Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: USA NYC wakacje 2016
#1 PostWysłany: 14 Sty 2016 01:20 

• Rzeszów (najchętniej), Warszawa, Kraków, Wrocław. Może być też zagranica jeśli trafi się okazja.

Dokąd
  • new york

Data wylotu
  • 10.06.2016 najwcześniej a później to nawet kilkanaście dni może być.
  • 09.09.2016 ta niestety nieruchoma

Data powrotu
  • 30.10.2016 najpóźniej kilka dni przed też może być
  • 19.09.2016 ta ew +-1d

Długość pobytu
  • 4,5 miesiaca

Bagaż
  • Bagaż rejestrowany

Ilość pasażerów
  • 1

Sam znalazłem
  • UIA za 2219 w dwie strony na 10/07 i 28/10
  • UIA za 1802 tez dwie strony na 09-19 we wrześniu
  • szukałem też na auzonie i znalazłem za 699 i 647 ale nie potrafię tego roszyfrowac bo nie mam wersji pro
  • znalazłem też na aer lingus nyc z warszawy za 1099 ale pomimo że przegladnąłem interesujace mnie miesiace dzien pod dniu to nie było tam takiej ceny jak w opisie

Dodatkowe informacje
  • Hej

Chciałbym na wakacje w tym roku polecieć na work and travel do nyc i po tym jak w zeszłym roku zapłaciłem za lot 3450 3 tygodnie pdzed odlotem a później na miejscu słyszałem o tym jak ludzie przyecieli za 1900 czy nawet mniej to stwierdziłem że zacznę szukać już w styczniu żeby też upolować taką ofertę. Niestey we wszystkich miejscach jakich sukałem owszem są takie bilety, na flipo nawet za 1600 ale w styczniu lutym i marcu. Nie wiem jak szukać takich ofert na tak odległy termin.
    Dodatkowym problemem w tym wszystkim jest to ze we wrzesniu 10 i 17 mam dwa wesela na których muszę być. Z góry uprzedziłem młodych że nie przyjadę ale gdyby się tak trafiło to zrobiłbym taką niespodziankę że aż mnie ciarki przechodzą jak o tym myślę :) Wiem że pracować mogę praktycznie od początku czerwca aż do samego końca października i tyle bym chciał zostać bo to już mój ostatni raz kiedy mogę tam pojechać korzystając z wizy studenckiej bo zielonej karty to chyba w życiu nie wylosuję. wiem że to trochę bzdura że praktycznie wszystko co tam zarobię wydam na te bilety i pewnie prezent.
 Profil Relacje PM off  

Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️ Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️
Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN
#2 PostWysłany: 14 Sty 2016 03:06 
Awatar użytkownika

Loty: 231
Kilometry: 630 656
Krajów: 54 / 25.2%
złoty
Przeczytaj przewodnik jak szukać biletów. Przykładowo znalezione w 2 min. na kayak.pl

Załącznik:
uploadfromtaptalk1452733579969.jpg
uploadfromtaptalk1452733579969.jpg [ 87.79 KiB | Obejrzany 3078 razy ]
Załącznik:
uploadfromtaptalk1452733572668.jpg
uploadfromtaptalk1452733572668.jpg [ 80.38 KiB | Obejrzany 3078 razy ]
Załącznik:
uploadfromtaptalk1452733562911.jpg
uploadfromtaptalk1452733562911.jpg [ 81.2 KiB | Obejrzany 3078 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 14 Sty 2016 03:16 

żle to napisalem

chcę poleciec z pl do nyc w czerwcu i wrócić pod koniec października
w miedzy czasie będąc w nyc chcialbym przylecieć do pl na 10 dni i wrocić tam zeby dokonczyc program i zostac do konca wizy.
jesli ten drugi lot nie zmiesci się w ok 1500 to po prostu tylko polece w czerwcu i wróce w pazdzierniku a jesli da się cos pokombinowac t np moge zrobic tak ze polece w czrwcu i wroce we wrzesniu i polece znow we wrzesniu i wróce w pazdzieniku?
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 14 Sty 2016 04:00 
Awatar użytkownika

niebieski
lec w czerwcu i jak cos to sobie wroc na te wesele, odpusc sobie 2 razy leciec do usa, poza tym nie wiem czu na tej wizie studenckiej nie jest tak, ze wjezdzasz raz i jak wyjezdzasz to wiza traci wartosc, z juz dalbym sobie paznokcia uciac ze tracisz wtedy pozwolenie na prace.

Zaoszczedzone siano na bilecie bym przeznaczyl na zwiedzanie.

Wesele fajnie, ale jesli nie byloby to moje wlasne, to kazde inne bym odpuscil na rzecz takiej dalekiej podrozy jak usa.
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 14 Sty 2016 09:45 

niebieski
Co prawda moje czasy W&T to okres okołoWTCowy, ale nie sądzę, żeby aż tak zmieniły się zasady J1. :oops:

1. Tak jak wiesz, legalnie pracować możesz do końca ważności DS-2019. To, co następuje po tej dacie, to Grace Period - okres 30 dni, w czasie których możesz jeszcze zostać w USA, podróżować, ale nie pracować. Tak, wiem, to są Stany, wszyscy tak robią, można pracować nielegalnie... :o

2. Aby swobodnie podróżować poza granicami USA musisz mieć na wizie literkę "M". Chyba(?) nie ma 100% gwarancji, że takową dostaniesz. Jest? To jednak nie jest jeszcze największy problem. Patrz punkt 3.

3. Pamiętaj, że nie wpuszczą Cię z powrotem do Stanów w czasie Grace Period. Co więcej, moim zdaniem data upływu ważności wizy/DS-2019 (możesz sprawdzić na tej swojej poprzedniej) zostanie prawdopodobnie ustalona na ok. 25 września. Według moich informacji DS-2019 może być wystawiony tylko w okresie koniec_maja - koniec_września i nie ma znaczenia akurat to, że TY lecisz dopiero w czerwcu. Po prostu pozwolą Ci pracować krócej niż 4 miesiące.

I tu się zaczyna moja wątpliwość: czy - gdybym był konsulem - wpuściłbym studenta z powrotem do USA w drugiej połowie września? Pewnie to zależy, może by Tobie się udało. Musisz sobie tylko zadać pytanie: czy jesteś gotów na takie ryzyko? Ja znam siebie i pewnie bym się nie odważył. Ale to ja. :mrgreen:

A może lepiej popytać u organizatora? Albo poszukać czy ktoś już tak próbował zrobić w przeszłości?

P.S. Zazdroszczę Ci W&T. To były czasy :oops: I podziwiam, że w ogóle chce Ci się wrócić na te wesela. :P Znów: znam siebie - pewnie nawet bym tego nie rozważał hehe
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 14 Sty 2016 11:34 

mam jeszcze wize turystyczna na 9 lat.
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 15 Sty 2016 00:20 

znalazłem coś takiego więc już chyba jestem zadowolony bo mniej nie może być. szukam teraz w takim razie na 9-19 wrzesien JFK-PL

Załączniki:
Zrzut ekranu 2016-01-14 o 23.10.56.png
Zrzut ekranu 2016-01-14 o 23.10.56.png [ 57.33 KiB | Obejrzany 2412 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 15 Sty 2016 00:34 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Loty: 690
Kilometry: 902 191
Krajów: 85 / 39.7%
Loty z US do Europy zawsze będą droższe

Ja bym kupił dwa bilety EU-US-EU i po weselu EU-US-EU
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości