Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5084 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 181, 182, 183, 184, 185, 186, 187 ... 255  Następna
Autor Wiadomość
#3661 PostWysłany: 23 Lut 2022 12:26 
Awatar użytkownika

Loty: 495
Kilometry: 511 304
Krajów: 25 / 11.7%
niebieski
I w tym miejscu zacytowałbym Danusię Holecką i postawił " króciuteńką kropkę" :)
Interpretacji zawsze będzie tyle co podróżujących i w drugą stronę. Zwłaszcza jak trafia się na "świeżaka" za ladą recepcji.
 Profil Relacje PM off
pawi lubi ten post.

Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️ Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️
Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN
#3662 PostWysłany: 23 Lut 2022 18:39 
Awatar użytkownika

Loty: 107
Kilometry: 270 851
Krajów: 20 / 9.4%
mileq napisał(a):

Niestety, ale próbowałeś przycwaniakować i hotel na to nie pozwolił :(

Reklamacja bezproblemowo uwzględniona, punkty dawno na koncie ;-)
 Profil Relacje PM off  

#3663 PostWysłany: 23 Lut 2022 19:23 

mileq napisał(a):
-- 22 Lut 2022 21:14 --

adamshimself napisał(a):
Hampton w Poznaniu - robią problem z zameldowaniem dwójki dorosłych + dwójka dzieci (2 i 5 lat) w jednym pokoju. Do tej pory w różnych hotelach (Hampton, Garden Inn czy DT) nie spotkałem się z czymś takim. Coś się ostatnio zmieniło czy kwestia osoby na recepcji?

Zarezerwuj 2+1 i nie pokazuj się z dziećmi w recepcji przy meldowaniu (problem solved :D ).

Inna sprawa, że nie wiem, czy się zmieścisz 2+2, bo z reguły łóżka w hamptonach w Polsce są 150cm szerokie.
Jeżeli nawet dostaniesz pokój z sofą, to nie będzie się w pokoju jak ruszyć. Możesz spróbować pokój dla niepełnosprawnych, bo z reguły są większe, ale jest ich bardzo mało na hotel.

Ale odkopałeś :) Robiliśmy wtedy durnonoclegi pod golda, więc zmieniliśmy rezerwację na Hampton Gdańsk. Problem solved :D Nigdzie, poza Poznaniem, nie robili do dzisiaj podobnych problemów. Wiem, że łóżka dość wąskie w Hamptonach, a pokoje z sofami mało przestronne, ale tylko na spanie/jedną noc do przeżycia. Na dłuższe pobyty staramy się wybierać DT albo Hilton.

Na weekend majowy Hampton Gdańsk Oliwa 503zł za dobę, w tym samym czasie Hilton Gdańsk 390zł - taka ciekawostka.

Przy okazji zapytam: czy w Hiltonach dzieci mogą wejść na basen? Pytam konkretnie o Gdańsk i Warszawę. Gdzieś w komentarzach czytałem że tylko w określonych godzinach albo w ogóle. W DT w Łodzi nie było żadnego problemu.
 Profil Relacje PM off  

#3664 PostWysłany: 23 Lut 2022 19:31 

HON fly4free
@adamshimself: W Warszawie na bank są ograniczenia godzinowe dla dzieci - nie powiem z pamięci jakie, ale mogą wchodzić tylko w określonych porach i oczywiście z dorosłymi (coś mi świta że max do 17, ale sprawdź dokładnie w hotelu). Rzecz w tym, że basen tam jest częścią oferty Holmes dla klubowiczów (nie tylko gości hotelowych), więc pewnie chodzi o to, żeby można było spokojnie pływać itd.

W Gdańsku chyba nie ma ograniczeń - warto oczywiście pamiętać, że ten gdański basen to taka ciut większa sadzawka bardziej, chyba nawet jeszcze mniejszy niż ten w Łodzi.
 Profil Relacje PM off
adamshimself uważa post za pomocny.

#3665 PostWysłany: 23 Lut 2022 19:34 

Loty: 818
Kilometry: 1 453 044
Krajów: 86 / 40.2%
srebrny
Na Grzybowskiej dzieci tylko w weekend

#3666 PostWysłany: 23 Lut 2022 20:12 
Awatar użytkownika

Loty: 362
Kilometry: 483 133
Krajów: 62 / 29.0%
niebieski
Takie pytanie, bo nie wiedziałem gdzie umieścić więc zapytam tutaj; Nie korzystałem jeszcze z sieci Hilton, zawsze sieć A* i teraz muszę się zmierzyć z Hiltonem ;)
Wybrałem jeden hotel, przechodzę dalej i muszę podać dane karty. Nie da się zapłacić za nocleg na recepcji w dniu przyjazdu? Zawsze trzeba wcześniej opłacić? Hotel na Bliskim Wschodzie.
 Profil Relacje PM off  

#3667 PostWysłany: 23 Lut 2022 20:16 

srebrny
Numer karty musisz podać, a to czy płatność zostanie pobrana natychmiast, czy kilka dni przed przyjazdem czy też na miejscu zależy od wybranej stawki, jest to podane w warunkach rezerwacji.
Martinuss lubi ten post.
Martinuss uważa post za pomocny.

#3668 PostWysłany: 23 Lut 2022 20:58 
Awatar użytkownika

Loty: 214
Kilometry: 421 088
Krajów: 39 / 18.2%
niebieski
@Martinuss uważaj tylko, bo Hilton oferuje lepszy standard niż Accor, ja przynajmniej porzuciłem Accory na rzecz HH już jakiś czas temu i nie żałuję. Zresztą znam więcej takich osob i nikt już do Accor nie wrócił.
2 ludzi lubi ten post.

#3669 PostWysłany: 23 Lut 2022 23:30 
Awatar użytkownika

Loty: 236
Kilometry: 578 842
niebieski
Cytuj:
Na 99% nie zaliczysz.Ale się dziwię, że bierzesz przez biuro.Dobrze poszukasz, to za 1,5k pln ogarniesz lot - często się da sam czarter wykupić.Jak się skontaktujesz bezpośrednio z hotelem i masz dobre konto + co najmniej golda, to powinieneś dostać pokój za 50-60% ceny z zaliczonymi normalnie punktami. Mnie w sumie wyszły tam 3 tygodnie w cenie 2 tygodni z biura podróży (w last minute!).

Akurat w moim wypadku kupiłem z Marsa Alam z biurem, bo w pracy muszę planować wyjazdy z wyprzedzeniem, a poza tym jedziemy z żoną i 2 małych dzieci. Czartery do Egiptu dla takiej gromadki nie wychodzą niestety najtaniej, poza tym, w razie kwarantanny/izolacji i innych przygód mieć opiekę biura. Jasne, że jako Diamond wolałbym mieć noce zaliczone do statusu, ale nie można mieć wszystkiego :)

#3670 PostWysłany: 23 Lut 2022 23:45 

Loty: 139
Kilometry: 183 310
Krajów: 40 / 18.7%
niebieski
@adamshimself

w Warszawie dzieci (w wieku 4+) mogą korzystać tylko w sobotę i niedzielę w godzinach 13-17, osoby pow. 16 r.ż. bez ograniczeń. W Gdańsku basen zarządzany jest przez hotel i nie ma takich ograniczeń. W Warszawie z „całotygodniowym” basenem jest DoubleTree.
 Profil Relacje PM off

#3671 PostWysłany: 27 Lut 2022 23:57 

niebieski
Jest jakiś adres mailowy gdzie zgłaszać brak naliczenia punktów? Mija 7 dni od pobytu w Hiltonie na Grzybowskiej a punktów 0. Pobyt rozliczony i faktura dostępna online.
 Profil Relacje PM off  

#3672 PostWysłany: 28 Lut 2022 00:18 

srebrny
Na stronie WWW po zalogowaniu jest formularz. ZTCP to chyba dopiero po 14 dniach można zgłaszać, ale może się mylę.

#3673 PostWysłany: 04 Mar 2022 12:02 

niebieski
Odpowiedź na zgłoszenie o brakujące punkty za pobyt day use.

Hi Mikolaj,

Thank you for your inquiry regarding credit for the missing stay. We appreciate you taking the time to contact us and your loyalty towards Hilton.

Please be informed, I was able to confirm that this reservation was a Day Use reservation booked under an ineligible rate plan and because of that this stay is not eligible to earn Honors points or stay credit.

For future reference, you may verify our policies specific to earning Points on-line by accessing the following link:

http://hiltonHonors3.hilton.com/en/term ... _of_points

We sincerely apologize for this inconvenience.

Further, please let us know if you have any other questions.
 Profil Relacje PM off  

#3674 PostWysłany: 04 Mar 2022 12:25 

Loty: 801
Kilometry: 1 030 727
Krajów: 72 / 33.6%
platynowy
Bzdura, też mi z automatu za day use nie naliczyli, po reklamacji i wysłaniu faktury,
na drugi dzień punkty i pobyt pojawiły się na koncie.
Pisz jeszcze raz.
 Profil Relacje PM off  

#3675 PostWysłany: 04 Mar 2022 13:02 

srebrny
Dokładnie. Za day use z Grzybowskiej zawsze trzeba reklamować. Mi uznali także wtedy kiedy była promocja ekstra 10k za pierwszy pobyt day use, a że z automatu wpadł także day use za Hamptona na Mokotowie, to miałem w zeszłym roku 10k naliczone 2 razy, już nie odkręcałem tego później ;)
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#3676 PostWysłany: 05 Mar 2022 22:52 

Loty: 139
Kilometry: 183 310
Krajów: 40 / 18.7%
niebieski
@wierciu

jaka to stawka? Jeśli rezerwowałeś normalną stawkę Day Use na stronie Hiltona, w aplikacji albo przez telefon to zadzwoń na polską infolinię i bez problemu powinni Ci dodać punkty.
 Profil Relacje PM off  

#3677 PostWysłany: 06 Mar 2022 14:09 

niebieski
Tak normalna rezerwacja day use przez aplikację HH. Dzwoniłem na polską infolinię i kobieta powiedziała, że ona nic nie swojej strony nie może zrobić i podała mi maila na którego mam napisać i załączyć skan faktury. Wysłałem i dostałem odpowiedź jak powyżej.
 Profil Relacje PM off  

#3678 PostWysłany: 08 Mar 2022 23:12 

niebieski
Spotkał sie ktoś z takim zachowaniem hotelu? Czuję się, mówiąc wprost, oszukany i przez to zaskoczony: podczas ostatniego noclegu, przy checkout zostałem poinformowany, że pomimo statusu gold śniadanie mi nie przysługuje bo rzekomo w MyWay mam wybrane punkty i zwyczajnie kazali mi za nie zapłacić. Oczywiście poprosiłem, aby w takim razie zmienili mój rzekomy "wybór" bo wolę posiłek, ale wg pracownika hotelu było to absolutnie niemożliwe po de facto zakończonym pobycie. Byłem z dzieciakami, spieszyło nam się i krótko mówiąc nie wykłócałem sie tylko uregulowałem dopłatę zawierzając temu co usłyszałem od recepcjonisty przy checkout.
Efekt jest taki, że oczywiście punkty nie wpadły (ten "zamiennik śniadania" bo sam pobyt elegancko rozliczony) a śniadanie zapłacone...

Ostatnio edytowany przez digger, 09 Mar 2022 07:47, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#3679 PostWysłany: 09 Mar 2022 00:55 

srebrny
Z formalnego punktu widzenia mieli rację. Zmian w MyWay Benefits można dokonać do 24h przed zameldowaniem.
Natomiast punkty zamiast śniadania jak najbardziej się należą, po reklamacji powinni naliczyć.
Faktycznie miałeś ustawione punkty ?

#3680 PostWysłany: 09 Mar 2022 07:50 
Awatar użytkownika

Loty: 214
Kilometry: 421 088
niebieski
No ale jesli niby nie misles wybranych sniadan to teoretycznie przy meldowaniu powinni Cie zapytac czy jesz te sniadania skoro stawka była bez nich. Nie powinno tez Cie byc na liscie pokoi do sniadania ktora przeciez sprawdzaja przy wejsciu. Ktory hotel taki cwany jest ?
SPLDER lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5084 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 181, 182, 183, 184, 185, 186, 187 ... 255  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości