdy nie miałem kłopotów. Inna sprawa, że przez support biletów mi już nie sprzedadzą - tradycyjna wymówka, działalność komercyjna. Także jedyny kłopot, jaki z nimi teraz mam to volo pieno i to, że support mi nie pomoże.
 Profil Relacje PM off  

#598 PostWysłany: 29 Lip 2014 13:02 
Awatar użytkownika

Loty: 1096
Kilometry: 2 578 144
Krajów: 113 / 52.8%
srebrny
Jet Blue nigdy mnie nie przeszło na eDreams.

#599 PostWysłany: 29 Lip 2014 13:34 
Awatar użytkownika

niebieski
Ja kiedyś kupowałem, i poszło bez problemu, ale było to pod koniec zeszłego roku, więc jeszcze zanim zaczęli robić numery z "działalnością komercyjną" itd.
 Profil Relacje PM off  

#600 PostWysłany: 29 Lip 2014 13:35 
Awatar użytkownika

Loty: 94
Kilometry: 122 440
niebieski
przemos74 napisał(a):

no właśnie tego się obawiam, a Norwegiana ktoś kupował szukam opcji awaryjnej na wykorzystanie kuponów :)

-- 29 Lip 2014 20:34 --

Próba pierwszej rezerwacji i już problem, po przejściu do płatności PayPal kwota do potwierdzenia było o prawie 1 Euro większa niż na stronie edreams wycofałem się z płatności i niestety voucher już wykorzystany, napisałem na conferme.edreams mam nadzieję ze mi przyślą nowy kod, a jak nie to zwrot od Groupali.

-- 30 Lip 2014 09:25 --

Edreams mnie rozwala, właśnie na mojego maila odpisali standardowo punktami regulaminu o fraudzie...masakra.

Może mi ktoś powiedzieć, jak a jest najefektywniejsza droga kontaktu z Groupalią i czy żądać od nich nowego vouchera czy zwrotu kasy?

Bo z tymi zidiociałymi makaroniarzami z edreams nawet nie ma o czym korespondować :)a 19,50 Euro za kupon piechotą nie chodzi.

-- 30 Lip 2014 11:54 --

Pozostałe trzy loty Jet Blue przeszły elegancko, ale dreszczyk emocji podczas klikania "rezerwuj" jest zawsze :P

Teraz proszę bardzo o rady jak odzyskać kupon który wg.edreams już wykorzystałem lub chociaż kasę za niego.

-- 30 Lip 2014 13:42 --

kolejny edit: Groupalia odsyła do edreams, no cóź prawie 100 zł w plecy ;/

04patryk12 napisał(a):
przemos74 napisał(a):

no właśnie tego się obawiam, a Norwegiana ktoś kupował szukam opcji awaryjnej na wykorzystanie kuponów :)

-- 29 Lip 2014 20:34 --

Próba pierwszej rezerwacji i już problem, po przejściu do płatności PayPal kwota do potwierdzenia było o prawie 1 Euro większa niż na stronie edreams wycofałem się z płatności i niestety voucher już wykorzystany, napisałem na conferme.edreams mam nadzieję ze mi przyślą nowy kod, a jak nie to zwrot od Groupali.

-- 30 Lip 2014 09:25 --

Edreams mnie rozwala, właśnie na mojego maila odpisali standardowo punktami regulaminu o fraudzie...masakra.

Może mi ktoś powiedzieć, jak a jest najefektywniejsza droga kontaktu z Groupalią i czy żądać od nich nowego vouchera czy zwrotu kasy?

Bo z tymi zidiociałymi makaroniarzami z edreams nawet nie ma o czym korespondować :)a 19,50 Euro za kupon piechotą nie chodzi.

-- 30 Lip 2014 11:54 --

Pozostałe trzy loty Jet Blue przeszły elegancko, ale dreszczyk emocji podczas klikania "rezerwuj" jest zawsze :P

Teraz proszę bardzo o rady jak odzyskać kupon który wg.edreams już wykorzystałem lub chociaż kasę za niego.

kolejny edit: Groupalia odsyła do edreams, no cóź w takim razie prawie 100 zł w plecy ;/

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 780 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33 ... 39  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość