Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5084 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 202, 203, 204, 205, 206, 207, 208 ... 255  Następna
Autor Wiadomość
#4081 PostWysłany: 24 Sty 2023 09:25 

niebieski
Sorry you are not eligible for this offer right now.

This offer is only available to select Hilton Honors members, and it does not appear you are qualified at this time. Check HiltonHonors.com for our latest offers.

Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️ Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️
Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN
#4082 PostWysłany: 24 Sty 2023 10:15 
Awatar użytkownika

platynowy
na infolinii sprawdzili mnie ponownie i potwierdzili, że promocja jest u mnie aktywna.
Co do tego komunikatu, powiedzieli, że najprawdopodobniej wyświetla się z tego powodu, że promocja została u mnie aktywowana już wcześniej, więc nie mógłbym się do niej zarejestrować ponownie. W każdym razie, po pobycie zaplanowanym na sobotę zadzwonię do nich jeszcze raz, żeby się upewnić, czy wszystko zadziałało.
 Profil Relacje PM off  

#4083 PostWysłany: 24 Sty 2023 11:28 
Awatar użytkownika

Loty: 726
Kilometry: 819 798
Krajów: 40 / 18.7%
niebieski
ja tez dostalem komunikat ze sie nie kwalifikuje a w zakladce z aktywnymi ofertami mam "Tier Last Call 2023 Promotion - Fast Track to Diamond"

#4084 PostWysłany: 24 Sty 2023 14:17 
Awatar użytkownika

Loty: 151
Kilometry: 254 156
Krajów: 46 / 21.5%
niebieski
Dziwna sprawa...

Dałem kiedyś złoty status mojemu bratu, ale nie dałem rady w tym roku wyciągnąć tylu nocek, żeby ponownie móc go ofiarować. Jak przeczytałem o tym promo to otworzyłem jego konto, a tam przy Goldzie był komunikat w ramce "you are gold!" - gdzie inni (jak widziałem na forum) mieli z reguły info o tym, że status im wygasa 31 marca. Spróbowałem się zarejestrować do promocji, ale się nie dało. Natomiast w aktywnych ofertach sobie wisi. Brat zrobił w tym roku już nocleg, więc może zaocznie mu to zaliczyli do tej promocji?

Na Hilton Chat potwierdzili, że status jest ważny do 31 marca 2025 roku.
 Profil Relacje PM off
Aron lubi ten post.

#4085 PostWysłany: 24 Sty 2023 14:20 

srebrny
do 31.03.2025? Są aż tacy hojni? Chyba 2024 ...
 Profil Relacje PM off  

#4086 PostWysłany: 24 Sty 2023 14:21 
Awatar użytkownika

niebieski
No właśnie to jest ta dziwna sprawa.
 Profil Relacje PM off  

#4087 PostWysłany: 24 Sty 2023 14:34 

srebrny
W warunkach jest: Once a member maintains Elite status, the member may keep such status for the calendar year in which the Elite tier was earned and the subsequent calendar year. Nawet jakby tylko do końca 2024, to i tak jest to niezłe przegięcie w stosunku do tych, którzy jednak status wyrobili standardowym trybem ...
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#4088 PostWysłany: 24 Sty 2023 14:58 
Awatar użytkownika

Loty: 214
Kilometry: 421 088
Krajów: 39 / 18.2%
niebieski
Jak oni tam tym goldem szastają na prawo i lewo, to mało za chwilę będzie znaczył. Także w jednej strony fajnie, ze niektórym się uda, ale z drugiej jest to jakaś tam degradacja statusu.

Ostatnio edytowany przez dziabulek, 24 Sty 2023 15:55, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#4089 PostWysłany: 24 Sty 2023 15:40 

Loty: 73
Kilometry: 150 959
Krajów: 20 / 9.4%
Przeczytałem kilka, może kilkanaście stron do tyłu i w sumie więcej nie wiem niż wiem - czy jest jakiś prosty tani myk, żeby awansować z najniższego poziomu? Myślałem, o kupnie tych punktów, ale z tego co udało mi się na szybko sprawdzić, to nic to nie da, a noclegi za punkty wychodzą drożej w tych paru hotelach które sprawdzałem - mimo iz punkty teoretycznie razy dwa. Czy program JUŻ się nie opłaca, czy poprostu, muszę sie doedukować, aby coś na nim zyskać?
 Profil Relacje PM off  

#4090 PostWysłany: 24 Sty 2023 16:00 

srebrny
dziabulek napisał(a):
Jak oni tam tym goldem szastają na prawo i lewo, to mało za chwilę będzie znaczył. Także w jednej strony fajnie, ze niektórym się uda, ale z drugiej jest to jakaś tam degradacja statusu.
Już niewiele znaczy, w USA diamonda z kk mają często osoby które w Hiltonie bywają raz w roku.
Z jednej strony są wysokie standardowe wymagania, z drugiej statusy płyną szeroką rzeką ze status matchy, fastracków, kart kredytowych i różnych promocji.

#4091 PostWysłany: 24 Sty 2023 16:17 

HON fly4free
Tylko że z umów z bankami większość amerykańskich programów lojalnościowych ciągnie kokosy i w zasadzie głównie z tego się utrzymuje i na tym zarabia (+ sprzedaż punktów własnymi kanałami). To jest gigantyczna kasa. Rozdawnictwo, rozdawnictwem, ale właśnie rzecz w tym, że potem wiele osób mających tu czy tam jakiś status potem raz czy dwa razy w roku śpi w hotelu czy gdzieś leci. Pomijając US (i może jeszcze kilka innych miejsc w regionie) rozpoznawalność statusów jest w miarę solidna, im bardziej na wschód, tym lepsza.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#4092 PostWysłany: 24 Sty 2023 18:20 

Loty: 452
Kilometry: 640 852
Krajów: 50 / 23.4%
Czy ktoś jako Diamond miał w tym roku problem z otrzymaniem kodu do podarowania darmowego statusu Gold Czy Diamond.
Wypełniłem warunki na podarowanie Gold-a innemu członkowi HHonors i...niestety nie otrzymałem ani linku do landing page ani kodu.
W ubiegłym roku otrzymałem po 1 interwencji.
Od 20 grudnia pisałem 3 razy do: HHonors@hrcc-hilton.com, hiltonhonors@hilton.com oraz PriorityLetter@hilton.com

2 x odpowiedz z któregoś z 2 pierwszych maili ży tylko spod mailu priorityletter@hilton.com może przyjść kod a z tego właśnie maila żadnej zwrotki pomimo grzecznych ponagleń.
2 x łączyłem się z amerykańską infolinią ze strony: +1-800-446-6677.
Po długich debatach, wyjaśnieniach, sprawdzaniach itp. itd....nie umieją pomóc...czekać na maila z priorityletter@hilton.com
Szczerze mówiąc jestem zirytowany całą tą sytuacją.

Ktoś wie jak to "ugryźć"?
 Profil Relacje PM off  

#4093 PostWysłany: 24 Sty 2023 19:49 
Awatar użytkownika

niebieski
@maciey , najprostszym i najtańszym mykiem jest cierpliwość, choć nie zaszkodzi też odrobina kreatywności. Gdyby można było wyjąć dobry status tak sobie, w dowolnej chwili, to pewnie miałby go każdy.

Czy program przestał się już opłacać? Nie, bo jak widzisz wszyscy się cieszą na okazję przedłużenia. Punkty to nie jedyna rzecz warta uwagi w programie, choć faktycznie, często stawka punktowa nie jest korzystna w porównaniu do gotówki, ale też nie zawsze tak jest.

Moim zdaniem jedną z głównych korzyści statusu jest śniadanie, a czasem nawet salonik, jeśli jest w hotelu a mamy status diamond. W dobrym hotelu za śniadanie często trzeba sporo dopłacić, więc ten drobny dodatek sprawia, że nocowanie w hotelach sieci się opłaca i jest tańsze niż korzystanie z alternatyw.

Reszta też czasem jest bardzo przydatna - wczesne i późne wymeldowania, upgrade, wstawki, gratisy, dodatki - to zawsze sprawia, że pobyt jest przyjemniejszy, wygodniejszy, lepiej spełnia swoją funkcję. Przy odrobinie szczęścia pobyt może być niesamowity, gdy dostaniesz jakiś super pokój, albo hotel zaskoczy bonusami.

Punkty nadal są ważne. Często pojawiają się promocje mnożące punkty albo dodające określoną pulę. W rezultacie z niedługiego pobytu czasami potrafi wrócić 200 czy 300 zł, co jest sensowną kwotą, a dodajmy do tego, że dzięki darmowemu śniadaniu nasz wybór i tak był bardzo rozsądny ekonomicznie w danym miejscu. Wówczas nawet nieopłacalne stawki punktowe stają się bardziej atrakcyjne, bo punktów nie kupiłeś na stronie hiltona za dolary, tylko nazbierałeś przy okazji.

Nadal zdarza się, że pobyt za punkty jest tańszy. Najłatwiej takie miejsca znaleźć w Turcji (która jest krajem fenomenalnym), ale i w innych państwach trafiają się perełki. Przykładem może być mój ostatni pobyt na Zanzibarze, gdzie pobyt za punkty jest często nawet dwa razy tańszy niż za gotówkę. Należy pamiętać, że jednym z benefitów jest 5 noc gratis przy pobycie za punkty, co może być bardzo przydatne przy wakacyjnych wyjazdach. Jeszcze nie tak dawno spędziłem przyjemny" tydzień" w Hurghadzie, gdzie hotel kosztował w październiku 5 tys. punktów, więc była idealna pogoda i 5 nocy o wartości 90 zł każda w całkiem fajnym hotelu.

Nie przeglądałem ostatnio hoteli w Azji - być może tam też są dobre stawki. To fajne miejsca żeby "poszaleć" ze statusem, bo hotele kosztują relatywnie niewiele, a ugoszczą Cię jak króla.

To tyle jeśli chodzi o korzyści. A jak przyspieszyć proces zdobycia statusu? Najłatwiej jest żonglować status match. Zerknij na stronie statusmatcher.com za jakie statusy Hilton daje Golda i albo znajdź program gdzie najłatwiej wyrobisz jakiś sensowny status, albo monitoruj promocje i skorzystaj z niej. Kilka miesięcy temu w IHG można było wyjąć za darmo status Diamond, a wówczas wystarczyłoby zrobić tam jeden nocle, poprosić o status match w hiltonie, wysłać dowody statusu i pobytu i dostałbyś status i wyzwanie, np. na 3 czy 4 noce w określonym czasie. Nie wiem czy w ostatnim czasie Marriott nie dawał wyzwania dosłownie "na gębę". Best Western znany jest z niefrasobliwego rozdawania najwyższych stautusów, które jest w stanie wymienić pewnie nawet na kartę biedronki. Później z tego statusu można zrobić inny, bardziej wartościowy, choć to zależy od chwilowych nastrojów firmy. Nie każda ma stałą politykę w tym względzie.

Więc - cierpliwość, monitoring promocji oraz trochę sprytu, kreatywności i wyobraźni. Ciężka praca na pół etatu :)
 Profil Relacje PM off
6 ludzi lubi ten post.

#4094 PostWysłany: 25 Sty 2023 00:19 

niebieski
maciey napisał(a):
Przeczytałem kilka, może kilkanaście stron do tyłu i w sumie więcej nie wiem niż wiem - czy jest jakiś prosty tani myk, żeby awansować z najniższego poziomu? Myślałem, o kupnie tych punktów, ale z tego co udało mi się na szybko sprawdzić, to nic to nie da, a noclegi za punkty wychodzą drożej w tych paru hotelach które sprawdzałem - mimo iz punkty teoretycznie razy dwa. Czy program JUŻ się nie opłaca, czy poprostu, muszę sie doedukować, aby coś na nim zyskać?
OLX :)
 Profil Relacje PM off  

#4095 PostWysłany: 25 Sty 2023 16:25 

Loty: 73
Kilometry: 150 959
Krajów: 20 / 9.4%
@ghostwriter

Kurczę, nie spodziewałem się, że ktoś tak dobrze wyjaśni rzeczy które mnie trapiły, dzięki :D
Sprawdzałem obiekty tylko w Polsce z nadzieją, że coś się trafi, ale nie brałem opcji wyjazdu gdzieś dalej do hiltona - wracam do domu i szukam ;)
 Profil Relacje PM off  

#4096 PostWysłany: 26 Sty 2023 19:21 
Awatar użytkownika

Loty: 225
Kilometry: 260 138
Krajów: 30 / 14.0%
niebieski
Dostałem też już oficjalnego maila:

Załączniki:
hh1.JPG
hh1.JPG [ 28.49 KiB | Obejrzany 1270 razy ]

#4097 PostWysłany: 26 Sty 2023 19:35 
Awatar użytkownika

platynowy
czy ma ktoś u siebie w "My offers" takie coś? Szczególnie interesująca jest ta druga pozycja :D

Załącznik:
Zrzut ekranu 2023-01-26 182729.png
Zrzut ekranu 2023-01-26 182729.png [ 61.69 KiB | Obejrzany 1251 razy ]

Po kliknięciu na "Fine print" mam pustą ramkę.
 Profil Relacje PM off  

#4098 PostWysłany: 26 Sty 2023 20:45 

srebrny
Aron napisał(a):
Dostałem też już oficjalnego maila:

co ważne z informacją, iż status będzie ważny do 31.03.2024, więc ten 2025 się nie potwierdza ...
 Profil Relacje PM off  

#4099 PostWysłany: 29 Sty 2023 11:48 
Awatar użytkownika

Loty: 214
Kilometry: 421 088
Krajów: 39 / 18.2%
niebieski
DT Waw.
Czy po wszystkich podwyzkach najnizsza cena jaka oferuje hotel to 328 zl/pokoj? Czy moze ktos ma na 2023 nizsza cene?

#4100 PostWysłany: 29 Sty 2023 12:00 

niebieski
Najniższa jaką znalazłem to bodajże 240pln + VAT
Edit: cena na za tydzien
Załącznik:
Screenshot_2023-01-29-11-01-09-71_1722313f698759ca919339c0c66c9daa.jpg
 Profil Relacje PM off
dziabulek uważa post za pomocny.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5084 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 202, 203, 204, 205, 206, 207, 208 ... 255  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości